sorinadaniela, la 05 May 2016 - 09:21 PM, a spus:
Pentru experții în pâinea fără frământat... Am citit o rețetă în care scrie că e mai bine să se coacă într-o oală cu capac.
Așa este? Și dacă așa e, trebuie ținut capacul până la sfârșit?
Și dacă tot suntem la capitolul întrebări: la ce temperatură se coace și cam cât timp (aproximativ)?
Mulțumesc anticipat! Sorina
Da.
Pun oala cu capac in cuptor. Incalzesc cuptorul la 275°C (atit merge la mine).
Scot oala din cuptorul preincalzit si azvirlu aluatul(care l-am lasat inainte doua ore la dospit) in oala.
Pun capacul pe oala si oala in cuptor.
Reduc temperatura la 260°C.
Asa ramine 60 minute cu capacul pe oala. Dupa acea ora reduc temperatura la 190° C
iau capacul si mai las fara capac vreo 10 - 15 minute.
Vezi cum e culoarea. Daca este prea rumenita poti sa pui si o folie de aluminiu peste.
Ultimul pas ar fi ptr. culoare crustei dar si ptr. painea in general sa fie coapta.
Temperaturile si timpurile sunt ptr. o paine de 1500 g de faina.
Si asa arata ieri la mine:
Peter