Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1041 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 February 2010 - 10:59 PM

Vezi postareaRamo, la 17 February 2010 - 07:24 PM, a spus:

Anca hai sa-ti arat ce am facut eu pentru azi, tot ce-i posibil sa nu faci modelul asta, dar poate te inspira. Ma gandesc ca vrei sa le tii ziua impreuna de aia ne-ai intrebat de model, ca individual ar fi usor :)

Sa-mi fie cu iertare vizitatorilor mei ca inca nu l-am postat tortul la mine, dar promit ca in seara asta se rezolva :P

Tort cu crema de vanilie si cioco (amandoua) imbracate in pasta de zahar, accesorii tot din pasta de zahar, iarba din crema de unt cu zahar si arome :P, iar printesele stantate de pe margini sunt facute cu stampilele lui Karina :P
Oti, multumesc de o mie de ori pentru ajutorul cu matrita si ca m-ai facut sa sacrific o penseta si Lissei pentru ideea de crimper improvizat :P

Ramo ce frumoooooos tort!si ce fain sta pasta pe el si celelalte decoruri!!!Te rog,vreau sa te intreb cate ceva:
1. Ce inseamna crema de unt?,imi dai te rog reteta!Poate suna .aiurea,dar...asta e...
2.Stampilele Karinei,le-ai pus in colorant alimentar?sau le-ai pictat,dup'aia?
3.ne spui te rog si noua ,cum ai improvizat un "crimper" ?Multumesc anticipat.

Vezi postareacec, la 17 February 2010 - 08:49 PM, a spus:

wow ce-i aici.................
de cateva zile incerc sa vad noi postari dar imi tot zicea ca nu s-a gasit nimic si cand colo am ramas in urma cu vreo 20 de pagini cu torturi care mai de care mai asspectuoase si apetisante
felicitari tuturor
cum saptamana aceasta a fost ziua sotului binenteles ca nu putea lipsi tortul
am facut un tort dreptunghiular am decupat inimioarele si din ce a ramas am mai facut o tentativa de tort
blat exotic (multumiri lissei ) crema diplomat un pic modificat

Ceci, felicitari pt torturi!Dar ce apetisant arata.Musai sa incerc blatul Lissei!Dar am o nelamurire :cum ai facut de ai decupat asa frumos inimioarele?cu ceva sablon?

Vezi postareaDoriana, la 17 February 2010 - 08:57 PM, a spus:

Asta e cu vafa deasupra , mi-a dat multa bataie de cap , am pus gelatina calda peste ea si mi-au curs putin culorile . Cred ca trebuie pusa dupa ce se raceste putin , cand e deja putin inchegata . Ma gandesc cu groaza ca pentru sambata , cand e petrecerea mandrei mari (face 10 ani) trebuie sa fac o chitara cu HannaMontana , tot cu vafa , sper sa ma descurc mai bine .

Asta e pentru fetele mele , de ziua indragostitilor , ca voiau sa sarbatoreasca . Ca tot era vorba de torturi ornate pentru noi ...

Doriana :P ce frumos sta pasta pe torturi!Cum ai facut folarea?cu sablon,si apoi ai pictat-o?Deci si tu ai o noua proba de foc, pe sambata!Dar ,o sa fie bine!Numai sa-ti rezervi timp pt bibilelei, adica sa nu fii presata de timp,si atunci totul va fi ok!Sa vii cu poze!sa vedem si sarbatorita!

Vezi postareanelly_th2001, la 17 February 2010 - 09:09 PM, a spus:

si 2 torturi pentru 2 baieti (la mine tema de sf.valentin au fost torturi pentru copii :P )unul cu mousse de nesquik si celalalt de fructe (oti :) )s-a dorit un teren de folbal iar celalat un mickey mouse ,doar ca eu am dorit sa ii arat si alta "fata" a lui si cum aici ducem lipsa de zapada :-* ,am hotarat ca macar el sa patineze :((

Nelly imi plac torturile baietilor!Te rog,imi spui cu ce crema le-ai ornat?cum l-ai facut pe Mickey?

#1042 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 February 2010 - 11:02 PM

Nu ma lasa sa va pun emoticons,ca cica e prea multe... :(( ,pai n-aveam decat cate una pt fiecare raspuns!Ce ma 'nerveaza ca io vreau sa va :-* pe fiecrae si cate o :P .

PS acuma vad ca e voie...si la mai multe odata....nu stiu..oi fi io saten deschis...de nu se prinde de mine

#1043 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 February 2010 - 11:08 PM

Vezi postareamona, la 17 February 2010 - 10:37 AM, a spus:

[color="#800080"]Anca,eu te rog sa ma scuzi,,,,cred ca n-am inteles ce ai vrut sa spui si de aceea am fost putin....acida... :P

Mona e ok, stai linistita!Chiar n-as vrea sa te supar! :((

#1044 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 February 2010 - 11:21 PM

Vezi postareaAnca_B, la 17 February 2010 - 10:59 PM, a spus:

Ramo ce frumoooooos tort!si ce fain sta pasta pe el si celelalte decoruri!!!Te rog,vreau sa te intreb cate ceva:
1. Ce inseamna crema de unt?,imi dai te rog reteta!Poate suna .aiurea,dar...asta e...

Multumesc frumos :)
1. Simplu, mixezi untu pana se spumeaza, pui zahar praf si mixezi iar pana cam dispare zaharu si pui si arome, ce vrei tu :((
2.Le-am facut cu o pensula cu colorant alimentar, ca sa nu stric prea mult :-* coloranti lichizi
3.Crimperul improvizat e ideea Lissei si cred ca stii despre ce e vorba, doar ca te-am indus in eroare cu denumirea. E penseta :)

Succes cu tortul tau, abia astept sa-l vad :P
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1045 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 February 2010 - 11:38 PM

Tort cu crema de vanilie si cioco (amandoua) imbracate in pasta de zahar, accesorii tot din pasta de zahar, iarba din crema de unt cu zahar si arome iar printesele stantate de pe margini sunt facute cu stampilele lui Karina
Oti, multumesc de o mie de ori pentru ajutorul cu matrita si ca m-ai facut sa sacrific o penseta si Lissei pentru ideea de crimper improvizat :P

Deci jos palaria! Wooow imi place de numa. Super, super! Bravo!

wow ce-i aici.................
de cateva zile incerc sa vad noi postari dar imi tot zicea ca nu s-a gasit nimic si cand colo am ramas in urma cu vreo 20 de pagini cu torturi care mai de care mai asspectuoase si apetisante
felicitari tuturor
am facut un tort dreptunghiular am decupat inimioarele si din ce a ramas am mai facut o tentativa de tort
blat exotic (multumiri lissei ) crema diplomat un pic modificat

La multi ani sotului, si tie la cat mai multe torturi!

Vezi postareanelly_th2001, la 17 February 2010 - 08:52 PM, a spus:

ceva nu fac bine ,nu am mai pus poze decand s-a modificat :P

Super ti-au iesit tigaretele!

Va rog mai explicati careva o data cum se face cu multiquote ... mai asa , ca la blonde , poate inteleg si eu . :P

Acuma , doua torturi :

Va doresc o seara placuta tuturor ! :-*

Foarte faine nici nu stiu care imi place mai mult. Ai pensulat gelatina sau ai turnat-o deasupra? Am citit undeva ca doar se pensuleaza.

si 2 torturi pentru 2 baieti (la mine tema de sf.valentin au fost torturi pentru copii :) )unul cu mousse de nesquik si celalalt de fructe (oti :P )s-a dorit un teren de folbal iar celalat un mickey mouse ,doar ca eu am dorit sa ii arat si alta "fata" a lui si cum aici ducem lipsa de zapada :P ,am hotarat ca macar el sa patineze :)

Foarte faine amandoua, cel cu Mikey imi place mai mult, ca io de asta inca nu am facut. :((
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1046 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 February 2010 - 11:42 PM

Si io acu seara gatai un tort pentru o mamica de gemene:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-20-126644307986.jpg

blat negressa crema de iaurt cu afine si mure. Imbracat roata in frisca si turnat cioco deasupra. Simplu ca buna ziua. deasupra flori a la Lissa :P din pasta de zahar.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1047 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 February 2010 - 11:42 PM

Vezi postareagloxinia, la 17 February 2010 - 11:38 PM, a spus:

Tort cu crema de vanilie si cioco (amandoua) imbracate in pasta de zahar, accesorii tot din pasta de zahar, iarba din crema de unt cu zahar si arome iar printesele stantate de pe margini sunt facute cu stampilele lui Karina
Oti, multumesc de o mie de ori pentru ajutorul cu matrita si ca m-ai facut sa sacrific o penseta si Lissei pentru ideea de crimper improvizat :-*

Deci jos palaria! Wooow imi place de numa. Super, super! Bravo!

Mersi,mersi,mersi :P

Edit: din motive de chioreala sau dioptrii defecte nu am vazut tortul tau aseara Oti, vreau sa zic aici pe arta, asa ca editez sa te felicit :((

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1048 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 February 2010 - 08:15 AM

Cecilia , chiar ma intrebam unde esti . Sa-ti traisca sotul , sa fie sanatos , sa traiti multi ani fericiti de acum inainte ! :P Frumos tort i-ai facut , trandafirii foarte reusiti .
[/quote]
multumesc pt urari
ma bucur sa vad ca se gandeste cineva si la mine
cat despre trandafiri mai e mult pana sa fiu multumita de reusita
imi plac torturile tale.
ai aparat de facut poze comestibile?
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1049 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2010 - 08:18 AM

Vezi postareaRamo, la 17 February 2010 - 10:25 PM, a spus:

La multi ani sotului tau, cred ca a fost tare multumit cu asa un tort.

multumesc
da a fost multumit, i-a placut si aspectul si gustul

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#1050 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2010 - 08:23 AM

Ceci, felicitari pt torturi!Dar ce apetisant arata.Musai sa incerc blatul Lissei!Dar am o nelamurire :cum ai facut de ai decupat asa frumos inimioarele?cu ceva sablon?

multumesc
incearca-l ca e f gustos, cu siguranta il vei repeta
am o forma de tort reglabila, dar nu am facut in ea ca vroiam 2 inimi, asa ca l-am facut dreptunghiular, am pus forma deasupra si am taiat cu cutitul exact pe langa forma

#1051 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2010 - 08:27 AM

La multi ani sotului, si tie la cat mai multe torturi!

multumesc
sa stii ca ma folosesc orice pretext pt a face cate un tort
daca nu semai iveste ceva abia prin aprilie va fi urmatorul
dar daca ma gandesc bine cred ca in martie

#1052 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 18 February 2010 - 09:21 AM

Hai ca-ti zic eu cum fac multiquot, apesi butonul de multiquote din partea dreapta de sub mesajul la care vrei sa raspunzi chiar daca mesajele sunt pe pagini diferite, ca sa raspunzi la toate raspunsurile la care ai dat multi trebuie sa apesi pe addreply si o sa-ti apara o fereastra cu toate raspunsurile la cre tu poti sa pui ce comenturi vrei. Sper ca ai priceput ceva :)

Multumesc frumos! Eu socotesc 200gr/persoana dar fac torturile intotdeauna mai inalte cam de 8 cm si greutatea asta e cu accesorii cu tot in general, daca nu are accesorii iti ajung 150gr/persoana.
Tortul asta a fost de 6,5 kg in final, dar accesoriile au fost grele, papusa a avut 1 kg + ponneyi, torturile alea impreuna erau cam de 30 de felii, poate chiar 40 mai mici :((

Eu n-am lucrat cu vafa ca sa te pot ajuta, dar tind sa cred si eu ca a fost prea cald gelu de ti s-au intins culorile. Imi place cel pentru acasa, cum ai facut trandafirul? E modelul lui Dia?

Da e modelul ei , mie nu mi-a reusit chiar asa fain ca al ei . Multumesc de detaliile cu kg/portie . Cat despre vafa , mai tre` sa incerc , probabil pana sa ma prind de smecherie .

Doriana :P ce frumos sta pasta pe torturi!Cum ai facut folarea?cu sablon,si apoi ai pictat-o?Deci si tu ai o noua proba de foc, pe sambata!Dar ,o sa fie bine!Numai sa-ti rezervi timp pt bibilelei, adica sa nu fii presata de timp,si atunci totul va fi ok!Sa vii cu poze!sa vedem si sarbatorita!

Floarea efectiv am pictat-o pe tort , dupa ce am studiat un model facut de o fata dincolo . Cat despre timp , sper sa ma pot organiza bine . Poze , sigur ca o sa pun , si cu mandra Doamne , ca nu-mi vine sa cred ca deja face 10 ani .

Foarte faine nici nu stiu care imi place mai mult. Ai pensulat gelatina sau ai turnat-o deasupra? Am citit undeva ca doar se pensuleaza.

Eu am turnat gelul cu o seringa , da` m-am prins cam tarziu ca trebuia sa-l las sa se raceasca putin . Mi-a fost frica sa pensulez vafa , ca era asa subtire ca ma temeam sa nu se farame .

Vezi postareagloxinia, la 17 February 2010 - 11:42 PM, a spus:

Foarte frumos tortul , imi place cum se prelinge ciocolata pe magini . Crema de iaurt ai pus-o la creme , ia sa trag o fuga acolo sa vad ce si cum .

Vezi postareacec, la 18 February 2010 - 08:15 AM, a spus:

ai aparat de facut poze comestibile?

Nu , nu am aparat de facut poze comestibile , vafele le-am cumparat de la cofetarie . Am vazut ca au si pe lumeabasmelor .

Ramo , ia sa vedem daca am inteles pentru ca eu is cam ... :-*
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1053 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 18 February 2010 - 09:22 AM

A mers cu multiquote !!! Ioi da` greu e ... :P
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1054 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 18 February 2010 - 09:46 AM

Offf....am ramas in urma rau de tot :) :P :((
va pup,ati facut torturi minunate,abia astept sa vin si eu cu un tort nou,ca ma ofilesc de tot stind asa :-*

#1055 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Locationtorino

Postat 18 February 2010 - 09:58 AM

Anca hai sa-ti arat ce am facut eu pentru azi, tot ce-i posibil sa nu faci modelul asta, dar poate te inspira. Ma gandesc ca vrei sa le tii ziua impreuna de aia ne-ai intrebat de model, ca individual ar fi usor :)

Ramo,felicitari pentru rabdarea si migaleala

Cec,cat de frumoase sunt inimioarele!La Multi Ani sotului!

Asta e pentru fetele mele , de ziua indragostitilor , ca voiau sa sarbatoreasca . Ca tot era vorba de torturi ornate pentru noi ...

Doriana,simplu si finut!

si 2 torturi pentru 2 baieti (la mine tema de sf.valentin au fost torturi pentru copii :violent1: )unul cu mousse de nesquik si celalalt de fructe (oti :-* )s-a dorit un teren de folbal iar celalat un mickey mouse ,doar ca eu am dorit sa ii arat si alta "fata" a lui si cum aici ducem lipsa de zapada :(( ,am hotarat ca macar el sa patineze =))

nelly,foarte frumos.cred ca au fost foarte fericiti baietii!

blat negressa crema de iaurt cu afine si mure. Imbracat roata in frisca si turnat cioco deasupra. Simplu ca buna ziua. deasupra flori a la Lissa :rolleyes: din pasta de zahar.

gloxinia,elegant si frumos aranjat!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#1056 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2010 - 10:31 AM

Vezi postareataylor, la 18 February 2010 - 09:58 AM, a spus:

Cec,cat de frumoase sunt inimioarele!La Multi Ani sotului!

multumesc
ma bucur ca sunt placute si altora, asta ma incurajeaza sa mai fac

#1057 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 18 February 2010 - 10:59 AM

Vezi postareacec, la 18 February 2010 - 08:18 AM, a spus:

La multi ani sotului tau, cred ca a fost tare multumit cu asa un tort.

multumesc
da a fost multumit, i-a placut si aspectul si gustul

Ma gandesc si eu, cred ca prima data a fost fascinat de aspect =))

Vezi postareaDoriana, la 18 February 2010 - 09:21 AM, a spus:

Hai ca-ti zic eu cum fac multiquot, apesi butonul de multiquote din partea dreapta de sub mesajul la care vrei sa raspunzi chiar daca mesajele sunt pe pagini diferite, ca sa raspunzi la toate raspunsurile la care ai dat multi trebuie sa apesi pe addreply si o sa-ti apara o fereastra cu toate raspunsurile la cre tu poti sa pui ce comenturi vrei. Sper ca ai priceput ceva :((

Multumesc frumos! Eu socotesc 200gr/persoana dar fac torturile intotdeauna mai inalte cam de 8 cm si greutatea asta e cu accesorii cu tot in general, daca nu are accesorii iti ajung 150gr/persoana.
Tortul asta a fost de 6,5 kg in final, dar accesoriile au fost grele, papusa a avut 1 kg + ponneyi, torturile alea impreuna erau cam de 30 de felii, poate chiar 40 mai mici :-*

Eu n-am lucrat cu vafa ca sa te pot ajuta, dar tind sa cred si eu ca a fost prea cald gelu de ti s-au intins culorile. Imi place cel pentru acasa, cum ai facut trandafirul? E modelul lui Dia?

Da e modelul ei , mie nu mi-a reusit chiar asa fain ca al ei . Multumesc de detaliile cu kg/portie . Cat despre vafa , mai tre` sa incerc , probabil pana sa ma prind de smecherie .

Ramo , ia sa vedem daca am inteles pentru ca eu is cam ... :rolleyes:

Ti-a iesit bine pentru prima incercare. Cu exercitiu muuult o sa ne putem apropia si noi de operele lui Dia. Ce mi-ar placea sa vina si ea aici cu noi ...

Vezi ca nu a fost greu cu multiquote-u? Las' ca si cu mine s-o chinuit Mona cand am inceput sa postez dincolo, numa nu nimeream butonu de add reply :P Mona :violent1:

Vezi postareataylor, la 18 February 2010 - 09:58 AM, a spus:

Ramo,felicitari pentru rabdarea si migaleala

Taylor, multumesc frumos, ma rog ca rabdarea mea sa creasca ... in ultima vreme o cam simt cum imi scapa :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1058 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2010 - 11:50 AM

Doriana, daca pensulezi gelatina calda peste vafa, atunci culorile tind sa o ia razna... nu trebuie decat sa astepti un pic sa se raceasca. Sa fii totusi atenta sa nu se gelatineze, pt ca dupa aceea vor ramane urme cand pensulezi. Asta e marele 'secret'... e nimica toata, curaj si bafta cu HM! Sorina
Sorina

#1059 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 February 2010 - 12:19 PM

Vezi postareaRamo, la 17 February 2010 - 11:21 PM, a spus:

Multumesc frumos =))
1. Simplu, mixezi untu pana se spumeaza, pui zahar praf si mixezi iar pana cam dispare zaharu si pui si arome, ce vrei tu :)
2.Le-am facut cu o pensula cu colorant alimentar, ca sa nu stric prea mult coloranti lichizi
3.Crimperul improvizat e ideea Lissei si cred ca stii despre ce e vorba, doar ca te-am indus in eroare cu denumirea. E penseta :((

Succes cu tortul tau, abia astept sa-l vad :-*

Ramo, multumesc,esti tare draguta!Am sa revin cu pozeee.

blat negressa crema de iaurt cu afine si mure. Imbracat roata in frisca si turnat cioco deasupra. Simplu ca buna ziua. deasupra flori a la Lissa din pasta de zahar.

Oti draga, care-i secretul de nu s-a topit frisca saub glazura de cioco'?M-as fi astepat sa se prelinga frisca,dar la tine ii teapana.Fooarte faina glazura.

Vezi postareamamistef, la 18 February 2010 - 09:46 AM, a spus:

Offf....am ramas in urma rau de tot :D :P :(
va pup,ati facut torturi minunate,abia astept sa vin si eu cu un tort nou,ca ma ofilesc de tot stind asa :violent1:

Mamistef hai la Cluj!,hai,te rog da-mi o mana de ajutor ca pe sambata tre' sa fac 2 torturi! :rolleyes: .PS. noroc ca suntem multi in familie care ne serbam zilele de nastere acum in feb si martie,ca altfel si io as soma!Sa ai o zi frumoasa!

#1060 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 18 February 2010 - 12:29 PM

anca io nu-s oti :violent1: ,dar cum torturile de frisca si ciocolata scursa sunt si `specialitatea` mea, pot sa te asigur ca nu se intampla absolut nimic, iar eu pun ciocolata chiar fierbinte pe frisca

edit ca mancai o litera :rolleyes:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic