Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 11 September 2012 - 11:28 PM
zoazorel, la 09 September 2012 - 07:03 PM, a spus:

Ff buna, dar eu cred ca tre 's-o coc mai mult de juma de ora.
E cumva cu prune prajitura asta? Pe la ce pagina ai scris indicatiile Cerra?
Ioana, la 10 September 2012 - 12:07 PM, a spus:
Eu in ultimul timp am mai comis
Blatul a fost cel Genois dupa reteta Andradei si interiorul a fost o combinatie de 3 moussuri:(2 exterior si unul in inima) mousse cioco neagra, mijlocul(defapt a fost un cerc bagat in interiorul celorlalte 2 moussuri) mousse din dulce de leche si al treilea mousse din cioco alba si lapte de cocos.
Pentru inceput va doresc multa iubire si pasiune pentru inca 85 ani.
Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!!
iulia nicoleta, la 10 September 2012 - 06:43 PM, a spus:
Plsssss scrie reteta tartei cu pere si migdale. Vreau sa o incerc pt ca am ingredientele principale.
PS: Iubesc acest topic! Felicitari pentru executie tuturor fetelor.
Postat 12 September 2012 - 01:42 PM
yoyo, la 11 September 2012 - 11:28 PM, a spus:
Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!!
Multumesc tiza de urare

Si cum toamna a venit merge de minune o prajiturica cu mere si prune

Postat 12 September 2012 - 05:08 PM
Ioana, multi ani si buni va doresc.
Grozav arata prajiturica. Te rog daca ai timp sa scrii reteta ca ma tenteaza tare

Multumesc!
Postat 12 September 2012 - 09:19 PM
Multi ani fericiti impreuna!

Orez cu lapte si dulceata de afine

Postat 13 September 2012 - 03:10 PM
[/quote]Si cum toamna a venit merge de minune o prajiturica cu mere si prune[/quote]
Ioana, multi ani si buni va doresc.
Grozav arata prajiturica. Te rog daca ai timp sa scrii reteta ca ma tenteaza tare

Multumesc!
[/quote]
Cristina,am pus reteta la dulciuri
[quote name='Olguta' date='12 September 2012 - 05:28 PM' timestamp='1347463707' post='162917']
Mini Pavlova cu un sos/compot de zmeura si vin alb

[/quote]
Unde ziceai ca stai?

[quote name='cerra' date='12 September 2012 - 09:19 PM' timestamp='1347477598' post='162930']
Ioana,
Multi ani fericiti impreuna!

Orez cu lapte si dulceata de afine

[/quote]
Cerulina, multumesc la fel.Mi-ai facut pofta de orez cu lapte,n-am mai mancat de mult.Maine dupa ce iau lapte proaspat de la taran imi fac si eu.
#3648 Guest_Gelutza_*
Postat 13 September 2012 - 03:11 PM
Ellani, da si la acest chec am aplicat tehnica batutului la cald pe care o aplic la aproape toate blaturile gen pandispan, chec...e o reteta simpla, veche, de acasa, promit sa postez si aici reteta checului cu trandafiri azi, maine.
Redivivus, petunie, acest raspuns va este adresat si voua, abia azi am citit din urma ce s-a postat cat am fost in vacanta. Voi posta cat de repede pot tehnica pentru petale dulci si a checului cu trandafiri.
Moatza, multumesc pentru vobele calde, pline de esenta pe care le-am citit scrise de tine. Ai ghicit , asa e cu acel chec, doar ca eu nu-s deloc stereotipa si ador variatiunile pe aceeasi tema...am umplut merele cu petale care dau un gust divin acelui chec simplu. Voi posta reteta, am cateva poze.
Ioana, scuza-ma ca m-am uitat asa de insistent la acele amandine si am pierdut din vedere aniversarea voastra, care era mai importanta. La multi ani impreuna si din partea mea.
Si ca sa fiu onn, eu am papat astazi niste briose facute fara praf de copt, fiindca m-am trezit ca nu aveam cand am cernut faina si ouale erau batute. Nu s-au inaltat ele, dar la gust sunt mult mai bune decat cele care au praf de copt, asta e parerea mea!

Postat 14 September 2012 - 08:02 PM
L-am pus la fiert cu pere si mascarpone alaturi:

Postat 16 September 2012 - 02:05 PM

Postat 16 September 2012 - 03:24 PM
Postat 16 September 2012 - 03:36 PM
Ioana, la 12 September 2012 - 01:42 PM, a spus:
yoyo, la 11 September 2012 - 11:28 PM, a spus:
Multumesc tiza de urare

Si cum toamna a venit merge de minune o prajiturica cu mere si prune

Ioana, excelenta poza!!!
E de revista!
#3654 Guest_Gelutza_*
Postat 16 September 2012 - 04:28 PM
[quote name='izuk' date='16 September 2012 - 04:05 PM' timestamp='1347797146' post='163307']
Tot eu , gogosile-s gata , asa ca am facut o budinca de orez cu mere
Si eu o praji cu prune, ca tot am vazut si auzit pe toata lumea cu prajituri cu prune.Nu am rezistat sa nu fac si eu.

[/quote]
Arata foarte bine!
Nici eu n-am rezistat, am vrut sa fac reteta Ioanei dar nu mi-a gasit sotul fulgi de migdale, si am facut de aseara o prajitura cu mere, prune si petale dulci de trandafiri in blat(asta pentru noi, pentru ca am facut in total trei, dar am daruit doua din ele).

A fost un adevarat deliciu sa gasesti in imbucaturi ba mar, ba pruna, ba petale savuroase de trandafiri!
In cele pe care le-am daruit am pus picatele de ciocolata in blat.Dovezile, ca sa nu ziceti ca va aburesc...sunt facute pentru cei mai mici finici ai mei care incep scoala,unul clasa I celalalt clasa zero,un micut cadou alaturi de unele rechizite.

Postat 16 September 2012 - 05:08 PM
Eu in prima faza, am vrut s afac prajitura frecata cu mere apoi m am razgandit si am facut niste spritate cu untura.

Postat 16 September 2012 - 10:01 PM
moatza, la 16 September 2012 - 06:20 PM, a spus:
cat sunt de bune fursecurile astea cu untura! am vrut io sa nu le vad, da' mi-au sarit in ochi pan'la urma!
bravo, Cerra!
Multumesc!
Da, bune, bune mie asa imi place cel mai mult astea cu aluat fraged cu untura ca se topesc mai bine chiar daca ..... ma ingras pik de la untura:))