Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#681 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 28 January 2010 - 10:04 AM

Oti , clar ca e nava, se vede :)
vad ca n'ai stat pe tusa

Misha, la multi ani buburuzei tale si tie felicitari pt tort :lol:
Raluca

#682 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2010 - 10:05 AM

Sa-ti traiasca buburuza dragalasa si scumpa. brava. :lol:

#683 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 28 January 2010 - 10:11 AM

am facut si eu un tort ieri pt un domn diriginte din partea elevilor de postliceala, pandispan si mousse'uri de cioco bineinteles....
au vrut inimi cu numele lor... eu as fi ales altceva, dar....clientu' e client:D

Imagini atasate

• Imagine atasata: 411_8b5c2a43150a5762ed50ee34d16a1f0a.jpg
  • Imagine atasata: 411_b0a950a541763a427851a274125741f2.jpg

Raluca

#684 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 28 January 2010 - 12:11 PM

Gloxinia,da' ai muncit nu gluma!Sa stii ca eu nava am vazut,nu altceva :lol:
Misha,felicitari!Sa-ti traiasca buburuza scumpa!
Raluca sa stii ca mie-mi place ideea cu inimioarele cu nume!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#685 Useril este offline   Misha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 28 January 2010 - 02:34 PM

RALUCA,STELLA si MIMI va multumesc de urari si aprecieri {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
Imagine postataImagine postata

#686 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 January 2010 - 03:49 PM

Misha a spus:

si ultimul meu tort pt bubburuza mea care a implinit un anisor
primul meu tort printesa de care fara nici o urma de modestie pot spune ca sunt tare mandra

ai si de ce sa fii mandra
ti-a iesit fff fain
felicitari :D
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#687 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 28 January 2010 - 06:00 PM

Am garajul plin de limuzine,una si una :floare:
-blat pandispan si crema vanilie

Imagine atasata: 190_19cf89ddab3e8f4336d689b51af5b295.jpg

-mica printesa-blat cacao,crema ganache cioco neagra,ornat frisca

Imagine atasata: 190_d8547a654c8e11aac00d249788b0db7a.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#688 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 28 January 2010 - 06:07 PM

suuuper,Mimi,vad ca nu somezi deloc!! :D Foarte,foarte frumoase!

felicitari,Misha,sa-ti fie sanatoasa puiuta si sa creasca mare si frumoasa! :floare: foarte frumoase tortuletele,iar printesele(si tortul,dar mai ales mocutza mica) sunt minunate!

Gloxi,foarte frumoase torturile,si multeeee :P

Raluca,si mie imi place f mult tortul,seamana cu un catalog stilizat si plin de sentimente frumoase :floare:

#689 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 28 January 2010 - 07:22 PM

De cate ori intru aici raman fara cuvinte . Felicitari tuturor fetelor ! :floare:

Gloxi, chitara si eu tre` sa fac , pe 21 februarie sarbatorim cealalta mandra , si am comanda , chitara cu Hanna Montana :P ... Sper sa gasesc ceva folie cu Hanna , din aia pe suport de napolitana , daca nu ... facem doar chitara . Mersi de idee . :P La celelalte torturi ai avut ce munci . :P Cu ce stabilizezi frisca ? Mie deocamdata mi-e tare frica de ornatul cu frisca . Sa-ti traiasca matusa , socru , si voi pe langa ei .
:floare:

Misha , sa-ti traiasca printesa , sa fie sanatoasa si sa va aduca multe bucurii . Tortul e foarte frumos . :D

Raluca , frumos cadou , frumos decorul , mie imi place ideea cu inimioare cu numele elevilor . Felicitari pentru munca depusa . :P

Mimi , ma dai gata cu limuzinele tale . Musai tre` sa incerc si eu una . Poate detaliezi putin tehnica ... :P Foarte frumoase amandoua . Ce blat (dimensiune si ingrediente) ai folosit la cel cu masina ? :P

Pun si eu un tort ce l-am facut pentru o petrecere de 17 ani . Blat negresa , mousse de cocos si crema caramel .
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

As fi vrut sa iasa mai albastru , dar colorantii mei atata au putut , la decorat , am fost rau in pana de idei , nu stiam ce se potriveste pentru un baiat de 17 ani ...

Va pup pe toate si va urez o seara minunata .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#690 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 28 January 2010 - 07:25 PM

Ah,piscatura asta frumoasa....am penseta,dar n-am curaj! Trebuie sa exersez odata pe o bucata de pasta de zahar,sa-mi dau si eu mina! E foarte frumos tortul "17",Doriana,si culoarea e foarte frumoasa!

#691 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 28 January 2010 - 09:58 PM

fetelor, m'a sunat doamna care mi'a comandat tortu', profu' a fost tare incantat, o zis ca el nu mananca tort de obicei si o mancat de data asta o felie intreaga:) si a luat acasa toate inimioarele , elevii sunt de fapt asa la vreo 30-40 de ani:)

Doriana
... mie chiar imi place culoarea! si tortu, arata tare bine! ,si modelu ala cu penseta e super.

MIMI
, nu parchezi una si la mine in garaj? hai ca ma duc sa fac loc:)
Raluca

#692 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 29 January 2010 - 03:47 PM

Taylor, Cec, multu frumos :pupic:

Mimi, Misha, ati facut niste torturi grozave!
Ralu, super idee cu inimile alea. Arata de milioane! :love3:
Doriana, fain tortul de baiat. Si albastrul e tare reusit. Ce fel de colorant e? Ala unguresc lichid? Frisca o stabilizez cu... zahar pudra =)) Aha, si cand am smantana proaspata de la vacuta (nu cumparata din magazin) pun cate o lingura doua. Acum iarna, smantana are un gust amarui daca vacile trebuie sa fete si nu o folosesc.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#693 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 29 January 2010 - 10:39 PM

Lissa te felicit si aici :D ,oricum ti-am mai zis balerina nu ma fac :laughing7: (dar as vrea sa te rog sa pui poza cu sablonul sa o am si eu ,niciodata nu se stie), si o intrebare :inainte de a orna tortul, tu il tai sau sunt urmele de la cutit (adica sper ca m-ai inteles :D ) :D
Gloxi ai tortalit nu gluma ,deci tu stii sa faci trandafiri din frica si nu mi-ai spus? :lol: ,si sa stii ca nici eu nu vad nava a fi palarie ,si nava ca nava dar martienii si astronautii sunt de belea :D :D
Yours4ever sa stii ca imi place ideea de a pune numele copiilor pe tort (e posibil sa fac si eu un tort pentru banchet si tot asa m-am gandit si eu ,doar ca o sa fie puse pe sarma ,asaa in aer ,dar e doar in faza de verificare a pietii deci , nimic nu e sigur ,dar mintea mea lucreaza :idea: sssttttt nu mai spui la nimeni :D )
MIMI ma bucur ca ti-ai umplut garajul de masini si frumoase pe deasupra, si mai esti si in avantaj..... nu platesti taxa pe mediu, impozite , etc... ce ma cer astia =))
Doriana mie imi place si culoarea albastra :drool: si tortul in sine cum arata simplu si finut :D
Misha buburuza ta e frumoaaaaasssaaaa foc :love3: , mai ales cu falcutele alea dolofane ,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de fiecare moment petrecut alaturi de ea :pupic: :D ..... tin sa-ti multumesc pentru reteta tort jeleului colorat :D si pun acum dovada :D inculsiv modelul "furat" :DImagine atasata: 475_346cca2d0f1afcbafbc323c841254917.jpg
ambele au mousse de lamaie unul cu vanilei si celalalt de cocos :D

Imagini atasate

• Imagine atasata: 475_0be4c22e8032e23f6587490eea56590d.jpg

nelly_th2001

#694 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 30 January 2010 - 11:16 AM

Va multumesc pentru aprecieri . {SMILIES_PATH}/6.gif:drool:<" title="arms" />

Gloxi , intr-adevar , se vede ca e nava , si culoarea , metalizata , foarte faina . Frisca o stabilizezi cu zahar pudra ? La cata frisca (ml) cat zahar(linguri) pui ? Sau cum faci ? Frisca , de care folosesti ?
Da , colorantii mei sunt cei unguresti , lichizi , am facut pasta de zahar cam o portie jumate si am pus 5 ml de colorant albastru , mi-a fost frica sa pun mai mult pt a nu mi se faramita pasta . A iesit mai mult un albastru verzui , nu era urat , dar as fi vrut mai albastru .

Stefania , modelul cu penseta e insiratie Lissa , ii multumesc inca o data ca e o profesoara asa buna si impartaseste atatea secrete cu noi . :D Si chiar nu e greu de facut , trebuie doar sa pastrezi o anumita linie , pe care eu inca nu o pot pastra , si mi-a iesit modelul putin intr-o parte . Data viitoare o sa incerc sa trasez cu o scobitoare ceva linii ajutatoare ... :D

Nelly , frumoase torturile tale . :D Jeleul colorat e cel de deasupra , nu ? Cum l-ai facut ?
mama de fete cucuiete Imagine postata

#695 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 30 January 2010 - 01:05 PM

Buna,fetele!
Nelly,foarte frumoase torturi,jeleul verde e wow! :(

Azi am terminat si eu tortul Angelina Ballerina.Zilele urmatoare astept poze de la petrecere si aflu daca fetita a fost incintata de soricica.
Imagine postata
Imagine postata

Inauntru a fost blat negresa f.insiropat si mousse de cioco. Banal,insa din pacate fetitei nu-i plac nici frisca,nici fructele,nici alte combinatii. :)

#696 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Locationtorino

Postat 30 January 2010 - 01:08 PM

ma uit la torturile voastre,care mai de care mai frumos :)
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#697 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 30 January 2010 - 01:09 PM

Doriana,s-a mai discutat cred,dar nu stiu unde ca sa-ti arat, in legatura cu colorantul lichid.Eu cind fac pasta de zahar si pot folosi colorant lichid(in functie de culoarea pe care consider ca o va avea tortul) pun in apa in care se hidrateaza gelatina in loc de o lingura -doua de apa,o lingura-doua de colorant lichid.(de obicei folosesc colorant romanesc lichid cind stiu ca vreau sa fac un tort roz,bleu sau vernil).Cred ca Adriana scrisese undeva pe culinar :)

#698 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 30 January 2010 - 10:38 PM

Am facut si eu un tort,un model care imi doream de mult timp sa-l fac.Ca de obicei nu sunt f. multumita de cum mi-a iesit,mi-l inchipuiam altfel,dar ma rog.Pandispan cu ciocolata,crema ganache si bucatele de snickers.
Imagine atasata: 352_7783161b1b5beea47a30644896807e72.jpg

Mi-am clatit ochii si cu torturile voastre,super toate.Gloxinia,imi place nava ta:-)/Mamistef-balerina ti-a iesit perfecta,iar tortul este foarte bine nivelat si imbracat in pasta,originala si ideea cu fasiile acelea.

#699 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2010 - 12:12 AM

Doriana a spus:

Va multumesc pentru aprecieri . {SMILIES_PATH}/6.gif:-*<" title="arms" />

Gloxi , intr-adevar , se vede ca e nava , si culoarea , metalizata , foarte faina . Frisca o stabilizezi cu zahar pudra ? La cata frisca (ml) cat zahar(linguri) pui ? Sau cum faci ? Frisca , de care folosesti ?
Da , colorantii mei sunt cei unguresti , lichizi , am facut pasta de zahar cam o portie jumate si am pus 5 ml de colorant albastru , mi-a fost frica sa pun mai mult pt a nu mi se faramita pasta . A iesit mai mult un albastru verzui , nu era urat , dar as fi vrut mai albastru .

Doriana, zahar pun la oki. pana se inatreste frisca. Ai sa iti dai seama imediat. pui zaharul dupa ce frisca e batuta biiiine, batz. Frisca folosesc mai nou Hulala. Am incercat si altele insa nu am fost incantata de gust sau pret. Asta o iau cu 87 mii de obicei din kaufland. Acu am gasit Magic Chef la 5 lei si ceva am sa o incerc, mi-am luat 1 l.

ortansa a spus:

Am facut si eu un tort,un model care imi doream de mult timp sa-l fac.Ca de obicei nu sunt f. multumita de cum mi-a iesit,mi-l inchipuiam altfel,dar ma rog.Pandispan cu ciocolata,crema ganache si bucatele de snickers.
[attachment=0]IMG_1999.jpg[/attachment]

Mi-am clatit ochii si cu torturile voastre,super toate.Gloxinia,imi place nava ta:-)/Mamistef-balerina ti-a iesit perfecta,iar tortul este foarte bine nivelat si imbracat in pasta,originala si ideea cu fasiile acelea.

Dar e chiar frumos. ce nu iti place la el? eu mor cand vad funda aia. Am incercat-o si eu si nu mi-a iesit. :cry:

Mamistef, balerina e mortalaaaaaaaaaaaaaa! Vai cat e de frumos tortuletul! Eu cred ca fetita a foost FOARTE FERICITA cu asemenea tort. Bravo!!!! :-*

Nely, tortuile tale sunt yami :tongue3:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#700 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2010 - 12:30 AM

Am tot stat daca sa va arat sau nu isprava de saptamana asta. Apoi iaca ca va arat ca poti gresi si sa vedeti si cum. Am facut un tort pe care l-am dus la o verisoara care ne-a chemat in vizita. Blat negressa, crema din tortul musette al Dorei. :tongue3: In loc de lapte condensat am folosit dulce di leche facut din 2 l de lapte. Crema a iesit minunata. Si fiindca nu stiam cum sa il ornez, am vrut sa il imbrac in ciocolata. Deci daca aveti in loc de bucatarie o camera frigorifica ca si a mea, nu faceti asta. Pana am intins ciocolata pe fasia de hartie lunga de 90 cm, intr-o parte deja cicoco se intarise :D asa ca tortul meu a iesit cam sifonat. Bine, mare bai nu e, caci noi l-am halit in familie insa mi-a fost ciudaaa. Deci pana la vara nu mai incerc figura asta.
Asta e impricinatul:

Imagine atasata: 71_e7c4ece2b97d348dd6347f16e32364c4.jpg

Sper sa reusesc maine sa fac rost de o poza cu sectiunea. Daca va place laptele si tot ce tine de el, merita sa incercati crema asta. E minunata! Dora :-* :-* pentru reteta. De blat nu mi-am batut capul, caci imi place negressa atat de mult ca nu il dau pe nimic :D, desi cred ca se combina tare bine blatul de cocos aici. :-*
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37