Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2881 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 June 2010 - 11:42 AM

La multi ani, draga Blanka! Atat de tanara si atat de talentata. Nici nu ma pot gandi ce va iesi din mainile tale cand vei avea varsta mea :) Eu la 26 de ani inca ma jucam cu papusile :) nici vorba sa fac vreun tort :)

Ramo, merci frumos. Sigur ca ai putea sa le imbraci, chiar mai fain, daca ma uit ce iese din mainile tale. Totul e sa ai ocazia sa faci un astfel de tort. Au venit bunicii dupa tort, le-a placut mult. Sper sa le placa si parintilor si invitatilor lor. :lol:
Cat despre desene, eu ma uit si acum :lol: cand am ocazia. Si in afara de serialele alea ce se dau de Haloween, eu nu vad mai nimic infricosator in aceste desene. Sunt niste copii si un caine care dezleaga tot felul de mistere. Acum, au si ei dreptul la o vacanta la mare si un picnic, nu? :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2882 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 20 June 2010 - 03:14 PM

La multi ani Blanka, sarcina usoara, felicitari sotului pentru gest si tie pentru executie, tare frumos ti-a iesit burticosu. Imi doresc si eu de muuult sa fac unul dar se pare ca nu prea prind ocazia :D

Oti, nu ma mir ca bunicii au fost incantati, cat despre bebelina poate as reusi sa o imbrac daca as reusii si pasta, stii tu ca aici e buba mea =))
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2883 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 20 June 2010 - 03:16 PM

Vin cu tortul de azi cu crema de cioco si crema de frisca

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-160-127703978851.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2884 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 June 2010 - 04:39 PM

Fetelor,ce de minunatii ati mai facut!felicitari tuturor si la mai multe!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2885 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 June 2010 - 04:44 PM

Vezi postareaMINI07, la 17 June 2010 - 07:53 PM, a spus:

Fetelor , nu stati deloc , e greu sa tin pasul cu voi , mai ales ca timp n-am mai deloc . Va felicit pe toate =)) , sunteti grozave si mereu o sursa de inspiratie ...Am si eu un tortulet facut in graba pt. un domn , blat pandispan simplu , sirop din capucino de ciocolata , o crema de caramel cu nuci caramelizate si o crema ruseasca de rom :

Minitare dragut tortul tau,la mai multe!poti sa ne spui si noua ce fel de crema e aceea de rom?Ca tare m-ai facut curioasa!daca te rog sa o postezi la creme te superi?Pupici si multumesc anticipat!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2886 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2010 - 06:10 PM

Ramo, ce imi plac torturile tale sosea! De roary ce sa mai zic? =))
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2887 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 June 2010 - 06:20 PM

gloxi- felicitari pt torturi ! foarte elegant primul , si foarte haios al doilea! tortul meu e o `copie` a celui pus de tine . m-am indragostit imediat de model , si l-am facut cu prima ocazie =)) pasta e pusa din doua bucati care se imbina la mijloc. deci nu am acoperit cu o culoare si apoi cu o jumate din cealalta , ca ar fi fost prea multa pasta .
blanka- la multi ani ! sa fii sanatoasa si fericita! superb tortul tau ! perfect!
ramo - impecabil! ca de obicei .

#2888 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 20 June 2010 - 06:34 PM

[quote name='Ramo' date='17 June 2010 - 10:52 PM' timestamp='1276804329' post='43003']

[quote name='MINI07' date='17 June 2010 - 08:53 PM' timestamp='1276797180' post='42952']
Fetelor , nu stati deloc , e greu sa tin pasul cu voi , mai ales ca timp n-am mai deloc . Va felicit pe toate :D , sunteti grozave si mereu o sursa de inspiratie ...Am si eu un tortulet facut in graba pt. un domn , blat pandispan simplu , sirop din capucino de ciocolata , o crema de caramel cu nuci caramelizate si o crema ruseasca de rom :

[/quote]
Ce-mi place marginea, ai lipit fasie cu fasie?
[/quote]
Merci , da , am lipit fasie cu fasie ...

[quote name='cec' date='17 June 2010 - 11:13 PM' timestamp='1276805610' post='43013']

[/quote]
a iesit frumos tortul si cred ca marginea ti-a pus un pic rabdarea la incercare
[/quote]
Nu a fost chiar asa cum ma asteptam , intai am taiat fasii lungi din fiecare culoare , apoi le-am taiat pe toate la 10 cm si apoi le-am lipit de margine .

[quote name='Stefana' date='18 June 2010 - 03:24 PM' timestamp='1276863890' post='43065']

edit: ah,Miny,m-ai zapacit cu tortul tau!!super,super!mi place si duduia :P,si sinii ei,si pasta "rupta"pe unde pare ca iese ea din tort,si mai ales benzile aplicate de jur imprejur! Foarte,foarte fain!!
[/quote]

Multumesc frumos ! Felicitari si tie ! Cum ai desenat pe tort ? Asta inca nu ma incumet sa fac , ma gandesc ca trebuie sa ai talent la desen si eu nu prea am :P

[quote name='dani_ela' date='19 June 2010 - 12:03 PM' timestamp='1276938202' post='43209']
luminis , mini , ramo , gabi - felicitari pt torturi ! sunt deosebite toate si foarte elegante !

[/quote]

Merci frumos , Daniela !

[quote name='gabrenia' date='20 June 2010 - 05:44 PM' timestamp='1277045080' post='43355']
[quote name='MINI07' date='17 June 2010 - 08:53 PM' timestamp='1276797180' post='42952']
Fetelor , nu stati deloc , e greu sa tin pasul cu voi , mai ales ca timp n-am mai deloc . Va felicit pe toate :D , sunteti grozave si mereu o sursa de inspiratie ...Am si eu un tortulet facut in graba pt. un domn , blat pandispan simplu , sirop din capucino de ciocolata , o crema de caramel cu nuci caramelizate si o crema ruseasca de rom :

[/quote]
Minitare dragut tortul tau,la mai multe!poti sa ne spui si noua ce fel de crema e aceea de rom?Ca tare m-ai facut curioasa!daca te rog sa o postezi la creme te superi?Pupici si multumesc anticipat!
[/quote]

Hai ca o s-o pun imediat la creme , numai sa gasesc topicul =))

#2889 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 20 June 2010 - 07:12 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 16 June 2010 - 07:33 PM, a spus:

si ultimul tort este mandria mea ,l-am facut si eu ca si Ramopentru scoala , desi nu este inca ziua lui (dar a vrut sa ii cante si lui cologii la multi ani ,el fiind nascut pe perioada vacantei)cerintele au fost ale lui , mai putin jucariile ca cica e baiat mare deacum ;

Superb tortul :D Decoratiunile din ce le-ai facut ? Pasta de zahar ? Biroul cum l-ai facut ? Baietelul si scaunul tot din pasta de zahar ? Eu am senzatia ca decoratiunile astea din pasta de zahar nu se usuca asa repede incat sa ramana in forma dorita . Eu folosesc pt. figurine fondant de la Wilton si tot e greu de lucrat cu el.

Vezi postareaLuminis, la 17 June 2010 - 03:57 PM, a spus:

Foarte reusit tortul !!! Decoratiunile din cioco plastica nu au tendinta de a se topi daca scoti un pic tortul afara ?

Vezi postareaRamo, la 18 June 2010 - 05:47 PM, a spus:

Mai pun si eu 3 torturi da nu mai stiu cu ce creme au fost.

Ramo , sunt foarte frumoase toate :P Am o intrebate pt. tine : ciocolata plastica o intinzi numai cu ulei sau folosesti amidon sau cacao? Mi se pare foarte bine intinsa , eu de exemplu trebuie sa ma misc foarte repede cand lucrez cu cioco plastica , plus ca nu mi se pare asa maleabila ca pasta de zahar ...si trebuie sa bag tortul imediat la frigi ca altfel incepe sA se topeasca , de decoratiuni sau invelit altfel de suprafete (nu asa plane adica ) nici vorba...Am vazut la cake boss ca s-ar putea combina cioco plastica cu fondant ...stii ceva de asta ? Hai ca te-am zapacit , dar faci niste torturi deosebite acoperite cu cioco plastica :D

Vezi postareaGabriela Cara, la 19 June 2010 - 10:12 AM, a spus:

[center]Asa cum am promis lui Yoyo, iata ultimele trei torturi, pe care le-am oferit cadou la terminarea anului scolar.

Sunt minunate :P Forma de crizanteme cum arata ? Si de frunze ? Sunt cumva decupatoare de la lumea basmelor ?

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 June 2010 - 07:01 PM, a spus:

Foarte inspirate amandoua torturile ! Nu mai fi trista ca se rezolva totul pana la urma :P Ai incredere !!!

Vezi postareadani_ela, la 19 June 2010 - 07:20 PM, a spus:

Ti-a iesit foarte bine , sa stii ! Si combinatia de culori e mortala ! Am incercat si eu odata sa pun crema de unt pe un tort scos de cateva ore de la congi (deci nu se dezghetase de tot ) si mi-a inghetat aproape crema de unt , iar dupa aia iesea apa la suprafata untului si se desprindeau bucati din crema de unt de pe tort ...ingrozitor :( Acum , le scot cu o zi inainte si le las la temperatura din frigider...asta e , din greseli invatam :P

Vezi postareagloxinia, la 20 June 2010 - 12:07 AM, a spus:

Am terminat si eu doua torturi, primul pentru un botez. La asta am avut ceva de furca cu cioco plastica, dar i-am venit eu de hac :P Multumesc fetelor care m-au incurajat si Ramonei pentru pontul cu plastilina =))

Imi plac tare mult amandoua ! bebelusa cum ai facut-o , cu mulaj ???

Vezi postareabbenyci, la 20 June 2010 - 10:29 AM, a spus:

Superb tortul ! Ce surpriza minunata ti-a facut sotul ! Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bine !

#2890 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 20 June 2010 - 07:52 PM

Vezi postareaLuminis, la 17 June 2010 - 03:57 PM, a spus:

Pentru familia noastra, luna iunie e cea mai bogata in aniversari: intai socrul meu, apoi nepotelul Matei si incheie aceasta serie de sarbatoriti soacra mea, care azi implineste varsta rotunda de 60 de ani

Lumi este superb tortul!Sa-ti traiasca soacra!

Vezi postareaMINI07, la 17 June 2010 - 07:53 PM, a spus:

...Am si eu un tortulet facut in graba pt. un domn , blat pandispan simplu , sirop din capucino de ciocolata , o crema de caramel cu nuci caramelizate si o crema ruseasca de rom :

super sexoasa!

Vezi postareaStefana, la 18 June 2010 - 02:24 PM, a spus:

Am terminat si eu tortuletul Lazy Town pt miine,l-am facut asa de repede pt ca noaptea nu vom fi acasa, tortul il predau dimineata si nu vreau sa mor de inima miine dimineata grabindu-ma.

esti fff talentata la desen!!!

Vezi postareaRamo, la 18 June 2010 - 05:47 PM, a spus:

Mai pun si eu 3 torturi da nu mai stiu cu ce creme au fost.

nu stiu care-mi place mai mult!!!

Vezi postareaGabriela Cara, la 19 June 2010 - 10:12 AM, a spus:

Asa cum am promis lui Yoyo, iata ultimele trei torturi, pe care le-am oferit cadou la terminarea anului scolar.

superbe!

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 June 2010 - 07:01 PM, a spus:

Am mai facut si eu 2 torturi,mai am unul pe marti si gata plec in concediu :D .Deabia astept ca s-au adunat cam multe si nu mai pot.Amandoua sunt diplomat cu capsuni,acoperite cu pasta din bomboane albe.Initial masina a fost fara numar dar asa a fost cerinta si m-am conformat.

ffffffff frumoase!

Vezi postareadani_ela, la 19 June 2010 - 07:20 PM, a spus:

maine mergem la niste prieteni la curte , la un gratar (sportul nostru national =)) )si cum aveam in congelator un tort ramas nedecorat (de la ziua stefanei ), azi am facut experiente pe nervii mei :D . l-am luat pe dumnealui asa congelat si l-am uns cu unt. pana aici a fost bine. cat am facut pasta , a inceput sa se dezghete tortul si sa apara apa la suprafata lui .

fffff frumos,imi place modelul!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2891 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 June 2010 - 08:20 PM

Am terminat si eu doua torturi, primul pentru un botez. La asta am avut ceva de furca cu cioco plastica, dar i-am venit eu de hac =)) Multumesc fetelor care m-au incurajat si Ramonei pentru pontul cu plastilina :D

ambele sunt super,dar cel pentru botez e atat de elegant!!!!!

Vezi postareabbenyci, la 20 June 2010 - 10:29 AM, a spus:

Super torturi super creatii, vin si eu cu tortul facut pentru ziua mea, a fost o provocare pentru mine, sa fac acest pregnant belly cake, sper sa va placa. Tin sa va anunt ca nu am avut forma de copt pt burtica si am improvizat cum am putut iar la sani la fel nu m-au iesit asa de reusite dar pentru prima data eu zic ca e ok. Invitatii mei au fost foarte surprinsicand au vazut tortul asa ca a fost de efect, iar umplutura a fost diplomat cu cirese, ananas si piersici, nu am gasit capsuni:(.
Si va arat si cadoul care m-a dat pe spate de la iubitul meu sot Petrica:)un cos imens cu 26 fire de trandafiri roz si un fir alb, o splendoare , am ramas fara cuvinte si de emotii mi-au dat lacrimile.

Blanka,felicitari pt tort,a iesit fff bine!
La multi ani,sa fii sanatoasa si fericita!

Vezi postareaRamo, la 20 June 2010 - 03:16 PM, a spus:

Vin cu tortul de azi cu crema de cioco si crema de frisca

super Roary!

#2892 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 June 2010 - 08:21 PM

Un tort cu blat alb si crema de capsuni

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-139-127705807074.jpg

#2893 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 20 June 2010 - 10:11 PM

super,super torturi sunteti tari,ce sa mai.Stefana,Ramo-cat de bine desenati pe torturi,waw,imi place personajul acela, Sportacus:-),
Mini07=super marginea,
Oana-Cristina-personajele sunt foarte haioase,iar torturile perfecte
Dani_ela-ce frumos ti-a iesit verdele de la ultimul tort,iar designul e de efect.La multi ani si domnisoarei tale!imi place tortul ei,dar nu ti-a reprosat ca are prea putin negru:-)?apropos,si mie-mi place negru pe ici pe colo:-).felicitari pt.toate torturile,progresezi serios.
Gabriela Cara-un singur cuvant am de spus in legatura cu torturile tale-perfectiune,
Nelly-super torturi,imi place cel cu baietelul si biroul-extraordinar cat de bine ti-au iesit
Cec-frumoasa rozalia ta,La multi ani fericiti pt. puiul tau!
bb=nyci-frumoase burtici,felicitari pt. amandoua:-)

Luminis-superb si perfect tortul tau glazurat

Ramo-e perfect si robotelul tau,tocmai ce-am vazut filmul si seamana perfect-si caleasca e super si Roary si tot ce tortalesti

Simona-foarte reusite ambele torturi,bravo!

Mimi-cat de frumos e si tortul acesta cu Thomas,si-mi place scrisul tau caligrafic,bravo!

Gloxi-imi plac bebelusele tale imbracate in rochite,sunt superbe.si ce-mi vad ochii,plastelina de ciocolata,waw,super,super ti-a iesit.

am mai facut si eu un tort,asa intre doua geamantane-pt. aniversarea casatoriei unui cuplu simpatic-m-a sunat mai intai sotia sa comande tortul vrand sa-i faca o surpriza sotului,apoi m-a sunat si sotul ca sa comande un tort-surpriza pt. sotie.cat pe ce sa le fac 2:-)
am avut la dispozitie o singura zi,asa ca asta e ce mi-a iesit,nu-i perfect,dar m-am straduit.(tot vreau sa gasesc stilul cel mai usor si haios de a face omuleti):blat amandina alb umplut cu un strat de frisca cu bucati de bounty , un strat de crema caramel,cuiburi de ciocolata si insiropat cu lapte de nuca de cocos.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-301-127706445612.jpg

#2894 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2010 - 12:01 AM

Ortansa, si pana la urma, cui i-ai facut tortul? Ei sau lui? :occasion14:
Si mie mi-ar place sa stiu face omuleti haiosi. Poate ne pui un link, ceva. Mai ales la capete si la maini :notworthy:

Apropo tortul e frumos tare. Mi-ar place si mie unul la fel. :occasion14:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2895 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 21 June 2010 - 09:58 AM

Am terminat si eu doua torturi, primul pentru un botez. La asta am avut ceva de furca cu cioco plastica, dar i-am venit eu de hac :) Multumesc fetelor care m-au incurajat si Ramonei pentru pontul cu plastilina :)

Felicitari, super arată ciocolătosul! Spune care-i pontul cu plastilina ? Cit de curînd vreau sa încerc si eu si nu vreau un rateu ca imi scade moralul rău de tot !

#2896 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2010 - 10:51 AM

Vrabiuta, nu e nici un pont. Iti tre cuvertura (vezi mai in urma ce am patit cu o cioco mai de calitate :) la tortul mamei mele). Daca respecti ce a spus Ramo, iti va iesi cu siguranta :)

Merci frumos fetele, de aprecieri.

Mimi, super trenuletul Thomas! :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2897 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 21 June 2010 - 11:44 AM

Iar am ramas in urma si nu pot tine pasul cu voi...dragele mele sunteti fantastice!
va imbunatatiti stilul pe zi ce trece...bravo tineti-o tot asa!
Va felicit pe toate in grup...din teama de a nu omite pe cineva!!!
Va pup cu drag pe toate!!! :)

#2898 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 21 June 2010 - 11:57 AM

Urmez sfatul unei bune prietene de suflet ( stie ea cine :)..nu spui persoana importanta :)) incercand sa nu mai dau "bir cu fugitii" si sa fac eforturi a iesi la suprafata de pe fundul oceanului...unde ma aflu...

Asa ca va expun ultimele torturi realizate :)

Torta Prima Comunione...blat de cocos si nutella, mousse cioco si bavareza cu alune pralinate...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127711392533.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127711747167.jpg
Tort G&R...blat chocolate chunk cookies, mousse caramel, mousse lapte condensat (Musette) :(

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127711395369.jpg

Bart Simpson Cake...blat negresa, mousse de cioco si nuci...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127711402866.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127711404437.jpg

"Partitura iubirii" Cake...blat cu crema de nutella incorporata, salsa de capsuni, mousse Campari, mousse de lapte si bucati de capsuni

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127711408275.jpg

#2899 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 21 June 2010 - 12:02 PM

Buna va arat si eu un tort facut pentru mama deoarece se pensioneaza si a dorit sa sarbatoreasca cu colegele. Nu sunt multumita deloc de decor dar alta data am sa i-l fac si i-l duc gata aranjat . Acum m-a rugat sa ma duc s-l fac la ea, si cum ma suceam cum mai facea ceva ba mai dadea cu cutitu pe ciocolata pana i-a stricat toata fata, ba mai punea decoratiuni, a fost criminal-a. Sper ca la gust sa nu comenteze este de ciocolata, cafea si whicky si l-am numit "Irish cream cioco-coffee "
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-418-12771145021.jpg

#2900 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2010 - 12:53 PM

Dora m-ai inebunit! Sunt toate fantastice insa ultimul ma unge raaaaau la suflet :) :)

Miny, eu nu stiu cum ai avut curajul sa il faci in alta parte, pe mine ma deranjeaza si sa stea cineva cu mine in bucatarie cand lucrez, daramite sa isi mai bage cutitul :) Cred ca faceam o criza de nervi :( Per total tortul e multumitor, iar gustul precis fantastic, asa ca va compensa aspectul :(
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147