
Ce dulciuri ati facut azi?
#4961
Postat 04 March 2013 - 05:33 PM

#4962
Postat 04 March 2013 - 08:24 PM
cerra, la 04 March 2013 - 01:38 PM, a spus:
petunie, la 04 March 2013 - 01:34 PM, a spus:
Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti
Nu, ma refer la pliculetele de nesscaffe simplu (chiar daca are cofeina nu afecteaza asa tare cat pui la prajitura eu beau cafea cu cofeina si nu vad sa ma incurce ) dar nu 3 in 1 ptr ca ala are si lapte praf si zahar si nu mai stiu ce prin el. Eu cred ca o sa folosesc nesscaffe brasero simplu in plic are 1,8 gr. Se poate si jacobs simplu
Sa nu fiu inteleasa gresit. Eu ziceam de modificari si permisiuni in Monti cand am transformat reteta pusa de Vika. no offense
Ca si gust, nu va alarmati ca nu se simte tare gustul de cafea.Sor'mea zicea ca ea nici nu l-a simtit

Legat de diet, nu stiu cat afecteaza un pliculet....
Sunt chiar curioasa cum ar arata prajitura asta transformata.

Cu motz de frisca merge foarte bine.Eu nu le-am motzat pe toate cu sarlota tocmai din motivul asta,sa pot pune si frisca daca mi se face pofta de varianta asta.

#4963
Postat 04 March 2013 - 08:32 PM
Geany, la 03 March 2013 - 07:56 PM, a spus:

O fi primavara!

La mine s-a vazut ca-i sambata


any_annette, la 04 March 2013 - 05:33 PM, a spus:

Eeeeeee,la cate faci tu,Any........Mai ales ca-i tare buna si merge pe 'invers',adica de ce ' imbatrineste' tot mai buna se face.



Multumesc frumos

#4964
Postat 05 March 2013 - 01:36 AM
Ca si gust, nu va alarmati ca nu se simte tare gustul de cafea.Sor'mea zicea ca ea nici nu l-a simtit

Legat de diet, nu stiu cat afecteaza un pliculet....
Sunt chiar curioasa cum ar arata prajitura asta transformata.

Cu motz de frisca merge foarte bine.Eu nu le-am motzat pe toate cu sarlota tocmai din motivul asta,sa pot pune si frisca daca mi se face pofta de varianta asta.

[quote]
Nu de gust este vb. Mie chiar imi place sa se simta gustul de coffe, dar eu ziceam de celelalte ingrediente ce le contine pe linga coffe pliculetzul nu sunt conforme ptr noi acum.
Motzul de frisca ptr noi, in loc la sarlota.
Prajitura va arata la fel:)
#4965
Postat 05 March 2013 - 09:36 AM
Imagini atasate
#4966
Postat 05 March 2013 - 09:47 AM
koral, la 05 March 2013 - 09:36 AM, a spus:
Ce bine poate sa arate! Si mie imi place cioco neagra!

#4967
Postat 07 March 2013 - 08:30 AM
Era bun acolo si un glob de inghetata de vanile,dar nu am avut. Next time.



http://povesticulinare.blogspot.com/
#4968
Postat 07 March 2013 - 09:10 AM
Piscotel, la 07 March 2013 - 08:30 AM, a spus:
Era bun acolo si un glob de inghetata de vanile,dar nu am avut. Next time.

Tot ce este cu ciocolata imi place!!!!

#4969
Postat 07 March 2013 - 10:46 AM
Vika, la 03 March 2013 - 08:55 PM, a spus:

Praji '' Nescafé ''
Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.
Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.
Pentru ca ieri mi s-au anuntat musafiri am incercat prajitura"Nesscaffe",modificata.

Vika,ai uitat sa specifici unde intra cafeaua ,banuiesc ca in compozitia de aluat.Eu nu am mai pus-o ca mi se parea prea moale compozitia,dar am facut glazura cu ea.
Data viitoare cred ca inlocuiesc uleiul cu unt,ca mi s-a parut prea dominant gustul de ulei,dar totusi s-a mancat.Trei bucati am dus la soacra-mea si trei mai am astazi

Am folosit in loc de faina normala 95g faina de migdale si restul faina de naut.Nu am pus rom ci esenta de rom.
#4970
Postat 07 March 2013 - 10:52 AM
Am salvat reteta lui Vika.
#4971
Postat 07 March 2013 - 01:44 PM
Giorgiana, la 07 March 2013 - 10:52 AM, a spus:
Am salvat reteta lui Vika.
Mersi,Giorgiana

#4972
Postat 07 March 2013 - 02:40 PM
petunie, la 07 March 2013 - 10:46 AM, a spus:
Vika, la 03 March 2013 - 08:55 PM, a spus:

Praji '' Nescafé ''
Ingrediente:
Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.
Preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata.
Pentru ca ieri mi s-au anuntat musafiri am incercat prajitura"Nesscaffe",modificata.

Vika,ai uitat sa specifici unde intra cafeaua ,banuiesc ca in compozitia de aluat.Eu nu am mai pus-o ca mi se parea prea moale compozitia,dar am facut glazura cu ea.
Data viitoare cred ca inlocuiesc uleiul cu unt,ca mi s-a parut prea dominant gustul de ulei,dar totusi s-a mancat.Trei bucati am dus la soacra-mea si trei mai am astazi

Am folosit in loc de faina normala 95g faina de migdale si restul faina de naut.Nu am pus rom ci esenta de rom.
Da ...se pare ca am uitat si de cafea

Asta este soarta care mi s-a intors impotriva fiindca eram odata foarte impacientata de cineva pe a carui blog am gasit retete incomplete.
Mea culpa, se pare ca am scris reteta cu gandul in alta parte.

Noroc cu voi, multumesc de atentionari.
#4974
Postat 07 March 2013 - 02:52 PM
Vika, la 07 March 2013 - 02:40 PM, a spus:
Da ...se pare ca am uitat si de cafea

Asta este soarta care mi s-a intors impotriva fiindca eram odata foarte impacientata de cineva pe a carui blog am gasit retete incomplete.
Mea culpa, se pare ca am scris reteta cu gandul in alta parte.

Noroc cu voi, multumesc de atentionari.
Stai linistita,Vika,ca ni se intampla tuturor

Nici eu nu am bagat de seama atunci cand am citit reteta,pana ieri cand am inceput sa fac prajitura.A iesit bine si asa,a crescut,nu a fost innecacioasa.
#4975
Postat 07 March 2013 - 02:53 PM
Vika, la 07 March 2013 - 02:43 PM, a spus:
Daca se poate...rog a se edita postul meu cu reteta si adaugata cafeaua in compozitia de blat...

Eu am inteles, cafeaua intra in compozitia blatului.
#4976
Postat 07 March 2013 - 03:11 PM
Eu am facut zilele astea un cheesecake

si trufe de ciocolata

#4977
Postat 07 March 2013 - 03:15 PM
Ela,cheesecake-ul are capsuni deasupre,asa-i?
Bine mai arata!
#4979
Postat 07 March 2013 - 06:59 PM
ela, la 07 March 2013 - 03:11 PM, a spus:
si trufe de ciocolata
Ce trufe,Ela,una si una, de poti sa zici ca-s produse de aparate de fabrica,cantarite gram la gram si masurate milimetru cu milimetru.
Cu 'Opera' n-ai sa gresesti,daca cum am spus si mai sus,nu-ti pare ca-i prea grea 'artileria'. Personal mie mi-a placut cel mai mult a 3-a si-a 4 zi,scoasa un pic din frigider inainte de servire.
#4980
Postat 07 March 2013 - 09:34 PM
Giorgiana, la 04 March 2013 - 09:42 AM, a spus:

Am facut si eu un guguluf din reteta de pandispan.
A iesit foarte bun si pufos si pentru asta ii multumesc unei fiinte dragi sufletului meu!

Arata taaaaaare bine gugulufu' dumitale!
