Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#901 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 January 2013 - 06:16 PM

Baigli cu mac

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-780-13595625515711.jpg

#902 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 January 2013 - 07:00 PM

Eu nu am facut niciodata baigli, nici nu stiu ce gust au. Ai tai Izuk arata foarte fain, parca as face si eu. Mai am ceva mac....umplutura cum ai facut-o, ca la cozonac? adica mac, lapte si zahar?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#903 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 January 2013 - 11:22 PM

[quote name='cerra' date='29 January 2013 - 07:52 PM'
[/quote]

Greseala (am dat reply gresit).

#904 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 January 2013 - 01:02 PM

Aura si la mine e prima incercare , au iesit bine , dar parca vroiam alta consistenta a aluatului , asa ca voi incerca si alta reteta cand mai am nervi de asa ceva. Reteta asta am luat-o dintr-o carte de bucate cumparata de curand din Ungaria si am zis sa incerc ceva "de la mama lor de acasa".

Pt. umplutura am folosit 200 g mac macinat , 120 g zahar , 120 ml lapte , 50 g unt , 1 lingura gem de caise ( reteta originala spunea de piersici) , 50 g stafide , 1 lingura zeama de lamaie.
Am pus untul la topit intr-o cratita , am adaugat laptele , macul , zaharul , gemul , zeama de lamaie si stafidele si am amestecat bine , pe foc mic , pana cand "crema" a devenit lipicioasa , dar inca usor de intins .

Pt. aluat : 400 g faina , 120 g zahar , 100 ml apa calduta , 1 ou usor batut , 1 plic (7g) drojdie uscata , 60 g unt la temperatura camerei, 1/2 linmgurita sare .
Intr-un castron se pune drojdia , se adauga zaharul si apa si se amesteca bine. Untul se adauga peste faina , se amesteca cu mixerul ( cu mana in cazul meu =(( ) , se adauga oul , sarea si amestecul cu drojdie . Se farmanta pana se desprinde aluatul de pe marginea vasului.
Aluatul se imparte in doua , se intinde cate o foaie din fiecare jumatate ( cam 20/25 cm fiecare ) , se intinde pe fiecare bucata umplututa de mac si se ruleaza. Se pun rulourile in tava si se lasa 20 minute .
Se ung deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , cca. 35-40 de minute , pana devin aurii deasupra.

#905 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 31 January 2013 - 05:06 PM

Vezi postareaizuk, la 31 January 2013 - 01:02 PM, a spus:

Aura si la mine e prima incercare , au iesit bine , dar parca vroiam alta consistenta a aluatului , asa ca voi incerca si alta reteta cand mai am nervi de asa ceva. Reteta asta am luat-o dintr-o carte de bucate cumparata de curand din Ungaria si am zis sa incerc ceva "de la mama lor de acasa".

Pt. umplutura am folosit 200 g mac macinat , 120 g zahar , 120 ml lapte , 50 g unt , 1 lingura gem de caise ( reteta originala spunea de piersici) , 50 g stafide , 1 lingura zeama de lamaie.
Am pus untul la topit intr-o cratita , am adaugat laptele , macul , zaharul , gemul , zeama de lamaie si stafidele si am amestecat bine , pe foc mic , pana cand "crema" a devenit lipicioasa , dar inca usor de intins .

Pt. aluat : 400 g faina , 120 g zahar , 100 ml apa calduta , 1 ou usor batut , 1 plic (7g) drojdie uscata , 60 g unt la temperatura camerei, 1/2 linmgurita sare .
Intr-un castron se pune drojdia , se adauga zaharul si apa si se amesteca bine. Untul se adauga peste faina , se amesteca cu mixerul ( cu mana in cazul meu :occasion14: ) , se adauga oul , sarea si amestecul cu drojdie . Se farmanta pana se desprinde aluatul de pe marginea vasului.
Aluatul se imparte in doua , se intinde cate o foaie din fiecare jumatate ( cam 20/25 cm fiecare ) , se intinde pe fiecare bucata umplututa de mac si se ruleaza. Se pun rulourile in tava si se lasa 20 minute .
Se ung deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , cca. 35-40 de minute , pana devin aurii deasupra.


Mersi pt reteta. Arata super!
De ce zici ca nu ti-a placut consistenta aluatului? Prea moale? prea tare?

#906 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 January 2013 - 06:14 PM

Mi-ar fi placut putin mai moale , dar poate si cuptorul meu o fi de vina , partea de jos s-a cam intarit .

#907 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 12:33 AM

Paine integrala bob intreg + 33%tarate de ovaz adaugate

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13596715708081.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13596715793951.jpg

#908 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 February 2013 - 01:24 AM

cerra, ai pus gluten de data asta?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#909 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 10:13 AM

Vezi postareaaura, la 01 February 2013 - 01:24 AM, a spus:

cerra, ai pus gluten de data asta?


da. Fara iese cleioasa si tzapana.Problema glutenului este acolo unde persoana are intoleranta la gluten. Monti il accepta si daca stam sa ne gandim, este proteina graului si nu lasa glucidele sa se asimileze in plus mai scade si el din IG. Asta ramane la latitudinea fiecaruia daca adauga sau nu glutenul.

#910 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 12:08 PM

Cerra am venit la raport.Painea a iestit excelenta.
Am gasit si faina si glutenul, ieri, asa ca am respectat intocmai
ingredientele, insa am pus doar 100g gluten.
Mie imi place sa o coc intr-o forma dreptunghiulara lata, asa imi plac feliile, dar de
data asta a crescut tare bine.
Merci pentru indicatii.
Painea ta de azi e fix aceeasi reteta?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-42-13597132760223.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-42-1359713326242.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-42-13597133342779.jpg

Imagine postata

#911 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 01:29 PM

Carmen L, la 01 February 2013 - 10:08 AM, a spus:

Reteta 2

Paine integrala bob intreg de grau cu 33% tarate de ovaz adaugata
[/size]

800gr faina integrala grau intreg

400gr tarate ovaz rasnite

3 linguri de ulei de masline

700ml apa calda

120gr drojdie

sare 1 lingura plina

gluten 25o gr


33% este calculat la cantitatea totala faina+tarata +gluten =1,200kg.

Daca am calcula doar la faina ar fi evident 2 parti faina la 1 parte tarate fara cele continute in bobul de grau.




#912 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 01:56 PM

Cum sa n-am incredere cerra, a iesit tare gustoasa, data viitoare fac o
paine din portia intreaga de amestec caci se mananca.

Multumesc frumos inca odata si multumesc si pentru a doua reteta :scratch:
Imagine postata

#913 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 02:38 PM

Vezi postareaCarmen L, la 01 February 2013 - 01:56 PM, a spus:

Cum sa n-am incredere cerra, a iesit tare gustoasa, data viitoare fac o
paine din portia intreaga de amestec caci se mananca.

Multumesc frumos inca odata si multumesc si pentru a doua reteta :floare:


Cu multa placere!

Painea integrala cu sau fara tarate este buna ptr toata lumea nu doar ptr cei ce doresc sa slabeasca parerea mea si a multor doftori.

Sa sti ca si a doua reteta chiar daca este alta proportie de tarate fata de prima este foarte bunaaa. Are coaja mai crocanta fata de prima reteta, miezul moale si foarte gustos.Sotul meu care bombanea la inceput, acum nu mai vrea decat paine de asta de a ''noastra'' cum zicea el si cea alba daca ii este cumva pofta.

Painea cu tarate sa sti ca este foarte buna si ptr tranzitul intestinal si ajuta si in diverticulita colonului sau previne.O sa fac si simpla integrala dar aia nu putem noi doua decat cu ulei de masline sau ulei de dovleac in schimb asta cu tarate o putem combina si cu grasimi. Am de gand sa fac o pizza cu reteta 2. Reteta 1 am trimis`o pe site official Monti sa vedem ce zic ei la proportiile alea dar asta a doua sunt ferm convinsa ca merge cu grasimi ptr ca cel putin 10% tarata(fibre) are si faina asta bob intreg+tarata adaugata de mine +glutenul care si ala scade din IG . Din reteta de pizza monti ingredientele sunt calculate 25% fibre (adica cam asa ar venii 750gr faina integrala de buna calitate +250 gr tarate). Deci nu are cum sa nu fie buna cel putin asta a doua.Eu zic ptr noi care nua vrem mult de slabit si dorim sa mincam sanatos.Dar, este clar 25% este valabil egal ca esti f1 sau f2 de wassa zic si nu vad acre ar fi problema ca nu faci wassa ci faci painea daca contine tot atata minim 25%. Eu zic ce am inteles citind in carte si intrebari si raspunsuri.



O impresie personala poate: imi place gustul painii integrale cu tarate de ovaz(de grau nu) este dulceaga si are un gust aparte chiar daca ar fi sa o maninci goala. Noi inca nu am mincat`o cu grasimi doar cu zacusca si in paralel ar trebuii sa fac si cate una integrala ptr ca sotul o papa si asta si ptr noi doua este importanta tare reteta 2:)) in plus o s aincerc si ceva praji cu ea.(zic asa doua painici ptr ca eu nu fac din faina multa nici una nici alta maxim din jumatate de kg o paine).




#914 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 03:16 PM

Merci de info cerra :floare:
Mie imi place si painea cu tarate de grau, ambele imi plac mult.
Imagine postata

#915 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 February 2013 - 12:44 PM

Realizarea vietii mele:)

Briose ptr mic dejun Monti 50/50 care se pot combina cu orice grasime.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13600610422771.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13600610517728.jpg

Acu am picaturi puse`n ochi de doctor si cum nu pot sta, am pus de o pita integrala 33% dar cu suc de rosii in loc de apa, oregano si busuioc.

#916 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 February 2013 - 12:54 PM

Excelent arata si briosele, cand poti scrie si reteta te rog frumos.
Nu are rost sa fotografiez ca arata la fel, eu aproape zilnic coc paine,
iar din aceasta integrala cu tarate de cand ai pus reteta nu imi lipseste,
eu si sotul din asta mancam si ne place mult.
Imagine postata

#917 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 February 2013 - 01:01 PM

Cerra, sunt spectaculoase, bravo!

deci tu ce crezi, daca n-ai intoleranta la gluten, nu face rau? ma gandesc ca la cantitatea pe care-o folosesti tu in paine, e mult mai mult decat ai consuma in mod normal :tongue3: parca m-ar interesa.

#918 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 February 2013 - 01:14 PM

Vezi postareamoatza, la 05 February 2013 - 01:01 PM, a spus:

Cerra, sunt spectaculoase, bravo!

deci tu ce crezi, daca n-ai intoleranta la gluten, nu face rau? ma gandesc ca la cantitatea pe care-o folosesti tu in paine, e mult mai mult decat ai consuma in mod normal :tongue3: parca m-ar interesa.

Trebuie sa iei in calcul ca pui taratele multe si drojdie la fel trebuie mai multa ptr ca este un aluat greu. Nu se simte drojdia la gust in aluat.



Nu, nu am intoleranta la gluten. Nu il pot folosii doar persoanele care au intoleranta la gluten.

Glutenul este proteina graului. Conteaza foarte mult cum dozezi cantitatea sa nu iese painica prea elastica(asta este reusita mea cu painica asta 50/50 ptr ca a iesit perfecta in tot). Nu imi plac painicile cu tarate de grau si folosesc cele de ovaz care sunt dulci nu amare. Sa sti ca probe am facut pina am ametit ptr ca vroiam si painica de asta ptr ca imi era pofta de toast cu cascaval si cu integrala nu puteam. Se poate da si alta forma la painica dar eu, le`am facut in forma de briosa. O sa mai fac asa gen celelalte care le am facut (gen mini ciabatta) ptr ca este suficient la un mic dejun ptr ca este foarte satioasa. Ma enerveaza ca trec prea repede (le maninca barbatu meu de nu ai vazut de alea).

Gramajul vine mic daca imparti in mod egal aluatul si este suficient ptr o masa.


Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13600628327933.jpg

#919 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 February 2013 - 01:33 PM

Cerra am mai citit si eu si cica nu ar fi tocmai bun glutenul, acuma
intrebarea ar fi amestecat in faina integrala si tarate, nu face rau? sau
trebuie sa-l adaugam in cantitate mai mica sau pana la urma urmei deloc.
Cred ca asta intreba si moata.
Categoric vreau sa coc mereu sa am in casa painea asta integrala caci ne
place si e sanatoasa, dar daca glutenul adaugat are si o parte mai putin sanatoasa
prefer sa mananc o felie mai putin pufoasa- cum imi iesea pana acum- dar sanatoasa.
Imagine postata

#920 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 February 2013 - 02:08 PM

Vezi postareaCarmen L, la 05 February 2013 - 01:33 PM, a spus:

Cerra am mai citit si eu si cica nu ar fi tocmai bun glutenul, acuma
intrebarea ar fi amestecat in faina integrala si tarate, nu face rau? sau
trebuie sa-l adaugam in cantitate mai mica sau pana la urma urmei deloc.
Cred ca asta intreba si moata.
Categoric vreau sa coc mereu sa am in casa painea asta integrala caci ne
place si e sanatoasa, dar daca glutenul adaugat are si o parte mai putin sanatoasa
prefer sa mananc o felie mai putin pufoasa- cum imi iesea pana acum- dar sanatoasa.


Ce sa zic eu? Raman la ideea ca daca nu ai probleme (intoleranta la gluten) poti folosii glutenul daca ai atunci nu il folosesti.Decizia apartine fiecaruia in parte.


Oricum asta zic specialistii in panificatie

Făina integrală, cerealele şi fracţiunile tărâţoase rezultate din măciniş fiind mai bogate în fibre au un conţinut caloric mai redus decât făinurile rafinate. Cu toate acestea folosind numai aceste produse nu se reduce conţinutul caloric al produselor multicereale sau produselor rafinate astfel încât să poată fi etichetate ca “produse cu conţinut caloric scăzut”.
Pentru a obţine pâine cu conţinut caloric scăzut se recomandă:
• folosirea produselor cu conţinut mare de fibre, minim 70%, ca atare sau în combinaţii
• înlocuirea a 20 - 30% din făină cu fibre
• reducerea sau eliminarea grăsimilor
• adaos de gluten vital (10 - 15% raportat la făină)

Eu combinatia am facut`o am scazut/adaugat pina mi`a placut aluatul. Ma interesa painca asta sa o pot combina.Stiu ca multa lume este impotriva glutenului, dar eu nu am intoleranta la el(am urmarit dupa efectul si nu a fost nici unul dintre cele enumerate la intoleranta la gluten.

Pituca mea cu sos de rosii, oregano si busuioc (cealalta jumatate din faina de la painea integrala 33% am folosit`o si in loc de apa am pus suc de rosii. Asta si goala merge dimineata.

necoapta (revin cu poza cand se coace)

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13600670422496.jpg

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi