Prajitura turnata
#21
Postat 05 February 2011 - 11:24 PM
Fiindca prima data nu a "rezistat" suficient de mult cat sa o si fotografiez, sper sa prind momentul oportun maine
Ca idee generala, sunt foarte incantata de reteta
#22
Postat 14 February 2011 - 04:54 PM
Prima oara am uns tava cu unt, si s-a cam prins ...
A doua oara am pus hartie de copt, dar aceasta s-a ondulat pe inaltime, si a iesit cam ciudat..Oricum s-a si prins putin de hartie...
E vre-un secret la faza asta?
In rest, sunt super multumita !
#23
Postat 24 February 2011 - 05:50 PM
Eu am adaugat 3 linguri de Nesquik in aluat si am redus la 10 linguri zaharul.Ca nesquik-ul e dulce.
#24
Postat 24 February 2011 - 07:05 PM
Eataly, la 24 February 2011 - 05:50 PM, a spus:
Eu am adaugat 3 linguri de Nesquik in aluat si am redus la 10 linguri zaharul.Ca nesquik-ul e dulce.
IMG_3335.JPG
ce bine arata...o sa fac si eu ...
#25
Postat 24 February 2011 - 07:20 PM
Eataly, super :
#26
Postat 26 February 2011 - 02:10 PM
Olgutza, la 24 February 2011 - 07:20 PM, a spus:
Eataly, super :
Am repetat-o in tava de silicon, si nu am mai avut probleme...
#27
Postat 28 February 2011 - 07:43 PM
Amandoua au iesit gustoase si acum trebuie sa traduc reteta pt colege.
Foile au ramas insa umede, nu au fost pufoase. Asa trebuie sa iasa intotdeauna? Vad ca si la unele dintre voi arata foile asemanator cu ale mele. Eu am adaugat chiar mai multa faina decat in reteta ca mi s-a parut aluatul prea subtire. Ciudat ca cea cu mere (umplutura cu mai multa zeama) a aratat mai bine.
Cu alte cuvinte gustul a fost bun, dar aspectul nu m-a multumit intru totul.
Idei, pareri, explicatii?
#28
Postat 28 February 2011 - 10:35 PM
Salmida, la 28 February 2011 - 07:43 PM, a spus:
Amandoua au iesit gustoase si acum trebuie sa traduc reteta pt colege.
Foile au ramas insa umede, nu au fost pufoase. Asa trebuie sa iasa intotdeauna? Vad ca si la unele dintre voi arata foile asemanator cu ale mele. Eu am adaugat chiar mai multa faina decat in reteta ca mi s-a parut aluatul prea subtire. Ciudat ca cea cu mere (umplutura cu mai multa zeama) a aratat mai bine.
Cu alte cuvinte gustul a fost bun, dar aspectul nu m-a multumit intru totul.
Idei, pareri, explicatii?
Si mie mi s-a intamplat asta cand m-am abatut de la reteta ..ultima oara am pus putin mai mult lapte si mai multa faina si foile mi-au iesit putin umede. Insa cand am respectat intru totul reteta nu mi s-a intamplat niciodata..poate fi una dintre cauze zic eu..poate iti pot zice mai multe fetele mai experimentate
Ma bucur ca ti-a placut
#29
Postat 09 March 2011 - 08:57 AM
Salmida, la 28 February 2011 - 07:43 PM, a spus:
Amandoua au iesit gustoase si acum trebuie sa traduc reteta pt colege.
Foile au ramas insa umede, nu au fost pufoase. Asa trebuie sa iasa intotdeauna? Vad ca si la unele dintre voi arata foile asemanator cu ale mele. Eu am adaugat chiar mai multa faina decat in reteta ca mi s-a parut aluatul prea subtire. Ciudat ca cea cu mere (umplutura cu mai multa zeama) a aratat mai bine.
Cu alte cuvinte gustul a fost bun, dar aspectul nu m-a multumit intru totul.
Idei, pareri, explicatii?
E mult de cind n-o fac, am facut-o mai intii dupa reteta lui Anat, apoi am mentinut metoda folosind pentru blat alta reteta, dar nu mi-a iesit niciodata umeda. Ca sa evit chestia asta eu coceam destul de mult partea de jos a aluatului, aproape pina ce se colora deasupra, apoi puneam brinza si partea ramasa de compozitie.
#30
Postat 12 March 2011 - 08:56 PM
deci, de fapt, voiam sa va spun ca aluatul nu-si pierde deloc calitatile dupa congelare/decongelare.
#31
Postat 23 March 2011 - 12:14 PM
Oare de ce n-am facut eu pana acum prajitura asta ca o stiu de multa vreme?Sau am facut-o si oi fi uitat?In orice caz,mare greseala din partea mea
Am facut aluatul din 3 oua si a fost totusi cam mult üpentru tava mea,de aia nici straturile nu sunt egale,ca-mi iesea din tava daca puneam si a doua parte de compoztitie.O sa stiu ca data viitoare sa fac din 2 oua,in rest,numai de bine.Eu am facut cu mere si cu cateva pere din compot.Abia astept sa fac cu branza
Eu nu am mai pudrat-o ca mi-a fost destul de dulce,si merele mele au fost dulci.Ati incercat sa o faceti cu mac?
Am reusit astazi sa mai pozez un colt(ieri am facut-o)
#32
Postat 23 March 2011 - 12:15 PM
moatza, la 12 March 2011 - 08:56 PM, a spus:
deci, de fapt, voiam sa va spun ca aluatul nu-si pierde deloc calitatile dupa congelare/decongelare.
Bine ca am citit inainte postul tau,ca altfel aruncam aluatul ramas.
O sa fac si eu ceva in genul,mersi pentru idee
#34
Postat 02 June 2011 - 10:24 PM
Simpla, rapida si de mare efect, ca si checul economic al Laurei Sava (daca nu ma-nsel al ei e) care are o reteta similara. Multumesc, fetelor!
Nicoleta
#35
Postat 02 June 2011 - 10:32 PM
#36
Postat 11 November 2011 - 11:13 PM
#37
Postat 11 November 2011 - 11:44 PM
Uite ca nici prin gand nu-mi trecuse sa congelez aluatul, dar e bine de stiut... mersi, moatza
Mutti, sa revii neaparat cu impresii ca suna delicios si cu gutui... esente tari de toamna
#38
Postat 11 November 2011 - 11:57 PM
Foarte buna!
#39
Postat 02 August 2013 - 05:13 PM
O sa revin cand am ce arata si spune.
#40
Postat 03 August 2013 - 09:14 PM
compozitie
2 oua
60 gr zahar ~6 linguri
120 faina cu agent de crestere, din cea neagra pentru paine din lidl ~12 linguri rase
100ml lapte
30 ml ulei
umplutura
800gr mere goldan
scortisoara
10 ml indulcitor
Am amestecat ouale cu zaharul 15 min cu mixerul,
am adaugat laptele si uleiul, iar la urma faina .Jumatate din compozitie a stat cam 10 min in cuptor,
am adaugat merele care au fost taiate cubulete si calite cu 2 lingurite de indulcitor si 1 de scortisoara, dupa care restul de aluat.
A iesit o minunatie, mii de multumiri tuturor pt reteta
Uite si finalul, tava de 18/24
Au fost 9 astfel de bucati...cam 6/8cm si ~155 cal/buc
Pofta buna si dulciuri minunate!