Ce ati gatit astazi?
#2361
Postat 21 February 2011 - 02:37 PM

#2363
Postat 21 February 2011 - 03:46 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2364
Postat 21 February 2011 - 05:34 PM
laura_lala, la 21 February 2011 - 03:36 PM, a spus:
Saru-muna


#2365
Postat 21 February 2011 - 05:49 PM
Daniella, la 21 February 2011 - 03:46 PM, a spus:

Daniella, cu mare placere, poftim aici:
Tacos cu pui pt 12 tacos, ajustezi dupa preferinte:
Umplutura:
1 cup = ca 230 g
- Ca 1 kg de pulpe de pui, le despielitezi – eu am folosit piept de pui, recomand totusi puple caci sunt mai juicy- si le ungi cu ½ cup Chile- Garlic Spice paste
- Pulpele se lasa la tigaie cam o ora, inabusit, pana cade carnea de pe oase. Scoti carnea de pe oases i o faci fasii, pui deoparte sosul ramas. Apoi amesteci fasiile de carne cu sosul ei.
Chile-Garlic Spice paste, pentru 2 cups se dau la food processor/blender urmatoarele.
- ¾ cups ardei jalapeno tocati
- ½ cup catei usturoi
- ½ cup ulei masline
- 2 linguri de coaja de lamiae/lime rasa
- 2 linguri de boabe de piper negru dat la mojar
- 1 lingura sare
- 2 linguri de boia de ardei
Guacamole cam 2 cups – se dau la blender, eu le fac mereu cu lingura de lemn.
- 4 avocados foarte bine coapte, adica moale tare la coaja cand apesi cu degetul
- Sucul de la 2 limes
- ¼ cup ceapa sau ceapa verde toccata
- ¼ cup coriandru sau patrunjel tocat
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- 1 sau 2 jalapenos curatati de seminte si tocati marunt
- 1 lingura de usturoi tocat din cutit
- Sare
- Un sos iute de piper, daca ai, dupa gust
Turtele de tacos, tortillas se incalzesc la cuptor, intre doua folii umezite bine – ca sa ramana flexibile. Le poti face si crocante, prajite in ulei. Alaturi de cele mentionate mai sus, mai poti adauga, dupa preferinte: smanatana, cascaval ras, fasii de salata verde, salsa fresca.
Toate se aranjeaza frumos pe masa, daca poti sa incalzesti farfuriile in prealabil si mai bine. Se aseaza turta si o umpli cu ce vrei, apoi o rulezi si da-I bataie. Mie mi-au placut cu mult guacamole, cascaval si salata.
Pofta buna!
Edit pentru Salsa fresca stiuta in American-style Mexican food si sub numele de pico de gallo, 2 cups:
- jumate de ceapa alba sau rosie, sau ceapa verde tocata
- 2 linguri suc de lime sau portocale acre
- 2 rosii mari foarte coapte sau 5 mici, tocate - cu sau fara seminte, cum vrei
-coriandru tocat - si frunze si tulpina
-3-5 ardei serrano sau jalapeno, curatati de seminte si tocati sau 1 habanero daca gasesti si atentie ca e aua rau ala
- 6 ridichi, date pe razatoare - optional
- 1 catel usturoi, tocat
-sare dupa gust
Dupa cum ii spune si numele, se serveste imediat si e de preferat sa se faca doar cat se mananca, deoarece isi schimba mirosul si consistenta cu timpul. La fel, ingredientele de mai sus se pot pune in functie de ce cantitate doresti.

#2366
Postat 21 February 2011 - 08:27 PM

Bors de fasole cu paine neagra si ceapa rosie.

Si fasole prajita cu carnati si sunculita.

Salata de varza murata(varza murata cu mult piper si ulei).

#2367
Postat 21 February 2011 - 08:50 PM
Lapona Enigel, la 21 February 2011 - 05:49 PM, a spus:
Turtele de tacos, tortillas se incalzesc la cuptor, intre doua folii umezite bine – ca sa ramana flexibile. Le poti face si crocante, prajite in ulei.
Lapona multumesc mult ca ti-ai rupt din timp sa imi scrii cu toate detaliile. Nu am inteles ce folii umezite bine? de staniol? Merci


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2368
Postat 21 February 2011 - 08:56 PM
#2369
Postat 21 February 2011 - 08:59 PM
#2370
Postat 21 February 2011 - 09:00 PM
Geany, la 21 February 2011 - 08:27 PM, a spus:
Si fasole prajita cu carnati si sunculita.
Geany nu am mai vazut ciorba de fasole cu paste fainoase pana acum. La noi "se acreste" doar cu rosii maruntite sau cu suc de rosii (si eventual tarhon - in otet sau proapat), nu se pune bors si nici macaroane aceste particularitati ale prepararii cred ca sunt specific moldovenesc!

Nici de fasole prajita nu am auzit pana acum, dar pare ceea ce aici se numeste iahnie de fasole. Arata foarte bine! Dar eu ti-am luat-o inainte


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2371
Postat 21 February 2011 - 09:12 PM
Daniella, la 21 February 2011 - 09:00 PM, a spus:
Geany, la 21 February 2011 - 08:27 PM, a spus:
Si fasole prajita cu carnati si sunculita.
Geany nu am mai vazut ciorba de fasole cu paste fainoase pana acum. La noi "se acreste" doar cu rosii maruntite sau cu suc de rosii (si eventual tarhon - in otet sau proapat), nu se pune bors si nici macaroane aceste particularitati ale prepararii cred ca sunt specific moldovenesc!

Nici de fasole prajita nu am auzit pana acum, dar pare ceea ce aici se numeste iahnie de fasole. Arata foarte bine! Dar eu ti-am luat-o inainte


Hi hi hi! Eu obisnuiam sa fac borsul de fasole (bors la mine inseamna ca e acrit cu bors,cu altceva e ciorba,neacrit e supa)cu taitei de casa iar sotul a mancat la munca (adus de un coleg) cu ''melcisori'' paste si zice ,vaii ce fain ia' sa-mi faci si tu asa...
II zic:''ma' io' ma chinui sa fac taitei buni si tu vrei deia cumparati''


Fasolea prajita,tre' sa fie fasole prajita in tigaie, cu prajeala (ceapa morcov bulion si afumaturi) ,iahnie eu stiam ca e cea facaluita (facuta pate' ) da' ma rog poate nu stiu eu bine nu vreau sa intru in polemici...
Nu dati cu paru' ca ''nu ma impun''


#2372
Postat 22 February 2011 - 01:27 PM
#2373
Postat 22 February 2011 - 01:34 PM
Geany, la 21 February 2011 - 09:12 PM, a spus:
II zic:''ma' io' ma chinui sa fac taitei buni si tu vrei deia cumparati''


Fasolea prajita,tre' sa fie fasole prajita in tigaie, cu prajeala (ceapa morcov bulion si afumaturi) ,iahnie eu stiam ca e cea facaluita (facuta pate' ) da' ma rog poate nu stiu eu bine nu vreau sa intru in polemici...
Nu dati cu paru' ca ''nu ma impun''


cin'sa dea cu paru, ma vezi pe mine violenta? draga mea, te intereseaza sau nu io iti spun, daca tot am deschis vorba: iahnia e mancarea (scazuta) de fasole boabe, spre deosebire de aia cu zeama care la noi e ciorba de fasole boabe si nu o facem cu bors aici, in nici un caz cu paste fainoase... , dar iaca e chestiune de traditia culinara pe zone. Stiu ca si in Italia mai fac o supa in care pun si fasole uscata si eventual alte boabe si paste fainoase.
cea "facaluita" cum ii spuneti voi aici se cheama fasole batuta.
Si ca sa poti spune ca am mania contrazicerii, ei bine: (eventual la tigaie) se calesc oleak legumele cu bucatile de ciolan/afumatura/carnati si pt ciorba si pt mancare (iahnie)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2374
Postat 22 February 2011 - 05:17 PM
Daniella, la 21 February 2011 - 08:50 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 21 February 2011 - 05:49 PM, a spus:
Turtele de tacos, tortillas se incalzesc la cuptor, intre doua folii umezite bine – ca sa ramana flexibile. Le poti face si crocante, prajite in ulei.
Lapona multumesc mult ca ti-ai rupt din timp sa imi scrii cu toate detaliile. Nu am inteles ce folii umezite bine? de staniol? Merci


Da, Daniella, de aluminiu. De rien!

#2375
Postat 22 February 2011 - 05:28 PM
Ochi "Broasca'n gaură" (toad in a hole)
Am dat-o cu roţile-n sus

Ca deobicei cand iese perfect, n-am lumina / uit de fotografii.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2376
Postat 22 February 2011 - 07:09 PM
W Mamadeus Paparotti, la 22 February 2011 - 05:28 PM, a spus:
Ochi "Broasca'n gaură" (toad in a hole)
Am dat-o cu roţile-n sus

Ca deobicei cand iese perfect, n-am lumina / uit de fotografii.
nu stiu ce e ala, asa ca vreau si dovezi

si mai vroiam sa intreb ce e ciorba aia de gaturi de curcan de care tot pomeneai? am vazu la real gaturi si mi-am amintit de dumneata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2377
Postat 23 February 2011 - 08:39 AM
Perisoare cu sos alb
Chiftelute de curcan prajite la cuptor
am editat si am pus doar poza de ciorbita de perisoare ... la mine verdeata se pune in legatura si se scoate la final ... ca nu e acceptata

Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2378
Postat 23 February 2011 - 11:10 AM
Daniella, la 22 February 2011 - 07:09 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 22 February 2011 - 05:28 PM, a spus:
Ochi "Broasca'n gaură" (toad in a hole)
Am dat-o cu roţile-n sus

Ca deobicei cand iese perfect, n-am lumina / uit de fotografii.
nu stiu ce e ala, asa ca vreau si dovezi

si mai vroiam sa intreb ce e ciorba aia de gaturi de curcan de care tot pomeneai? am vazu la real gaturi si mi-am amintit de dumneata

A. Ochiuri "Broasca'n gaură" (toad in a hole)
Se decupeaza miezul unei felii mai groscioare de paine, astefle incat in cavitate sa se poata cuibari un ou.
Painea se prajeste usor in toaster sau cuptor sa nu traga ulterior prea multa grasime.
Intr-o tigaie mai mica se incinge o lingura de unt, se rumeneste o felie de sunca un mic mai mare decat gaura din paine, se aseaza painea pestte sunca, se lasa 30 de secunde, se intoarce pe partea cealata, deasupra feliei de sunca si se sparge oul in cavitate.
Se da la cuptor pana se incheaga oul, se asezoneaza (sare piper, o pudra de boia) se orneaza dupa fantezie.
B. Ciorba de gaturi de curcan se face cam la fel ca ciorba radauteana. Leguma tocata marunt calita, gatuile se fierb separat cu sare, se iau spumele, se fierb la un loc, se acreste cu bors fiert separat, otet de la gogosari, lamaie, zer de lapte acru, agurida, macris, etc. Nu mai mult de o ora. Se drege cu multa smantana dulce frecata galbenusuri la cinci minute dupa ce se stinge focul.
Se pantrunjeleste / leushteneshte ©

Sambata fac din nou.
am vazu la real gaturi si mi-am amintit de dumneata
Daca ai sa o si incerci ai sa ma si pomenesti

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2379
Postat 23 February 2011 - 11:36 AM

pai si le si mananci gaturile alea? merge cred mai ales dc iti trebe o baza- zeama de carne
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2380
Postat 23 February 2011 - 12:01 PM
Daniella, la 23 February 2011 - 11:36 AM, a spus:

pai si le si mananci gaturile alea? merge cred mai ales dc iti trebe o baza- zeama de carne
Se mananca. Sunt excelente.
Carnea e foarte frageda si se desprinde extrem usor de pe oase - zeama de carne o creaza chiar ele si vertebrele si cartilagiile(ca de obicei) dau gust bun.
In final pe masa ramane un cimitir de oase.
Se pot gati si sub forma de ciulama, daca le rumenesti in unt, calesti un pic de ceapa si in final se leaga sosul cu smantana. Se usturoiaza.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare