Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7321 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 23 July 2011 - 07:05 PM

Vezi postareaArmina, la 23 July 2011 - 05:40 PM, a spus:

Andrada, cu cateva ustensile la indemana oricui ies niste chestii fantastice, doar sa stii tehnica. Nici nu imi imaginam ca poate fi atat de usor. Well, sunt convinsa ca trebuie un pic de exercitiu pana sa iasa ca lumea si sa aiba o 'fatza' comerciala dar ma uimesc chestiile astea care arata atat de profi si au la baza o tehnica simplista :rolleyes:.
Andrada, multumesc de explicatie.

Marina, mie imi plac decoratiile de tort mai, hm, cum sa le numesc, nu neaparat simple dar cu mai putin zahar. Admir fetele de aici care reusesc sa imbrace un tortulet si sa arate perfect, dar pe mine una ma pasioneza mai mult ce face Andrada :floare:. O sa ma uit si dupa explicatiile lui Lili, multumesc :beer2:

Suntem pe aceiasi lungime de unda Imagine postata. Intr-adevar, sunt multe lucruri simple care arata fenomenal, doar sa stii tehnica. Intr-adevar, iti trebuie putina indemanare si repetitie, dar odata prinsa tehnica devine o joaca de copii.
Take a walk on the wild side...

artizan

#7322 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 23 July 2011 - 08:55 PM

torturile de saptamana asta...un lac cu lebede facut de ziua parintilor si un tort supriza facut pentru nasu...tipa e de varsta a treia...de aceea nu arata asa de bine...

Imagine postata

Imagine postata

#7323 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 23 July 2011 - 09:35 PM

Armina eu am vrut sa spun ca dupa parerea mea tortul facut de Hana este cu ciocolata plastica sau piele de ciocolata cum vrei sa-i spui eu stiu ca mai toate denumirile astea au la baza miere sau energizant care inlocuieste mierea si ciocolata cu cat mai multa cacao dar vad ca Hana spune ca este numai cicolata 72% cacao o sa incerc si eu sa fac numai din ciocolata.
Sunt deacord cu tine ca un tort poate fi simplu dar sa arate si bine .
Imi plac torturile cu pasta de zahar si figurine de tot felul dar le ador si pe cele din ciocolata. Te pupic si spor la treaba.

#7324 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2011 - 09:47 PM

Vezi postareaKikenHana, la 23 July 2011 - 05:29 PM, a spus:

Fetelor, ce vedeti nu e piele de ciocolata cu energizant, e doar ciocolata pura 72% cacao! Efectul se obtine foarte simplu, dar aveti nevoie de o placa de marmura pe care sa o tineti in congelator min. 2-3 ore, sa se raceasca bine. Ciocolata se topeste, sa fie la 32-34 grade, se toarna ciocolata pe suprafata de marmura si se intinde un strat subtire cu o spatula. Imediat ciocolata "ingheata", dar in acelasi timp isi pastreaza o maleabilitate. Se ridica stratul de ciocolata cu o spatula sau un cutit, se onduleaza dupa plac (ea isi mentine imediat forma) si se aseaza pe tort. Atata tot!

Decoratiunea asta nu functioneaza cu ciocolata cuvertura care are grasimi vegetale de alta natura decat cacaua. Functioneaza numai cu ciocolata veritabila care are in compozitie doar unt de cacao!

Hana daca am sa bag o placa din sticla in locul celei de marmura are acelas efect sau nu.Sper ca nu te superi ca-ti spun doar Hana imi place cum suna daca te supara o sa-ti spun Andrada.

#7325 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2011 - 10:58 PM

Am trimis copii la culcare si m-am apucat de ornat tortul.
Acest tort este facut din mousse de ciocolata alba si mousse din fructe de padure si ornat cu ciocolata.Cand am facut pozele din cauza calduri din casa au inceput sa se imoaie frunzele de ciocolata sper sa va placa iata rezultatul.
Sectiunea o pun maine.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1067-13114546395503.jpg
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1067-13114546195899.jpg

#7326 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 24 July 2011 - 07:21 AM

Vezi postareamarina, la 23 July 2011 - 09:47 PM, a spus:

Hana daca am sa bag o placa din sticla in locul celei de marmura are acelas efect sau nu.Sper ca nu te superi ca-ti spun doar Hana imi place cum suna daca te supara o sa-ti spun Andrada.

Foarte dragut tortul cuu frunze de ciocolataImagine postata.

Poti sa-mi spui oricum :D. Nu va functiona pe sticla. Trebuie sa fie o bucata de marmura de 2-3 cm grosime, ca sa retina bine frigul. Eventual poti incerca cu o bucata de gresie, care sa fie perfect neteda (fara striatii sau alte decoratii), dar nu vei putea turna la fel de multe foi ca pe marmura mai groasa. Inca ceva, e preferabil sa aveti manusi daca vreti sa incercati, ciocolata topindu-se la temperatura mainii si unde o apucati vor ramane urme sau gauri, manusile blocheaza ceva din temperatura mainilorl. Eu una am mainile foarte calde si imi trebuie manusi mereu cand lucrez cu ciocolata.

De retinut sa prin aceasta metoda nu obtineti o pasta pe care sa o modelati in orice forma, obtineti o foaie de ciocolata maleabila, careia i se pot da pliuri si care trebuie lucrata repede.

artizan

#7327 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 24 July 2011 - 08:07 AM

KikenHana, iti multumesc pentru ca ne dezvalui tehnici noi si surprinzatoare de realizare a unor torturi. Sigur ca nu e suficient sa le inveti pentru a reusi sa obtii rezultate spectaculoase, iti trebuie talent, rabdare si daruire, calitati pe care tu le ai din plin. Felicitari!

#7328 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 July 2011 - 10:47 AM

Multumesc!
Hana cand am vazut foaie de ciocolata de pe tort am crezut ca este cea de modelat dar dupa ce ai spus ca este doar ciocolata mi-am amintit de un filmulet pe care lam vazut acum ceva vreme si intradevar trebuie lucrat repede.O sa incerc si aceasat metoda dar mai intai trebuie sa-mi procur placa de marmura.
Imi place sa lucrez cu ciocolata dar pe caldura asta e insuportabil.Spune-mi laleaua are la baza tehnica cu balonul?
Si cum am promis iata si sectiunea.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1067-13114972392385.jpg

#7329 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 July 2011 - 11:39 AM

Marina, foarte frumos tortuletul. Cu fructe de padure cred ca e foarte aromat :D

#7330 Useril este offline   terezia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 24 July 2011 - 01:19 PM

ultimele torturi : crema de ciocolata si crema de iaurt cu ananas.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1135-13115062904167.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1135-13115063261165.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1135-13115063510452.jpg

#7331 Useril este offline   terezia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 24 July 2011 - 01:24 PM

afinele dupa ce se oxideaza au o culoare verzuie ,cu toate ca la inceput e un mov bestial, si strica toata fatada tortului, eu sunt patita.

#7332 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 July 2011 - 04:04 PM

Vezi postareaArmina, la 24 July 2011 - 11:39 AM, a spus:

Marina, foarte frumos tortuletul. Cu fructe de padure cred ca e foarte aromat :D

Multumesc Armina!
Da este foarte aromat, gustos si racoros este primul meu tort din fructe de padure.

#7333 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 25 July 2011 - 09:40 AM

Kikenhana torturile tale sunt adevarate opere de arta, si eu imi doresc sa ajung la asa performante, dar parca am 2 maini stangi :violent1: .
Am o intrebare la tortul cu 3 feluri de ciocolata, ai facut 2 portii de mousse de ciocolata alba de exemplu ca a iesit asa de groasa? Nu ar fi prea mare deranjul sa imi spui reteta la musse de ciocolata cu cantitati? Vreau si eu sa fac un tort cu musse de ciocolata alba si neagra dar nu stiu ce cantitati sa pun ca sa fie crema asa groasa.

#7334 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBaia Mare

Postat 25 July 2011 - 09:41 AM

Marina sunt parca invidioasa cand vad torturi asa frumoase si mie nu imi ies, arata f apetisant si sectiunea si mai mult.

#7335 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 25 July 2011 - 03:25 PM

Nu am mai intrat de muuult pe aici,dar vad foarte multe personae noi"Bine ati venit" si muulte torturi.Spor la tortalit!

#7336 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2011 - 04:58 PM

Vezi postareaMica83, la 25 July 2011 - 09:41 AM, a spus:

Marina sunt parca invidioasa cand vad torturi asa frumoase si mie nu imi ies, arata f apetisant si sectiunea si mai mult.

Multumesc!
Tortul cu frunze este usor de realizat se face foarte repede.

#7337 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 25 July 2011 - 10:40 PM

Vezi postareaMica83, la 25 July 2011 - 09:40 AM, a spus:

Kikenhana torturile tale sunt adevarate opere de arta, si eu imi doresc sa ajung la asa performante, dar parca am 2 maini stangi =)) .
Am o intrebare la tortul cu 3 feluri de ciocolata, ai facut 2 portii de mousse de ciocolata alba de exemplu ca a iesit asa de groasa? Nu ar fi prea mare deranjul sa imi spui reteta la musse de ciocolata cu cantitati? Vreau si eu sa fac un tort cu musse de ciocolata alba si neagra dar nu stiu ce cantitati sa pun ca sa fie crema asa groasa.

Nu, fac cantitati egale pentru fiecare strat in parte. Astea sunt cantitatie cu care lucrez pentru fiecare dintre cremele unui tort de aprox 1.5 kg:

Crema de oua 250 g (conform retetei descrise la tortul "Felicia")
Ciocolata (neagra, cu lapte, alba) 80 g
Frisca batura 200 g

Ciocolata topita o amestec cu crema batura si la urma incorporez frisca.

artizan

#7338 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBaia Mare

Postat 26 July 2011 - 12:52 PM

Multumesc mult Kiken Hana m-am uitat la tortul (minune) Felicia cred ca am sa incerc si eu sa il fac, am o singura intrebare la prajitura banbken l-am stalcit blatul il pui sa se coaca si il lasi in tava apoi pui peste el al doilea si il pui din nou la cuptor s-au se scot afara si apoi se pun pe olalta.?

#7339 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 July 2011 - 01:09 PM

andrada- esti ca o gura de aer proaspat pe aici ! ma bucur ca ni te-ai alaturat ! desi eu cam trag chiulul , ca intru destul de rar ...cu ocazia asta va mai arat ce am lucrat ; bine , doar o parte din ele , ca de cand nu am postat cred ca am facut peste 30 de torturi :cheers:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

uuuuuhh ! tot sunt cateva :D

#7340 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 26 July 2011 - 01:21 PM

Foarte frumoase torturi DanielaImagine postata.

Mica, pentru baumkuchen se toarna cateva linguri de aluat in tava (30 grame), se niveleaza, se da la cuptor sub griller pana se maroneste, se scoate, peste foaia coapta se mai toarna un rand de aluat, se niveleaza, iar se coace pana se maroneste si tot asa pana termini compozitia.

artizan

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou