Alearga, Lola, alearga!
Postat 01 March 2016 - 02:36 PM
Când am să cresc mare vreau să fiu ca tine!
Strict la întrebare, Nu, dar tare mi-ar mai place.
Postat 21 April 2016 - 09:41 PM
Scopul e sa topesc grasimea, sa tonific si sa produc putin muschi cat sa compenseze pe cel pe care il pierd cu varsta.
Merci.
Sunt atat de multe idei si pareri pe net, si atat de multe negativisme ca probabil de asta lumea abandoneaza si e debusolata.
Postat 22 April 2016 - 08:46 PM
am vazut la protv, la romania, te iubesc! un reportaj despre stil de viata sanatos, ceva in genul asta. si ca miscare, recomanda un antrenor de-asta celebru cica, dar n-am retinut numele, mers alert pe banda, nu fuga, timp indelungat, cca 90 min. spunea ca asta e metoda cea mai buna de-a pierde grasime - explica oarecum argumentat stiintific, dar nu prea am inteles ca faceam niste hartii musai si eram mai mult atenta la ele. adica nu prea era de-acord cu efortul intens cardio si nici cu greutatile, dar era vorba de slabit, in special. m-a pus pe ganduri, mda!
iar antrenorii personali de la noi de la sala, fac si antrenamente cu gantere mergand pe banda inclinata la un ritm destul de alert. fac cu persoane care au o conditie fizica f buna, ma gandesc ca n-or fi ptr toata lumea.
bafta, e bine ca faci ceva, orice!
Postat 22 April 2016 - 09:03 PM
moatza, la 22 April 2016 - 08:46 PM, a spus:
am vazut la protv, la romania, te iubesc! un reportaj despre stil de viata sanatos, ceva in genul asta. si ca miscare, recomanda un antrenor de-asta celebru cica, dar n-am retinut numele, mers alert pe banda, nu fuga, timp indelungat, cca 90 min. spunea ca asta e metoda cea mai buna de-a pierde grasime - explica oarecum argumentat stiintific, dar nu prea am inteles ca faceam niste hartii musai si eram mai mult atenta la ele. adica nu prea era de-acord cu efortul intens cardio si nici cu greutatile, dar era vorba de slabit, in special. m-a pus pe ganduri, mda!
iar antrenorii personali de la noi de la sala, fac si antrenamente cu gantere mergand pe banda inclinata la un ritm destul de alert. fac cu persoane care au o conditie fizica f buna, ma gandesc ca n-or fi ptr toata lumea.
bafta, e bine ca faci ceva, orice!
Cred ca e vorba despre arderi. Daca faci antrenament intens, pulsul creste foarte mult iar oxigenul care intra in corp e relativ insuficient, astfel incat arderile devin anaerobe.
In schimb, daca faci efort mediu, daca-ti mentii pulsul la un nivel relativ scazut, oxigenul care intra in corp este suficient, face fata cu brio cerintelor organismului.
De asta se recomanda banda in ritm lejer, pentru timp lung.
Postat 23 April 2016 - 09:57 AM

Postat 24 June 2016 - 08:52 PM
Cum cursul de înot e legat de perioada scolastică a venit vacanța și am rămas fără ora mea de înot săptămânal. Tare mă oftic, daaaar îmi scot pârleala în alt mod. Doar nu credeați că scăpați de mine așa de ușor.
Din nou, cum vine vacanța cum rămânem și fără o căruță de autobuze, așa că ori mergi pe jos ori iei bicicleta, depinde de cum trebuie să ne organizăm ziua.
De mers oricum mergeam ca nebuna toată ziua în jur de 17000 - 20000 de pași pe zi, acum bag și cam 12 km pe zi atunci când pot lua bicicleta.
Tot pentru că a venit vacanța fetele merg la Centri Estivi, că doar mama și cu tata muncesc și trebuie să cheltuiască banii pe ceva, așa că de la 7,30h până la 13h sunt la piscină. Că sunt băieți buni oferă intrarea gratuită vinerea părinților. Cred și eu, la câți bani plătim...
Și uite așa cursul meu de înot de o oră de sâmbătă s-a transformat în câteva ore bune de înot liber vinerea. Dacă timpul permite, iar azi a permis. O minunăție!
Postat 06 June 2018 - 09:15 AM

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 06 June 2018 - 09:16 AM

Postat 06 June 2018 - 11:41 AM

Si daca tot suntem la capitolul glume,haz de necaz..,

Dieta alla Ale'(ca s-a rotunjit si el binisor)nu renunta cand mergem la terasa la cipsuri si dulciurele dar bea apa plata (oricum suc sau alte deastea nu-i placeau )

(Poza asta cu Ale' are si o povestioara nostima dar nu mai incarc topicul aici)
si mai am

Nici o legatura cu dieta dar se leaga

Trecui doar sa te salutez' draga mea Lapo'

Postat 07 June 2018 - 04:12 PM
Fete, despre mine pe scurt. Cam de un an jumate merg la jogging regulat (fie afara, fie banda si din cand in cand alternat cu ergometru) plus antrenamente pe grupe de muschi/parti ale corpului, respectiv brate/piept, fesieri cu bulane si spate/abdomen, dupa program intocmit de antrenor. Ce nu imi iese este insa programul de nutritie, desi am facut progrese mari aici, respectiv am invatat sa mananc dimineata.
Partea mai putin buna e ca ador dulciurile -nimic nou sub soare pana aici. In prima parte a zilei nu am treaba, ma abitn, dar dupa jogging, nu rezist neam. Orri bag glucoza ori cioco. Plus ca mananc seara tarziu, ceea ce conform tuturor nutritionistilor nu e nici o problema atata timp cat mananci ce trebuie seara (adicatelea zero carbs, stiti povestea)

Cum nu tin nici un jurnal si nici o evidenta , am zis sa va mai intreb si pe voi cum faceti, ce faceti. Asadar, daca aveti chef de dezbatut "broblema", aici sunt.
Cam asa arata o tura de jogging fara prea mult stress:

Postat 07 June 2018 - 04:17 PM

Postat 08 June 2018 - 11:27 AM
Lapona Enigel, la 07 June 2018 - 04:17 PM, a spus:
Multumesc mult draga Laponel!

Despre dezbatut subiectul,eu pot sa-ti spun asa din putinul pe care=l stiu eu si din experienta mea,ceea ce functioneaza la unul nu neaparat functioneaza si in cazul altei persoane...in primul rand in functie de caz trebuie in primul rand detectata la rece cauza,de exemplu la mine e lipsa totala de miscare,statul in casa si berea,in cazul tau se vede treaba din ce ai scris ca e nevoia'' de dulce...Pot sa iti spun ca in cazul tau trebuie sa pacalesti creierul,o sa-ti fie poate putin greu la inceput dar se poate,cand ai pofta de dulce poti sa o inlaturi,sorbind un deget de vin rosu cu tanin,gen merlot,lambrusco...alt truc e sa mirosi o pastaie de vanilie ca tot sunt acum de astea in fiola cu dop,sau un batonas de scortisoara...sa ai mereu in casa o tableta de ciocolata amaruie,si doar la nevoie sa sugi plimband pe limba indelung doar o singura patratica de ciocolata...la mine astea chiar au functionat,si faptul ca doar o stiam acolo era un confort,pe principiul,''daca chiar nu o sa rezist o sa gust,da' sa o stiu eu ca e acolo''si nici nu ma atingeam de ea...trebuie doar pacalit nenorocitul''asta de creier care isi bate joc de noi

Postat 11 June 2018 - 08:51 PM

Azi am sedinta de jogging - check. Mancat sanatos dar nu frecventa necesara. Vedem maine ce reusesc. Va urez la toate o saptamana activa!

Postat 15 June 2018 - 07:43 PM
Lapona Enigel, la 11 June 2018 - 08:51 PM, a spus:

Am auzit de o carte care ar putea ajuta- "Food Freedom Forever" de Melissa Hartwig
In rest toate bune si de la mine. Ma tin de treaba, am dat jos kilogramele castigate pe sarcina si stau pe dieta mea low carb.
Spor!
Postat 17 June 2018 - 06:25 PM
Geany, ai mare dreptate si drept dovada ca imi fac tare bine sustinerile, am bagat saptamana asta fructe si foarte putin zahar, am rezistat ispitei

Postat 17 June 2018 - 10:30 PM
Lapona Enigel, la 17 June 2018 - 06:25 PM, a spus:
Geany, ai mare dreptate si drept dovada ca imi fac tare bine sustinerile, am bagat saptamana asta fructe si foarte putin zahar, am rezistat ispitei

Asculta tu aicea'' ce-ti spune vulpea batrana '' inceputu-i greu,sf.-i promitator''

Postat 18 June 2018 - 10:17 PM
Anyway- da, e adevarat ca noi toti avem o problema cu ce si cand si de cate ori mancam. Acum ca tot ascult tot felul de podcasturi despre sanatate si nutritie am cam inceput sa ma luminez si eu.
Vreau sa zic ca asta cu mancatul de 5 ori sau 6 ori pe zi e o mare prostie. Acum sute de ani oamenii nu mancau din 2 in 2 ore. Mancau cand aveau mancare. Daca nu iti este foame, nu manca, daca iti este foame, mananca, dar mananca cu cap. Adica lasa carbohidratii rafinati la o parte si manaca sanatos. Noul trend care mie mi se pare ca face mult sens este o dieta saraca in carbohidrati si bogata in grasimi sanatoase (nu margarina...)
Si da, e greu sa te lasi de zahar pentru ca zaharul actioneaza aceeasi centri nervosi ca si cocaina si heroina.
Va provoc sa stati 30 zile fara zahar- nu fructe, nu miere, nu dulciuri (duh!) Care se baga? Va asigur ca se lasa cu dureri crunte de cap...

Postat 18 June 2018 - 10:36 PM
Wowerful, la 18 June 2018 - 10:17 PM, a spus:
Anyway- da, e adevarat ca noi toti avem o problema cu ce si cand si de cate ori mancam. Acum ca tot ascult tot felul de podcasturi despre sanatate si nutritie am cam inceput sa ma luminez si eu.
Vreau sa zic ca asta cu mancatul de 5 ori sau 6 ori pe zi e o mare prostie. Acum sute de ani oamenii nu mancau din 2 in 2 ore. Mancau cand aveau mancare. Daca nu iti este foame, nu manca, daca iti este foame, mananca, dar mananca cu cap. Adica lasa carbohidratii rafinati la o parte si manaca sanatos. Noul trend care mie mi se pare ca face mult sens este o dieta saraca in carbohidrati si bogata in grasimi sanatoase (nu margarina...)
Si da, e greu sa te lasi de zahar pentru ca zaharul actioneaza aceeasi centri nervosi ca si cocaina si heroina.
Va provoc sa stati 30 zile fara zahar- nu fructe, nu miere, nu dulciuri (duh!) Care se baga? Va asigur ca se lasa cu dureri crunte de cap...

Da' ce-ai cu bietii oameni care traiesc in arealul meu? Ca daca m-as apuca de din astea, pai cre'ca-i strang pe toti de gat. Mancat de 5-6 ori pe zi...nu am reusit in veci , nici nu cred ca o voi face in viata asta. Cert e ca trebuie sa mananc mai des, ideal ar fi cu scurt timp inainte sa se instaleze sentimentul de foame. Azi am evitat elegant prajiturile si ciocolata pe la "birou"...am fost de 3 ori servita si am refuzat de tot atatea ori. Acasa insa am ingurgitat doua piersici. Carbohidratii sunt foarte FOARTE rari la mine. Cartofi cred ca am ajuns sa consum de maxm 5 ori pe an, uneori ma ia pofta de paine. Chipsuri, chestii de genul sunt la mine raritati maxime. Ca grasime nu folosesc decat unt pur, preferabil bio si smantana. Din cand in cand o sunca, de pofta. Dar atat.
Cu antrenamentul cu greutati stau prost din cauza de probleme foarte mari...dar antrenorul de la sala ma sprijina foarte mult si imi face program dupa nevoile mele. De regula ma cam antrenez 3 sedinte cardio si 3 muschi pe saptamana, cand imi dau voie problemele. In ultimul timp am iesit rar la jogging, cand ieseam cam de 3 ori. Cand am perioade dificile, bag crosstrainer, dupa care si sauna.
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 18 June 2018 - 10:36 PM

Postat 18 June 2018 - 10:57 PM
Lapona Enigel, la 18 June 2018 - 10:36 PM, a spus:
Cu antrenamentul cu greutati stau prost din cauza de probleme foarte mari...dar antrenorul de la sala ma sprijina foarte mult si imi face program dupa nevoile mele. De regula ma cam antrenez 3 sedinte cardio si 3 muschi pe saptamana, cand imi dau voie problemele. In ultimul timp am iesit rar la jogging, cand ieseam cam de 3 ori. Cand am perioade dificile, bag crosstrainer, dupa care si sauna.

Acum, chit ca o sa par rautacioasa dar stii ca o piersica de 150g are 14g carbohidrati si din alea 14, 13g sunt zahar? Stiu ca ai sa zici ca e fruct si e sanatos- nu, e zahar! Are acelasi efect.
Untul si smantana sunt foarte bune. Si la fel de buna e si sunca dar sa aiba si ceva grasime pe ea. Ouale sunt bune daca le tolerezi, peste, o friptura buna (porc sau vita sau alt animal

Eu zic/fac asa asa:
Nu grane (nici cerealele de dimineata, nici orez), nu fasole, nu cartofi, nu zahar de orice fel (rar capsuni, zmeura sau un fruct de sezon daca chiar mor de pofta).
Postat 20 June 2018 - 10:06 PM

Fara cereale deloc tu? Pai si ce bagi la micul dejun? La mine nu lipsesc fulgii de ovaz si alac, wasa, albus de ou, rar cate un ou intreg, salate verzi la greuceanu, iaurt grecesc, branza de vaci -dar, uneori, ma dau in barci de tot cu branzeturi adevarate si vinul rosu aferent, smochine s.a.m.d. ton, ton, ton, mai rar carne de pui pentru ca am inceput sa fac alergii la ea, peste cat cuprinde si pot. Acum sunt cu fructele de sezon, rosii: capsuni, zmeura, pepene rosu si piersici am luat dupa ani de zile, ca si la astea fac alergie

Cam asa arata proviziile mele saptamanale...

Am cumparat pentru prima oara limba de vitel si am facut-o dupa indicatiile mamei, alaturi de o salata verde mare. Foarte nutritiva. De asemenea, imi mai place mult burta de vita. O fierb, o tai fasii si o pun in salata verde.