Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2081 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 20 April 2010 - 01:57 PM

Vezi postareayoyo, la 19 April 2010 - 08:27 PM, a spus:

MIMI vad ca ai dat iar navala cu torturi. Bravo ca ai atatia clienti!Ma omori cu frisca dar o sa te rog io sa imi spui cum asezi tu asa frumos cioco pe margine la un tort ca eu am incercat insa nici o sansa sa arate asa frumos ca la tine.

multumesc!
nu stiu daca asta-i secretul ,dar inainte de a glazura cu ciocolata tortul,il ung cu crema,asa se niveleaza ff frumos,se umplu eventualele gauri,etc.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2082 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 April 2010 - 02:02 PM

Tort minge-blat insiropat bine si crema diplomat

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-139-127176488762.jpg

#2083 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 April 2010 - 03:27 PM

Fetelor multu de aprecieri si urari.

Mimi tortul cu minge e super!

Dora mie tortu nu imi placu defel, culorile mi se par aiurea rau adica ce e prea mult strica, insa cand a venit sarbatorita si l-a vazut era asa incantata si extaziata, am zis ca precis am eu o piulita lipsa.

Oana
pozezi te rog decupatorul cu care faci florile alea, ca ma baga in boala rau :headbang:

Si de ieri pe azi un tort pentru un baietel (daca nu era vorba de copil nu luam comanda asa de pe o zi pe alta, insa mi-a fost mila sa il las fara tort de ziua lui). Cererea a fost Batman, insa din lipsa de timp nu e 3D.
Cam sters si palid, sper sa compenseze interiorul :lol:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-127176998423.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2084 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 20 April 2010 - 07:23 PM

Vezi postareamamistef, la 20 April 2010 - 06:46 AM, a spus:

Vrabiuto,multumesc mult pentru intelegere,din pacate cred ca rare sunt cazurile fetelor care n-au patit niciodata ceva de genul asta :hungry:
La fel si eu cu avansul...cit despre fosta prietena, nu doar tzeapa cu tortul ma determina s-o numesc fosta prietena,ci mai multe adunate, din cauza asta in momentul asta nici macar posibilitatea si disponibilitatea de a-i face vreun tort pe viitor in caz ca-si da seama de greselile facute nu intra in discutie.Mi-am pierdut increderea in ea din mai multe puncte de vedere.
Si da,mamistef e un nickname gasit lin graba cind mi-am luat si eu calculator in casa si am inceput sa ma inscriu pe diverse site-uri, si atita am gasit...mami-Stefana,deci mamistef

Stefana draga..tatal meu avea o vorba...de fapt doua...una era: "Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani am eu grija!"..si cand il intreba cineva ce mai face raspundea: "Nu fac la nimeni rau, ca bine fac si rau gasesc!"
Cata dreptate avea!!! Din pacate prieteni adevarati putini sunt in lumea asta..si in zilele noastre cel putin. Nu fii necajita :D , cum bine zici mai bine ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu!

#2085 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 April 2010 - 07:27 PM

Vezi postareaMIMI, la 20 April 2010 - 02:02 PM, a spus:

Tort minge-blat insiropat bine si crema diplomat

Mimisorule am preluat banda..sper sa se prinda si pe aici pe la mine ceva ;) :hungry:
Spune-mi te rog cu ce acoperi mingea cand folosesti la baza frisca (ca in cazul acestui tort)?..sau mai bine zis la torturile din frisca folosesti decoratii din lapte praf?

Vezi postareagloxinia, la 20 April 2010 - 03:27 PM, a spus:

Dora mie tortu nu imi placu defel, culorile mi se par aiurea rau adica ce e prea mult strica, insa cand a venit sarbatorita si l-a vazut era asa incantata si extaziata, am zis ca precis am eu o piulita lipsa.

Pai ce...numai una?!!?? :D

Si de ieri pe azi un tort pentru un baietel (daca nu era vorba de copil nu luam comanda asa de pe o zi pe alta, insa mi-a fost mila sa il las fara tort de ziua lui). Cererea a fost Batman, insa din lipsa de timp nu e 3D.

Eu zic ca pentru un tort ad-hoc te-ai descurcat onorabil! ;)

#2086 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 20 April 2010 - 08:02 PM

Vezi postareadora, la 20 April 2010 - 07:23 PM, a spus:

Stefana draga..tatal meu avea o vorba...de fapt doua...una era: "Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani am eu grija!"..si cand il intreba cineva ce mai face raspundea: "Nu fac la nimeni rau, ca bine fac si rau gasesc!"
Cata dreptate avea!!! Din pacate prieteni adevarati putini sunt in lumea asta..si in zilele noastre cel putin. Nu fii necajita :hungry: , cum bine zici mai bine ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu!

Dora :D

Of Mimi,cu mingea aceea frumoasa ;)

Gloxi,nici pe mine nu m-ar lasa sufletul sa dezamagesc un copil....tortul Batman a iesit f frumos ;)

#2087 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 20 April 2010 - 08:13 PM

Hristos a inviat fetelor cam tarziu dar asta e... (treburi inaite de paste ,treburi dupa ,fara chef ca inca le duc dorul la neamuri si parinti,etc),dupa cum stiti sunteti multe ,ati fost foarte harnici ,care 5 torturi intr-un weekend,care imprumuta banda rulanta ;) ,care mai de care ...;va pupacesc pe toate de nu va vedeti ,mi-a fost foarte dor de voi ,v-am urmarit (temele le am la zi)doar ca nu prea am avut dispozitia necesar pana acum;

vreau sa ii raspund lui yoyo la o intrebare veche ,antica si de demult( stiu ca nu mai are nici un rost dar ma simt datoare cu un raspuns), unde ma intreba cum am facut sireturile si gaicile la corsetul ala mov :e o vorba pe aici "munca de chinez batran" faceam cate un fir subtire-pentru gaici- din pasta si ca sa-l prind -sa il fac rotund- ma ajutam de 2 scobitori (ma intelegi oare);dupa care le-am pus pe corset iar sireturile -din bucati facute-le-am pus in asa fel incat sa para ca intra si iese din gaici (m-am uitat la un adidas)

nici eu nu am stat degeaba la galati am facut un tort pentru parintii mei in ton cu sarbatoarea:blat simplu si mouss-uri de ciocolata si lamaie,glazura Adrianei,si ornamente din pasta
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-424-127178676804.jpg
si al doilea l-am avut comanda de la cumnatul meu din italia, care nu a putut veni si a cerut un tort de ziua lui si sa-l mancam impreuna cu familia(a sotului) si stiind ca e inebunit dupa masini AUDI i-am facut doar partea din fata, exact ca a masinii lui cu tot cu numar :hungry:
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-424-127178709591.jpg
a avut acelasi blat si aceleasi mouss-uri ca primul
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-424-127178717727.jpg
am dat edit ca am uitat sa precizez ca berbecul ,care trebuia sa fie la volan ,dar nu se vedea bine, e cumnatul meu :D
nelly_th2001

#2088 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 20 April 2010 - 08:39 PM

Si pentru ca n-am vrut sa treaca anii peste mine si eu sa ma fac ca nu sunt pe acasa, am facut in mare graba, in miez de noapte, un tortulet. Ca de obicei, nu sunt multumita de rezultat, mi se pare putin prea incarcat (motivat, motivul vi-l spun alta data), important e ca cei care m-au ajutat in a-l manca au fost incantati:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127178852761.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127178855448.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127178858601.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127178860425.jpg

Scuze ca pun mai multe poze, dar eu, cum fac torturi putine, mai mult pt familie si prieteni, profit de orice ocazie ca sa ma etalez.

#2089 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 20 April 2010 - 09:29 PM

Luminis la multi ani sa fii iubita ,si sa ai parte de tot ce iti doresti ,stai linistita ,nu te mai agita ca e prea incarcat tortul ca nu e ,iar fluturii sunt de milioane ,ai ceva matrita, cutter? la multi ani inca odata :thumleft:
nelly_th2001

#2090 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2010 - 09:51 PM

Nelly bine ai revenit printre ardeleni :appl: foarte vesele torturile se vede ca ai pus suflet in ele.

Lumi la multi ani! Tortul e superb, fluturii ca fluturii da margelele m-au dat gata! :thumleft:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2091 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 09:46 AM

Iar productie, nu gluma...

Cellya, f vesel tortul de primavara, cu buburuze si floricele, si cel simplu arata f bine.
Ortansa, cat de bine arata felia, iar capsuna trasa in cioco... :lol:
Stefana, nu te lasa, povesti cu asa-zisi prieteni gasesti la tot pasul. Principalul e sa nu te consumi, ca nu merita. :lol: Bestiale torturile, vesele si colorate, ala cu gradina e superb, copacelul si gardul m-au dat gata!
Cecilia, wow, ce blat pufos; cred ca a fost o placere sa lucrezi cu el. Din ce ai facut corzile la chitara?
Ioana, multumesc pentru compliment :cheers: , dar eu am o mare problema cu scrisul meu lizibil, dar ff urat si dezordonat. M-am inspirat de la Stefana cu literele alea mai sugubete, asa, ca eu sunt antitalent rau.
Doriana, f fain tortul cu Dumbo, si el ti-a iesit f bine, iar de restul decorului ce sa mai zic? S-a retinut! :scratch:
Marinaemy, f frumoase torturile, papusica e deosebita. Si burtica imi place mult.
Mimi, fabrica de torturi :lol:. Unul mai perfect ca altul, la alegere, cu pasta, frisca, ciocolata, papusi, masini, mingi, trandafiri... just name it...
Gloxinia, idem ce i-am spus lui Mimi, mai sus, n-spe mii de torturi, toate intr-un mare fel. :lol:. La multi ani tatalui, cu intarziere. Daca tot ai remarcat cracii (nu ai mei, ai balerinei), i-am facut pe sablonul lui Cali, dar am pus un sul de cioco plastica pe contur si am modelat apoi la ei, a mers f repede.
Vrabiuta, faine toate, si sapca, si tricoul, si cartea. Felicitari!
Lissa, imi pare f rau pentru pierderea suferita, condoleante. Tortul e cu atat mai mult o capodopera, tinand cont de circumstantele in care a fost facut.
Oana-Cristina, f fine si elegante torturile, combinatiile de culori sunt mortale, nu pot sa aleg unul sa-mi placa mai mult, sunt superbe amandoua. :lol:. Imi place de asemenea etajul transformat, arata wow si sectiunea, si florile de deasupra.
Dora, m-ai lasat masca, si se mai spune ca italienii sunt civilizati... desi cred ca si aici sunt specimene dintr-astea care nu cauta decat sa se imbogateasca pe spinarea altora.. imi pare tare rau ca intampini atatea piedici; dar nu te lasa invinsa. :lol:
Nelly, tortul pascal e f vesel si colorat, iar capota mi se pare o gaselnita.. din ce e facut parbrizul??
Luminis, e f elegant tortul tau, mie nu mi se pare incarcat, e de-a dreptul superb; la multi ani sanatosi si fericiti! Astept si eu raspunsul la intrebarea cu fluturii, sunt ireal de frumosi.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2092 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 21 April 2010 - 10:47 AM

hehe,ce faina e capota masinii Audi! Foarte fain, Nelly!

Luminis,mie tortul mi se pare minunat,nu mi se pare deloc incarcat,te invidiez pentru matrita cu care faci margelutele :scratch:

te pup,Delioara! :cheers:

#2093 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 April 2010 - 12:54 PM

[quote name='delioara' date='21 April 2010 - 07:46 AM' timestamp='1271836013' post='33366']
Marinaemy, f frumoase torturile, papusica e deosebita. Si burtica imi place mult

Deliora multumesc!

Luminis e foarte dragut tortul ,mie chiar imi place si fluturi sunt superbi
La multi ani,sanatate si sa faci cat mai multe torturi frumoase!

#2094 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 21 April 2010 - 01:59 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 20 April 2010 - 09:29 PM, a spus:

Luminis la multi ani sa fii iubita ,si sa ai parte de tot ce iti doresti ,stai linistita ,nu te mai agita ca e prea incarcat tortul ca nu e ,iar fluturii sunt de milioane ,ai ceva matrita, cutter? la multi ani inca odata :occasion15:

Multumesc frumos! :pupic: Pentru fluturi am niste cuttere.

Vezi postareagloxinia, la 20 April 2010 - 09:51 PM, a spus:

Lumi la multi ani! Tortul e superb, fluturii ca fluturii da margelele m-au dat gata! :floare:

Mercic, Oti, ti-am mai zis ca am o forma de margele de 4 mm diametru, iata ca a sosit momentul sa vad ce stie sa faca. :)

Vezi postareadelioara, la 21 April 2010 - 09:46 AM, a spus:

Luminis, e f elegant tortul tau, mie nu mi se pare incarcat, e de-a dreptul superb; la multi ani sanatosi si fericiti! Astept si eu raspunsul la intrebarea cu fluturii, sunt ireal de frumosi.

Ma bucur pentru aprecieri si multumesc pentru urari. :pupic: Pentru fluturi am cuttere.

Vezi postareamamistef, la 21 April 2010 - 10:47 AM, a spus:

Luminis,mie tortul mi se pare minunat,nu mi se pare deloc incarcat,te invidiez pentru matrita cu care faci margelutele :blush:

Multumesc, Stefana! :pupic:

Vezi postareamarinaemy, la 21 April 2010 - 12:54 PM, a spus:

Luminis e foarte dragut tortul ,mie chiar imi place si fluturi sunt superbi
La multi ani,sanatate si sa faci cat mai multe torturi frumoase!

Multumesc frumos! Ma bucur ca-ti place. :pupic:

#2095 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 21 April 2010 - 02:28 PM

Cecilia, wow, ce blat pufos; cred ca a fost o placere sa lucrezi cu el. Din ce ai facut corzile la chitara?

da, chiar mi-a placut sa lucrez cu el
Corzile le-am facut din ata de papiota, as fi facut cu royal icing dar mie nu prea a vrut sa-mi iasa asa ca am improvizat cu ce m-a dus mintea la aceea ora tarzie
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2096 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 21 April 2010 - 09:12 PM

Pentru azi am facut un tort "business", pentru Banca Transilvania. Trei feluri de ciocolata, acoperit cu pasta de zahar, emblema BT tot din pasta de zahar. Din cate mi s-a spus, a facut senzatie.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-12718769903.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127187701591.jpg

#2097 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 21 April 2010 - 11:17 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 20 April 2010 - 08:13 PM, a spus:

nici eu nu am stat degeaba la galati am facut un tort pentru parintii mei in ton cu sarbatoarea:blat simplu si mouss-uri de ciocolata si lamaie,glazura Adrianei,si ornamente din pasta

ce dragute sunt nelly :lol:

Dora, m-ai lasat masca, si se mai spune ca italienii sunt civilizati... desi cred ca si aici sunt specimene dintr-astea care nu cauta decat sa se imbogateasca pe spinarea altora.. imi pare tare rau ca intampini atatea piedici; dar nu te lasa invinsa.

Incerc...desi cateodata imi vine sa las totul balta si sa pun ustensilele in cui :D
multumesc oricum pentru imbarbatare

Vezi postareaLuminis, la 21 April 2010 - 09:12 PM, a spus:

[center]Pentru azi am facut un tort "business", pentru Banca Transilvania. Trei feluri de ciocolata, acoperit cu pasta de zahar, emblema BT tot din pasta de zahar. Din cate mi s-a spus, a facut senzatie.

Cred si eu ca a facut senzatie!!! brava =))
LA MULTI ANI cu sanatate si multe bucurii!!! :notworthy: :scratch:

#2098 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 22 April 2010 - 07:32 AM

Luminis,fix acelasi lucru ca si Dora voiam sa-l scriu si eu!!! Normal ca a facut senzatie,e minunat,curat si elegant!!! :headbang:

Vin si eu cu tortuletele mele zapacite, tot ce vedeti e cerut de clienta(sora tinerei sarbatorite,de-acum imi este clienta fidela).Ciuperca mare e diplomat cu coctail de fructe in blat alb-carapace,iar ciuperca mica e cumva o amandina,numai ca nu am facut crema cu oua si unt,ci am pus mousse de cioco neagra cu visine din visinata,si blatul e insiropat tot cu sirop alcoolizat.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2099 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2010 - 08:29 AM

wooow Lumi cat e de elegant tortul tau! Moama, moama! :headbang:

Mamistef tortul tau vesel e absolut adorabil! Cate detalii! I love it! :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2100 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 22 April 2010 - 09:01 AM

Vezi postareagloxinia, la 20 April 2010 - 03:27 PM, a spus:

Fetelor multu de aprecieri si urari.

Mimi tortul cu minge e super!
Cam sters si palid, sper sa compenseze interiorul :D

chiar daca nu-i 3D,e foarte frumos!

Vezi postareadora, la 20 April 2010 - 07:27 PM, a spus:

Mimisorule am preluat banda..sper sa se prinda si pe aici pe la mine ceva ;) :)
Spune-mi te rog cu ce acoperi mingea cand folosesti la baza frisca (ca in cazul acestui tort)?..sau mai bine zis la torturile din frisca folosesti decoratii din lapte praf?

Dora,eu nu m-am ferit niciodata sa pun pasta de zahar peste frisca.
Am facut torturi care au fost servite la doua zile dupa ornare si nu au avut absolut nimic.

Vezi postareamamistef, la 20 April 2010 - 08:02 PM, a spus:

Of Mimi,cu mingea aceea frumoasa :)

multu

Vezi postareanelly_th2001, la 20 April 2010 - 08:13 PM, a spus:

Hristos a inviat fetelor cam tarziu dar asta e... (treburi inaite de paste ,treburi dupa ,fara chef ca inca le duc dorul la neamuri si parinti,etc),dupa cum stiti sunteti multe ,ati fost foarte harnici ,care 5 torturi intr-un weekend,care imprumuta banda rulanta :D ,care mai de care ...;va pupacesc pe toate de nu va vedeti ,mi-a fost foarte dor de voi ,v-am urmarit (temele le am la zi)doar ca nu prea am avut dispozitia necesar pana acum;

bine ai revenit!frumoase torturi.

Vezi postareaLuminis, la 20 April 2010 - 08:39 PM, a spus:

Si pentru ca n-am vrut sa treaca anii peste mine si eu sa ma fac ca nu sunt pe acasa, am facut in mare graba, in miez de noapte, un tortulet. Ca de obicei, nu sunt multumita de rezultat, mi se pare putin prea incarcat (motivat, motivul vi-l spun alta data), important e ca cei care m-au ajutat in a-l manca au fost incantati:

Lumi,tortul a fost ffff frumos!

Mimi, fabrica de torturi :). Unul mai perfect ca altul, la alegere, cu pasta, frisca, ciocolata, papusi, masini, mingi, trandafiri... just name it...

multumesc mult

Vezi postareaLuminis, la 21 April 2010 - 09:12 PM, a spus:

Pentru azi am facut un tort "business", pentru Banca Transilvania. Trei feluri de ciocolata, acoperit cu pasta de zahar, emblema BT tot din pasta de zahar. Din cate mi s-a spus, a facut senzatie.

super tare!

Vezi postareamamistef, la 22 April 2010 - 07:32 AM, a spus:

Luminis,fix acelasi lucru ca si Dora voiam sa-l scriu si eu!!! Normal ca a facut senzatie,e minunat,curat si elegant!!! :headbang:

Vin si eu cu tortuletele mele zapacite, tot ce vedeti e cerut de clienta(sora tinerei sarbatorite,de-acum imi este clienta fidela).Ciuperca mare e diplomat cu coctail de fructe in blat alb-carapace,iar ciuperca mica e cumva o amandina,numai ca nu am facut crema cu oua si unt,ci am pus mousse de cioco neagra cu visine din visinata,si blatul e insiropat tot cu sirop alcoolizat.

ciupercile astea mi-au pus capac!sunt mortaleeee!

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic