Eataly, la 19 April 2019 - 12:18 PM, a spus:
se mai fura si pe-aici, dar mai mult se inclina spre nu.
se face "la brad", adica se impodobeste cu brad poarta sau usa la scara nasilor, mirelui, miresei.
mai mult pe la tara, cu toate ca am vazut la unii atarnat si prin balcoane, dar mai mult nu, fara brad la oras.
A doua zi dupa nunta se face un alt chef "la caciula", se lasa iar cu chef, lautari, muzica, dans, gratar.
"la potroace" in zona mea, o masa de pranz cu ciorba, fripturi, dulciuri, dans mai putin ca-s cam daramati
alpha, la 19 April 2019 - 12:22 PM, a spus:
am fost si noi la o nunta, tot asa, doar ca au facut schimb de mirese.
si aia pe care-au adus-o era mai frumoasa

toata lumea isi dadea coate si comenta, n-a fost bine!
alpha, la 19 April 2019 - 12:31 PM, a spus:
In general incearca omul sa acopere costul meniului si sa mai ramana ceva, da' nu-i musai.
asa si pe-aici, mai ales ca-i o cheltuiala consistenta.
Adriana, la 19 April 2019 - 02:51 PM, a spus:
f interesant!
Eu de ex m-am casatorit civil si peste o luna si 9 zile si religios.
Daca ma casatoream mai inainte religios era suficient, pentru ca dupa casatoria religioasa se transcrie actul la primarie si devine recunoscut si de Stat.
la noi e de data recenta certificatul dat de popa si nu are nicio valoare ca act civil.
de fapt, nici nu face popa cununia religioasa fara actul civil.
Dexter, la 19 April 2019 - 03:07 PM, a spus:
sa stii ca varianta ta seamana celmai mult cu ce-i in tara
mireasa si bridesmaids se aranjaza impreuna pentru ca platesc pe cineva professional sa le orneze pe toate, saracele incep de pe la 6 daca sunt multe. mirele se imbraca cu prietenii lui si il asista best man
la noi le face mireasa rochii domnisoarelor de onoare, dar nu le pavoazeaza, fiecare se rezolva.
si dupa ce-ai dat un car de bani pe rochiile lor, de obicei, dupa ce primesc invitatii si le arata locurile la mese, se schimba cu altceva.
toata lumea se intilneste la biserica la slujba, pe mireasa o conduce ta-su la altar, nasii stau cu luminari la stinga si dreapta mirilor
pe-aici mirele impreuna cu familia si prietenii lui merg la mireasa si-o iau de-acasa.
acum nasa "gateste" mireasa, adica ii pune voalul, bijuteriile si-o tona de parfum care de care mai scump, mirele da buchetele miresei si nasei, nasa rupe turta.
care-s mai pe traditional, incing si cate-o hora-n batatura sau, dupa caz, in parcarea blocului

la biserica e liber sa vina cine doreste, chiar daca nu ai fost invitat oficial, adica nu ai primit invitatie unde sa scrie, biserica la ora cutare si petrecerea la ora cutare
da, si aici iscodeste popa lumea, sa zica daca stiu ceva ce-ar tb stiut de toti.
dupa biserica lumea merge la petrecere dar nu imediat, e posibil ca biserica sa fie la 2 si petrecerea la 6. cred ca in timpul asta se fac pozele, dar nu e o afacere cu toata lumea
cind raspunzi la invitatie spui si daca ai alergii, esti vegetarian, din astea ca sa-ti comande meniu adecvat
interesant si asta,la noi inca nu s-a ajuns la asa ceva
de exemplu, noi am stiut ca vom avea cativa musulmani la nunta si am facut meniuri adaptate ptr ei.
la local, mirii sunt primiti cu sampanie
aici mirii isi primesc invitatii cu sampanie
meniul e cu aperitiv, la italieni felul 1 sunt paste, la felul doi poti alege pui, vaca, peste sau vegetarian + desert, vin, apa. la alcoale mai puternice, ori e bar gratis ori te intreaba chelnerul ce vrei + cafea si tortul miresei/alte prajituri, multi aduc de acasa parte din prajituri
la un moment dat incep milioane de discursuri, toti isi aduc aminte de intimplari pe care trebuie sa le auda toata lumea
dansul incepe cu miri care danseaza artistic ceva dans pregatit (sau nu, dupa abilitati) dupa care danseaza mirele cu mama si mireasa cu tata. astea sunt cu scos naframa si sters la ochi, dansurile mai ales cu parintii sunt tare emotionante
mai nou,la faza asta cu valsul mirilor, se face fum cu gheata carbonica si partea buna e ca nu se vad picioarele mirilor, deci pot sa se calce pe bombeu cat vor.
adica dupa ce ca platesti ore de dans si aloci o gramada de timp ptr asta, nici nu se vede nimic din stradania lor!
banii se dau in plic, unii au un cufar mare care troneaza undeva la vedere (nu la toate nationalitatile conlocuitoare)
daca petrecerea dureaza mai mult mai vine o tura de mincare mai tirziu ( de exemplu porchetta)
aha, deci se mananca totul deodata, la inceput
la noi se aduc pe parcurs, practic ar fi imposibil sa mananci tot de la inceput
a doua zi familia se aduna la brunch la restaurant dar nu e obligatoriu
asta e varianta de nunta "oficiala", ca am fost si la nunta minimalista de genul mers la sfat si barbeque in backyard dupa
in Romania nu exista minimalist