cum poa' sa arate!!!! si cred ca e tare racoros...
Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 19 July 2011 - 02:29 PM
Postat 19 July 2011 - 02:30 PM
Armina, la 17 July 2011 - 04:42 PM, a spus:
A doua chestie. In sectiunea asta se vad ceva mai mutle straturi decat ar fi trebuit. Ordinea pe care am vrut-o si in care am pus straturile a fost asa: Pandispan - mousse de lamaie - pandispan - mousse de portocale - jeleu de lamaie.
De ce mi s-a umezit atat de mult pandispanul si nu s-au pastrat distincte straturile?? Pandispanul era destul de pufos si nu l-am mai insiropat iar mousse-uirle destul de lichide cand s-au imprietenit. Oare ar fi trebuit sa las mousse-urile sa se intareasca vreo juma' de ora la frigider inainte sa le pun peste blat? Eu le-am pus imediat dupa ce am amestecat cu frisca si erau de-a dreptul lichide, ca la un moment dat aveam emotii ca nu se va inchega..
Armina, cand torni jeleul acesta trebuie sa fie la temperatura camerei, exact inainte de momentul in care sa se inchege. Daca e cald/fierbinte va dizolva mousse-ul. De asemenea mousse-ul trebuie sa fie intarit bine si rece. E preferabil ca dupa ce pui mousse-ul sa dai tortul la congelator pana acesta se incheaga de tot si abia apoi torni jeleul rece.
Tocmai asta-i problema pentru care ti s-a umezit blatul. Mousse-ul era prea lichid si o parte din apa/sucul din el s-a infiltrat in blat. Fie folosesti pe viitor un mousse cu o consistenta mai ferma (vezi cum fac eu mousse-urile la Tort Felicia), fie bagi mousse-ul la frigider si astepti sa inceapa sa se inchege si abia apoi il torni peste blat.
Succes pe viitor!
Postat 19 July 2011 - 02:34 PM
boni, la 19 July 2011 - 02:29 PM, a spus:
Da, stiu ca provoc reactii din astea mortale
La gust nu stiu cum e, asta din poza e o comanda, dar fac unul si pentru noi, deocamdata e work-in-progress, da mai tarziu vin cu sectiunea
Postat 19 July 2011 - 03:02 PM
Ultimele noastre soua torturi.
Postat 19 July 2011 - 08:25 PM
Acum vreau sa va cer un sfat.
Am vazut ca dora are o reteta de blat cu caise. Daca inlocuiesc caisele cu afine, credeti ca mousse-ul alb de cocos, care o sa vine deasupra, se va pata de la fructe?
Ideea era ca vreau sa existe un contrast intre blat si mousse de cocos, dar nu vreau blat de cioco sau cacao. Si cum decorarea o sa fie mov (culoarea preferata a sarbatoritei), m-am gandit sa pun afine in blat pentru un pic de conntrast.
Ce ziceti?
Postat 19 July 2011 - 08:44 PM
aura, la 19 July 2011 - 08:25 PM, a spus:
Am vazut ca dora are o reteta de blat cu caise. Daca inlocuiesc caisele cu afine, credeti ca mousse-ul alb de cocos, care o sa vine deasupra, se va pata de la fructe?
Ideea era ca vreau sa existe un contrast intre blat si mousse de cocos, dar nu vreau blat de cioco sau cacao. Si cum decorarea o sa fie mov (culoarea preferata a sarbatoritei), m-am gandit sa pun afine in blat pentru un pic de conntrast.
Ce ziceti?
Daca blatul e rece si nu-l insiropezi nu va pata mousse-ul
Postat 19 July 2011 - 09:03 PM
KikenHana, la 19 July 2011 - 08:44 PM, a spus:
aura, la 19 July 2011 - 08:25 PM, a spus:
Ce ziceti?
Daca blatul e rece si nu-l insiropezi nu va pata mousse-ul
nu e tarziu, stai linistita. Ehei, eu imi planific torturile in avans cu cateva luni
merci!
Postat 19 July 2011 - 09:24 PM
KikenHana, la 19 July 2011 - 02:30 PM, a spus:
Tocmai asta-i problema pentru care ti s-a umezit blatul. Mousse-ul era prea lichid si o parte din apa/sucul din el s-a infiltrat in blat. Fie folosesti pe viitor un mousse cu o consistenta mai ferma (vezi cum fac eu mousse-urile la Tort Felicia), fie bagi mousse-ul la frigider si astepti sa inceapa sa se inchege si abia apoi il torni peste blat.
Succes pe viitor!
Andrada, merci de feedback. M-am gandit si eu cu jeleul sa il las sa se raceasca mai mult dar mi-a fost teama ca se inchega prea tare si apoi nu mai puteam sa il torn uniform peste mousse. Eh, asa invatam, incet incet
Postat 19 July 2011 - 10:20 PM
Spune impresii, da retete...Tu ce creai ca scapi asa usor
Cum ai facut acel model rosu pe blatul de pe margine?
Postat 19 July 2011 - 10:39 PM
yoyo, la 19 July 2011 - 10:20 PM, a spus:
Spune impresii, da retete...Tu ce creai ca scapi asa usor
Cum ai facut acel model rosu pe blatul de pe margine?
Ei, asta draga mea e mare secret profesional
Postat 23 July 2011 - 05:19 PM
KikenHana, la 23 July 2011 - 04:50 PM, a spus:
Tort cu 3 feluri de ciocolata pentru o aniversare.
Tort Yoyo
Hana toate sunt superbe felicitarile mele jos palaria.
Vin si eu mai tarziu cu un tort acum este la rece si urmeaza
sa-l decorez.Te pupic.
Postat 23 July 2011 - 05:20 PM
Armina, la 23 July 2011 - 04:58 PM, a spus:
Armina eu fac ciocolata plastica dupa reteta lui lily's cakes din ciocolata si miere sau energizant se intinde foarte bine si o poti modela cum vrei si nu crapa.Poti face trandafiri si multe altele dar vara se lucreaza mai greu din cauza caldurii.
O admir nespus de mult pe KikenHana este experta in ciocolata.Sper sa-ti fi fost de ajutor pana iti raspunde KikenHana.
Postat 23 July 2011 - 05:29 PM
Decoratiunea asta nu functioneaza cu ciocolata cuvertura care are grasimi vegetale de alta natura decat cacaua. Functioneaza numai cu ciocolata veritabila care are in compozitie doar unt de cacao!
Postat 23 July 2011 - 05:40 PM
KikenHana, la 23 July 2011 - 05:29 PM, a spus:
Decoratiunea asta nu functioneaza cu ciocolata cuvertura care are grasimi vegetale de alta natura decat cacaua. Functioneaza numai cu ciocolata veritabila care are in compozitie doar unt de cacao!
Andrada, cu cateva ustensile la indemana oricui ies niste chestii fantastice, doar sa stii tehnica. Nici nu imi imaginam ca poate fi atat de usor. Well, sunt convinsa ca trebuie un pic de exercitiu pana sa iasa ca lumea si sa aiba o 'fatza' comerciala dar ma uimesc chestiile astea care arata atat de profi si au la baza o tehnica simplista
Andrada, multumesc de explicatie.
Marina, mie imi plac decoratiile de tort mai, hm, cum sa le numesc, nu neaparat simple dar cu mai putin zahar. Admir fetele de aici care reusesc sa imbrace un tortulet si sa arate perfect, dar pe mine una ma pasioneza mai mult ce face Andrada

Ajutor