Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 02 February 2010 - 06:58 PM
Ramo m-ai omorat cu fundele alea perfecte,iar Monacu lebedele alea atat de gratioase si verdele ala superb.
Postat 02 February 2010 - 07:03 PM
Postat 02 February 2010 - 07:04 PM

vreau sa va arat si un tort facut in doua ore si jumatate-blat pandispan si crema diplomat, ornamente pasta de zahar ramasa de la alt tort,imbracat in frisca

Postat 02 February 2010 - 08:37 PM
Yours4ever, la 02 February 2010 - 07:03 PM, a spus:
...am dat pe google "banana curd dora" si am gasit:
BANANA CURD
Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine.
Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Untului deja topit i se adauga zaharul si pulpa pasata de banane.
Se mai lasa pe foc circa 10' se amesteca f. bine pentru a ramane crema cat mai fara cocoloase.
Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze, daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.
si
blatu' exotic al Lissei
"450 g faina
450 g zahar tos
175 ml ulei
3 oua intregi batute ca pentru omleta
120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
3 banane potrivite facute pireu
160 g ananas taiat marunt ,din conserva ,l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
1 lingurita rasa sare
1 lingurita scortisoara(facultativ)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
Int-un bol se pune faina , bicarbonatul, sarea , zaharul, si scortisoara.
Se adauga ouale si uleiul amestecand cu lingura pana totul devine umed.
Se adauga anansul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor ."
...sper ca astea le cautai!
Postat 02 February 2010 - 08:38 PM
numai asa am putut ca nu stiu dc nu merge calumea siteul de pe culinar'am dat copy si paste
Reteta o am scrisa in masurile cup ,eu am cantarit ingredientele si in grame cand am facut tortul, asa ca o sa le scriu pe amandoua.
Ce ma incanta tare e ca blatul se poate face si sub forma de chec,bananele (cui nu-i plac)se pot inlocui si cu alt' pireu de fructe ,cred ca ar merge si mere ,piersici ...
3 cup faina cernuta
2 cup zahar tos
3/4 cup ulei
1 cup nuci prajite si taiate marunt
1 cup si 3/4 piure de banane
1 cup ananas zdrobit si siropul
1tsp(lingurita) rasa bicarbonat stins cu zeama lamaie
1/2 tsp (lingurita) sare
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie concentrata
Reteta cu masuratorile in grame asa cum le-am masurat eu:
-450 g faina
-450 g zahar tos
-175 ml ulei
-3 oua intregi batute ca pentru omleta
-120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
-3 banane potrivite facute pireu
-160 g ananas taiat marunt ,dupa ce l-am masurat l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
-1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
-1 lingurita rasa sare
-1 lingurita scortisoara(facultativ)
-1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
Se adauga ananasul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor .
Eu am pus intr-o cratita cu diam.de 20 cm si am copt la foc mic in jur de o ora ,am incercat cu scobitoarea si cand a iesit curata a fost gata.
Cand s-a racit l-am taiat in mai multe felii...de fapt am avut 5 felii de 1/2 cm grosime ,se poate taia doar in 3 foi ,fiecare cat vrea foaia de groasa.
Foile nu se insiropeaza deoarece sunt umede , se umplu cu frisca .
In frisca am pus si restul de bucati de ananas ce mi-a ramas de la conserva.
sper ca te-am putut ajuta.
Postat 02 February 2010 - 08:41 PM
bbenyci, la 02 February 2010 - 08:38 PM, a spus:
numai asa am putut ca nu stiu dc nu merge calumea siteul de pe culinar'am dat copy si paste
Reteta o am scrisa in masurile cup ,eu am cantarit ingredientele si in grame cand am facut tortul, asa ca o sa le scriu pe amandoua.
Ce ma incanta tare e ca blatul se poate face si sub forma de chec,bananele (cui nu-i plac)se pot inlocui si cu alt' pireu de fructe ,cred ca ar merge si mere ,piersici ...
3 cup faina cernuta
2 cup zahar tos
3/4 cup ulei
1 cup nuci prajite si taiate marunt
1 cup si 3/4 piure de banane
1 cup ananas zdrobit si siropul
1tsp(lingurita) rasa bicarbonat stins cu zeama lamaie
1/2 tsp (lingurita) sare
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie concentrata
Reteta cu masuratorile in grame asa cum le-am masurat eu:
-450 g faina
-450 g zahar tos
-175 ml ulei
-3 oua intregi batute ca pentru omleta
-120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
-3 banane potrivite facute pireu
-160 g ananas taiat marunt ,dupa ce l-am masurat l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
-1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
-1 lingurita rasa sare
-1 lingurita scortisoara(facultativ)
-1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
Se adauga ananasul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor .
Eu am pus intr-o cratita cu diam.de 20 cm si am copt la foc mic in jur de o ora ,am incercat cu scobitoarea si cand a iesit curata a fost gata.
Cand s-a racit l-am taiat in mai multe felii...de fapt am avut 5 felii de 1/2 cm grosime ,se poate taia doar in 3 foi ,fiecare cat vrea foaia de groasa.
Foile nu se insiropeaza deoarece sunt umede , se umplu cu frisca .
In frisca am pus si restul de bucati de ananas ce mi-a ramas de la conserva.
sper ca te-am putut ajuta.
Postat 02 February 2010 - 10:17 PM
Postat 02 February 2010 - 11:58 PM
yoyo, la 02 February 2010 - 10:46 AM, a spus:
Gloxi - io zic ca nu trebuia sa-ti iei dita mai frigideru, mai bine tineai usa inchisa la bucatarie sa nu iasa frigu

Tortul a foscu blat negresa, mousse cioco alba si mousse cocos.

Cat despre tort, eu zic ca e CEL MAI FAIN DE PANA ACUM! Imi place de numaaaaaaa! Si bebelul ala e mortal!
Ramo, la 02 February 2010 - 05:09 PM, a spus:

Vise taica, vise

Ramo, la 02 February 2010 - 05:09 PM, a spus:

Tortul tau e foarte fain, iar la volanase cum ti-am zis ai gresit tehnica, sper sa te prinzi din filmuletu ala.
Ramo, mi-ai luat vorba din gura. Eu zic sa ii postam noi torturile

MIMI, la 02 February 2010 - 07:04 PM, a spus:
vreau sa va arat si un tort facut in doua ore si jumatate-blat pandispan si crema diplomat, ornamente pasta de zahar ramasa de la alt tort,imbracat in frisca
Mimi, super masinutele. Am niste emotii cat casa ca trebuie sa fac si eu un tort cu masinile astea zambarete din Cars. Tie iti ies super!

si

Postat 03 February 2010 - 08:43 AM
Mimi,inca o masinuta minunata

O sa rideti,dar eu in dimineata asta spun "Lissa,te iubesc!!!!

iata cartea mea de azi:

sa-ti dea Dumnezeu sanatate,Lissa!
Postat 03 February 2010 - 08:47 AM
e mi-nu-na-ta !!!Bravo Stefana http://artaculinara....tyle_emoticons/default/6.gif/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt=':D' /><' />
Postat 03 February 2010 - 08:51 AM

Postat 03 February 2010 - 09:31 AM
felicitari!
cu ce ai scris?
si..detalii....ce se ascunde sub file?

Postat 03 February 2010 - 09:39 AM

Postat 03 February 2010 - 10:27 AM
Yours4ever, la 02 February 2010 - 06:48 PM, a spus:
Imi place lentila! super
De unde iei cartoanele astea? ca si eu tot am cautat, ca ma tot lasa clientii fara tavi
Mersi Ralu, eu le iau de aici dintr-un magazin local (Microlit) care se ocupa cu tot felul de chestii pentru nunti, de la lumanri la tavi, bilute, pene tot ce-ti trece prin minte, foarte fain magazinul, im place sa merg in el cat de des de aceea nu-mi iau mai mult de 4-5 tavi odata

MIMI, la 02 February 2010 - 06:58 PM, a spus:
Ramo m-ai omorat cu fundele alea perfecte,iar Monacu lebedele alea atat de gratioase si verdele ala superb.
Mersi Mimi, fundele nu sunt greu de facut, in 3 miscari sunt gata

MIMI, la 02 February 2010 - 07:04 PM, a spus:
Stai ca nu inteleg ... si masina ai facut-o in aceste 2 ore? daca da, cum truda are tinuta asa buna, e totusi destul de inalta, cum de nu s-a lasat? faci pasta mai tare? Foarte faine amandoua torturile. Nu cred ca ar mai avea cineva curaj sa incerce sa faca masini d-astea, sunt deja marca Mimi
gloxinia, la 02 February 2010 - 11:58 PM, a spus:
Vise taica, vise

Ramo, mi-ai luat vorba din gura. Eu zic sa ii postam noi torturile

Visele intotdeauna pot fi realizate, asa ca mai viseaza numa si vezi tu unde ajungi

Eu is deacord, am o cateva salvate, asa ca Ioana de nu treci la treaba te rezolvam noi

mamistef, la 03 February 2010 - 08:43 AM, a spus:
Mimi,inca o masinuta minunata

O sa rideti,dar eu in dimineata asta spun "Lissa,te iubesc!!!! datorita sfaturilor si imagnilor de pe blogul tau,in care explici atit de frumos cum se face un tort-carte(si nu numai),mi-a iesit si mie din miini ceva de care sunt atit de mindra!Da,o fi avind imperfectiuni,insa sunt in al noualea cer!Ti-am multumit si pe blog la tine,si la mine,si-ti multumesc si aici!!!
iata cartea mea de azi:
sa-ti dea Dumnezeu sanatate,Lissa!
Oh ce carte perfecta, foarte fain ti-a iesit, ai si de ce sa fi multumita, reclama sigur iti faci, macar 2 persoane tre sa vina de pe urma acestui tort. Felicitari!!!
Postat 03 February 2010 - 10:36 AM
Ramo, la 02 February 2010 - 03:18 PM, a spus:
snej, la 02 February 2010 - 02:32 PM, a spus:

Snej imi pare rau ca nu am vazut mai repede, eram on-line dar nu la calculator. Uite acuma folosesc o ciocolata mai speciala sa-i zic asa pe care nu o gasesc in magazine, o iau de la un depozit si nici nu are nume pe ea decat ciocolata cuvertura, care e putin mai moale ca menaju. Inainte foloseam Festina cu rosu, mie imi convine mai mult astalalta acuma ca e mai ieftina decat festina,. dar eu de festina am fost tare multumita.
Toot pe fuga apuc sa intru

Festina nu am vazut pe aici, poate nu m-am uitat atenta dar in afara de Stilla si Transilvania (cred ca asa ii spune) si parca o Codruta nu am vazut. O sa mai casc ochii.
Pun poza cu tentativa de tort cu ciocolata plastica, poate deseara daca nu pic lata de oboseala.
Mona, MamiStef sunt suuuuper pur si simplu operele voastre de arta

Si dau si la restul de fete

Postat 03 February 2010 - 10:39 AM
pana acum foloseam cioco menaj Ana,la 100 de g, si aia e buna, da cred ca ies mai avantajos cu Festina la 1 kg:)
Postat 03 February 2010 - 10:43 AM

cat costa tavile astea si in ce zona e magazinu'?
Postat 03 February 2010 - 10:51 AM
snej, la 03 February 2010 - 10:36 AM, a spus:
Toot pe fuga apuc sa intru

Festina nu am vazut pe aici, poate nu m-am uitat atenta dar in afara de Stilla si Transilvania (cred ca asa ii spune) si parca o Codruta nu am vazut. O sa mai casc ochii.
Pun poza cu tentativa de tort cu ciocolata plastica, poate deseara daca nu pic lata de oboseala.
Snej, depozitul se afla in Cihei dupa frizerie nu are cum sa nu il vada, e o hala mare, poza nu am cum sa pun numa deseara eventual cand vine a meu sot cu telefonu lui ca alt aparat nu mai am

Festina din Real, Metro, Selgros o iau si eu

Chiar te rog sa pui poza deseara, imposibil sa nu-ti fi iesit, poate esti tu prea dura cu tine

Yours4ever, la 03 February 2010 - 10:43 AM, a spus:

cat costa tavile astea si in ce zona e magazinu'?
Ralu, da m-ai intrebat??? Iti ziceam si anul trecut, in vara era plin de ele in toate culorile. Tavile difera la pret in functie de marime, de la 0.80 lei pana la 6.50 cred cea mai mare. Magazinul e in Iosia pe straduta cu magaziunul de materiale(ala de pe colt,unu mic) asa sa explici cui te duce sau se duce pentru tine

Postat 03 February 2010 - 11:04 AM
Ramo, esti nemaipomenita, numai capodopere faci; lebedele, torturile simple cu funda, dar atat de elegante, pinguinii, Alba ca Zapada, canonul, sunt wow, nici nu mai gasesc superlative ca sa ma pot exprima.

Raluca, foarte dulce tortul cu ponei, e foarte vesel si colorat; poneii sunt f reusiti; mie imi place acoperisul si asa plat.

Daniela si Vrabiuta, imi plac printesele voastre, chiar sunt din povesti.

Mimi, ti-ai deschis fabrica de masinute, primesti si cupoane de la programul rabla? Sunt foarte haioase si e de inteles ca au succesul pe care il au. Pe Fifi eu nu o cunosc personal, dar tortul cu ea este nemaipomenit.

Doriana, stiu ca te-ai necajit la tortul cu funda, dar si eu ca multe fete am crezut ca e oglinda acolo in spate, e mai mult decat reusit.

Mona, jos palaria, imi scot si eu trei masele si patru dinti daca apoi fac torturi ca ale tale; imi plac la fel de tare amandoua, si cel de cununie, si cel de botez; iar degradeul trandafirilor cu alb in mijloc m-a innebunit.

Yoyo, foarte dulce bebe in patut si ursuletul de langa, felicitari.

Stefana, tortul carte e foarte reusit de data asta, bravo! (nu ca celalalt ar fi fost de lepadat). Iar Angelina (nu Jolie) este mai reusita decat originalul de pe monitor. Fasii din acelea pe marginea tortului (dar mai mici si verzi