Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6961 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 November 2015 - 07:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 November 2015 - 05:38 PM, a spus:

Peter, sunteti unici!


Ma faci sa rosesc, Any. :rolleyes:
Esti tu prea buna cu noi. Merci. :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6962 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 21 November 2015 - 08:05 PM

Ca de obicei, arata bine, Peter! :occasion14:

Imi amintesc ca si anul trecut le-ai facut, ce nu imi amintesc e daca ai pus pe undeva reteta.

#6963 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 November 2015 - 08:43 PM

Vezi postareaKiva, la 21 November 2015 - 08:05 PM, a spus:

Ca de obicei, arata bine, Peter! :rolleyes:

Imi amintesc ca si anul trecut le-ai facut, ce nu imi amintesc e daca ai pus pe undeva reteta.


Danke.Uite reteta aici, din cartea mea desteapta:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14481310926899.jpg

Crema de data asta -> la dubla portie de Plätzchen am avut-o pe asta:

Zutaten für die Creme
80 gButter
200 g Kuvertüre, dunkel - eu am avut 100 Kuvertüre, 100 Zartbitterschokolade
40 g Mandeln, gemahlen
2 TL Orangenschale, gerieben
80 g Staubzucker

Dau o bere daca le traduci la fetele care mai vor reteta. :occasion14:

Danke, Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6964 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 22 November 2015 - 08:29 AM

Fursecuri cu cognac

- 200 g faina

- 75 g zahar

- 75 g migdale decojite macinate

- 125 g unt rece cuburi

- 1 ou

- coaja rasa de la o lamiae

pentru crema

- 75 g unt moale

- 60 g zahar praf

- 2 linguri cognac

- 1 lingura migdale macinate si fara pielita

pentru glazura

- 100 g glazura de ciocolata topita

- 30 g fistic tocat

la migdale nu-s foarte sigura ca-s fara pielita, sau cu, dar cred ca fara. Daca nu-I correct va rog sa corectati.

#6965 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 November 2015 - 10:31 AM

Micul danke! Da, ar fi migdale macinate si fara coaja. Eu nu am avut niciodata fara coaja si tot bune au iesit.

La mine azi ii spre bine

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-1448181079174.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6966 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 November 2015 - 02:43 PM

Doamne ce dezmatz de bunatati e pe aici ! Imagine postata


Eu ieri am facut o tarta cu gutui. Reteta lui Kiken. De cand a postat reteta nu e toamna tarzie sa nu o fac:
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-115-144819620285.jpg

#6967 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 November 2015 - 06:19 PM

Pe lângă frumusețile voastre, primiți și modesta mea cremă de zahăr ars:
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-73-14482091147766.jpg


Imagine atasata: monthly_11_2015/post-73-1448209119501.jpg


Imagine atasata: monthly_11_2015/post-73-14482091284875.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6968 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 22 November 2015 - 09:45 PM

Peter, aber immer gerne.
Si eu multumesc multele retete care le pui, si care le notez de fiecare data.
Iulia, Nicoleta, faine de tot dulciurile voastre.

#6969 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2015 - 11:08 AM

Batonul copilariei, eu cu extra cacao!

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14482696763864.jpg

#6970 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2015 - 12:18 PM

Vezi postareaEataly, la 23 November 2015 - 11:08 AM, a spus:

Batonul copilariei, eu cu extra cacao!


bune astea cu extra cacao. eu si-n ganache bag o tura de extra.

#6971 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 November 2015 - 01:00 PM

Eu tot caut gustul ala de baton de ciocolata de pe vremuri, cum era la chioscul scolii, am facut si reteta pusa de Foxy care avea mai putina cacao decat reteta mea, e foarte buna, s-a mancat urgent, insa tot a iesit cam neagra fata de cum stiam ca era. Data viitoare pun numai 1 sau 2 linguri, sa vedem. Dar o fi si laptele praf de vina.

In momentul asta as manca o felie din "modesta" lui Zozo - unul din deserturile mele preferate, o fac insa rar ca numai eu o mananc.

#6972 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2015 - 02:25 PM

Draga Edy daca e sa judec dupa gust acele batoane cred ca aveau in ele si cicoare(mama ne mai inlocuia pe vremuri in lapte, cacaoa cu cicoarea si avea gust asemanator cu batoanele,mie nu-mi placea :love7: dar sor-mea era inebunita,daca nu cum spui si tu o fi laptele praf...

#6973 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2015 - 03:03 PM

exacta asa gandeam si eu, avea inlocuitori de orice. nu pune unt, fa cu margarina proasta sau cu grasime vegetala la kil.

#6974 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2015 - 03:41 PM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2015 - 03:03 PM, a spus:

exacta asa gandeam si eu, avea inlocuitori de orice. nu pune unt, fa cu margarina proasta sau cu grasime vegetala la kil.

Ha ha ha! asa-i Moatzo' de aia nu ne iese gustul de atunci(direct daca pui unt,cacao buna cu nush' cat la suta concentratie,etc,ai dato in bara si nu stii de ce?! ) :love7: :love7:

Off topic:Si daca tot suntem la capitolul asta,mie nu-mi placeau batonasele astea(cum am zis sor-mea era disperata si ala galben cu vanilie si dela roz etc)dar imi placea o ciocolatica mica,Ialomicioara cred ca se numea,un alt batonas care este si acum ''fagaras'' si-mi place si acum la fel de mult are acelasi gust,si mai era un batonas gazurat ''toporas'' si guma turbo(e si acum cu aceleasi surprize ii place si lui Ale' are colectie de surprize)si bublegoom sau huba booba ,cu wolek si boolek ceva de genul,era de cumparat doar la consignatie asta :love7: mamii ii placea tableta de ciocolata cu fernet ...

#6975 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2015 - 04:21 PM

Eu o sa incerc data viitoare, pentru ca sunt convinsa ca asa erau facute.
Ma explic: o lingura doua de magiun de prune in compozitie la batoane.

Cel putin eu le adoram, le luam de pe Grivitei din Bv.

Normal ca laptele praf e un factor determinant.
Aici il gasesc aproape granulos, nu praf.

Adaug mult mai putin decat prevede reteta.

Ieniuei, ca fapt divers am vazut lapte praf de soia si de cocos.

#6976 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2015 - 04:39 PM

Eataly,batoanele tale arata super,(chiar prea bine,asta era ideea fatza de alea :love7: )desi nu mancam pe vremuri de alea ,de a tale sigur asi hali la greu .

#6977 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 27 November 2015 - 02:14 PM

Eu am pentru voi o minunata prajitura "Raveni".
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-1416-14486264135956.jpg

#6978 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 November 2015 - 05:57 PM

Vezi postareaMicul, la 22 November 2015 - 09:45 PM, a spus:

Peter, aber immer gerne.
Si eu multumesc multele retete care le pui, si care le notez de fiecare data.
Iulia, Nicoleta, faine de tot dulciurile voastre.


Peter, eu intru rar, am vazut reteta pusa si urma sa imi fac timp de o traducere dar Micul a fost mai rapida. :floare: Multumim frumos :love7:

#6979 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 November 2015 - 07:03 AM

Vezi postareaKiva, la 27 November 2015 - 05:57 PM, a spus:


Peter, eu intru rar, am vazut reteta pusa si urma sa imi fac timp de o traducere dar Micul a fost mai rapida. :floare: Multumim frumos :floare:


:love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6980 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 November 2015 - 09:30 PM

Vezi postareaGeorgeta Violeta, la 27 November 2015 - 02:14 PM, a spus:

Eu am pentru voi o minunata prajitura "Raveni".


revani, parca. stiu c-am facut-o si eu o data, era asa de dulceeee!
felicitari, ti-a iesit f frumoasa!

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi