Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1541 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 August 2011 - 12:13 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 August 2011 - 10:00 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 August 2011 - 07:44 AM, a spus:

Zoazo am notat si eu in sf. reteta de tort :violent6:

Geany, si pentru tatal tau e ok.daca pui ananas din compot, iaurt Cedra de 300 g si un iaurt de fructe de 125, poti une doar 100 g zahar si nu-i nici o problema pentru dumnealui.Ai mei sunt diabetici amandoi si eu asa fac.
La chef-a, abia astept parerea ta.Pe langa ce face Andrada, asta e, asa, ceva sa fie.Imagine postata
Data viitoare am sa-l pun la "imagini"Imagine postata

Sar-na Zoazo' s-a notat si asta... :wasted:

#1542 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 August 2011 - 08:19 PM

Vezi postareaKikenHana, la 15 August 2011 - 07:42 PM, a spus:

Macaroons :occasion14:

Atasament 9.jpg

Atasament 15.jpg


Hana, ce elegante sunt! Foarte bine ti-au iesit, bravo!:lol:

#1543 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 16 August 2011 - 09:07 PM

Vezi postareaKikenHana, la 15 August 2011 - 07:42 PM, a spus:

Macaroons :lol:



SUPERBE! :occasion14:

#1544 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 August 2011 - 12:03 AM

muffins de ciocolata

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-341-13135321623128.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1545 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 August 2011 - 07:39 PM

Multumesc fetelor, va pup.

Intre timp am mai facut o reconstituire dupa poza unui tort gasit pe net, marca L'ecole Lenotre. In descriere scria doar ca are ganache de ciocolata alba cu lamaie si busuioc.

Asta e poza care m-a inspirat:
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-13136024931961.jpg


Reconstituirea mea:
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-1313602490102.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-13136024923388.jpg


Am folosit blat madleine, blat de ciocolata fara faina (ca la Padurea Neagra - Blumenthal), lemon curd, mousse de ciocolata cu lapte, ganache de ciocolata alba cu lamaie si busuioc, acoperit ccu ganache de ciocolata cu lapte. I-am spus "Nirvana verde" :(. Nu stiu cum o fi originalul, dar ce am facut a iesit super, doar glazura nu-i asa compacta ca a lor, mai lucrez la ea Imagine postata

Pe aceeasi tema am mai facut si niste bomboane de ciocolata cu lapte cu acelasi ganache.
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-1313602740421.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-13136027420687.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#1546 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 August 2011 - 07:43 PM

Isuseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!

#1547 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 August 2011 - 07:58 PM

Andrada, tu vrei cofetarie de lux sau ptr mase? minunat ce-ti iese din maini, bravo, bravo!

#1548 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 August 2011 - 09:14 PM

Vezi postareaMutti, la 17 August 2011 - 07:43 PM, a spus:

Isuseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!


Sa inteleg ca-ti place?:(

Vezi postareamoatza, la 17 August 2011 - 07:58 PM, a spus:

Andrada, tu vrei cofetarie de lux sau ptr mase? minunat ce-ti iese din maini, bravo, bravo!


moatzo, nu vreau sa fac rabat de la calitate si vreau sa am retete inovatoare, care desigur sunt si costisitoare, asa ca da, va fi oarecum spre lux. Adica comparativ cu ce mai este pe piata, va fi de departe "de lux", insa vreau sa fac un lux pe care sa si-l poata permite aproape oricine in masura in care pretul materiei prime mi-o va permite :(. Calitatea n-ar trebui sa fie un lux...cam asta e opinia mea.
Take a walk on the wild side...

artizan

#1549 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 17 August 2011 - 09:28 PM

Vezi postareaKikenHana, la 12 August 2011 - 07:21 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 12 August 2011 - 12:09 PM, a spus:


Doamneee, ce frumuseti iti ies din mana, KikenHana! In oricare concurs ai participa, sunt sigura ca ai castiga! Chiar acum e in desfasurare unul pe decorix http://www.decoblog.ro/concurs, are ca tema "briose cu dragoste".


MultumescImagine postata, nu stiu, nu m-am gandit niciodata sa le pun pe la concursuri, in afara de concursurile de pe forumImagine postata...sa vad, ma mai gandesc.

Intre timp...Opera. Am mai facut-o eu mai demult, dar dupa o alta reteta ce nu m-a prea inpresionat, insa de aceasta m-am indragostit :(


Super esti fenomenala.

#1550 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 August 2011 - 09:31 PM

Andrada, nici nu am cuvinte....opere de arta ies din mainile tale.
Tortul asta arata intr-un mare fel! :(
Felicitari pentru tot ce faci si mult succes in continuare.

#1551 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 17 August 2011 - 09:33 PM

[quote name='KikenHana' date='17 August 2011 - 09:39 PM' timestamp='1313602767' post='100411']
Multumesc fetelor, va pup.

Intre timp am mai facut o reconstituire dupa poza unui tort gasit pe net, marca L'ecole Lenotre. In descriere scria doar ca are ganache de ciocolata alba cu lamaie si busuioc.

Asta e poza care m-a inspirat:
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-13136024931961.jpg


Reconstituirea mea:
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-1313602490102.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-13136024923388.jpg


Am folosit blat madleine, blat de ciocolata fara faina (ca la Padurea Neagra - Blumenthal), lemon curd, mousse de ciocolata cu lapte, ganache de ciocolata alba cu lamaie si busuioc, acoperit ccu ganache de ciocolata cu lapte. I-am spus "Nirvana verde" :(. Nu stiu cum o fi originalul, dar ce am facut a iesit super, doar glazura nu-i asa compacta ca a lor, mai lucrez la ea Imagine postata

Pe aceeasi tema am mai facut si niste bomboane de ciocolata cu lapte cu acelasi ganache.
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-1313602740421.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-44-13136027420687.jpg
[/quote

Moarte de om :( :( :(

#1552 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 17 August 2011 - 09:37 PM

Fata verde, m-am frecat la ochi, l-am chemat si pe Stefan, am sters ochelarii si tot n-am priceput: care-i diferenta intre cele doua poze? Care-i poza de pe net?
Imagine postata zeitei dulciurilor!
Doamne, ce-ti poate iesi din maini!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1553 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 August 2011 - 10:56 PM

Andrada, bomboanele sunt mai mult decit superlative.
La tort glazura ta a fost mai subtire si/sau prea calda, si probabil ei au pus si mai multe straturi.

#1554 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 August 2011 - 11:23 AM

Dupa minunatiile lui Kiken vin si eu cu o banala placinta cu mere. Mere parfumate din gradina maiei (buni)

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-65-13137458080955.jpg

#1555 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 19 August 2011 - 02:07 PM

Da, e adevarat, am balit la tortul Andradei, dar stiind ca nu ma pot apropia, cer totusi reteta de la tine Maneki, cea de placinta cu mere... pasta filo si mere.. dar cum? caci arata tare bine, si-as vrea sa ii incant si pe altii! Multumesc.
Imagine postata

#1556 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 19 August 2011 - 02:38 PM

ce ochi ai alina...eu nu mi-am dat seama ce foi sant :tongue3:
am si eu foi filo da asa mi-e urat sa lucrez cu ele....cu puff pastry nu iese??

#1557 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 August 2011 - 03:38 PM

Eu vin cu ceva banal , dar la care pofteam de mult - galuste cu prune

Imagine postata

Imagine postata

#1558 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 August 2011 - 05:27 PM

Vezi postareaalimocanu, la 19 August 2011 - 02:07 PM, a spus:

Da, e adevarat, am balit la tortul Andradei, dar stiind ca nu ma pot apropia, cer totusi reteta de la tine Maneki, cea de placinta cu mere... pasta filo si mere.. dar cum? caci arata tare bine, si-as vrea sa ii incant si pe altii! Multumesc.


Ali, simplu de tot. Dau merele prin robot (am un robot cu razatoare), le calesc foarte putin cu zahar, scortisoara si putin unt, uneori pun si nuci. Pensulez fiecare foaie temeinic cu un topit, asez alternativ un strat de foi, unul de mere si tot asa si dau la cuptor. Acopar cu folie de aluminiu ca sa nu mi se usuce excesiv prima foaie, iar dupa ce scot din cuptor pulverizez cu apa peste placinta si pun un servet curat deasupra, in felul asta ramane moale.

#1559 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 August 2011 - 10:29 PM

Vezi postareaAngel, la 19 August 2011 - 02:38 PM, a spus:

am si eu foi filo da asa mi-e urat sa lucrez cu ele....cu puff pastry nu iese??


nu, e prea umeda compozitia de mere ptr puff.
da' de ce nu-ti plac filo? daca nu-s lipite intre ele e f simplu. in poza sunt suprapuse, dar tu le poti face rulouri, de ex. cred ca prestez si eu maine.

#1560 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 August 2011 - 10:33 PM

Vezi postareaManeki Neko, la 19 August 2011 - 05:27 PM, a spus:

Ali, simplu de tot. Dau merele prin robot (am un robot cu razatoare), le calesc foarte putin cu zahar, scortisoara si putin unt, uneori pun si nuci. Pensulez fiecare foaie temeinic cu un topit, asez alternativ un strat de foi, unul de mere si tot asa si dau la cuptor. Acopar cu folie de aluminiu ca sa nu mi se usuce excesiv prima foaie, iar dupa ce scot din cuptor pulverizez cu apa peste placinta si pun un servet curat deasupra, in felul asta ramane moale.

Superba, eu mai am citeva foi de brick care sunt surori cu fillo, o sa o incerc si eu cu ele.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi