Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1061 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 18 February 2010 - 12:39 PM

Vezi postareaDoriana, la 17 February 2010 - 08:57 PM, a spus:

Va rog mai explicati careva o data cum se face cu multiquote ... mai asa , ca la blonde , poate inteleg si eu . :violent1:

Raluca , pun pariu ca torturile tale au fost foarte gustoase . Cel pentru ceferist e foarte reusit . =))

Gabrenia , foarte fain tortul tau Orange , freziile , ti-am mai zis , parca le simt mirosul , culoarea portocalie foarte pastelata . :)

Mona , frumos ti-a iesit tortul cu sticla , cum ai colorat sticla sa iasa asa lucioasa ?
Si cutia e interesant cum ai facut-o . Poate ne explici putin . :D
Tortul pentru voi , eu nu inteleg de ce zici ca nu e reusit , eu am vazut in cofetarii torturi mult mai nereusite , lucrate de profesioniste , deci te rog , sa nu mai aud ca nu e frumos . .

Taylor , tortul pentru prietena ta e atat de simplu si totodata atat de elegant . Poarta amprenta ta . :((

Mimi , super ti-a iesit tortul , si daca a fost multumit clientul ai un motiv in plus sa fii multumita . :-* Iti doresc insanatosire grabnica . :P

Ramo
, tortul tau arat intr-un mare fel , cred ca fetita pentru care l-ai facut nu mai poate de bucurie . Ce poate sa-ti iasa din maini ... N-am cuvinte . :rolleyes: Spune-mi te rog cate kg a avut . Si cam pentru cate persoane socotiti voi torturile ? Kg/nr de persoane .

Dora , vin si la bataie , si la tras de urechi , ca am inceput eu sa fac torturi , dar mai am nevoie de multa practica probabil , dar cu niste profesoare ca voi , sper sa fac progrese . :floare :

Acuma , doua torturi :

Imagine postata

Imagine postata

Asta e cu vafa deasupra , mi-a dat multa bataie de cap , am pus gelatina calda peste ea si mi-au curs putin culorile . Cred ca trebuie pusa dupa ce se raceste putin , cand e deja putin inchegata . Ma gandesc cu groaza ca pentru sambata , cand e petrecerea mandrei mari (face 10 ani) trebuie sa fac o chitara cu HannaMontana , tot cu vafa , sper sa ma descurc mai bine .

Asta e pentru fetele mele , de ziua indragostitilor , ca voiau sa sarbatoreasca . Ca tot era vorba de torturi ornate pentru noi ...

Imagine postata

Imagine postata

Va doresc o seara placuta tuturor ! :(

As avea o intrebare referitor la torturile facute cu foaie de napolitan, adica wafe, cum se pune gelatina peste foaie sa nu se strice? si cu ce se aplica peste tort gelatina, cu o pensula mai mare? va multumesc frumos.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#1062 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 18 February 2010 - 02:02 PM

Ramo, e tare fain, si tare ideea cu puntea!

Ceci, la multi ani sotului! ce declaratie frumoasa i'ai facut.

Nelly, ce bine ti'au iesit tigaretele!!!!!! sunt invidioasa

Doriana, imi place cum ai pictat tortul pt voi:)

ok Oti.... crema cu afine, si cioco scursa.... 2 lucruri care ma omoara:) are u tryin' to kill me? :rolleyes:
Raluca

#1063 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 18 February 2010 - 02:20 PM

si tortul meu de azi dimineata,ciocolata bineinteles, imbracat in cioco plastica pe margine si tentativa de floricele din pasta de zahar.
pentru sefa mea

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126649558714.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126649559989.jpg
Raluca

#1064 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2010 - 04:47 PM

Vezi postareabbenyci, la 18 February 2010 - 12:39 PM, a spus:

As avea o intrebare referitor la torturile facute cu foaie de napolitan, adica wafe, cum se pune gelatina peste foaie sa nu se strice? si cu ce se aplica peste tort gelatina, cu o pensula mai mare? va multumesc frumos.

Eu vafa am asezat-o doar pe frisca, asa simpla, si apoi am pensulat-o cu gelatina calduta (nu fierbinte)... Ai grija ce gelatina folosesti, nu este vorba despre cea care se foloseste la diplomat... este vorba despre cea care se foloseste la decor, deasupra fructelor la tarte... Nu stiu cum se cheama in Romania... daca nu ai inteles despre ce e vorba, pot sa fac o fotografie la produsul care-l folosesc eu, poate te ajuta...
Ti-am copiat raspunsul pe care l-am dat cateva pagini in urma... In legatura cu pensula, eu folosesc una normala dintr-un plastic foarte moale si cam de vre-o 5cm in latime... Sorina
Sorina

#1065 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 18 February 2010 - 05:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 February 2010 - 04:47 PM, a spus:

Vezi postareabbenyci, la 18 February 2010 - 12:39 PM, a spus:

Eu vafa am asezat-o doar pe frisca, asa simpla, si apoi am pensulat-o cu gelatina calduta (nu fierbinte)... Ai grija ce gelatina folosesti, nu este vorba despre cea care se foloseste la diplomat... este vorba despre cea care se foloseste la decor, deasupra fructelor la tarte... Nu stiu cum se cheama in Romania... daca nu ai inteles despre ce e vorba, pot sa fac o fotografie la produsul care-l folosesc eu, poate te ajuta...
Ti-am copiat raspunsul pe care l-am dat cateva pagini in urma... In legatura cu pensula, eu folosesc una normala dintr-un plastic foarte moale si cam de vre-o 5cm in latime... Sorina

Multumesc cred ca m-ar ajuta poza cu gelatina pe care o folositi, eu am ceva ce se foloseste la fructe deasupra dar e rosie, si nu cred ca m-ar avantaja, ar colora tot desenul.
Ce se poate intampla in caz ca nu pun gelatina peste foaia de napolitan? arata rau? nu e bun la gust? sincer nu am mancat pana acuma tort decorat cu foaie de napolitan.
va multumesc frumos pt feedback.
un buchet de :tongue3: pentru ajutorul oferit.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1066 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 18 February 2010 - 05:03 PM

Vezi postareaYours4ever, la 18 February 2010 - 02:20 PM, a spus:

si tortul meu de azi dimineata,ciocolata bineinteles, imbracat in cioco plastica pe margine si tentativa de floricele din pasta de zahar.
pentru sefa mea

Atasament tort Vivi.jpg

Atasament tort Vivi1.jpg

Foarte frumos tortul, cred ca sefa ta a fost incantata.
:tongue3:
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1067 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 February 2010 - 05:35 PM

[quote name='bbenyci' date='18 February 2010 - 05:03 PM' timestamp='1266505402' post='21629']

[b]bbenyci[/b ] Si eu am facut un tort cu vafe mai mici,peste care nu am pus nimic,pt ca nu stiam de tehnica cu gelatina!le-am asezat direct pe frisca si s-au inmuiat bine-bine,decat ca culorile nu sunt asa de vii,precum cele pensulate cu gelatina.sper sa se vada poza cu gelatina transparenta de la dr.oetker. nu sunt rele la gust,dar se simte ca ii vafa,si nu-s dulci ,is asa.."neutre" :tongue3:

Poza ,a fost facuta imediat ce am terminat de ornat tortul,dar intr-o jumatate de ora era inmuiata vafa,si culorile mai nuantate!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126650681635.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126650715087.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126650718456.jpg

#1068 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 18 February 2010 - 05:53 PM

Vezi postareaYours4ever, la 18 February 2010 - 02:02 PM, a spus:

Ceci, la multi ani sotului! ce declaratie frumoasa i'ai facut.

multumesc :tongue3:
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1069 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 18 February 2010 - 07:56 PM

si al doilea tort pt azi, pt fetita vecinei, care nu vroia tort de la cofetarie, vroia tort facut de mama ei( nici o sansa), asa ca i'a dat voie sa vina la vecine( eu si mama) sa o ajute:))

pandispan cu mousse de lamaie, pasta de zahar.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126651573809.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126651574633.jpg
Raluca

#1070 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 18 February 2010 - 11:24 PM

[quote name='Anca_B' date='18 February 2010 - 05:35 PM' timestamp='1266507346' post='21632']
[quote name='bbenyci' date='18 February 2010 - 05:03 PM' timestamp='1266505402' post='21629']

[b]bbenyci[/b ] Si eu am facut un tort cu vafe mai mici,peste care nu am pus nimic,pt ca nu stiam de tehnica cu gelatina!le-am asezat direct pe frisca si s-au inmuiat bine-bine,decat ca culorile nu sunt asa de vii,precum cele pensulate cu gelatina.sper sa se vada poza cu gelatina transparenta de la dr.oetker. nu sunt rele la gust,dar se simte ca ii vafa,si nu-s dulci ,is asa.."neutre" :floare:

Poza ,a fost facuta imediat ce am terminat de ornat tortul,dar intr-o jumatate de ora era inmuiata vafa,si culorile mai nuantate!
[/quote]
Multumesc frumos asa ceva gasesc si in Romania.
As mai dori sa va intreb daca nu e cu suparare daca de exemplu fac tortul seara cu foaia de napolitan si nu pun gelatine, va arata urat a doua zi? am emotii umpic ca am facut un tort in seara asta si l-am si dat ca eu maine plec din localitate si nu puteam onora comanda, sper sa nu se intample ceva cu tortul pana ajunge la destinatie.

Cam cat rezista foaia de napoliatn pe un tort de frisca, bagat in frigider fara gelatina deasupra? multumesc frumos pentru sfaturi.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1071 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 18 February 2010 - 11:28 PM

Vezi postareaYours4ever, la 18 February 2010 - 07:56 PM, a spus:

si al doilea tort pt azi, pt fetita vecinei, care nu vroia tort de la cofetarie, vroia tort facut de mama ei( nici o sansa), asa ca i'a dat voie sa vina la vecine( eu si mama) sa o ajute:))

Atasament tort Ale2.jpg

Atasament tort Ale.jpg

Imi plac ideile tale, tot timpul vii cu ceva nou.
ma incanta torturile tale, imi dau seama ca si eu ar trebui sa lucrez mai mult in pasta de zahar si mai putin in frisca, dar in viitor,am sa fac si in pasta.
Docamdata dat fiind faptul ca Nicole nu prea ma lasa ma multumesc si cu frisca si ciocolata.
O :floare: pt torturile facute cu atata drag.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1072 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 19 February 2010 - 09:41 AM

Vezi postareabbenyci, la 18 February 2010 - 11:28 PM, a spus:

Imi plac ideile tale, tot timpul vii cu ceva nou.
ma incanta torturile tale, imi dau seama ca si eu ar trebui sa lucrez mai mult in pasta de zahar si mai putin in frisca, dar in viitor,am sa fac si in pasta.
Docamdata dat fiind faptul ca Nicole nu prea ma lasa ma multumesc si cu frisca si ciocolata.
O :floare: pt torturile facute cu atata drag.

Blanka, multumesc, nu sunt chiar ideile mele, ma inspira internetul :-*
las ca mai creste Nicole si te ajuta si ea la torturi :)
:((
Raluca

#1073 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2010 - 10:24 AM

[quote name='bbenyci' date='18 February 2010 - 10:24 PM' timestamp='1266528275' post='21695']
[quote name='Anca_B' date='18 February 2010 - 05:35 PM' timestamp='1266507346' post='21632']

[b]bbenyci[/b ] Si eu am facut un tort cu vafe mai mici,peste care nu am pus nimic,pt ca nu stiam de tehnica cu gelatina!le-am asezat direct pe frisca si s-au inmuiat bine-bine,decat ca culorile nu sunt asa de vii,precum cele pensulate cu gelatina.sper sa se vada poza cu gelatina transparenta de la dr.oetker. nu sunt rele la gust,dar se simte ca ii vafa,si nu-s dulci ,is asa.."neutre" :floare:

[/quote]
As mai dori sa va intreb daca nu e cu suparare daca de exemplu fac tortul seara cu foaia de napolitan si nu pun gelatine, va arata urat a doua zi? am emotii umpic ca am facut un tort in seara asta si l-am si dat ca eu maine plec din localitate si nu puteam onora comanda, sper sa nu se intample ceva cu tortul pana ajunge la destinatie.

Cam cat rezista foaia de napoliatn pe un tort de frisca, bagat in frigider fara gelatina deasupra? multumesc frumos pentru sfaturi.
[/quote]

De rezistat rezista, nu sunt probleme... mie in schimb, mi-aduc aminte prima data cand am folosit vafa fara gelatina mi s-a cam incretit vafa, si intr-adevar culorile au fost cam pale... Daca nu ai gelatina, poti amesteca marmelata de caise (fara fruct) cu un pic de apa si le dai un pic pe foc pana se amalgameaza bine... ai grija sa nu fiarba. Cand marmelata s-a dizolvat procedezi la fel ca si cu gelatina...
Bafta! Sa ne spui care au fost impresiile... Sorina
Sorina

#1074 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2010 - 10:49 AM

Si pt ca am reusit sa gasesc prin computer, uite si primul meu tort cu vafa fara nimic peste (gelatina sau marmelata)
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-133-126656871668.jpg
Cred ca trebuie sa caut in celalalt computer sa vad daca mai am vreo poza din cele pensulate cu marmelata....
Sorina

#1075 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 19 February 2010 - 11:09 AM

[quote name='sorinadaniela' date='19 February 2010 - 10:24 AM' timestamp='1266567889' post='21716']
[quote name='bbenyci' date='18 February 2010 - 10:24 PM' timestamp='1266528275' post='21695']

[/quote]

[/quote]

De rezistat rezista, nu sunt probleme... mie in schimb, mi-aduc aminte prima data cand am folosit vafa fara gelatina mi s-a cam incretit vafa, si intr-adevar culorile au fost cam pale... Daca nu ai gelatina, poti amesteca marmelata de caise (fara fruct) cu un pic de apa si le dai un pic pe foc pana se amalgameaza bine... ai grija sa nu fiarba. Cand marmelata s-a dizolvat procedezi la fel ca si cu gelatina...
[/quote]
Buna ziua, va multumesc pentru sfaturile date, am sa pun o poza cu tortul sper ca se va incarca.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1076 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 19 February 2010 - 11:18 AM

[quote name='bbenyci' date='19 February 2010 - 11:09 AM' timestamp='1266570549' post='21721']
[quote name='sorinadaniela' date='19 February 2010 - 10:24 AM' timestamp='1266567889' post='21716']

[/quote]

[/quote]

[/quote]
Buna ziua, va multumesc pentru sfaturile date, am sa pun o poza cu tortul sper ca se va incarca.
[/quote]
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1077 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 19 February 2010 - 11:20 AM

[quote name='bbenyci' date='19 February 2010 - 11:09 AM' timestamp='1266570549' post='21721']

[/quote]

[/quote]

[/quote]
[/quote]

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-421-126657118455.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1078 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 19 February 2010 - 11:33 AM

Vezi postareaYours4ever, la 18 February 2010 - 07:56 PM, a spus:

raluca imi place tortul tau, dar stii ce nu-mi place?...sarma aia care tare e grosolana pe langa finetea de tort.eu mi-am luat sarma pt flori de la `cast`,desi pare subtire si destul de fragila, vine mai elegant.sa nu te superi pe mine, dar asta o zic cu multa prietenie,si apreciere :hello: :love3:

#1079 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 19 February 2010 - 12:23 PM

si eu tot cu o critica-sfat vin pt. Raluca:-),de ieri am vrut sa postez dar n-avui timp.Eu ma iau de funda-am avut si eu funda din asta si de-asta ma bag.Vad ca funda de pe marginea tortului ai taiat-o,prima oara vroiam sa-ti spun ca mai bine o lasai asa cum era,cu cele 2 margini argintii,dar imi dau seama ca ai taiat-o din cauza ca era prea lata,nu?Daca asa este,cred ca era mai bine daca o puneai cu firul argintiu in sus si partea taiata incercai sa o bagi putin sub tort ca sa nu se mai vada.Chestia e ca si mie mi s=a parut f. usor sa pun o simpla funda pe marginea tortului,dar nu este chiar asa,pt. ca tortul trebuie sa fie perfect nivelat,iar funda trebuie bine stransa ca sa stea intinsa,fara cute.
Cat despre sarmulite ,citeam pe un forum ca nu ar fi tocmai igienice si food safe,chiar si cele speciale.Eu daca am de folosit sarmulite ,infasor capatul care intra in tort in folie alimentara.Si uite,pe tortul asta era bine daca faceai un buchet de fluturasi si-i puneai in mijloc sau intr-un colt.Parerea mea:-)

#1080 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 19 February 2010 - 12:26 PM

Doriana-imi plac torturile tale,sunt ingrijite si frumos lucrate.

bbnicy-ti-a iesit f. bine tortul cu Hannah.bravo!

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul