Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4641 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 13 December 2010 - 01:13 PM

Vezi postareaDaniela 69, la 13 December 2010 - 10:43 AM, a spus:

Pentru majoratul fiului meu. Tort de ciocolata imbracat in plastelina de ciocolata.Atasament majorat Alex.JPG

Foarte frumos tortul! La multi ani fiului tau!

#4642 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 13 December 2010 - 01:18 PM

Miny cum faci nervurile orhideelor? Vreu si eu reteta de la crema de trufe! :angryfire:

#4643 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 December 2010 - 01:51 PM

Da, da Miny cum faci nervurile? Si ce pasta folosesti la flori? Sunt absolut superbe. Sa nu imi spui ca nu aveai florile facute la cel de care nu esti multumita... Si apropo nu stiu ce are, ca nu ii gasesc nici un defect. Ai pb cu vederea cred ca. =))

Daniela69 sa iti traiasa majorul! Faina combinatia de cioco.

Felicitari daca am omis pe careva,sunt inca obosita, abia am scapat de inspectie =)) Asa ca o sa ma relaxez minten facand un tort ;)

:angryfire:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4644 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 13 December 2010 - 01:58 PM

Vezi postareadani_ela, la 13 December 2010 - 12:42 PM, a spus:

miny- ce torturi frumoase !!! hai arata-ne cum faci florile alea superbe ! si hibiscus si orhidee- indraznesc sa te rog sa ne pui poze pas cu pas :angryfire:


Multumesc mult =)) , am sa fac flori cu poze pas cu pas in cursul saptamanii acesteia si am sa-l pun la decoratiuni pas cu pas


Vezi postareapunticu, la 13 December 2010 - 01:18 PM, a spus:

Miny cum faci nervurile orhideelor? Vreu si eu reteta de la crema de trufe! =))

Nervurile le fac cu o forma luata de la LB Imagine atasata: monthly_12_2010/post-418-12922408387794.jpg
Iar reteta de la crema de trufe (asa o numesc eu ca e cam amarue), eu o fac in felul urmator.Nu e o reteta din vreo carte, e o reteta experimentata de mine asa ca totul se reduce la gustul fiecaruia.
Topesc 200g ciocolata amarue cu 250 ml frisca (ca la ganas) cand s-a tpit ciocolata adaug 150-170 g margarina si amestec pana se topeste aceasta apoi pun si 50ml whisky (sau coniac dar asta in functie de gustul fiecaruia, mai mult sau mai putin), o las sa se raceasca. Bat 300ml frisca tare si apoi pun cate o lingura din ganas , si continui sa bat pana se incorporeaza tot, o las la frigider cam 2ore inainte de a o folosii. Sper ca i-ti va placea eu am mai facut si cu ciocolata cu lapte si a iesit foarte buna si aceea, acum dupa cum stii gusturile difera de la persoana la persoana.


#4645 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 13 December 2010 - 02:04 PM

[quote name='gloxinia' date='13 December 2010 - 01:51 PM' timestamp='1292241078' post='67295']
Da, da Miny cum faci nervurile? Si ce pasta folosesti la flori? Sunt absolut superbe. Sa nu imi spui ca nu aveai florile facute la cel de care nu esti multumita... Si apropo nu stiu ce are, ca nu ii gasesc nici un defect. Ai pb cu vederea cred ca. =))

;) Multumesc foarte mult Oti =)) , pasta pe care am folosit-o este pasta de zahar a Lisei, pentru nervuri am forma de la LB. Si da, nu aveam florile facute si le-am uscat pe calorifer doar frunze mai aveam. Iar cu privire la ultima remarca chiar port ochelari ;) :angryfire:

#4646 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 December 2010 - 02:11 PM

Buna fetelor! Ce bine ca s-a dat drumul la forum! De-abia ieri am vazut "invierea" si in sfarsit am ajuns si eu la zi cu cititul :P

Ati fost foarte harnicute si ati facut muulte torturi si ff frumoase pe deasupra! Bravo, felicitari, le meritati din toata inima! =)) =))

La multi ani tutoror celor care s-au sarbatorit in acest timp, sanatate celor mici si celor mari, mult spor si putere in perioada ce urmeaza, destul de solicitanta de sarbatori!

Am facut si eu cateva torturi in perioada de pauza a forumului si bineinteles ca o sa vi le arat si voua! ;)
Scuzati-mi blatul din bucatarie dar nu mai aveam rabdare de multe ori sa schimb decorul! ;)

Numai bine va doresc! ;)


- Torturi cu foi cu miere, frisca si nuca

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922414455296.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922414773548.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922414902142.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922415086776.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922415295894.jpg


- tort blat ciocolata, crema cioco alba, cioco neagra

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922417071046.jpg

-tort 3 feluri ciocolata, figurina facuta la cererea clientei...e un soarece zburator (opossum) :angryfire:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922417490962.jpg

-tort blat amandina Lissa si crema Gloxi cu fructe de padure! Multumesc Lissa si Oti! ;)

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12922417984674.jpg

#4647 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 December 2010 - 02:17 PM

Miny merita atatia bani silicoanele de la LB? Ca sunt o mica avere totusi.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4648 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 December 2010 - 02:19 PM

Mai Miny...chiar devii specialista la flori...mie imi plac f tare! Inca ma sperie gandul sa fac vreo orhidee! =))
Ultimul de care nu esti multumita (meriti :angryfire: ) seamana cu un tort de-al Lissei! Nu?

#4649 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 December 2010 - 02:20 PM

Divina cu multe, multa placere. Nu pot sa nu remarc acele cercuri perfect concentrice din glazura. Wooow! Mie nu cred ca mi-ar iesi asa fain. :angryfire: Ce glazura folosesti? Ce fain s-a aranjat pe torturile cu foi! Superb! Felictari!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4650 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 13 December 2010 - 02:23 PM

In perioada de repaos a forumului eu nu am facut decat doua torturi. Multe dintre voi le stiti, le postez totusi si aici:

Primul, tort de bezea cu crema de ciocolata, s-a vrut un tort pentru mancat si nu neaparat pentru admirat:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-12922426391058.jpg

Si sectiune:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-12922426513839.jpg

Al doilea, tort cu trei feluri de ciocolata, pentru o mamica si bebelul ei, care s-au sarbatorit impreuna de Sf Andrei:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-12922427072688.jpg

Aici trebuie sa pun si cateva detalii, care nu se vad in prima poza:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-1292242713155.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-12922427284857.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-1292242736617.jpg

Si o sectiune ciocolatoasa:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-598-12922428563878.jpg

Cam putine, dar asta e! Ma bucur ca le-am facut si pe astea, ce de mult nu mai facusem vreun tort...


#4651 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 December 2010 - 02:40 PM

Vezi postareagloxinia, la 13 December 2010 - 02:20 PM, a spus:

Divina cu multe, multa placere. Nu pot sa nu remarc acele cercuri perfect concentrice din glazura. Wooow! Mie nu cred ca mi-ar iesi asa fain. :floare: Ce glazura folosesti? Ce fain s-a aranjat pe torturile cu foi! Superb! Felictari!



Oti, multumesc frumos! =)) A mai tremurat mana cand trasam cercurile! :D Glazura e cea a Adrianei, nu cea oglinda! (210 cioco, 165 frisca lichida,42 unt, 25 miere, dar n-am pus alcool si tot iese buna)!

Tortul cu foi iese asa ca-l asamblez in forma detasabila si pe urma il intorc si-l ornez...si-mi place ca sta drept si poti sa-l decorezi frumos!

#4652 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 December 2010 - 02:45 PM

Lumi,frumoase amandoua...si apetisante rau de tot! :floare:

Deci la tortuletul acela munceai tu la figurine...bebelusul cu par/fara par, ochii i-ai indreptat! =))

Bravo!

#4653 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 13 December 2010 - 03:04 PM

Vezi postareagloxinia, la 13 December 2010 - 02:17 PM, a spus:

Miny merita atatia bani silicoanele de la LB? Ca sunt o mica avere totusi.

Nu stiu ce sa-ti raspund dar daca-ti spun ca fac un hibiscus in 3 minute (fara colorat , numai petalele asamblate sub forma de floare). Pentru mine e de mare ajutor ca eu am pitici pe creer :D daca nu seaman cu floarea naturala, si ma chinuial sa fac ridurile cu scobitorul si mai apasam prea tare si dormeam 1 max 2 ore pe noapte ca nu puteam sa fac decit dupa ce culcam copilu (ca altfel nu reuseam sa fac flori cat manca el)asa ca pentru mine e avantajos , si sa stii ca le-am luat pe cele la 65 nu la 90 si ceva.

Vezi postareadivina, la 13 December 2010 - 02:19 PM, a spus:

Mai Miny...chiar devii specialista la flori...mie imi plac f tare! Inca ma sperie gandul sa fac vreo orhidee! :D
Ultimul de care nu esti multumita (meriti :floare: ) seamana cu un tort de-al Lissei! Nu?

=)) Multumesc mult de apreciere, dar sa stii ca sa-ti faci curaj sa incepi e mai greu , eu am vazut orhideele marianei (floare de colt) si apoi ale Lisei si ma ingrozeam la gandul de a incerca sa le fac si sa nu iasa, dar intr-o zi a venit o doamna draguta(pe care nu puteam s-o refuz) care m-a rugat sa fac orhidee, si am facut. Nu sunt ca ale Lisei dar sunt multe soiuri de orhidee nu-i asa =)) . Si ultimul tort in principiu seamana cu unul facut de Lisa.

#4654 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 December 2010 - 03:11 PM

Miny mai spune-ne te rog cat de mari sunt silicoanele astea. Adica ceam la ce fel de flori se presteaza. Multumim frumos. :floare:


Lumi cum s-a comportat bezeaua la taiat? cred ca s-a topit in gura tortul ala... Deja salivez.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4655 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 December 2010 - 04:04 PM

Vezi postareaDaniela 69, la 13 December 2010 - 10:43 AM, a spus:

Pentru majoratul fiului meu. Tort de ciocolata imbracat in plastelina de ciocolata.Atasament majorat Alex.JPG

La multi ani majorului tau, multa sanatate si norac in viata!
Tie felicitari pentru frumosul ciocolatos!

#4656 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 December 2010 - 05:43 PM

Vezi postareaDaniela 69, la 13 December 2010 - 10:43 AM, a spus:

Pentru majoratul fiului meu. Tort de ciocolata imbracat in plastelina de ciocolata.Atasament majorat Alex.JPG


La multi ani! Frumos tortul, iar trandafirii au o culoare superba!

#4657 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 13 December 2010 - 05:55 PM

Miny, subscriu si eu la ce s-a mai spus, torturile si florile tale sunt minunate, iar tortul de care esti nemultumita arata chiar foarte bine, daca mai spui ca l-ai facut si intr-o zi de lucru, deja m-ai lasat fara cuvinte. :icon_fessee:

Divina, chiar n-ai stat degeaba, ti-a prins bine ca nu ai intrat pe forum, ai avut timp de torturi :). Dar acum trebuie sa spui tot, tot, cum reusesti sa faci glazura de ciocolata sa arate asa bine, perfect intinsa? Ai folosit doua tipuri de glazura, ca in unele poze luceste iar in altele nu? Si cum reusesti sa o intinzi atat de bine pe margine? Ca mie nu-mi iese nicicum. :tongue3:(sigur o sa fur ideea sa pun frisca pe margini, ca pana acum lasam marginile cu glazura asa, scursa)
Iar la ultimul tort cum ai reusit patratele alea asa perfecte?
Cat despre primul tort, cu foi cu miere, nu pot decat sa visez la el, ca nu ma vad facand atat de multe foi pentru un singur tort.

Luminis, foarte bine ai facut ca ai pus si aici torturile ca mai este lume care nu le stie si era pacat sa nu arati asa frumuseti. Deci pentru asta te-a chinuit pe tine bebelul ala. A iesit foarte bine intr-un final.
Iar tortul cu bezea si ciocolata, tare mult as vrea si eu o felie :)
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4658 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 13 December 2010 - 07:38 PM

[quote name='gloxinia' date='13 December 2010 - 03:11 PM' timestamp='1292245892' post='67336']
Miny mai spune-ne te rog cat de mari sunt silicoanele astea. Adica ceam la ce fel de flori se presteaza. Multumim frumos. :icon_fessee:

Silicoanele au 5.5cm lungime si 4.5cm latime iar dupa parerea mea se preteaza in general la florile mai maricele si in special celor carora le faci petalele individual. Eu am incercat asa de curiozitate pentru flori mici si nu mi-a placut rezultatul.

Tango multumesc mult de apreciere :tongue3:

#4659 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 13 December 2010 - 07:49 PM

Vezi postareaStefana, la 13 December 2010 - 11:19 AM, a spus:

Ooo, MIny, ce torturi faine, imi place atit de mult cel cu vacuta!!
Daniela 69, foarte frumos tortul!! sa-ti fie sanatos majorul Imagine postata


Multumesc mult Stefana :floare:

#4660 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 December 2010 - 08:12 PM

[quote name='tango' date='13 December 2010 - 05:55 PM' timestamp='1292255729' post='67379']

Divina, chiar n-ai stat degeaba, ti-a prins bine ca nu ai intrat pe forum, ai avut timp de torturi :P. Dar acum trebuie sa spui tot, tot, cum reusesti sa faci glazura de ciocolata sa arate asa bine, perfect intinsa? Ai folosit doua tipuri de glazura, ca in unele poze luceste iar in altele nu? Si cum reusesti sa o intinzi atat de bine pe margine? Ca mie nu-mi iese nicicum. :P(sigur o sa fur ideea sa pun frisca pe margini, ca pana acum lasam marginile cu glazura asa, scursa)
Iar la ultimul tort cum ai reusit patratele alea asa perfecte?
Cat despre primul tort, cu foi cu miere, nu pot decat sa visez la el, ca nu ma vad facand atat de multe foi pentru un singur tort.


Tango-Alina, pentru ca nimeni nu a dorit pasta de zahar...n-am avut incotro si am facut glazura de ciocolata! Primele torturi postate, inclusiv cel cu "nu stiu, nu pot" sunt cu toate cu foi (de regula cam 12 bucati), reteta tort medovik!

Nu sunt doua glazuri folosite, glazura e cea a Adrianei, numai ca a iesit diferit posibil in functie de ciocolata folosita...alta explicatie n-am! Iti scriu in detaliu poate reusesti sa te uiti la fiecare in parte. Am folosit Primola lapte + amaruie(55%) la primul tort (cu fundita), la cel cu cartile si la cel cu buburuze, Schogetten (cea rupta deja in patratele- 65% cacao)+ cioco menaj la cel cu clopotei si stelute, ciocolata Schogetten la cel cu bradut "1 luna" si cel cu flori roz, ciocolata Poiana la cel cu " nu stiu, nu pot".

La cele cu frisca pe laterale m-am salvat ca am glazurat doar pe deasupra ;) .
Dupa ce fac glazura o las putin sa se raceasca, sa nu fie f subtire si o pun intr-o punguta de sandwish, adun glazura intr-un colt al pungii, o leg cu un nod si apoi gauresc coltul pungii ca sa iasa ciocolata. Trasez cu ciocolata linii dintr-un capat in altul al tortului si fiind calda, ciocolata se lasa si se unesc liniile intre ele in asa fel incat de multe ori nu mai e nevoie sa o uniformizez cu o spatula. Daca nu au iesit liniile prea bine dau cu spatula lunga dintr-o parte in alta cu miscari cat mai putine. La tortul scris "nu stiu, nu pot" cand trasam liniile am lasat sa cada mai multa ciocolata pe laterale si chiar nu a mai fost nevoie de prea multa finisare cu ciocolata.
La ultimul cu floricele,am gresit ceva la glazura si nu mi-a iesit ca celelalte...am lucrat-o mai greu si n-a avut aceeasi consistenta. Cred ca am tinut-o mai mult pe foc! La dungile roz te referi? Ai sa razi, dar fac un model tot in functie de cum mi s-a intins ciocolata pe tort! ;)
Eu vroiam sa pun torturile pe gratar, cum se face, si sa torn ciocolata, dar cele cu foi se inmoaie destul de bine si nu ma risc sa raman cu ele acolo. :floare: Vreau la urmatorul tort sa fac procedura cu gratarul, dar in prealabil sa asez tortul pe un platou final cu dimensiuni exact cat baza tortului si pe urma sa torn glazura peste, sa o las sa curga!
Sper ca m-ai inteles cat de cat! :P

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi