Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#921 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 February 2013 - 09:06 PM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 09:00 PM, a spus:

eu am o mare pb cu omul meu, in sensul ca-i un carnivor inrait si n-are masa fara carne. de cand il cunosc eu, nu-mi amintesc de vreo masa fara carne la el. saptamana trecuta si-a facut multe analize si controale medicale cam peste tot. chiar mi-era frica de colesteroale et co. si are 180, de i-am zis -si-am sa ma tin de capul lui- sa le repete in alta parte. are in schimb nasul si oreleu' praf si pulbere, da' nu cred ca-i vreo legatura.
pe de alta parte aveam o colega sub 30de ani, cu ceva kg in plus, dar f atenta la mancare, putin, vegetale multe, fructe de-ale acre de nici nu suport sa le scriu numele...si-avea 380 colesterolu'. sa nu-mi ziceti ca nu-i pb de metabolizare a grasimilor si gena proasta! alimentatia influenteaza mai putin, tot chimia celulara e preponderenta.

Da, cunosc si eu cel putin doua persoane cu problema asta. In cazul lor productia de LDL si HDL adica cel bun - Low Density Lipoprotein Cholesterol si ala rau High Density Lipoprotein Cholesterol este in neregula. Cand va faceti analizele cereti sa va spuna valorile LDL SI HDL caci sunt esentiale!

Edit: Eu de cand cu analizele la ficat am diminuat, cum spuneam, consumul de grasimi si alimente procesate. In decursul a trei saptamani a scazut colesterinul cu 15 unitati, revenind la limite normale. Veste buna. Una si mai buna e ca produc LDL foaarte bine, cea rea e ca produc HDL peste limita superioara. Daca as avea timp, v-as scrie dintr-un articol fantastic din NatGeo despre colesterol, vasele de sange si infarcturi si atacuri cerebrale.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#922 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 09:06 PM

bine, ma, bine :D ! las' ca va zic doar cat sar si ma zbat!

si cand mi-o fi cutzitul la os de-atata muscat limba, va bag niste poze balitoare de carnati pe sarma din balcon, las' ca v-arat io voua! :D

#923 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 09:08 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 February 2013 - 09:06 PM, a spus:

Cand va faceti analizele cereti sa va spuna valorile LDL SI HDL caci sunt esentiale!

iti dai seama ca i le-a facut si pe alea hdl si ldl, ne-am mai scuturat si noi in Romanica! is bune, slava Domnului!

#924 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 09 February 2013 - 09:09 PM

buna seara la fete!

Lapo, promit sa ma straduiesc! :D

Pai asta cu gena sa stiti ca e cam valabila si la mine, cel putin pe linie materna. Mama e si ea durdulie.. interesant e ca ea s-a ingrasat dupa ce m-a nascut, in conditiile in care a avut probleme la nastere.:D
Ca si Moatza, profit si eu la maxim de tot ce ne poate oferi gradina proprie ca si verdeata, iar la capitolul lapte, oua, branza cat putem ne apovizionam din surse cunoscute de la tara.

Eu ma gandesc ca si kilogramele astea pe care incepi sa le acumulezi de la o varsta cu multa usurinta au la baza si un obicei alimentar desprins din copilarie. Adica, de exemplu, pentru toti cunoscutii mei nu e o necunoscuta faptul ca, mica fiind, daca prindeam pachetul cu unt mancam din el cu degetul. Mie si acum imi vine foarte greu sa cumpar smantana sub 20 % grasime, unt cu 65% cand stiu ca este si cu 80 si tot asa....

E adevarat si ce zice Zerda.. si eu cunosc prin draga-mi Bucovina oameni mai durdulii si rosii in obraji si-s frumosi asa si sanatosi. Dar totusi au alt stil de viata si alt mediu de viata.
Pe de alta parte cunosc o persoana trecuta de 50 de ani, slaba, cu arderi extrem de bune, n-a tinut in viata ei vreo dieta dar totusi are colesterolul mare.
Moatza, tu la cat sport faci, ai tot dreptul sa mananci si cozonac si carnati. Ar fi si pacat sa nu te bucuri si de delicii culinare atata timp cat te simti impacata cu tine .

Asa, acuma la raport. Cum abia am aterizat de la munca si a fost o zi destul de plina am reusit sa fiu cuminte , zic eu :D

-o felie de paine prajita cu telemea de vaca

-un fresh dintr-o portocala si o grefa
-o mana de migdale crude
-o salata cu somon afumat, ou, avocado, rosii cherry si doi crackeri (nu ma certa prea tare Lori, da mi-era mila sa-i arunc)
- o cana cu lapte
-2 cafele, 1,5 l de apa pana in prezent.

#925 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 February 2013 - 09:10 PM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 09:06 PM, a spus:

bine, ma, bine :D ! las' ca va zic doar cat sar si ma zbat!

si cand mi-o fi cutzitul la os de-atata muscat limba, va bag niste poze balitoare de carnati pe sarma din balcon, las' ca v-arat io voua! :D

Amin!:D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#926 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 February 2013 - 09:11 PM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 09:08 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 February 2013 - 09:06 PM, a spus:

Cand va faceti analizele cereti sa va spuna valorile LDL SI HDL caci sunt esentiale!

iti dai seama ca i le-a facut si pe alea hdl si ldl, ne-am mai scuturat si noi in Romanica! is bune, slava Domnului!

Bai, pai atunci e minunat. Omul tau are un organism beton, asa ca lasa-l sa manance leguma lui preferata :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#927 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 February 2013 - 09:14 PM

Iulia, super meniul de azi! Tine-o tot asa, si fii prietena ta cea mai buna! Nu iti fura singura caciula. Hai sa va dezvalui o tactica poate mai deplasata, dar care va jur ca functioneaza! Cand aveti chef de luat prostioare care va pica sub laboantze, luati treaba cu pricina si fugiti repede la oglinda si consumati privindu-va in ochi, dar fix in ochi. Incercati :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#928 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 09:25 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 09 February 2013 - 09:09 PM, a spus:

Moatza, tu la cat sport faci, ai tot dreptul sa mananci si cozonac si carnati. Ar fi si pacat sa nu te bucuri si de delicii culinare atata timp cat te simti impacata cu tine .

Iulia, iti dai seama ca as fi putut sa zic ce vreau io. Da' daca asta bag, asta raportez!
Treaba cu sportul la mine ajuta doar la tonus, zau! Sunt persoane, mai tinere e-adevarat! care zic c-au slabit 3-5kg intr-o luna doar incepand sportul la sala, fara sa-si schimbe dieta. Eu daca nu flamanzesc, nu slabesc.
Eu am mai facut sport organizat, mai la tinerete, vreo 5 ani, mergeam regulat la sala, de 3 ori/sapt. Si nu erau asa la moda fitnessurile. N-am slabit o picatura, dar ma mentineam fara nicio dieta. Bine, eu oricum n-am fost vreo silfida la viata mea, nici in tinerete, nici acum. Apoi a urmat o operatie cu tratament postoperator bazat doar pe hormoni, din primavara pana in toamna, cand am trecut iar la haine mai groase, m-am ingrasat 15kg. Hormonii sunt o mare-mare pacoste, fugiti cat puteti! Apoi am descoperit placerea de-a gati si tot asa.
Acuma fac de-aproape 3 ani miscare regulat si sper sa raman in parametri, mai ales cu sanatatea si mobilitatea. Ca n-as vrea s-ajung vreo baba stafidita cu picioare cracanate, intzepenite de osteoporoza. Mai bine mai durdulie, dar mobila si cu tonus. Pai da!

#929 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2013 - 09:41 PM

Are dreptate Iulia, sora mai mica a unui coleg de facultate a ajuns la doctor ca avea 44 de kile( ea avea 16 ani si era in liceu), cand i-au facut analizele( credeau ca e ceva cu tiroida) toate bune numai colesterolul 400!!! Si mari si LDL, si HDL! Acum sa nu-mi ziceti ca fetita aia facuse excese, ca inghit tastatura!
Pe de alta parte o persoana draga mie din familie are colesterol normal si unul, si altul,si numai 135 de kile :D
Asa ca..... fiecare trebuie sa aiba grija de cum e el!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#930 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 10 February 2013 - 03:14 AM

Zerda si eu am o nepoata care pe la 14 ani nu manca nimic, ca asa voia ea. Se certa maica-sa cu ea sa manance ceva acasa. Dar daca o scoteau la pizza sau McDonalds nu refuza si ar fi mancat numai aia toata ziua.
Pe aici ii vad mancand chicken nuggets si french fries, nu e pranz fara doza de coca cola. Nu-s toti grasi, dar nici nu cred ca sunt prea sanatos...

Ce incerc sa zic e ca da, se poate ca cineva sa fie slab de pica pe-afara si cu probleme de ficat gras, colesterol mare, trigliceridele mari si altele.

Dar, ma rog, eu nu ma pricep la vorbe, asa ca o sa ma rezum la a pune ce mananc si ce miscare fac.

Azi weekend:
11.00 - 1/2 steack vita la gratar cu broccoli si ardei rosu facute la abur
3.00 - supa de linte rosie (facuta acasa)
5.30 - o portie boabe de strugure, 1 mar verde si 2 nuci
7.30- vita la gratar (restul de dimineata) cu varza chinezeasca, ardei gras rosu si ciuperci (facute la tigaie cu ulei si\ usturoi)

Si pentru ca e weekend: clatite (50/50 faina alba si integrala)- 3 bucati: 1 cu peanut butter, 1 cu dulceata de gutui si 1 cu dulceata de zmeura

Sper sa raman cu asta pe ziua de azi.

Miscare: o mica plimbare sa admiram zapada. Am scapat ieftin de data asta cu furtunica.

#931 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 10 February 2013 - 02:37 PM

Ieri:
2 oua ochi
1 sandwich cu piept de pui, salata verde - prima paine in doua saptamani, chfla alba. Mi-a fost pofta, mi-a trecut.
1 lingura salata de ciuperci cu usturoi si vreo 5 chiftele bilute, o mana de alune cu chili.
Candva intre pranz si cina am balotat si 4 smochine uscate

Azi fac aripioare cu alioli. Acum ma apuc de alioli sa stea cateva ceasuri la frigi.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#932 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 10:12 PM

Azi vin tiptil aici.
Prost, da bun :

-o felie de paine prajita cu telemea de vaca
-piure cu carnat de casa, la mama.. cantitate mica, da oricum....
-4 gogosi =))

asta e....

#933 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 11 February 2013 - 01:32 PM

Duminica
micul dejun a fost pe la 11
- smochine uscate, cafea, biscuiti de secara

- am mancat tarziu, dupa meci, cred ca era deja 6.30 - aripi de pui la cuptor, salata combinata si alioli

Azi m-am gandit ca nu am timp sa mananc acasa si mi-am pus 4 biscuiti de secara si doua mere intr-o punga. Am ajuns la servici si-am constatat ca micul meu dejun a ramas pe masa din bucatarie!

Am inceput bine - o cafea, vitaminele cu apa si in clipa asta mestec guma

Parca astazi as manca ceva fara carne
Imagine postata

#934 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 11 February 2013 - 08:29 PM

Şi pentru mine astăzi a fost aiurea.

Micul dejun regulamentar, un gref la gustare, însa din motive de abrambureală şi vânzoleală mare la serviciu n-am avut timp să mănânc la prânz. De atunci totul a luat-o razna, o banană pe la ora 5, o ciorbă de pui cu un copan mic pe la ora 6. Totul a culminat cu un covrig sărat, 70g, la şapte seara. :drool: Compulsiv, cu vinovăţie. Ca-n Labiş, mănânc şi plâng. Mănânc! :pupic:

:iamwithstupid: :icon_fessee: :scratch:
You are not alone! I'm here with you...

#935 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 February 2013 - 08:51 PM

buna seara la fete!
si azi vin cam cu vinovatie aici Imagine postata

azi am fost libera, deci zi de smotru si de facut mancare, ca mai am si sot acasa care nu-i la dieta!

-un ou fiert cu juma de ardel rosu kapia si o felie de paine prajita
-un fresh dintr-o portocala si o grefa
-un bol (cocotta) cu bors de sfecla rosie
-4 linguri de macarica -pui basquaise-ul lui alex facut mai dietetic, doar piept de pui, ardei copt si rosii conservate de ast' toamna din gradina
-apoteotic aproape 3/4 dintr-o turta coapta-n tuci
-o cafea si apa la greu ca la smotru se cere.

Asadar, Bobocel mancanc si plang, mananc! Imagine postata

#936 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 11 February 2013 - 08:57 PM

Eu am ajuns acasa cu o foame nebuna. Noroc ca mai erau cateva aripi de aseara in frigider. De cina 4 biscuiti de secara cu zacusca de vinete. Maine e pancake tuesday si de miercuri incepe postul.
Imagine postata

#937 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 09:03 PM

fetele, nu mai plangeti ca-s altele mai grave-n viata! :iamwithstupid:

nu stiu altii cum sunt, dar io suparata/vesela - pofta de mancare tot am! de mancare gustoasa. mai multe nu va spun.
raportez o ora de aerodance, juma de sedinta in forta, urmatoarea ne-a invatat niste miscari mai complexe, amestecate cu pasi de dans, cumva, si mai sunt si colege mai mormoloace, asa ca a fost ceva de intensitate medie. totusi ma declar multumita. daca as avea timp si n-as depinde de transportul comun cu omu' as mai sta si la clasa urmatoare. asta e!

#938 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 11 February 2013 - 09:27 PM

Oh, dragelor, eu mă aşteptam sa daţi cu pietre...Vedeţi, de-aia vă iubesc eu! Că sunteţi sincere şi nu pozaţi în femei perfecte. Avem păcate, ne place să mâncam gustos şi variat, că altfel nu eram pe topic de slabire. :iamwithstupid:

Nu stiu daca v-am mai spus dar eu am mai avut o tentativă de cură de slăbire şi am intrat prin 2007 pe forumul celălalt. Însă vizitând frecvent "reţete în imagini" şi "torturile noastre" m-am apucat să gatesc ce vedeam pe-acolo. M-am transformat rapid din durdulie în rubensiană. :icon_fessee:
You are not alone! I'm here with you...

#939 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 12 February 2013 - 03:32 AM

Meniu pe astazi:

8.00- 3 felii toba slaba cu ardei gras si un gref
11.30 - 1 portocala
12.30 - pulpa pui (cam grasa...) cu broccoli putin orez si 1 lingura fasole rosii
2.00 - 1 mar verde si 1 pumn de alune crude
5.00 - 1 baton atkins
7.30 - 2 ciocanele de pui cu kale facuta la tigaie

S-ar putea sa mai bag 1 mar verde.

Azi am sarit sala pentru ca-s o lenesa. Nu am avut chef si am fost nitel intoarsa. Sper sa imi revin maine. Intre timp o sa incerc sa citesc mai mult despre cum se face treaba buna ca eu se pare ca nu fac.

#940 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 07:41 AM

Mor de invidie cand va vad ca mancati alune crude!! Eu daca nu sunt coapte, prajite, nu le pot integra in corpul meu! Numai nuci verzi pot sa mananc, dupa aceasta exceptie se rupe firul!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul