moatza, la 09 February 2013 - 09:00 PM, a spus:
pe de alta parte aveam o colega sub 30de ani, cu ceva kg in plus, dar f atenta la mancare, putin, vegetale multe, fructe de-ale acre de nici nu suport sa le scriu numele...si-avea 380 colesterolu'. sa nu-mi ziceti ca nu-i pb de metabolizare a grasimilor si gena proasta! alimentatia influenteaza mai putin, tot chimia celulara e preponderenta.
Da, cunosc si eu cel putin doua persoane cu problema asta. In cazul lor productia de LDL si HDL adica cel bun - Low Density Lipoprotein Cholesterol si ala rau High Density Lipoprotein Cholesterol este in neregula. Cand va faceti analizele cereti sa va spuna valorile LDL SI HDL caci sunt esentiale!
Edit: Eu de cand cu analizele la ficat am diminuat, cum spuneam, consumul de grasimi si alimente procesate. In decursul a trei saptamani a scazut colesterinul cu 15 unitati, revenind la limite normale. Veste buna. Una si mai buna e ca produc LDL foaarte bine, cea rea e ca produc HDL peste limita superioara. Daca as avea timp, v-as scrie dintr-un articol fantastic din NatGeo despre colesterol, vasele de sange si infarcturi si atacuri cerebrale.