
Prajitura turnata
#42
Postat 23 September 2014 - 12:52 PM
In cazul meu mancam doi, daca e buna, max. 3-4.
Forma este de Jena si patrata are fix 18/18 cm.
Deci injurind toata matematica, am ajuns la aceasta formula:
1 ou( nu de ala de la Mega amarat, ou mai inalt- tara n-am, sa zicem 65 de grame)
4 linguri de zahar din alea moderne, deci mici-20 grame/lingura
4 linguri de ulei de alea de pe vremea lui mama( mai mari)- 25 ml/lingura
5 linguri de apa -idem
4 linguri de faina de pe vremea lui bunica - cam 25 grame/ lingura
1 lingurita cu varf de praf de copt.
4 mere de Voinesti cam 400 de grame dupa curatare, taiate cuburi.
1 lingura cu varf de zahar (de la bunica- deci cam 25 de grame)
scortisoara cat vreti
si o felie de lamaie stoarsa ca sa fie blond rezultatul.
12 minute la cuptor incins la 180 grade prima transa de aluat, apoi se pun merele cubulete calite pana nu mai au zeama, apoi a doua transa, mi-au iesit egale aluaturile ca inaltime, probabil merele au apasat pe prima transa. Totul maximum 43 de minute in cuptor. Iese blonda si pufoasa, dar scobitoarea iese curata din ultimul aluat, mie mi-a placut asa. E ca un puisor auriu.
Ce vroiam sa subliniez este ca mie mi se pare ca prajitura asta a fost gandita pentru o tava patrata. Nici mie nu mi-a ajuns perfect aluatul la ultima transa, dar s-a intins el, fix cat trebuia.
Acum ma oftic ca n-am tava patrata mai mare.

Experiment reusit.
Sa vad daca mai am sa fac poza!
#43
Postat 23 September 2014 - 05:12 PM
Chiar acum am la cuptor varianta cu brânză. Miroase în casă de mă înnebunește și după ce o voi scoate din cuptor fug la muncă.
#44
Postat 23 September 2014 - 06:51 PM
zerda, la 23 September 2014 - 12:52 PM, a spus:
In cazul meu mancam doi, daca e buna, max. 3-4.
Ai facut foarte bine.
#45
Postat 23 September 2014 - 07:17 PM
Peter

#46
Postat 23 September 2014 - 07:55 PM
Mulțumesc, Olguța pt rețetă!
Am și mere, așa că se va face și cu ele.
#47
Postat 23 September 2014 - 08:43 PM
#48
Postat 23 September 2014 - 09:16 PM
Nu ne place la nici unul, nu are nici unul intoleranta la lactoza, dar lapte nu bem deloc. Acum imi dau seama ca am scris apa fara sa ma gandesc. Pentru oameni normali scrieti lapte.
La aia cu mere am o poza cu telefonul, sa vad cand imi parvine.
Acum vreau sa fac cu branza si stafide.
#49
Postat 04 October 2014 - 06:49 PM
Mama mi-a cerut rețeta.
Să văd dacă voi avea chef și timp în seara aceasta, că aș vrea să o fac cu mere.
#50
Postat 04 October 2014 - 10:39 PM

#52
Postat 12 December 2018 - 08:56 PM


#54
Postat 13 December 2018 - 01:09 PM
Lapona Enigel, la 12 December 2018 - 08:56 PM, a spus:

Ce inlocuitor Lore?
Adriana, la 12 December 2018 - 11:17 PM, a spus:

Stergem praful printre topice😄😋
#55
Postat 13 December 2018 - 07:08 PM
#56
Postat 13 December 2018 - 09:25 PM


Sorry, 440 grame , nu 250 cum am spus. Pardon de eroare!

#57
Postat 13 December 2018 - 10:35 PM
#58
Postat 14 December 2018 - 06:05 PM


Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 14 December 2018 - 06:05 PM

#59
Postat 15 December 2018 - 11:59 AM
Dexter, la 13 December 2018 - 07:08 PM, a spus:
Allulose am citit si eu, sa vad ce gasesc.
Lapona Enigel, la 13 December 2018 - 09:25 PM, a spus:


Sorry, 440 grame , nu 250 cum am spus. Pardon de eroare!
Important ca nu-i stevia, ca nu-i suport gustul.
#60
Postat 15 December 2018 - 01:45 PM
Asta are gust de zahar, doar ca nu are puterea de indulcire asa de mare. Sincer, mi se pare cel mai bun produs pana acum.
