Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2101 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 January 2011 - 05:56 PM

Vezi postareaNico, la 24 January 2011 - 04:50 PM, a spus:

Am facut branza cu lichidul ala,si bine am facut,desi ma gandeam ca n-o sa iasa nimic,rezultatul a fost peste asteptari. :D
O branza compacta,exact cash.
Laptele a fost caldut doar, cand am adaugat rennet-ul. in 10 min a fost gata,in 2 ore era deja scursa


Eu as lasa laptele dupa coagulare inca vreo doua ore. Sa-si faca lucrarea si bacteriile din iaurt. Poti sa-i mai adugi un piureias facut din lapte caldut si o branza cu pedigree cremoasa in care sunt bacteriile aristocratice. Iar se castiga la gust. Apoi as taia niste brazde cu cutitul in coagul si as mai astepta o jumatate de ora. Numai dupa aceea as pune la scurs.
Deh, ardelenii sunt mai molcomi ;)

Zerul nu se arunca, Doamne fereste! :hungry: Il pui la fiert la foc dulce si si obti urda (ricotta) Cand incepe sa se cocartzeasca si zerul devine verzui, stingi focul si streecori. Daca lasi urda impreuna cu o cantitate mai mica de zer obti lapte gros sau jintiţa - "Urdă nestrecurată, amestecată cu zer, rămasă pe fundul vasului după scoaterea acesteia prin fierbere"
Nici chiar zerul de la fabircarea urdei nu se arunca :D
Feirbi in el balmoşul.

Well done Dairy girl :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2102 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 January 2011 - 10:04 PM

Azi,cina :cheers:
-Spaghetti bolognese-

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12958993902668.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2011 - 10:47 PM

Ce cuib frumos!

#2104 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 January 2011 - 11:48 AM

Azi doar o ciorbita de porc

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-780-12959488993863.jpg

#2105 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 January 2011 - 04:29 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 24 January 2011 - 05:56 PM, a spus:



Zerul nu se arunca, Doamne fereste! =))
Well done Dairy girl :-*


Poti sa faci paine pizza, focaccia.Il folosesti in loc de apa.Si binenteles adaug si eu Well done! :floare:

#2106 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2011 - 07:51 PM

Today-Lunch for One
Piept de rata cu ciuperci sofronate :floare:


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12959778636921.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2107 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 January 2011 - 07:55 PM

Pfoaaaaai , da' ce vă mai faceţi de cap pe aici... :-*
Eu , cum mă ştiţi, mai leneşă la scris şi pozat, dar v-am urmărit toate mişcările. :floare:
Ca să nu mă daţi afară, pun şi eu câteva poze cam nereuşite, dar sunt atât de epuizată după ultimele două săptămâni de muncă încât mai mult de atât nu pot, asta e.
Aşadar: şniţele de piept de pui, cu şi fără pesmet,salată de boeuf,ouă umplute.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-508-12959780735988.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-508-12959780828422.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-508-12959780945337.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2108 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 January 2011 - 08:26 PM

miam - miam, vb nepoate mele, ce bine arata pieptul ala de ratza Maya.Tot zic ca fac si eu ca am o ratza in congelator si tot fac altceva.

Eu, adunata de pe drumuri, azi un piure de cartofi cu carnati de casa(facuti de mine, tocmai buni si pe gustul omului, picanti :floare: )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12959799383252.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2109 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2011 - 08:45 PM

koral, am salivat instantaneu la ouale umplute!!

ioana, vreau si eu carnati din aia!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2110 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2011 - 08:52 PM

Ioana,am vazut cîrnatii proaspeti cînd i-ai aratat pe feisbuc,si tot asteptam ceva poze step by step ,reteta...ceva :-* Si eu as vrea sa fac zilele astea,daca ai tipsuri si tricksuri,sînt binevenite! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2111 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 January 2011 - 09:27 PM

Vezi postareazerda, la 25 January 2011 - 08:45 PM, a spus:

koral, am salivat instantaneu la ouale umplute!!

ioana, vreau si eu carnati din aia!!


Zerda, te invit la masa ca mai am

Vezi postareaMaya, la 25 January 2011 - 08:52 PM, a spus:

Ioana,am vazut cîrnatii proaspeti cînd i-ai aratat pe feisbuc,si tot asteptam ceva poze step by step ,reteta...ceva :D Si eu as vrea sa fac zilele astea,daca ai tipsuri si tricksuri,sînt binevenite! :-*


Maya, ce sa zic, am facut la ochi.Poze nu am decat cu produsul final ca fu cu peripetii.N-aveam masina de tocat cu palnie(ti-am spus eu cand te-am intrebat de matze), am imprumutat una,da tipa mi-a dat-o fara cutit, am tocat carnea la Thermomix,da fiind masina electrica nu mergea fara sita,iar carnea fiind taiata mai grob n-a mers.Cert e ca m-am enervat, am congelat carnea asa condimentata cum era, matzele le-am curatat si le-am pus cu sare la frigi si i-am facut acu o saptamana cand mi-am cumparat masina ca sa nu ma mai rog de unu si de altu :floare: ,cred ca peipetiile au fost tipsurile mele :-*

Oricum n-am folosit carne f grasa ca noua nu ne plac grasi, le-am pus la greu boia si dulce si picanta si in rest ce mi-a spus mama prin tel.
Asta alta faza misto ca in ziua cand mi-a sosit comanda cu carne pt carnati,matze si cele necesare pt toba am sunat-o pe mama cred ca de 20 de ori.Era prima data cand faceam toba si tb sa iasa buna.Deja raspundea sora-mea razand ca mama zicea " sa nu spui ca iarasi e sor-ta" :-* :-* .S-au distrat pe cinste pe seama mea,da cert e ca mi-a iesit o toba super buna =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2112 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2011 - 09:38 PM

si unde-ai postat-o??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2113 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2011 - 09:41 PM

Numai bunatati,salata beof,oua umplute(preferatele mele),carnatii nu mai vb.,norocul meu ca am facut paste ieri ca si pastele lui Maya arata de numa...Ce sa mai spun inghit in sec.

Eu azi mazare alba ca a lui Any,cu pui si ardei copti (deia babani rosii si grosi,azi am copt, cu dresing din ulei de masline, otet de mere cu un strop de miere,balsamico,fulgi de ardei iute rosu mmmm) :hungry:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12959844604921.jpg

#2114 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 25 January 2011 - 09:47 PM

Eu azi, doar sarmale din varza murata alaturi de sunculita de casa afumata:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12959848543522.jpg
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#2115 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 January 2011 - 09:52 PM

Mulţam de aprecieri, fetelor.Şi mie îmi plac ouăle umplute, însă copiilor, nu, aşa că ei mănâncă ouă fierte cu sos de maioneză cu iaurt, iar soţul şi cu mine pe cele cu umplutura.De data asta, gălbenuş+pate de ficat+măsline tocate, negre.
PS: Ardeii copţi de la Geany îi iau eu.EU AM ZIS PRIMAAAAA!!!! :hungry:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2116 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2011 - 10:08 PM

Vezi postareakoral, la 25 January 2011 - 09:52 PM, a spus:


PS: Ardeii copţi de la Geany îi iau eu.EU AM ZIS PRIMAAAAA!!!! :D


Asa mancam impreuna ca sotul nu mai vede in veci ardei copti de la mine...Uite ca am povestit aici de ce... :hungry: My link

Se mai milogeste el din cand in cand dar eu stau ferma pe pozitie ''nu mai vede''... :)

Irenke faine sarmalusionurile'' :D

#2117 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2011 - 10:49 PM

Vezi postareakoral, la 25 January 2011 - 07:55 PM, a spus:

salată de boeuf

eu nu stiu cum faci, si te invidiez, pentru ca pina si dintr-o banala salata boeuf si un pic de maioneza esti in stare sa faci asa o frumusete :hungry:

#2118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2011 - 11:40 PM

Felii de carne de vitel pe plita, in farfurie sare roz de Himalaya si ulei de masline extravirgin, deasupra o rozeta din brinza Tête de Moine cu citiva stropi de otet balsamic traditional, fenel la cuptor condimentat cu erbe din Proventa, sare, piper si un strop de ulei :hungry:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12959917896676.jpg

#2119 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 January 2011 - 11:58 PM

Ma.nnervatzi cu branzele voastre!!!!!

Maya , aci la noi este cheag? Cum se numeste , bitte????????

#2120 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 January 2011 - 08:47 AM

Maya , m-ai omorat ,ce ti-am facut eu tie ? :pupic:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi