[quote name='tango' date='13 December 2010 - 05:55 PM' timestamp='1292255729' post='67379']
Divina, chiar n-ai stat degeaba, ti-a prins bine ca nu ai intrat pe forum, ai avut timp de torturi

. Dar acum trebuie sa spui tot, tot, cum reusesti sa faci glazura de ciocolata sa arate asa bine, perfect intinsa? Ai folosit doua tipuri de glazura, ca in unele poze luceste iar in altele nu? Si cum reusesti sa o intinzi atat de bine pe margine? Ca mie nu-mi iese nicicum.

(sigur o sa fur ideea sa pun frisca pe margini, ca pana acum lasam marginile cu glazura asa, scursa)
Iar la ultimul tort cum ai reusit patratele alea asa perfecte?
Cat despre primul tort, cu foi cu miere, nu pot decat sa visez la el, ca nu ma vad facand atat de multe foi pentru un singur tort.
Tango-Alina, pentru ca nimeni nu a dorit pasta de zahar...n-am avut incotro si am facut glazura de ciocolata! Primele torturi postate, inclusiv cel cu "nu stiu, nu pot" sunt cu toate cu foi (de regula cam 12 bucati), reteta tort medovik!
Nu sunt doua glazuri folosite, glazura e cea a Adrianei, numai ca a iesit diferit posibil in functie de ciocolata folosita...alta explicatie n-am! Iti scriu in detaliu poate reusesti sa te uiti la fiecare in parte. Am folosit Primola lapte + amaruie(55%) la primul tort (cu fundita), la cel cu cartile si la cel cu buburuze, Schogetten (cea rupta deja in patratele- 65% cacao)+ cioco menaj la cel cu clopotei si stelute, ciocolata Schogetten la cel cu bradut "1 luna" si cel cu flori roz, ciocolata Poiana la cel cu " nu stiu, nu pot".
La cele cu frisca pe laterale m-am salvat ca am glazurat doar pe deasupra

.
Dupa ce fac glazura o las putin sa se raceasca, sa nu fie f subtire si o pun intr-o punguta de sandwish, adun glazura intr-un colt al pungii, o leg cu un nod si apoi gauresc coltul pungii ca sa iasa ciocolata. Trasez cu ciocolata linii dintr-un capat in altul al tortului si fiind calda, ciocolata se lasa si se unesc liniile intre ele in asa fel incat de multe ori nu mai e nevoie sa o uniformizez cu o spatula. Daca nu au iesit liniile prea bine dau cu spatula lunga dintr-o parte in alta cu miscari cat mai putine. La tortul scris "nu stiu, nu pot" cand trasam liniile am lasat sa cada mai multa ciocolata pe laterale si chiar nu a mai fost nevoie de prea multa finisare cu ciocolata.
La ultimul cu floricele,am gresit ceva la glazura si nu mi-a iesit ca celelalte...am lucrat-o mai greu si n-a avut aceeasi consistenta. Cred ca am tinut-o mai mult pe foc! La dungile roz te referi? Ai sa razi, dar fac un model tot in functie de cum mi s-a intins ciocolata pe tort!
Eu vroiam sa pun torturile pe gratar, cum se face, si sa torn ciocolata, dar cele cu foi se inmoaie destul de bine si nu ma risc sa raman cu ele acolo.

Vreau la urmatorul tort sa fac procedura cu gratarul, dar in prealabil sa asez tortul pe un platou final cu dimensiuni exact cat baza tortului si pe urma sa torn glazura peste, sa o las sa curga!
Sper ca m-ai inteles cat de cat!