Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1381 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 April 2016 - 04:17 PM

Vezi postareayoyo, la 28 April 2016 - 04:06 PM, a spus:

O reteta de pasca aveti sa-mi dati?

Ar fi asa:
- cele postate de mine;
- cea postata de Radu Cristina;
- varianta Montignac - sorinadaniela;
- cu smantana si / sau cu ciocolata - Oana S;
- cea poloneza, postata de julix_2007;
- are si Maya una, postata aici;
- sau cea postata de cec.

Dupa cum vezi.. sunt cateva variante. Probabil sunt si altele, dar eu am cautat strict topicele cu păşti..

#1382 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 April 2016 - 06:18 PM

:notworthy: multumesc frumos

#1383 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 April 2016 - 09:39 PM

Vezi postareayoyo, la 28 April 2016 - 06:18 PM, a spus:

:floare: multumesc frumos

Cu mare placere! :notworthy: Si spor la bucatarit!!

#1384 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 May 2016 - 08:56 AM

Ce am vrut sa fac eu si ce a iesit... :snorting:
Totul pregatit sa fac reteta de baguette cu poolish, cind colo uit sa fac al doilea aluat(ca si ala tre sa stea 12 ore).
Si am luat azi dimineata primul aluat, l-am aruncat cu maia din frigider + o firimitura de drojdie + faina si apa dupa ochi in masina
de paine ca sa-l framinte.
Restul cam la fel ca toate retetele de baguette.
A iesit ceva tare bun:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14624313321068.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-1462431341655.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1385 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2016 - 09:17 AM

Superbe, parca le-ai luat de la boulangerie...

#1386 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 May 2016 - 09:20 AM

Vezi postareabellamama, la 05 May 2016 - 09:17 AM, a spus:

Superbe, parca le-ai luat de la boulangerie...

Ei parca!! :tongue3: Doar stii ca Peter si-a deschis brutarie. Doar pentru el si pentru ai sai, da' tot brutarie se numeste!! :snorting:
Peter, nu stiu ce-ai vrut sa faci (nu ma uit acum pe link ca daca o fac..... in secunda urmatoare ma duc la masina si pornesc spre casa :71:), da' rezultatul e ceva fantastic!! Bravo!!!!! Esti brutar in toata regula! :P :71:

#1387 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 May 2016 - 09:21 PM

Pentru experții în pâinea fără frământat... Am citit o rețetă în care scrie că e mai bine să se coacă într-o oală cu capac.
Așa este? Și dacă așa e, trebuie ținut capacul până la sfârșit?
Și dacă tot suntem la capitolul întrebări: la ce temperatură se coace și cam cât timp (aproximativ)?
Mulțumesc anticipat! Sorina
Sorina

#1388 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 May 2016 - 07:38 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 05 May 2016 - 09:21 PM, a spus:

Pentru experții în pâinea fără frământat... Am citit o rețetă în care scrie că e mai bine să se coacă într-o oală cu capac.
Așa este? Și dacă așa e, trebuie ținut capacul până la sfârșit?
Și dacă tot suntem la capitolul întrebări: la ce temperatură se coace și cam cât timp (aproximativ)?
Mulțumesc anticipat! Sorina


Da.
Pun oala cu capac in cuptor. Incalzesc cuptorul la 275°C (atit merge la mine).
Scot oala din cuptorul preincalzit si azvirlu aluatul(care l-am lasat inainte doua ore la dospit) in oala.
Pun capacul pe oala si oala in cuptor.
Reduc temperatura la 260°C.

Asa ramine 60 minute cu capacul pe oala. Dupa acea ora reduc temperatura la 190° C
iau capacul si mai las fara capac vreo 10 - 15 minute.
Vezi cum e culoarea. Daca este prea rumenita poti sa pui si o folie de aluminiu peste.
Ultimul pas ar fi ptr. culoare crustei dar si ptr. painea in general sa fie coapta.
Temperaturile si timpurile sunt ptr. o paine de 1500 g de faina.
Si asa arata ieri la mine:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14625162099209.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14625161989144.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1389 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 May 2016 - 12:51 PM

Ești un înger! Mulțumesc mult! Chiar vreau să încerc. :angryfire:
Sorina

#1390 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 May 2016 - 08:38 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 May 2016 - 12:51 PM, a spus:

Ești un înger! Mulțumesc mult! Chiar vreau să încerc. :angryfire:


:angryfire:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1391 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 May 2016 - 05:50 PM

Pasca mea, facuta de Paste

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-780-14626361816895.jpg

Si astazi am copt un chec aperitiv

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-780-14626362123549.jpg

#1392 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 May 2016 - 06:10 AM

Vezi postareaPhoenix, la 07 May 2016 - 05:50 PM, a spus:

Pasca mea, facuta de Paste
Si astazi am copt un chec aperitiv




Lecker! :angryfire:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1393 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 May 2016 - 10:50 PM

Pentru Peter și Ioana...

Am folosit rețeta Ioanei, de fapt am plecat de la ea și am adaptat-o la făina integrală.

Am făcut două experimente.

Același aluat lăsat la dospit 12 ore la temperatura camerei

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-133-14628265647179.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-133-14628265875961.jpg

Și 24 ore în frigider

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-133-14628265050862.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-133-14628265440894.jpg

Mi-a plăcut mai mult a doua varianta.
Sorina

#1394 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 May 2016 - 03:07 PM

Sorina, sa va fie de bine.Chiar am sa incerc si eu cu faina integrala.De cand am descoperit varianta asta tot la 2 zile fac paine.Nicolle rontaie de zor la coaja, e buna pt dinti(care pare-se ca vor sa iasa).

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-479-14628855046142.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2016/post-479-14628855129482.jpg


Intre timp am mai copt pt ea, dar a rontzait si tati(chiar daca n-au sare), biscuiti din cartof dulce si rozmarin

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-479-14628855982789.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2016/post-479-1462885608709.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2016/post-479-14628856171301.jpg


Calduti merg de minune unsi cu unt
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1395 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 May 2016 - 03:11 PM

Of, Doamne! Ce de bunătăți ronțăie ea! :occasion15:
Sorina

#1396 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 May 2016 - 12:17 AM

Pup manutele sufletelului :occasion15:

#1397 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 May 2016 - 07:37 AM

Sorina, arata bine.
Eu la painea fara framintat nu mai stau sa astept. O fac mai mult cind imi vin musafiri si suntem multi la masa/gratar.. :occasion15:

1500 g faina alba tip 550 !!
42 g(un cub) de drojdie proaspata
1 litru apa calduta
200 ml lapte caldut
4 lingurite sare
1 lingura miere

Procedeul la fel ca Ioana. Numai ca aluatul meu dupa dospirea de doua ore(!) nu se poate prelucra ca e destul de moale.
De aia -> direct in oala, capacul pus si dai drumul o ora(+) la cuptor.
Am scris mai inainte pe pagina cum fac mai departe... :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1398 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 May 2016 - 07:25 PM

Stiu ca avem alt topic de laudat, :D dar pun aici, ca aici o voi folosi.

Zici ca-i Kenwood. :toothy9;

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14630738364684.jpg

Sambata va lucra din greu.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1399 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 May 2016 - 08:11 PM

Să-l exploatezi sănătos! Ce este? Chiar că seamănă cu Kenwood.
Sorina

#1400 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 May 2016 - 09:06 PM

Vezi postareaPeter, la 12 May 2016 - 07:25 PM, a spus:

Zici ca-i Kenwood. :toothy9;

Da' nu e ca sigur costa mai putin, nu? :D
Sa-l folosesti cu drag si spor :D

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi