Ce ati gatit astazi?
#14581
Postat 06 May 2021 - 01:27 AM
borÈ™ de miel cu borÈ™ autentic de Tecuci de la magazinul rusesc
am urmat sfatul Foaxxey dintr-o rețeta locala forumului si am substituit loboda, stevia si din astea cu frunze de salata romaine. a ieșit super dar intimplarea a facut ca nedres fiind, s-a ciocnit cu un aisberg si s-a scufundat rapid in hăurile... completați voi
#14582
Postat 06 May 2021 - 01:05 PM
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 06 May 2021 - 01:06 PM
#14583
Postat 06 May 2021 - 02:10 PM
#14584
Postat 06 May 2021 - 03:44 PM
Si pentru ca ai mei au alergii la oase, le-am scos dupa fierbere si a ramas numai carnita í ½í¸Š
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 06 May 2021 - 03:45 PM
#14585
Postat 06 May 2021 - 05:01 PM
Dexter, la 06 May 2021 - 01:27 AM, a spus:
borÈ™ de miel cu borÈ™ autentic de Tecuci de la magazinul rusesc
am urmat sfatul Foaxxey dintr-o rețeta locala forumului si am substituit loboda, stevia si din astea cu frunze de salata romaine. a ieșit super dar intimplarea a facut ca nedres fiind, s-a ciocnit cu un aisberg si s-a scufundat rapid in hăurile... completați voi
IMG_6490.JPG
... abisului adancului prapastiei
Si eu tot cu borsul de Tecuci am acrit zama de perisoare. Si am pus si leustean proaspat.
Imagini atasate
#14586
Postat 06 May 2021 - 06:05 PM
#14588
Postat 06 May 2021 - 08:29 PM
Ideea este ca, de ceva vreme lunga, daca fac legume la gratar, sau in tigaie de gratar, le "ard". Sau, cum se spune in mod elevat, le fac "charred". Si ies o minunatie.
De data asta, dupa cum ziceam, am facut somonul in tigaie. Tigaie unsa, cu degetul, cu o idee de ulei de masline. Somonul dat cu sare de mare grunjoasa (Celtic Sea salt) si apoi pus in tigaie.
Vreau sa va spun ca a iesit totul foarte bun. Si io sunt pretentios la somon cu sparanghel!
Am vazut ca si Ottolenghi e mare fan al legumelor "charred". Creca s-a inspirat de la mine ))
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#14589
Postat 07 May 2021 - 05:23 AM
Eu azi am facut pui la cuptor cu maioneza (de cumparat), pesmet, parmezan ras, condimente - a iesit o minunatie, toti am fost de acord ca va ramane una din retetele preferate, fiu-meu a zis ca e a doua in lista lui, dupa snitele .
Imagini atasate
#14590
Postat 07 May 2021 - 03:17 PM
adi_edi, la 07 May 2021 - 05:23 AM, a spus:
A gati => oale. fiert, calit, sosuri, cuptor, timp, chestii d-astea
A face de mancare => gratar, sau chestii foarte simple.
Cam asa ceva
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#14591
Postat 10 May 2021 - 10:39 AM
adi_edi, la 07 May 2021 - 05:23 AM, a spus:
M-ai facut curioasa si am incercat si eu ieri.
Foarte bun!
#14593
Postat 14 May 2021 - 07:57 AM
#14594
Postat 17 May 2021 - 09:18 AM
#14595
Postat 29 May 2021 - 12:45 PM
O ciorbă de aripi de rață cu carnea scoasă de pe oase, cu varză călită și sfeclă roșie, iar ca verdeață mărar mai neobișnuită, dar foarte pe gustul meu, pentru că îmi aduce aminte de cum făcea bunica mea ciorba asta
Mîncare rece cu iepure, tot de la bunica amintire.
Sparanghel alb cu sos de smîntînă și prosciutto (?).
Supă de sparanghel alb cu smîntînă și prosciutto, pe asta am făcut-o a doua zi, cu tulpinile de la sparanghelul de mai sus.
Un antricot de vită la grătar cu diverse chestii, sparanghel, legume rămase de la un somon la cuptor și orez tot de la somon, de fapt pe lîngă friptura de vită se văd și vreo 2 bucățele de somon pe care nu le-am mai putut mînca la somon
Sparanghelul este cultivat într-o fermă în Dobrogea, este așa de buuun! L-am făcut doar puțin în tigaie cu ulei de măsline și sare.
#14596
Postat 29 May 2021 - 06:53 PM
Carmella, la 29 May 2021 - 12:45 PM, a spus:
O ciorbă de aripi de rață cu carnea scoasă de pe oase, cu varză călită și sfeclă roșie, iar ca verdeață mărar mai neobișnuită, dar foarte pe gustul meu, pentru că îmi aduce aminte de cum făcea bunica mea ciorba asta
20210517_155630_copy_1008x756.jpg
Mîncare rece cu iepure, tot de la bunica amintire.
20210516_214330_copy_1008x756.jpg
Sparanghel alb cu sos de smîntînă și prosciutto (?).
20210519_185521_copy_966x700.jpg
Supă de sparanghel alb cu smîntînă și prosciutto, pe asta am făcut-o a doua zi, cu tulpinile de la sparanghelul de mai sus.
20210520_194350_copy_1008x756.jpg
Un antricot de vită la grătar cu diverse chestii, sparanghel, legume rămase de la un somon la cuptor și orez tot de la somon, de fapt pe lîngă friptura de vită se văd și vreo 2 bucățele de somon pe care nu le-am mai putut mînca la somon
20210528_133016_copy_1008x756.jpg
Sparanghelul este cultivat într-o fermă în Dobrogea, este așa de buuun! L-am făcut doar puțin în tigaie cu ulei de măsline și sare.
20210528_132311_copy_1008x756.jpg
Numai bunatatiuri!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#14597
Postat 30 May 2021 - 06:50 PM
Carnati la cuptor cu lamaie, rozmarin si cimbru
Aici fara cimbru
Ragù in oala Creuset iese o minunatie
Astea nu stiu unde sa le pun, migdale facute la cuptor, la 400 de grame de migdale se pune un album mare de ou batut lejer cu furculita, se amesteca bine cu migdalele, apoi se pun 2 lingurite de sare, o lingurita de paprika dulce si una de cimbru uscat. La cuptor ventilat 180 de grade timp de 15 minute. Se lasa apoi la racit si se desprind una de alta. Se pot conserva intr-o cutie de tabla. Dar nu mai raman, garantat se duc ca popcornul là cinema.
#14598
Postat 30 May 2021 - 06:57 PM
Vinete la gratar, sare, ulei ev, otet balsamic, usturoi felii si menta proaspata. De preferat facute cu caterva ore inainte si scopertote cu folie de plastic
#14599
Postat 30 May 2021 - 07:10 PM
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 30 May 2021 - 07:11 PM
#14600
Postat 30 May 2021 - 09:47 PM
Arata superb!!!
Eu am facut o salmon la cuptor cu tot felul de radacinoase
Cartofi la cuptor
Si o supa de pui incapatanat care nu prea vroia sa intre in oala😅 si mie mi-a fost prea lene sa schimb oala 🤨