Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4941 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2013 - 12:26 PM

O tarta cu lamaie http://artaculinara....67

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623063964547.jpg

#4942 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 March 2013 - 03:02 PM

Noi n-eam delectat cu prajitura 'Opera' (reteta de-aici http://artaculinara....83 )


Foaaaaaaaaaaaaaaarte delicioaaaaaaaaaaaaaasa! O intreaga arie de gusturi !

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13623156319655.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-1362315672413.jpg

#4943 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 06:11 PM

Bravo Geany, Ellani!

Bravo ptr toate fetele care se straduiesc si fac asemenea frumuseti acasa :lol: :71:

#4944 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 07:43 PM

Prajitura cu visine, ciocolata si bezea cu lamaie ''cerra''

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13623325382711.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13623325467244.jpg

Am personalizat`o ptr ca azi am creat aceasta prajitura:)

#4945 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 03 March 2013 - 07:48 PM

Vin si yo cu o prajitura. Nescafé am denumit-o :hug:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1184-1362332852674.jpg


#4946 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2013 - 07:56 PM

Wauu!! Ce frumuseti ati facut,se vede ca suntem tare inspirate azi! ;)
O fi primavara! :hug:

#4947 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 03 March 2013 - 07:57 PM

Vezi postareaVika, la 03 March 2013 - 07:48 PM, a spus:

Vin si yo cu o prajitura. Nescafé am denumit-o Imagine postata


Poti posta si reteta,te rog?
Mersi! :hug:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4948 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 08:34 PM

[quote name='petunie' date='03 March 2013 - 07:57 PM' t

Poti posta si reteta,te rog?
Mersi! :hug:
[/quote]

Si eu astept cumintzica sa scrie Vika reteta. Imi imaginez ceva ciocolatos si gust de coffe.

#4949 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 03 March 2013 - 08:55 PM

A venit si reteta :hug:

Praji '' Nescafé ''

Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.

Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.

Aceasta postare a fost editata de Vika: 03 March 2013 - 10:23 PM


#4950 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 09:29 PM

Multumim frumos ptr reteta! :hug:

Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt

Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta. ;)

#4951 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 03 March 2013 - 10:23 PM

Vezi postareacerra, la 03 March 2013 - 09:29 PM, a spus:

Multumim frumos ptr reteta! :hug:

Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt

Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta. ;)



Da, cineva m-a avertizat si pe blog si ii multumesc din suflet!

Sunt 4 oua, tava trebuie sa o masor sau sa caut o reteta undev am scris marimile ei.

Tava e cam de 23/30 cm , pe acolo pe undeva, plus sau minus 1 sau 2 cm. Nu stiu, niciodata nu retin marimile ei.

Aceasta postare a fost editata de Vika: 03 March 2013 - 10:47 PM


#4952 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 11:47 PM

Vezi postareaVika, la 03 March 2013 - 10:23 PM, a spus:



Sunt 4 oua, tava trebuie sa o masor sau sa caut o reteta undev am scris marimile ei.

Tava e cam de 23/30 cm , pe acolo pe undeva, plus sau minus 1 sau 2 cm. Nu stiu, niciodata nu retin marimile ei.


Multumesc!

Exact marimea tavii mele in care fac eu prajituri acum cand am redus cantitatile.

#4953 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 March 2013 - 09:42 AM

Iar am intrat pe aici, iar am dat de bunatati, care mai de care mai apetisante! :hug:

Am facut si eu un guguluf din reteta de pandispan.
A iesit foarte bun si pufos si pentru asta ii multumesc unei fiinte dragi sufletului meu! :love3:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-88-13623829707027.jpg
GEORGIA

#4954 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 04 March 2013 - 11:16 AM

Vezi postareaVika, la 03 March 2013 - 08:55 PM, a spus:

A venit si reteta Imagine postata

Praji '' Nescafé ''

Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.

Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.


Mersi mult :love3: !Dupa ce termin "Moeulleux aux chocolat" o sa o fac asta,dar tot cu modificarile de rigoare.


Vezi postareacerra, la 03 March 2013 - 09:29 PM, a spus:

Multumim frumos ptr reteta! Imagine postata

Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt

Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta. Imagine postata


Prajitura asta e simpla,pana si eu reusesc sa modific ingredientele,dar daca totusi esti tu mai rapida,tare ma bucur :hug:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4955 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2013 - 01:24 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 04 March 2013 - 09:42 AM, a spus:




:love3:

#4956 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2013 - 01:30 PM

Vezi postareapetunie, la 04 March 2013 - 11:16 AM, a spus:



Prajitura asta e simpla,pana si eu reusesc sa modific ingredientele,dar daca totusi esti tu mai rapida,tare ma bucur :hug:


Da, este simpla ma gandeam cand am zis modificari, la nesscafee 3/1. Cea mai simpla modificare, ptr ca nu trebuie decat micsorata portia zahar(noi fructoza (punem la jumatate din cantitatea de zahar ),inlocuit zaharul vanilat cu vanilie, nesscaffe simplu nu 3in 1 si redusa cantitatea de faina din reteta cu faina 50/50 care punem mai putin decat cantitatea din reteta ptr ca noi folosim si tarate.

Glazura,200 smantana ptr frisca 30% +100gr ciocolata 74%cacao nu este musai si unt (glazura exact cum am facut eu la prajitura cu nuci cea dupa tortul cu alune al Adrianei)

Decor: motz de frisca:)

Deci reteta este modificata :love3:

#4957 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 04 March 2013 - 01:34 PM

Vezi postareacerra, la 04 March 2013 - 01:30 PM, a spus:


Da, este simpla ma gandeam cand am zis modificari, la nesscafee 3/1. Cea mai simpla modificare, ptr ca nu trebuie decat micsorata portia zahar(noi fructoza (punem la jumatate din cantitatea de zahar ),inlocuit zaharul vanilat cu vanilie, nesscaffe simplu nu 3in 1 si redusa cantitatea de faina din reteta cu faina 50/50 care punem mai putin decat cantitatea din reteta ptr ca noi folosim si tarate.

Deci reteta este modificata Imagine postata


Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4958 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2013 - 01:38 PM

Vezi postareapetunie, la 04 March 2013 - 01:34 PM, a spus:



Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti


Nu, ma refer la pliculetele de nesscaffe simplu (chiar daca are cofeina nu afecteaza asa tare cat pui la prajitura eu beau cafea cu cofeina si nu vad sa ma incurce ) dar nu 3 in 1 ptr ca ala are si lapte praf si zahar si nu mai stiu ce prin el. Eu cred ca o sa folosesc nesscaffe brasero simplu in plic are 1,8 gr. Se poate si jacobs simplu

Sa nu fiu inteleasa gresit. Eu ziceam de modificari si permisiuni in Monti cand am transformat reteta pusa de Vika. no offense

#4959 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 March 2013 - 01:45 PM

Vezi postareacerra, la 04 March 2013 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 04 March 2013 - 09:42 AM, a spus:




:hug:


:love3:
GEORGIA

#4960 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2013 - 05:07 PM

Am fost harnica tare azi si econoama:)

Am facut lapte de cocos si nu vroiam sa arunc cocosul hidratat ramas si am mai completat cu cocos fulgi si facut

Macaroons easy coconut (umpluti cu caise deshidratate)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13624096360953.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13624096441907.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi