Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#3121
Postat 19 July 2010 - 08:20 AM
Elida,ca de obicei ,ff frumoase.
#3122
Postat 19 July 2010 - 08:29 AM

#3123
Postat 19 July 2010 - 01:29 PM
#3124
Postat 19 July 2010 - 02:28 PM

Mimi, super primavaraticul tau!

si

#3125
Postat 19 July 2010 - 03:09 PM

Hello Kitty avut crema de iaurt cu fr de padure, Dr. a avut caramel si cocos iar cele 2 inele au fost diferite. Unul cu ciocolata cu visine si celalalt cu iaurt, afine, zmeura si ceva mix de fr de padure de la punga.
Si urmeaza cateva zile de vacantaaa!

Imagini atasate
#3126
Postat 19 July 2010 - 03:43 PM


#3127
Postat 20 July 2010 - 12:51 PM
cec, la 16 July 2010 - 03:48 PM, a spus:
Ma bucur ca-ti place!Inimioara a mers destul de repede ca si decorare. Funda iar si aceea merge repede numai trebuia facuta cu o zi inainte nu in momentul decorarii

Intotdeauna las decorul pe ultima suta de metri

Felicitari pentru frumosul tort cu masinutze. La multi ani baiatului si crestere mare!
gloxinia, la 16 July 2010 - 05:07 PM, a spus:
Oti draga mea asta e viata! Dumnezeu are calea Lui si noi trebuie sa o urmam.
Multumesc.....sunt nemultumita de ce a iesit in general(mia culpa )pentru ca sincera sa fiu desi fac decorurile in ultimul minut parca acum mi-am iesit din mana....nu mai pot face aceleasi decoruri ca inainte care le faceam tot asa pe ultima suta de metri

Tu ma enervezi ca ai n flori facute si gata de pus pe torturi. Musai tre sa-ti calc prin ograda poate se prinde si de mine munca in anticipatie


dora, la 16 July 2010 - 10:04 PM, a spus:

Multumesc draga mea

Ramo, la 17 July 2010 - 10:23 AM, a spus:

Dumnezeu ne inconjoara cu iubire si astfel nu ne simtim singure.Multumesc pentru gandurile tale!
Imi e frica de funda de aceea mare ca o floare care are multe bucle.La aceasta funda si tort m-au terminat dungile alea.Bine ca a trecut.Fa bine si vina cu torturi ca aici numai vorbesti da nu vedem nimic din ce mai faci si abia astept sa ne incanti privirile.
MIMI, la 17 July 2010 - 02:13 PM, a spus:
Multumesc draga mea. Mie iar imi place foarte mult tortul cu flori si cel cu minge sincera sa fiu mor de invidie (vorba lui Foxyy) cand vad ce hexagoane si ce frumos faci mingea

Spune-mi te rog ce dimensiune are blatul de sub minge si cum il faci cu blat foi sau coci blatul si-l tai la dimensiunea respectiva?
Livia felicitari pentru frumoasele torturi. O sandalutza am vrut sa-i fac sorei insa nu am avut suficient pentru uscare astfel am lasa-o balta.
Anca_B, la 18 July 2010 - 01:25 PM, a spus:
Multumesc. Mai am de muncit la detalii insa acum nu am dispozitia necesara pentru concentrare la decoruri.Timpul le rezolva pe toate.
Elida-silvia ai facut torturi foarte frumoase. Felicitari!
Snej draga mea senzationale. Stau sa ma uit la ele ca la tablouri. Lucrezi atat de elegant si de curat. Felicitari la scena deschisa!
Intrebari:
1.Ce inaltime are un tort?...pentru ca toate mi se par de aceasi dimensiune si nu inteleg in ce le montezi de le poti scoate la fel??
2.Dupa ce le umpli cat le lasi la frigider sa se aseze ca ies asa de drepte pe lateraleeee?.....la mine cand desprind cercul mai vine cu cercul putina crema si pun unt pe margine insa parca nu sunt asa drepte ca ale tale.
3.Astfel: tu ungi cu strat gros de unt sau lasi pasta mai groasa?
4.Ai folosit cumva colorant praf de ai scos rosul respectiv la kitty cat?
5.Nu cazi lata de oboseala dupa un tort chiar daca e mic?Nu de alata dar,daca as face 3 si mai ales toate de dimensiunea aia m-au duce cu targa direct la perfuzabil....termelata ca bacccteria...putin spus termelata.
6.Spune-mi in mare pentru toate cele 3 din wee asta cand ai inceput munca pt ele si eventual pe zile cand ai facut restul etapelor si anume creme, lasat la asezat, ungere cu unt, decor, imbracare, finisare...etc.
Vacanta placuta si te asteptam cu alte torturi pentru ca observ ca faci angro.
#3128
Postat 20 July 2010 - 01:49 PM
yoyo, la 20 July 2010 - 12:51 PM, a spus:
Snej draga mea senzationale. Stau sa ma uit la ele ca la tablouri. Lucrezi atat de elegant si de curat. Felicitari la scena deschisa!
Intrebari:
1.Ce inaltime are un tort?...pentru ca toate mi se par de aceasi dimensiune si nu inteleg in ce le montezi de le poti scoate la fel??
Cred ca ma triseaza pozele. De ex Tortul cu floricele e de 6 Kg si pare micut in comparatie cu cel DR. care are 1,5 kg sau cel cu 2 inele care are pe undeva aproape de 5 kg. Am inel detasabil si de obicei le fac pe toate de inaltimea lui, cam 8-9-10 cm. Mai nou pun tortul in diverse etape pe cantar si vad cat mai pun crema , fructe ca sa nu mai depasesc atat de mult limita ceruta. Cred ca m-am invatat cu tavile si cu masuratul ca le cam stiu acum. Mai am parte si de suprize dar mai rar.
2.Dupa ce le umpli cat le lasi la frigider sa se aseze ca ies asa de drepte pe lateraleeee?.....la mine cand desprind cercul mai vine cu cercul putina crema si pun unt pe margine insa parca nu sunt asa drepte ca ale tale.
Cand pot umplu tortul dimineata inainte sa plec la serviciu si seara cand vin il termin. Eu nu fac creme multe la un tort si blaturi de diverse consistente si atunci imi e mai usor. Crema incerc pe cat pot sa o fac atunci dimineata, apoi asamblez. Sta in forma, asamblat, de la 9 dimi la 6 seara ca asa se nimereste daca e inainte de sambata. Daca incep de sambata atunci sta doar vreo juma de ora in congelator sau ceva mai mult in frigi, ca n-am timp sa stau sa-l bibilesc. Cand vreau sa scot inelul dau cu un cutit pe margine cat sa se desprinda frumos.
Si eu am denivelari, fructele imi lasa zeama, am blaturi ciobite dar pe margine tot timpul acopar cu foile de pandispan. Imi indreapta marginile si sunt netede. Le dau cu un strat subtire de Rama, fara zahar fara nimic, nici nu are sens daca te gandesti cat zahar e in pasta. E doar ca sa adere bine pasta.
Pasta e cum o nimeresc, cand mai moale cand mai tare, acu mai imi face si bucuria sa transpire. Ca ma distram de numai cand ma intreba Ramo daca am aparat cu abur




Mai am o spatula cu care netezesc tortul dupa ce l-am imbracat in pasta. In rest nu-i fac nimic deosebit
3.Astfel: tu ungi cu strat gros de unt sau lasi pasta mai groasa?
Am explicat mai sus partea cu foaia de pandispan
4.Ai folosit cumva colorant praf de ai scos rosul respectiv la kitty cat?
Nu am coloranti decat de la Wilton, gel si rosu si galben lichid din Real.
Pasta aceea am cumparat-o intr-un excel de zel din Olanda. AM luat un kg si apoi m-am zgariat pe ochi de scumpa ce a fost....
5.Nu cazi lata de oboseala dupa un tort chiar daca e mic?Nu de alata dar,daca as face 3 si mai ales toate de dimensiunea aia m-au duce cu targa direct la perfuzabil....termelata ca bacccteria...putin spus termelata.
Ba daaa...pic si eu lata

6.Spune-mi in mare pentru toate cele 3 din wee asta cand ai inceput munca pt ele si eventual pe zile cand ai facut restul etapelor si anume creme, lasat la asezat, ungere cu unt, decor, imbracare, finisare...etc.
Vacanta placuta si te asteptam cu alte torturi pentru ca observ ca faci angro.
Am inceput de joi seara cand am copt blaturile si am facut o crema pt cel DR.. Vineri dimi am reusit sa fac crema pt tortul cu hello kitty si sa asamblez doar etajul de jos. Vineri seara am asamblat si etajul de sus si tortul micut cu Dr. Le-am imbracat in foaie de pandispan, dat cu Rama si imbracat in pasta. Incepusem treaba vineri dupa-masa la 6 si am terminat pe la 1 noaptea ca am stat sa fac si floricelele pentru hello kitty. Sambata am inceput de la 9 sa lipesc floricelele, sa o fac pe kitty sa finisez, fac banda de jur imprejur, cateva poze si la 10.30 eram gata cu el. M-am apucat de Dr. cu facutul de halat alb, cravata, stetoscop. Le fac pe loc ca uneori nu le nimeresc ca si dimensiune si uneori nu apuca sa se usuce si imi ies strambe diverse chestii. Asta e. La 1 la pranz era gata si asta.
Pe la 4 m-am apucat de asamblat inelul mare si l-am lasat cam juma de ora in congelator ca ma grabeam. Amica mea a nascut mult mai repede decat voia si atunci si party-ul ce trebuia sa fie pt parintii ei s-a decalat un pic. In loc de duminica seara a vrut tortul duminica dimi la 11.
Asa ca am bagat viteza si la 6 seara ma apucam de asamblat si 2/3 din celalat inel. Pt ca erau creme diferite, asta era de cioco, mi-ar fi iesit mai mic ca inaltime. Si nici platou asa lat nu aveam si mai si depaseam cele 4 kg intentionate. Asa ca am taiat 1/3 din fiecare blat si am mai facut de un strat, fix cat imi trebuia sa fie de aceeasi inaltime cu celalalt. Am avut noroc ca mi-a bubuit mintea...ca numai ce incepusem sa transpir de emotii.
La 10 seara erau deja imbracate in pasta si eu ma apucam de facut marginile si trandafirasii...chestiune care m-a tinut ocupata pana pe la 12 noaptea.
Duminica dimi la 9 am luat-o de la capat cu vopsit trandafirasii si lipit pe tort, dichisit si finisat. Am terminat pe la 11 ca am mai facut inca ceva trandafiri ca mi se parea ca ar mai trebui.
Cam asta e in mare un orar de-al meu. Vesnic se nimereste ca in acelasi w-e sa am de facut torturi pentru vreo 2-3 prietene si se supara daca fac pentru unele si pe altele le refuz. Am si refuzat ca ma plimbam pe la dentist si stateam cu orele si pe acolo si nu m-as fi descurcat cu timpul.
Mai intreaba daca vrei sa stii ceva.
Editez mai incolo si raspund la restul ca misuna seful prin birou

Gata, am terminat de explicat

#3129
Postat 20 July 2010 - 02:07 PM
Snej lucrezi impecabil, felicitari!
Silvia torturile tale de nunta sunt...deosebite, imi plac mult!
Saptamana viitoare am si eu un tort pt o cununie civila, am putine emotii, dar sper sa ma descurc. Voi trece cu siguranta pe aici sa va arat ce-a iesit.
Spor la tortalit!
Ps: Unde e "dincolo-torturate"

#3130
Postat 20 July 2010 - 02:46 PM
snej, la 20 July 2010 - 01:49 PM, a spus:
Pasta aceea am cumparat-o intr-un excel de zel din Olanda. AM luat un kg si apoi m-am zgariat pe ochi de scumpa ce a fost....[/color]
Snej, torturile tale sunt perfecte! Imi place ca sunt curate si ai mare atentie la detalii. Te rugam sa treci mai des pe la noi.
Imi poti spune de unde anume din Olanda ai cumparat pasta? Am drum vara asta pe acolo si am auzit ca sunt niste magazine de cake-decorating senzationale, dar nu stiu exact unde anume. Macar aproximativ daca imi poti spune pe unde e... te rog!
#3131
Postat 20 July 2010 - 03:48 PM
Luminis, la 20 July 2010 - 02:46 PM, a spus:
snej, la 20 July 2010 - 01:49 PM, a spus:
Pasta aceea am cumparat-o intr-un excel de zel din Olanda. AM luat un kg si apoi m-am zgariat pe ochi de scumpa ce a fost....[/color]
Snej, torturile tale sunt perfecte! Imi place ca sunt curate si ai mare atentie la detalii. Te rugam sa treci mai des pe la noi.
Imi poti spune de unde anume din Olanda ai cumparat pasta? Am drum vara asta pe acolo si am auzit ca sunt niste magazine de cake-decorating senzationale, dar nu stiu exact unde anume. Macar aproximativ daca imi poti spune pe unde e... te rog!
uite : De leukste Taarten Shop
Eendrachtstraat 2A
1531 DV Wormer
Am dat 8 E pe un kg de pasta cu care nu faci mare lucru, e putina. Asa ca o sa ma distrez in continuare cu pasta de zahar sau de lapte praf...
#3132
Postat 20 July 2010 - 06:24 PM
Luminis, la 20 July 2010 - 02:46 PM, a spus:
Uite inca cateva site-uri si vezi tu locatia lor.
http://www.maakjetaart.nl/osCommerce/
http://www.taartende...9e6dd54046ec599
http://www.deleukste...8b706e93e634d60
Snej sincera sa fiu te misti foarte rapid. Eu la un decor pierddddddd waw, mai bine zis stau la un decor minim 2 ore desi poate cateodata aleg un decor simplu pe principiul sa mearga repede (ma refer la torturile care le dau moca) si tot mult minim 2 ore stau pe executie.
Cand am citit procesul de executie al tau sincer m-am crucit cum le-ai combinat cum le-ai facut si ai fost in timp.
#3133
Postat 24 July 2010 - 03:26 PM
#3134
Postat 24 July 2010 - 04:17 PM
dani_ela, la 24 July 2010 - 03:26 PM, a spus:
Prezent! Tocmai am terminat si ultimul tort din we asta:
Le pun pe rand, toate sunt negresa cu cioco. Unele cu 3 cioco altele cu cioco si visine sau doar cioco:




Va rog sa va dati cu parerea ce animal e ala gri


si

#3135
Postat 24 July 2010 - 05:07 PM
[attachment=22921:22-07-10_0940.jpg]
[attachment=22922:22-07-10_0944.jpg]
[attachment=22923:22-07-10_0943.jpg]
Imagini atasate
#3136
Postat 24 July 2010 - 06:28 PM
gloxinia, la 24 July 2010 - 04:17 PM, a spus:
dani_ela, la 24 July 2010 - 03:26 PM, a spus:
Prezent! Tocmai am terminat si ultimul tort din we asta:
Le pun pe rand, toate sunt negresa cu cioco. Unele cu 3 cioco altele cu cioco si visine sau doar cioco:
Va rog sa va dati cu parerea ce animal e ala gri

Ala e clar, rechin. Intrebarea e: vinul? de care e vinul? mie imi place rosu sec!
Super torturile. Imi place tare Tom si Jerry; e pictat pe pasta sau colorat cu carioca?
Cand ai timp sa faci atatea? Si sa mai cresti si 2 copii?
#3137
Postat 24 July 2010 - 10:22 PM
Luminis, la 24 July 2010 - 06:28 PM, a spus:
Super torturile. Imi place tare Tom si Jerry; e pictat pe pasta sau colorat cu carioca?
Cand ai timp sa faci atatea? Si sa mai cresti si 2 copii?
Deci daca tu ai zis rechin care te ai cu pescuitul e bine



Si de facut le fac noaptea



si

#3138
Postat 25 July 2010 - 08:54 AM
gloxinia, la 24 July 2010 - 10:22 PM, a spus:
Deci daca tu ai zis rechin care te ai cu pescuitul e bine



Si de facut le fac noaptea


Fata, balena nu are colti din aia sau chiar daca ii are nu-i tine la vedere... Si ma enervezi cu cariocile tale

Tortul cu Scooby... vine si aici.
#3139
Postat 25 July 2010 - 12:40 PM
Imi place cel cu Tom, n-ma prea inteles chestia cu placa, trebuie sa mai aprofundam discutia,balena sau rechinul, cum vrei tu, e faina oricum, ai avut ce modela la el, dar super ti-a iesit, cel cu floricele e foarte elegant !

#3140
Postat 25 July 2010 - 02:13 PM

Ea zice: care tort ?
eu : pai nu l-ai vazut ?????????

Deci , va dati seama , da nu sunam cred ca nu-l mai vedeau in veci...
si acum pozele...