Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5361 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 June 2013 - 11:49 AM

Eu la cheesecake recunosc ca inca am probleme...pana acum am facut doar din acela copt, nu mi-a iesit prea bine, mi-a curs si mie pe langa inelul detasabil,asa ca mi-am propus sa incerc cat de curand si varianta fara coacere. Poate am mai mult noroc. Eu, sincer, cred ca e vorba de experienta, si a doua/ treia/ n-spea oara, e posibil sa iasa mai bine.

Deocamdata, mi-au ramas praji de la inspectie, adica tarte cu crema de vanilie si cirese, si tiramisu in cosulete de cioco, reteta lui Any-Anette. Dupa-masa cred ca fac spuma de capsuni.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13701665510931.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5362 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 June 2013 - 12:04 PM

vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai koral, iau trenul si ne vedem la jumatatea drumului! nu se poate! tot dezmatul ala e facut de manutele alea 2? cand ne vedem sa lucram impreuna?

ofer cheesecakecu draga inima! eu am facut cu blat de biscuiti digestivi copt, asa cum zice si laura laurentiu, mi-a iesit din prima incercare, nu mi-a curs niciodata untul (doar siropul de fructe isi mai face de cap in tavita), dar pun hartie de copt in tava

ceea ce nu stiu eu, este cum scot fetele torturile de pe tavita/hartia de copt si le transfera impecabil pe platoul de prezentare ???



Cori,
nu ai scos samburii de la cirese/visine? am niste visine si as vrea sa fac ceva cu ele, fara sa le scot samburii, ca nu am nici o scula si nici chef :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13701675136781.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13701675638305.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5363 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 June 2013 - 01:29 PM

Sunt cam masochista, raspund Daniellei dupa ce am salivat la feliile impecabile de cheesecake... :)

Da, toate le-am facut eu, ca abia asteapta colegele sa le duc ceva facut de mine (chiar imi atrag atentia, sa nu cumva sa le command de la catering :D )
Am scos samburii cireselor cu un instrument pe care l-am cumparat de la Kaufland, cu 6 lei, e un fel de presa gen cea de usturoi, merge foarte rapid procedura. Daca nu ai, mai bine taie visinele in doua si scoate samburele cu varful cutitului.


Pentru platourile de tort, cred ca exista ceva palate foarte late , eu n-am , dar asta e singura explicatie, pe langa talentul lor incomensurabil :D
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5364 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 June 2013 - 04:18 PM

Am facut amandine zemoase si aromate. De multa vreme jonglez cu diferite retete, cele facute ieri sunt exact gustul celor stiute de mine, pe care le mancam cu multi ani in urma in cofetarii. Pentru fondant, multumesc Natashei :)
Imagine atasata: monthly_06_2013/post-85-13701826208627.jpg

#5365 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 June 2013 - 04:32 PM

wow Elin, ce frumoase amandine ai facut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5366 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 June 2013 - 04:39 PM

Vezi postareaaura, la 02 June 2013 - 04:32 PM, a spus:

wow Elin, ce frumoase amandine ai facut.

multumesc :), gustul conteaza cel mai mult :D

#5367 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 June 2013 - 04:42 PM

Elin, daca nu dai detalii si reteta, eu te propun pentru BAN ! :)
Grozav arata !!!!!!!!!!!!!!!!
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5368 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 June 2013 - 05:19 PM

Vezi postareakoral, la 02 June 2013 - 04:42 PM, a spus:

Elin, daca nu dai detalii si reteta, eu te propun pentru BAN ! :)
Grozav arata !!!!!!!!!!!!!!!!

N-as vrea!! :D)))
Deci, blatul e unul obisnuit - pandispan cu cacao, in galbenusuri pun 2-3 linguri de ulei inainte de a le pune in albusurile batute spuma cu zaharul. Blatul copt si rece se taie in 3. Se insiropeaza fiecare foaie.
Siropul : 300 ml apa, 6 linguri cu varf ciocolata praf gen nesquiq, 250 gr zahar, rom Captain Morgan dupa gust ;) (de preferat bautura,dar e buna si esenta).
Crema : 2 oua se bat pe aburi cu 150 gr zahar, 2 linguri lapte, pana de ingroase, apoi se adauga 3 linguri cu varf cacao buna, sau 2 linguri cacao, si 2 praf de ciocolata. Se lasa la racit. 250 gr unt la temperatura camerei de freaca bine apoi se pune, in fir, crema de oua, 1 esenta rom. Mare atentie, untul si crema trebuie sa aiba temperatura asemanatoare altfel se taie crema. Se imparte in 3 , doua treimi se pune in blat, o treime se opreste pentru ornat.
Fondantul Natashei: 700 gr zahar, apa cat sa il acopere, se fierbe, strangand mereu spuma si stergand peretii vasului cu o pensula inmuiata mereu in apa. Cand o picatura de sirop se formeaza ca o caramea, se pun 2 linguri miere si zeama de la o jumatate de lamaie, se trage de pe foc, se trece intr-un vas rece si se bate cu mixerul pana se albeste. La mine s-a intarit foarte repede asa ca am pus cateva lingurite cu apa. Cand s-a albit, fluida si fierbinte am turnat-o peste 100 gr ciocolata 56% rasa si am amestecat bine. Am turnat usor cu lingura peste bucatile de prajitura portionate, reci. Am asezat fiecare bucatica in hartiute de muffins in care am mai pus cate o lingura de sirop, sa fie mai insiropate :D.
Noi le-am scos cu 15 minute inainte de servire, in asa fel incat crema sa fie putin mai moale. Cu o cafea neagra, sunt perfecte :D, sau o limonada rece si acrisoara, sa mai taie din dulce.

Clar ca nu aceasta este vechea reteta, dar dupa gustul meu si al celor din jur, e cea reusita Amandina.

#5369 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 June 2013 - 06:25 PM

Multumesc de reteta, ai scapat de ban. :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5370 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 June 2013 - 07:33 PM

Vezi postareakoral, la 02 June 2013 - 06:25 PM, a spus:

Multumesc de reteta, ai scapat de ban. :)

:D :D

#5371 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 02 June 2013 - 07:38 PM

Fetelor, ati facut un regal al dulciurilor aici, woww! Felicitari pentru pricepere si daruirea de care dati dovada pentru indulcirea celor dragi voua!

Koral, te felicit pentru finalizarea cu bine a inspectiilor, meriti o vacanta de vis!

Nu vreau sa fiu off, asta am facut eu astazi, fiindca am venit obosita de la niste cursuri si nu-mi mai ardea de nimic...compot de caise cu colarezi, asa cum doar bunica dinspre mama imi facea in copilarie.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1400-13701946540332.jpg

#5372 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 June 2013 - 10:16 PM

Vezi postareaGelutza, la 02 June 2013 - 07:38 PM, a spus:

Fetelor, ati facut un regal al dulciurilor aici, woww! Felicitari pentru pricepere si daruirea de care dati dovada pentru indulcirea celor dragi voua!

Koral, te felicit pentru finalizarea cu bine a inspectiilor, meriti o vacanta de vis!

Nu vreau sa fiu off, asta am facut eu astazi, fiindca am venit obosita de la niste cursuri si nu-mi mai ardea de nimic...compot de caise cu colarezi, asa cum doar bunica dinspre mama imi facea in copilarie.

Atasament Picture 808.jpg

N-am mancat niciodata, dar trebuie sa fie racoritor si bun. Ce sunt colarezi?
Bunica mea facea un compot scazut de prune coapte, punea o ulcica de lut cu prune si apa cat sa le acopere, sigila capalul ulcelei cu coca si-l punea la gura cuptorului de paine in jar incins. Simt si acum mirosul, i se spunea chisalitza.

#5373 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 June 2013 - 09:08 AM

Vezi postareaELIN, la 02 June 2013 - 04:18 PM, a spus:

Am facut amandine zemoase si aromate. De multa vreme jonglez cu diferite retete, cele facute ieri sunt exact gustul celor stiute de mine, pe care le mancam cu multi ani in urma in cofetarii.



Wow !
Mor de pofta !
Super arata ,iar gustul ...nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost.
Eu radeam singura o...linie .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5374 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 03 June 2013 - 10:05 AM

Vezi postareaPiscotel, la 03 June 2013 - 09:08 AM, a spus:

Vezi postareaELIN, la 02 June 2013 - 04:18 PM, a spus:

Am facut amandine zemoase si aromate. De multa vreme jonglez cu diferite retete, cele facute ieri sunt exact gustul celor stiute de mine, pe care le mancam cu multi ani in urma in cofetarii.



Wow !
Mor de pofta !
Super arata ,iar gustul ...nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost.
Eu radeam singura o...linie .Imagine postata


Pai hai aici, din alea nu mai am, dar ma pot apuca imediat de copt. Da-mi unda verde si aprind cuptorul :)
Acum, ca sa te consolez, sunt prea dulci, dar cum altfel sa fie amandinele? Eu am mancat una langa o cafea neagra, si mi-a fost suficient. :) In schimb am "termite" degustatoare destule in jur :))
:)

#5375 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 June 2013 - 07:55 PM

Vezi postareaELIN, la 03 June 2013 - 10:05 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 03 June 2013 - 09:08 AM, a spus:

Vezi postareaELIN, la 02 June 2013 - 04:18 PM, a spus:

Am facut amandine zemoase si aromate. De multa vreme jonglez cu diferite retete, cele facute ieri sunt exact gustul celor stiute de mine, pe care le mancam cu multi ani in urma in cofetarii.



Wow !
Mor de pofta !
Super arata ,iar gustul ...nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost.
Eu radeam singura o...linie .Imagine postata


Pai hai aici, din alea nu mai am, dar ma pot apuca imediat de copt. Da-mi unda verde si aprind cuptorul :snorting:
Acum, ca sa te consolez, sunt prea dulci, dar cum altfel sa fie amandinele? Eu am mancat una langa o cafea neagra, si mi-a fost suficient. :hug: In schimb am "termite" degustatoare destule in jur :))
:notworthy:


Vai cum m-as teleporta pana la tineeeee.....Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5376 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 June 2013 - 08:05 PM

Eu am facut cosulete cu ciocolata si crema ganache.
Cosuletele le-am pensulat in niste forme primite de la Lilli.Imagine postata
Au mers strasnic langa cafea.


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-48-13702824660582.jpg



Imagine atasata: monthly_06_2013/post-48-13702823831497.jpg



Imagine atasata: monthly_06_2013/post-48-13702825021077.jpg



Si un Cheesecake New York.
Cu sos de capsuni.


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-48-13702825775277.jpg



Imagine atasata: monthly_06_2013/post-48-13702826360357.jpg



Taietura e cam inestetica, dar era la spartul chefului si nu am mai avut rabdare sa incalzesc cutitele.Imagine postataImagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5377 Useril este offline   Haotika 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 22-March 12

Postat 03 June 2013 - 10:18 PM

Vezi postareaAllyMcBeal, la 01 June 2013 - 08:03 PM, a spus:

Geany, cam in cat timp fierbe (se leaga) dulceata de capsuni? Ati pus un kg de zahar la unul de capsuni?

Mai am o problema. Am facut azi un cheesecake, din acela cu blat din biscuiti digestivi pisati si amestecati cu unt si zahar, in forma de tort cu fundul detasabil. A picurat la greu unt in cuptor, a facut un fum !!! A mai patit cineva asa? De obicei n-am avut probleme cu forma de tort. Ea o fi de vina? Cum altfel puteam face?


Eu patesc asta constant. :notworthy: Poti pune hartie de copt si o scoti dupa ce s-a racit bine de tot. Sau poti pune apa in tava (o completezi cand se evapora). Eu fac si asta, pentru ca a picurat untul in ciuda hartiei de copt. Produsul final n-a fost afectat, dar a crescut timpul de coacere.

#5378 Useril este offline   laurentiudan 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 18-May 13

Postat 03 June 2013 - 10:42 PM

Vezi postareaPiscotel, la 03 June 2013 - 08:05 PM, a spus:

Eu am facut cosulete cu ciocolata si crema ganache.
Cosuletele le-am pensulat in niste forme primite de la Lilli.Imagine postata
Au mers strasnic langa cafea.


Atasament P1290365.JPG



Atasament P1290430.JPG



Atasament P1290432.JPG



Si un Cheesecake New York.
Cu sos de capsuni.


Atasament fructe.JPG



Atasament tort.JPG



Taietura e cam inestetica, dar era la spartul chefului si nu am mai avut rabdare sa incalzesc cutitele.Imagine postataImagine postata



Complimente , cosuletele cu ciocolata arata super bine si delicioase pe deasupra.

#5379 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 04 June 2013 - 02:05 AM

Elin, amandinele arata superb!

Gelutza exact asa facea si bunica mea compotul de caise,bun bun. Mi-ai trezit amintiri tare placute:).
Enjoy the silence!

#5380 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 June 2013 - 12:57 PM

Vezi postareaPiscotel, la 03 June 2013 - 08:05 PM, a spus:

Eu am facut cosulete cu ciocolata si crema ganache.
Cosuletele le-am pensulat in niste forme primite de la Lilli.[



Lia, ma bucur ca le-ai si pus la treaba.
Mi-am luat si eu.Nu stiu daca ai citit pe ambalaj, dar merg si in cuptor.
Sa faci mini-muffin la pitici. :(

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi