mino, la 28 August 2020 - 06:01 PM, a spus:
Am facut pentru luni o prajitura gen tort Napolen, dar nu am apucat sa o trag in poza, s-a topit imediat! Sper sa recidivez, peste vreo cateva saptamani! Reteta la tarta asta Adi, o pui?
Scuze de intarziere, nu mai gaseam revista, dupa aceea m-am gandit ca o gasesc si online si asa a fost:
https://www.canadian...ngipane-filling
Reteta e pentru 6 bucati, eu am facut cantitate dubla (cu exceptia piersicilor ca n-am avut destule):
1/2 cana faina de migdale
2 linguri zahar
1 1/2 linguri unt moale
2 linguri faina
1 ou
1 lingura sirop de artar (banuiesc ca se poate inlocui cu miere sau alt sirop gros)
1/4 lingurita esenta de migdale (eu nu am pus)
In vasul de la robotul de bucatarie se amesteca bine faina de migdale, zaharul si untul, se adauga restul de ingrediente pana se obtine o crema.
1/2 400 g pachet foietat (deci jumatate dintr-un pachet de foietaj, adica o foaie de 200 g

)
1 galbenus (eu fiindca am facut cantitate dubla am luat un galbenus din cele pentru crema)
3 piersici taiate felii subtiri
1 1/2 lingurita cimbru proaspat (eu nu am pus)
migdale prajite si maruntite (optional) - nu am pus
sirop de artar (optional) - nu am pus
Se intinde foaia cat un patrat de 25 cm, se taie in 6 dreptunghiuri care se pun intr-o tava cu hartie pergament la aproximativ 5 cm distanta una de alta. intepati cu furculita, iar marginile ungeti-le cu galbenusul amestecat cu 1 lingura de apa.
Incalzit cuptorul la 400 F (200 C). Ungeti bucatile de foietaj cu crema de migdale si aranjati piersicile peste crema.
Coaceti aproximativ 25 minute. Lasati sa se raceasca, presarati cimbrul, migdalele si turnati deasupra si putin sirop de artar daca folositi.