Deocamdata, mi-au ramas praji de la inspectie, adica tarte cu crema de vanilie si cirese, si tiramisu in cosulete de cioco, reteta lui Any-Anette. Dupa-masa cred ca fac spuma de capsuni.
Ce dulciuri ati facut azi?
#5361
Postat 02 June 2013 - 11:49 AM
Deocamdata, mi-au ramas praji de la inspectie, adica tarte cu crema de vanilie si cirese, si tiramisu in cosulete de cioco, reteta lui Any-Anette. Dupa-masa cred ca fac spuma de capsuni.
#5362
Postat 02 June 2013 - 12:04 PM
ofer cheesecakecu draga inima! eu am facut cu blat de biscuiti digestivi copt, asa cum zice si laura laurentiu, mi-a iesit din prima incercare, nu mi-a curs niciodata untul (doar siropul de fructe isi mai face de cap in tavita), dar pun hartie de copt in tava
ceea ce nu stiu eu, este cum scot fetele torturile de pe tavita/hartia de copt si le transfera impecabil pe platoul de prezentare ???
Cori, nu ai scos samburii de la cirese/visine? am niste visine si as vrea sa fac ceva cu ele, fara sa le scot samburii, ca nu am nici o scula si nici chef

Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5363
Postat 02 June 2013 - 01:29 PM

Da, toate le-am facut eu, ca abia asteapta colegele sa le duc ceva facut de mine (chiar imi atrag atentia, sa nu cumva sa le command de la catering

Am scos samburii cireselor cu un instrument pe care l-am cumparat de la Kaufland, cu 6 lei, e un fel de presa gen cea de usturoi, merge foarte rapid procedura. Daca nu ai, mai bine taie visinele in doua si scoate samburele cu varful cutitului.
Pentru platourile de tort, cred ca exista ceva palate foarte late , eu n-am , dar asta e singura explicatie, pe langa talentul lor incomensurabil

#5364
Postat 02 June 2013 - 04:18 PM


#5365
Postat 02 June 2013 - 04:32 PM
#5367
Postat 02 June 2013 - 04:42 PM

Grozav arata !!!!!!!!!!!!!!!!
#5368
Postat 02 June 2013 - 05:19 PM
koral, la 02 June 2013 - 04:42 PM, a spus:

Grozav arata !!!!!!!!!!!!!!!!
N-as vrea!!

Deci, blatul e unul obisnuit - pandispan cu cacao, in galbenusuri pun 2-3 linguri de ulei inainte de a le pune in albusurile batute spuma cu zaharul. Blatul copt si rece se taie in 3. Se insiropeaza fiecare foaie.
Siropul : 300 ml apa, 6 linguri cu varf ciocolata praf gen nesquiq, 250 gr zahar, rom Captain Morgan dupa gust

Crema : 2 oua se bat pe aburi cu 150 gr zahar, 2 linguri lapte, pana de ingroase, apoi se adauga 3 linguri cu varf cacao buna, sau 2 linguri cacao, si 2 praf de ciocolata. Se lasa la racit. 250 gr unt la temperatura camerei de freaca bine apoi se pune, in fir, crema de oua, 1 esenta rom. Mare atentie, untul si crema trebuie sa aiba temperatura asemanatoare altfel se taie crema. Se imparte in 3 , doua treimi se pune in blat, o treime se opreste pentru ornat.
Fondantul Natashei: 700 gr zahar, apa cat sa il acopere, se fierbe, strangand mereu spuma si stergand peretii vasului cu o pensula inmuiata mereu in apa. Cand o picatura de sirop se formeaza ca o caramea, se pun 2 linguri miere si zeama de la o jumatate de lamaie, se trage de pe foc, se trece intr-un vas rece si se bate cu mixerul pana se albeste. La mine s-a intarit foarte repede asa ca am pus cateva lingurite cu apa. Cand s-a albit, fluida si fierbinte am turnat-o peste 100 gr ciocolata 56% rasa si am amestecat bine. Am turnat usor cu lingura peste bucatile de prajitura portionate, reci. Am asezat fiecare bucatica in hartiute de muffins in care am mai pus cate o lingura de sirop, sa fie mai insiropate

Noi le-am scos cu 15 minute inainte de servire, in asa fel incat crema sa fie putin mai moale. Cu o cafea neagra, sunt perfecte

Clar ca nu aceasta este vechea reteta, dar dupa gustul meu si al celor din jur, e cea reusita Amandina.
#5369
Postat 02 June 2013 - 06:25 PM

#5371 Guest_Gelutza_*
Postat 02 June 2013 - 07:38 PM
Koral, te felicit pentru finalizarea cu bine a inspectiilor, meriti o vacanta de vis!
Nu vreau sa fiu off, asta am facut eu astazi, fiindca am venit obosita de la niste cursuri si nu-mi mai ardea de nimic...compot de caise cu colarezi, asa cum doar bunica dinspre mama imi facea in copilarie.

#5372
Postat 02 June 2013 - 10:16 PM
Gelutza, la 02 June 2013 - 07:38 PM, a spus:
Koral, te felicit pentru finalizarea cu bine a inspectiilor, meriti o vacanta de vis!
Nu vreau sa fiu off, asta am facut eu astazi, fiindca am venit obosita de la niste cursuri si nu-mi mai ardea de nimic...compot de caise cu colarezi, asa cum doar bunica dinspre mama imi facea in copilarie.

N-am mancat niciodata, dar trebuie sa fie racoritor si bun. Ce sunt colarezi?
Bunica mea facea un compot scazut de prune coapte, punea o ulcica de lut cu prune si apa cat sa le acopere, sigila capalul ulcelei cu coca si-l punea la gura cuptorului de paine in jar incins. Simt si acum mirosul, i se spunea chisalitza.
#5373
Postat 03 June 2013 - 09:08 AM
ELIN, la 02 June 2013 - 04:18 PM, a spus:
Wow !
Mor de pofta !
Super arata ,iar gustul ...nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost.
Eu radeam singura o...linie .

http://povesticulinare.blogspot.com/
#5374
Postat 03 June 2013 - 10:05 AM
Piscotel, la 03 June 2013 - 09:08 AM, a spus:
ELIN, la 02 June 2013 - 04:18 PM, a spus:
Wow !
Mor de pofta !
Super arata ,iar gustul ...nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost.
Eu radeam singura o...linie .

Pai hai aici, din alea nu mai am, dar ma pot apuca imediat de copt. Da-mi unda verde si aprind cuptorul

Acum, ca sa te consolez, sunt prea dulci, dar cum altfel sa fie amandinele? Eu am mancat una langa o cafea neagra, si mi-a fost suficient.



#5375
Postat 03 June 2013 - 07:55 PM
ELIN, la 03 June 2013 - 10:05 AM, a spus:
Piscotel, la 03 June 2013 - 09:08 AM, a spus:
ELIN, la 02 June 2013 - 04:18 PM, a spus:
Wow !
Mor de pofta !
Super arata ,iar gustul ...nici nu vreau sa ma gandesc cat de bune au fost.
Eu radeam singura o...linie .

Pai hai aici, din alea nu mai am, dar ma pot apuca imediat de copt. Da-mi unda verde si aprind cuptorul

Acum, ca sa te consolez, sunt prea dulci, dar cum altfel sa fie amandinele? Eu am mancat una langa o cafea neagra, si mi-a fost suficient.



Vai cum m-as teleporta pana la tineeeee.....

http://povesticulinare.blogspot.com/
#5376
Postat 03 June 2013 - 08:05 PM
Cosuletele le-am pensulat in niste forme primite de la Lilli.

Au mers strasnic langa cafea.



Si un Cheesecake New York.
Cu sos de capsuni.


Taietura e cam inestetica, dar era la spartul chefului si nu am mai avut rabdare sa incalzesc cutitele.


http://povesticulinare.blogspot.com/
#5377
Postat 03 June 2013 - 10:18 PM
AllyMcBeal, la 01 June 2013 - 08:03 PM, a spus:
Mai am o problema. Am facut azi un cheesecake, din acela cu blat din biscuiti digestivi pisati si amestecati cu unt si zahar, in forma de tort cu fundul detasabil. A picurat la greu unt in cuptor, a facut un fum !!! A mai patit cineva asa? De obicei n-am avut probleme cu forma de tort. Ea o fi de vina? Cum altfel puteam face?
Eu patesc asta constant.

#5378
Postat 03 June 2013 - 10:42 PM
Piscotel, la 03 June 2013 - 08:05 PM, a spus:
Cosuletele le-am pensulat in niste forme primite de la Lilli.

Au mers strasnic langa cafea.



Si un Cheesecake New York.
Cu sos de capsuni.


Taietura e cam inestetica, dar era la spartul chefului si nu am mai avut rabdare sa incalzesc cutitele.


Complimente , cosuletele cu ciocolata arata super bine si delicioase pe deasupra.
#5379
Postat 04 June 2013 - 02:05 AM
Gelutza exact asa facea si bunica mea compotul de caise,bun bun. Mi-ai trezit amintiri tare placute:).
#5380
Postat 04 June 2013 - 12:57 PM
Piscotel, la 03 June 2013 - 08:05 PM, a spus:
Cosuletele le-am pensulat in niste forme primite de la Lilli.[
Lia, ma bucur ca le-ai si pus la treaba.
Mi-am luat si eu.Nu stiu daca ai citit pe ambalaj, dar merg si in cuptor.
Sa faci mini-muffin la pitici.
