Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7301 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 July 2011 - 02:29 PM

noroc ca nu am pofte, ca altfel ma aveai pe constiinta :angryfire:
cum poa' sa arate!!!! si cred ca e tare racoros...

#7302 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 02:30 PM

Vezi postareaArmina, la 17 July 2011 - 04:42 PM, a spus:

Cum si cand se pune jeleul peste un mousse astfel incat straturile sa ramana perfect compacte?

A doua chestie. In sectiunea asta se vad ceva mai mutle straturi decat ar fi trebuit. Ordinea pe care am vrut-o si in care am pus straturile a fost asa: Pandispan - mousse de lamaie - pandispan - mousse de portocale - jeleu de lamaie.
De ce mi s-a umezit atat de mult pandispanul si nu s-au pastrat distincte straturile?? Pandispanul era destul de pufos si nu l-am mai insiropat iar mousse-uirle destul de lichide cand s-au imprietenit. Oare ar fi trebuit sa las mousse-urile sa se intareasca vreo juma' de ora la frigider inainte sa le pun peste blat? Eu le-am pus imediat dupa ce am amestecat cu frisca si erau de-a dreptul lichide, ca la un moment dat aveam emotii ca nu se va inchega..:)

Armina, cand torni jeleul acesta trebuie sa fie la temperatura camerei, exact inainte de momentul in care sa se inchege. Daca e cald/fierbinte va dizolva mousse-ul. De asemenea mousse-ul trebuie sa fie intarit bine si rece. E preferabil ca dupa ce pui mousse-ul sa dai tortul la congelator pana acesta se incheaga de tot si abia apoi torni jeleul rece.

Tocmai asta-i problema pentru care ti s-a umezit blatul. Mousse-ul era prea lichid si o parte din apa/sucul din el s-a infiltrat in blat. Fie folosesti pe viitor un mousse cu o consistenta mai ferma (vezi cum fac eu mousse-urile la Tort Felicia), fie bagi mousse-ul la frigider si astepti sa inceapa sa se inchege si abia apoi il torni peste blat.

Succes pe viitor!
Take a walk on the wild side...

artizan

#7303 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 02:34 PM

Vezi postareaboni, la 19 July 2011 - 02:29 PM, a spus:

noroc ca nu am pofte, ca altfel ma aveai pe constiinta :D
cum poa' sa arate!!!! si cred ca e tare racoros...

Da, stiu ca provoc reactii din astea mortale Imagine postata.

La gust nu stiu cum e, asta din poza e o comanda, dar fac unul si pentru noi, deocamdata e work-in-progress, da mai tarziu vin cu sectiunea :)

artizan

#7304 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 19 July 2011 - 03:02 PM

S-a muncit serios nu gluma. O multime de torturi frumoase si de asemeni nu am putut sa nu remarc tematici si tehnici noi in a face torturi. Fleicitari.
Ultimele noastre soua torturi.

#7305 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 07:02 PM

Ziceam ca pun si sectiunea...

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110948207234.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110948304006.jpg

1. blat genois
2. mousse dde cocos cu piersici
3. piuree de zmeura
4. blat genois
5. mousse de cocos
6. jeleu de zmeura

artizan

#7306 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 July 2011 - 08:25 PM

Hana, deja tot ce vreau eu sa stiu despre tortul tau am intrebat la dulciuri. Nu mai repet decat ca totul arata e superb.

Acum vreau sa va cer un sfat.

Am vazut ca dora are o reteta de blat cu caise. Daca inlocuiesc caisele cu afine, credeti ca mousse-ul alb de cocos, care o sa vine deasupra, se va pata de la fructe?

Ideea era ca vreau sa existe un contrast intre blat si mousse de cocos, dar nu vreau blat de cioco sau cacao. Si cum decorarea o sa fie mov (culoarea preferata a sarbatoritei), m-am gandit sa pun afine in blat pentru un pic de conntrast.

Ce ziceti?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7307 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 08:44 PM

Vezi postareaaura, la 19 July 2011 - 08:25 PM, a spus:

Hana, deja tot ce vreau eu sa stiu despre tortul tau am intrebat la dulciuri. Nu mai repet decat ca totul arata e superb.

Am vazut ca dora are o reteta de blat cu caise. Daca inlocuiesc caisele cu afine, credeti ca mousse-ul alb de cocos, care o sa vine deasupra, se va pata de la fructe?

Ideea era ca vreau sa existe un contrast intre blat si mousse de cocos, dar nu vreau blat de cioco sau cacao. Si cum decorarea o sa fie mov (culoarea preferata a sarbatoritei), m-am gandit sa pun afine in blat pentru un pic de conntrast.

Ce ziceti?

Daca blatul e rece si nu-l insiropezi nu va pata mousse-ul Imagine postata. Daca te intereseaza cum am facut mousse-ul incerc sa postez reteta maine, daca nu e prea tarziu pentru tine.

artizan

#7308 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 July 2011 - 09:03 PM

Vezi postareaKikenHana, la 19 July 2011 - 08:44 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 19 July 2011 - 08:25 PM, a spus:

Ce ziceti?

Daca blatul e rece si nu-l insiropezi nu va pata mousse-ul Imagine postata. Daca te intereseaza cum am facut mousse-ul incerc sa postez reteta maine, daca nu e prea tarziu pentru tine.

nu e tarziu, stai linistita. Ehei, eu imi planific torturile in avans cu cateva luni :P
merci!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7309 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 19 July 2011 - 09:24 PM

Vezi postareaKikenHana, la 19 July 2011 - 02:30 PM, a spus:

Armina, cand torni jeleul acesta trebuie sa fie la temperatura camerei, exact inainte de momentul in care sa se inchege. Daca e cald/fierbinte va dizolva mousse-ul. De asemenea mousse-ul trebuie sa fie intarit bine si rece. E preferabil ca dupa ce pui mousse-ul sa dai tortul la congelator pana acesta se incheaga de tot si abia apoi torni jeleul rece.

Tocmai asta-i problema pentru care ti s-a umezit blatul. Mousse-ul era prea lichid si o parte din apa/sucul din el s-a infiltrat in blat. Fie folosesti pe viitor un mousse cu o consistenta mai ferma (vezi cum fac eu mousse-urile la Tort Felicia), fie bagi mousse-ul la frigider si astepti sa inceapa sa se inchege si abia apoi il torni peste blat.

Succes pe viitor!

Andrada, merci de feedback. M-am gandit si eu cu jeleul sa il las sa se raceasca mai mult dar mi-a fost teama ca se inchega prea tare si apoi nu mai puteam sa il torn uniform peste mousse. Eh, asa invatam, incet incet :P

#7310 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 July 2011 - 10:20 PM

Cum poate arata :P , Hana!!!

Spune impresii, da retete...Tu ce creai ca scapi asa usor :P .
Cum ai facut acel model rosu pe blatul de pe margine?

#7311 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 10:39 PM

Vezi postareayoyo, la 19 July 2011 - 10:20 PM, a spus:

Cum poate arata :P , Hana!!!

Spune impresii, da retete...Tu ce creai ca scapi asa usor :P .
Cum ai facut acel model rosu pe blatul de pe margine?

Ei, asta draga mea e mare secret profesional Imagine postata. N-am apucat sa fac poze azi, pe maine trebuie sa prepar un tort similar si promit sa imortalizez proceduraImagine postata

artizan

#7312 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 19 July 2011 - 11:34 PM

Vezi postareaKikenHana, la 19 July 2011 - 02:20 PM, a spus:

Inca o tehnica testata, inca un tort...cu ce-am avut prin gradina: piersici si zmeura.

Atasament p1.jpg

Atasament p3.jpg

Atasament p2.jpg

Esti geniala.Vreau si eu reterta se poate?

#7313 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 20 July 2011 - 05:24 PM

Vezi postareamarina, la 19 July 2011 - 11:34 PM, a spus:

Inca o tehnica testata, inca un tort...cu ce-am avut prin gradina: piersici si zmeura.

Poftim :lol: aici

artizan

#7314 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 07:54 PM

Vezi postareaKikenHana, la 20 July 2011 - 05:24 PM, a spus:

Vezi postareamarina, la 19 July 2011 - 11:34 PM, a spus:

Poftim :occasion15: aici

Multumesc!

#7315 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 23 July 2011 - 04:50 PM

Ieri/azi...

Tort cu 3 feluri de ciocolata pentru o aniversare.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13114325172531.jpg

Tort YoyoImagine postata cu piersici si ciocolata...si cu lalea de ciocolata Imagine postata

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13114325226867.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13114325266576.jpg

artizan

#7316 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 July 2011 - 04:58 PM

Vezi postareaKikenHana, la 23 July 2011 - 04:50 PM, a spus:

Ieri/azi...

Tort YoyoImagine postata cu piersici si ciocolata...si cu lalea de ciocolata [img]]

Foarte frumoase, Andrada. Ai spus pe undeva cum faci pielea de cioco? Cum o asezi sa ramana ondulata si in acelasi timp sa nu crape?

#7317 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2011 - 05:19 PM

Ieri/azi...

Tort cu 3 feluri de ciocolata pentru o aniversare.
Atasament IMGP2668.jpg

Tort YoyoImagine postata cu piersici si ciocolata...si cu lalea de ciocolata Imagine postata

Atasament IMGP2693.jpg

Atasament IMGP2711.jpg

Hana toate sunt superbe felicitarile mele jos palaria.
Vin si eu mai tarziu cu un tort acum este la rece si urmeaza
sa-l decorez.Te pupic.

#7318 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2011 - 05:20 PM

Vezi postareaArmina, la 23 July 2011 - 04:58 PM, a spus:

Ieri/azi...

Tort YoyoImagine postata cu piersici si ciocolata...si cu lalea de ciocolata [img]]

Foarte frumoase, Andrada. Ai spus pe undeva cum faci pielea de cioco? Cum o asezi sa ramana ondulata si in acelasi timp sa nu crape?

Armina eu fac ciocolata plastica dupa reteta lui lily's cakes din ciocolata si miere sau energizant se intinde foarte bine si o poti modela cum vrei si nu crapa.Poti face trandafiri si multe altele dar vara se lucreaza mai greu din cauza caldurii.
O admir nespus de mult pe KikenHana este experta in ciocolata.Sper sa-ti fi fost de ajutor pana iti raspunde KikenHana.

#7319 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 23 July 2011 - 05:29 PM

Fetelor, ce vedeti nu e piele de ciocolata cu energizant, e doar ciocolata pura 72% cacao! Efectul se obtine foarte simplu, dar aveti nevoie de o placa de marmura pe care sa o tineti in congelator min. 2-3 ore, sa se raceasca bine. Ciocolata se topeste, sa fie la 32-34 grade, se toarna ciocolata pe suprafata de marmura si se intinde un strat subtire cu o spatula. Imediat ciocolata "ingheata", dar in acelasi timp isi pastreaza o maleabilitate. Se ridica stratul de ciocolata cu o spatula sau un cutit, se onduleaza dupa plac (ea isi mentine imediat forma) si se aseaza pe tort. Atata tot!

Decoratiunea asta nu functioneaza cu ciocolata cuvertura care are grasimi vegetale de alta natura decat cacaua. Functioneaza numai cu ciocolata veritabila care are in compozitie doar unt de cacao!

artizan

#7320 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 July 2011 - 05:40 PM

Vezi postareaKikenHana, la 23 July 2011 - 05:29 PM, a spus:

Fetelor, ce vedeti nu e piele de ciocolata cu energizant, e doar ciocolata pura 72% cacao! Efectul se obtine foarte simplu, dar aveti nevoie de o placa de marmura pe care sa o tineti in congelator min. 2-3 ore, sa se raceasca bine. Ciocolata se topeste, sa fie la 32-34 grade, se toarna ciocolata pe suprafata de marmura si se intinde un strat subtire cu o spatula. Imediat ciocolata "ingheata", dar in acelasi timp isi pastreaza o maleabilitate. Se ridica stratul de ciocolata cu o spatula sau un cutit, se onduleaza dupa plac (ea isi mentine imediat forma) si se aseaza pe tort. Atata tot!

Decoratiunea asta nu functioneaza cu ciocolata cuvertura care are grasimi vegetale de alta natura decat cacaua. Functioneaza numai cu ciocolata veritabila care are in compozitie doar unt de cacao!

Andrada, cu cateva ustensile la indemana oricui ies niste chestii fantastice, doar sa stii tehnica. Nici nu imi imaginam ca poate fi atat de usor. Well, sunt convinsa ca trebuie un pic de exercitiu pana sa iasa ca lumea si sa aiba o 'fatza' comerciala dar ma uimesc chestiile astea care arata atat de profi si au la baza o tehnica simplista :rolleyes:.
Andrada, multumesc de explicatie.

Marina, mie imi plac decoratiile de tort mai, hm, cum sa le numesc, nu neaparat simple dar cu mai putin zahar. Admir fetele de aici care reusesc sa imbrace un tortulet si sa arate perfect, dar pe mine una ma pasioneza mai mult ce face Andrada :floare:. O sa ma uit si dupa explicatiile lui Lili, multumesc :beer2:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul