Dexter, la 18 February 2013 - 07:11 PM, a spus:
dani, iau şi mozarella proaspătă, direct de la fabrică, blue cheese/mascarpone/cream cheese dar numai ocazional, parmiggiano am tot timpul în frigider. mălaiul grecesc îl cumpăr din pricină că este măcinat la consistenţa care îmi place mie
asa mai vii de acasa
o sa ma uit si eu dupa malai grecesc
si orez de ce doar italienesc?
Ellani, la 18 February 2013 - 07:45 PM, a spus:
any_annette, la 18 February 2013 - 07:19 PM, a spus:
Ellani, adica nu-ti place slana cu ceapa
?
Deloc,pot sa dau si primul kilogram si ultimul cm,dac-as avea de unde,caci nici nu cumparam.Cu ceapa\usturoiul crude nu prietenesc ,iar cu slana sunt divortata oficial din cauza de grasime.Ciudat ca in copilarie mai mancam ocazional o bucatica mica,cu paine,ce-i drept.
+ 1! nu pot sa o mananc! am incercat o bucatica facuta in casa, de Sfantul Ion, dintr-o slaninuta pe care toata lumea o lauda si se infuleca de a trebuit sa facem refill. Am gustat-o si fara sa observe nimeni am strecurat muscatura intr-un servetel ... simteam cum imi curge osanza topita printre dinti...
Si eu m-am desprietenit de ceapa si usturoiul crude, pentru ca nu-mi place mirosul emanat de piele de a doua zi ... , nu la mine, ca nu simti pe tine insuti ... dar cand miroase cate un coleg care a mancat ieri shaorma ... mi se intoarce stomacul pe dos... oricate dusuri, is useless, emana prin toti porii, din sistemul digestiv, timp de 24 ore!
any_annette, la 18 February 2013 - 05:04 PM, a spus:
Si eu la fel, imi aleg bucata de carne si mi-o toaca pe loc macelarul, daca am de facut chiftele (mamaaa de cand nu am mai facut, am si uitat, cred ca din vara) sau hamburgheri. Mi-am luat presa din aia de facut hamburgheri si mi-i fac eu acasa, pun eu cata sare stiu si cat piper vreau. Urmatoarea chestie pe care tre' s-o iau e accesoriul pentru facut carnati (pentru KA, apropos, il are cineva?) sa-i fac eu.
Anutz, sa ne faci prezentare la hamburgherii facuti la presa
Ii fac si eu in casa, dupa ce am vazut ca la Dex, dar fara presa, manual si apoi la grillul din cuptor. Cred ca ies mult mai misto la presa,la cuptor se strang si ajung precum chiftelele.
moatza, la 18 February 2013 - 10:36 PM, a spus:
poate nu-i obisnuinta la voi, dar si eu gust ceea ce cumpar vrac.
io nu-s multumita de oferta de peste&co. la pescarii numai peste din acvacultura, rar am de unde cumpara din pescuit spontan. ponturi ceva? nu de-ala a la Gelutza, cu Dunarea in fundul curtii.
eu nu gust nimic, mi-e sila sa mananc branza telemea nespalata ca e din piata, ca e de la hipermarket. Stiu ca majoritatea gusta branza si maslinele inainte de a decide sortimentul. Eu incerc sa indic clar ce doresc si ma las pe mana vanzatorului.
Sa gust carne cruda? nici gand! nici macar cand fac tocatura pentru drob, chiftele, perisoare !
Cu oferta de peste proaspat de captura am si eu o mareee problema in a gasi o sursa. Daca aflati ceva sa ne dati de stire.