Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 25 August 2010 - 08:02 PM
no, iertati-ma ca pana la urma le-am postat aproape pe toate.. in ordinea inversa executarii...ultimele sunt cele dintai..se poate observa tehnica inca nesigura..nu ca nu as avea si acum muuulte de invatat si exersat..nu stiu daca am voie sa pun atatea torturi...daca nu, rog un administrator sa mi le stearga sau sa le mute, unde stie ca e locul potrivit. astept critici..dar si laude..va rog , fiti generoase cu ambele.
Postat 25 August 2010 - 08:43 PM
Postat 25 August 2010 - 09:23 PM
vrabiuta, la 20 August 2010 - 09:25 PM, a spus:
Si frumoasa! Imi place poza din avatar !
Multumesc mult Olgutzo draga...pt ambele complimente!!!

MIMI, la 21 August 2010 - 09:47 AM, a spus:
Mimi iti multumesc frumos si da-mi voie sa te felicit la randu-mi pt torturile minunate...tortul de nunta este fff frumos...felicitari
dani_ela, la 21 August 2010 - 03:22 PM, a spus:
Elegant ca elegant...dar sa vezi ce buuuun a fost!!!..oricum iti multumesc...btw imi plac ultimele tale torturi
Livia, la 21 August 2010 - 05:16 PM, a spus:
Livia draga intentia mea nu este sa va las fara grai sau fara suflare...ci doar sa va inspir...
felicitari pt torturi...ce finut este al doilea...

gloxinia, la 22 August 2010 - 12:29 AM, a spus:

Fataaa mersic...vad ca si tu excelezi pe zi ce trece la tortalit...brava

Ramo, la 22 August 2010 - 04:49 PM, a spus:
Oh Dora, cum poate sa arate, ce culori puternice. Cum ai facut negru ala sa aiba asa culoare intensa? E indecent de perfect acest tort si cat e de drept, love it

Multumesc pt aprecieri...si tu faci torturi frumoase...cel de nunta este fabulos...daca ar fi avut si florile facute tot de tine ti-as fi dat 10...asa doar un +9

Postat 25 August 2010 - 09:37 PM
Sapaceanu Simona, la 23 August 2010 - 10:40 AM, a spus:
Foarte dragute si ingrijite Simona...

monicagurea, la 25 August 2010 - 05:28 PM, a spus:
Bun venit Monica!!! Torturile tale ti le-am admirat si dincolo...si daca tot avem liber la critici si laude..sa incep...
Imi place mult manualitatea ta in ceea ce priveste personajele...reusesti sa le dai un aspect aproape real...
Evolutia ta (cum bine ai specificat tu insati) este notabila...la torturile de inceput nu finisai atat de bine pasta pe tort...Critici am la adresa florilor...mai ai de lucrat...si mai ales la trandafiri...incearca sa-i redai reali...deci fa sa dispara acel con din mijloc...acoperindu-l cu o petala...ia un trandafir din natura si studiaza-l...incearca sa-l redai cat mai fidel...
Spor in continuare iti doresc...si nastere usoara!!!

Postat 25 August 2010 - 09:59 PM
monicagurea, la 25 August 2010 - 08:02 PM, a spus:
Bine ai venit la noi, Monica. Eu te stiu de dincolo, te-am admirat si pe acolo. Torturile tale sunt frumoase foc, imi plac mult figurinele, se vede ca ai evoluat mult.
Postat 25 August 2010 - 10:07 PM
dora, la 25 August 2010 - 09:37 PM, a spus:
Sapaceanu Simona, la 23 August 2010 - 10:40 AM, a spus:
Foarte dragute si ingrijite Simona...

monicagurea, la 25 August 2010 - 05:28 PM, a spus:
Bun venit Monica!!! Torturile tale ti le-am admirat si dincolo...si daca tot avem liber la critici si laude..sa incep...
Imi place mult manualitatea ta in ceea ce priveste personajele...reusesti sa le dai un aspect aproape real...
Evolutia ta (cum bine ai specificat tu insati) este notabila...la torturile de inceput nu finisai atat de bine pasta pe tort...Critici am la adresa florilor...mai ai de lucrat...si mai ales la trandafiri...incearca sa-i redai reali...deci fa sa dispara acel con din mijloc...acoperindu-l cu o petala...ia un trandafir din natura si studiaza-l...incearca sa-l redai cat mai fidel...
Spor in continuare iti doresc...si nastere usoara!!!

multumesc mult si pentru aprecieri si pentru sfaturi. asa este..dupa ce am umblat mult pe aici am tras concluzia ca nu as putea face flori..trandafirii sunt exceptia..mi se pare tare greu, va admir pe toate cele ce reusiti sa faceti asta..si la fel..nu imi iese deloc orice fel de decor cu royal icing..voi mai incerca, insa.
Postat 25 August 2010 - 10:17 PM

Monica tare as fi curioasa sa vad cum reusesti sa faci acele fetze asa frumoase si expresive.

si

Postat 25 August 2010 - 11:02 PM
dora, la 22 August 2010 - 11:11 PM, a spus:
Ramo, la 23 August 2010 - 08:23 AM, a spus:
Mersi CEci, Felicitari pentru munca prestata, ai avut ceva de lucru cu 200 de briose imbracate si dichisite, dar ati-a meritat ca au iesit tare faine. La multi ani mamei tale.
Multumesc
Mi-a luat vreo 3 zile floricelele(cateva ore pe zi asa printre altele)si 2 zile ornatul si facutul
Cred ca am migalit mai mult cu ele decat as fi facut-o cu tortul
Multumesc si de urare
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 25 August 2010 - 11:21 PM
MIMI, la 23 August 2010 - 03:01 PM, a spus:
cec, la 22 August 2010 - 06:24 PM, a spus:
Torturile le-am vazut si mi-au placut toate, asa ca felicitarile vor fi in grup caci toate le meritati
Si fiindca nici eu nu am stat degeaba va voi arata ce incercari am mai avut
Fiindca nu am mai facut tortul de nunta ci doar ornamentele si niste briose (vreo 200)le voi pune aici sa le vedeti nestiind unde altundeva sa le pun
ai muncit nu gluma la briose!
Orhideele sunt superbe!La multi ani mamei!
asa e am muncit ceva la ele dar cei ce le-au vazut au fost "incantati" asa ca zic ca s-a meritat
mai am o comanda de 200 pt o nunta in octombrie
multumesc de apreciere si urare
dani_ela, la 23 August 2010 - 09:30 PM, a spus:
cecilia - dar ai avut activitate , nu gluma ! super sunt toate !
multumesc
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 25 August 2010 - 11:24 PM

-blatul are 60 cm in lungime
Monica-bun venit,imi plac torturile tale,sunt frumos lucrate si foarte detaliate.
Gloxi-si mie imi plac inimioarele ,cred ca am sa le pun pe fiecare tort romantic.Se fac simplu de tot:formezi bilute,apoi le ascuti intr-o parte cu ajutorul degetelor-ruland.In partea bombata,exact in mijloc,apesi cu o scobitoare,despicand putin in doua.mai ajustezi cu degetele,indoi varful inimii sau il lasi drept-cum doresti,aplatizezi f putin si gata.colorezi daca vrei si lasi la uscat.
Postat 26 August 2010 - 07:38 AM
gloxinia, la 25 August 2010 - 10:17 PM, a spus:

Monica tare as fi curioasa sa vad cum reusesti sa faci acele fetze asa frumoase si expresive.
Mama ..........da frumosi sunt.... i-as incalta in orice moment! Sa vedem ce ciudatenie o sa-mi iasa mie!

Tot zic ca-mi plac provocarile si cind sunt provocat ma ... pe mine !

Postat 26 August 2010 - 10:23 AM
monica- ce ma bucur ca ni te-ai alaturat ! am ce invata de la tine , si asta e bine (pt mine

ortansa- este superb ! si nu e deloc rau . chiar deloc ! felicitari !!!
am mai facut trei tortulete . un chin teribil deoarece de duminica nu avem apa . deloc !!! este cumplit sa stai in bucatarie si sa tot vanturi apa prin lighene , bidoane ...

ultimul este inspiratie dora si lissa - doar ca la mine e hidos rezultatul

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 26 August 2010 - 10:24 AM
Postat 26 August 2010 - 11:01 AM

Daniela felicitari pentru toata munca depusa, ai avut treaba nu gluma.
Am si eu nevoie de un mic ajutor, am o comanda la o corabie, marea problema este ca nu stiu cum sa obtin culoarea maro, am incercat la ultimele torturi sa o obtin cu cacao dar degeaba a iesit fff deschis si apoi am mai vopsit eu cu pensula. Acum am nevoie de un maro mai inchis, stie careva din ce culori pot obtine maroul???

Postat 26 August 2010 - 11:42 AM
gloxinia, la 25 August 2010 - 10:17 PM, a spus:

nu fac nimic deosebit, le modelez pur si simplu.imi pare bine ca iti plac:)
Postat 26 August 2010 - 11:49 AM
Sapaceanu Simona, la 26 August 2010 - 11:01 AM, a spus:

Daniela felicitari pentru toata munca depusa, ai avut treaba nu gluma.
Am si eu nevoie de un mic ajutor, am o comanda la o corabie, marea problema este ca nu stiu cum sa obtin culoarea maro, am incercat la ultimele torturi sa o obtin cu cacao dar degeaba a iesit fff deschis si apoi am mai vopsit eu cu pensula. Acum am nevoie de un maro mai inchis, stie careva din ce culori pot obtine maroul???

nu stiu daca se vede..am eu un tort cu popey, care sta in barca.. maroul l-am obtinut din rosu+ negru ( putin ) si apoi galben.daca nu e suficient de inchis,poti vopsi dupa aceea cu negru foarte diluat in sensul sipcilor..am inteles ca e o corabie, deci tot din lemn ca si o barca..uite pun o poza aici, sa caut una in care se vede mai bine.
sper sa se vada ceva si sa te ajute
Postat 26 August 2010 - 05:26 PM
monicagurea, la 25 August 2010 - 08:43 PM, a spus:
Scuza-ma, ca sa fiu sigur, vrei poza de la profil ca avatar?
Postat 26 August 2010 - 06:42 PM
Lissa precum stiu: rezulta de la tine numai torturi unice precum numai tu stii sa faci. Esti persoana de la care invat zi de zi cate ceva in ale tortalitului.
Raluca bravo pentru executie.Deja mi-e o ciuda pe tine la cum intinzi pasta

Rozi bravo pt ce ai realizat. Am o adugare: incearca data viitoare sa nu mai pui asa mult colorant in pasta pentru a nu fi culori inchise deoarece astfel iti estompeaza tot decorul.
Doriana felicitari.
Dora ca de obicei ceva simplu dar unic de spectaculos.
Mimi felicitari cu F mare pentru minunatul tort de nunta. Asta e un pas foarte important pentru cariera de tortaleasa.
Livia bravo!
Vrabiuta si eu m-as infige rapid...in murele alea :em_new_65: nu de alta dar las dulciuri am interdictie...asa de bine arata si luand in considerare ca e facuta de ficior.Auzi il iei si pe al meu sot la scolarizare? Ca sincer m-ar entuziasma tare ideea sa stie face macar o clatita cum fac la celelalte fete sotii

Oti ca intotdeauna torturi unu si unu. PS:Guturaiu asta (bata-l vina) vine tu si cand is 40 gr.Vai vai, lasa ca-l prind io si vede el na na

Ramona e super-mega-frumos si fin tort de nunta. E perfect. De culoare nu zic nimic ca ma apuca plansul uitandu-ma la ea.
Cec bravo pentru rabdare si felicitari pentru frumosul crin.
Simona S ai evoluat foarte mult. Felicitari pentru ceea ce ai executat. Nota 10+!
Daniela ai facut torturi unul si unul.Imi plac tare mult torturile in care imiti o poza deoarece iti ies identice cu inspiratia ex: Hanna dar si celelalte sunt foarte frumoase si foarte ingrijit lucrate.
Monica Gurea foarte frumoasa colectie ai si mai ales tare bine facute. Felicitari pt unicitate si pentru culorile tare vioi.Apropo cum ai facut culoarea portocalie? Ai combiant culori sau ai o astfel de culoare?la cel cu cesar cum ai tras romburile si mai ales asa zimtate?
Ortansa minunate torturi.Macul rosu este my favorite. Si cel cu crucea rosie e tare frumos si vioi si imita tare bine acctivitatile intreprinse in tabara.
Am o rugaminte la voi. Spuneti-mi ce crema sa fac pentru un tort care va fi dus la vizitarea unui bebelus. Ar fi bine sa fie una sau 2 care si e mai stabila ca va fi transportat 100 km.Voi la un blat rotund cu diametru de 26 cm din ce cantitate de frisca faceti crema?Ex: 500 ml sau 1 lt?
Dragelor stiu ca suna aiurea ca va intreb nu de alta insa nu am 2 torturi la activ insa majoritatea in ultima perioada au fost de max 20 cm diametru astfel cam am uitat la cele mari cata frisca sa folosesc pentru crema

Postat 26 August 2010 - 08:03 PM
Postat 26 August 2010 - 08:07 PM
yoyo, la 26 August 2010 - 06:42 PM, a spus:
Lissa precum stiu: rezulta de la tine numai torturi unice precum numai tu stii sa faci. Esti persoana de la care invat zi de zi cate ceva in ale tortalitului.
Raluca bravo pentru executie.Deja mi-e o ciuda pe tine la cum intinzi pasta

Rozi bravo pt ce ai realizat. Am o adugare: incearca data viitoare sa nu mai pui asa mult colorant in pasta pentru a nu fi culori inchise deoarece astfel iti estompeaza tot decorul.
Doriana felicitari.
Dora ca de obicei ceva simplu dar unic de spectaculos.
Mimi felicitari cu F mare pentru minunatul tort de nunta. Asta e un pas foarte important pentru cariera de tortaleasa.
Livia bravo!
Vrabiuta si eu m-as infige rapid...in murele alea :em_new_65: nu de alta dar las dulciuri am interdictie...asa de bine arata si luand in considerare ca e facuta de ficior.Auzi il iei si pe al meu sot la scolarizare? Ca sincer m-ar entuziasma tare ideea sa stie face macar o clatita cum fac la celelalte fete sotii

Oti ca intotdeauna torturi unu si unu. PS:Guturaiu asta (bata-l vina) vine tu si cand is 40 gr.Vai vai, lasa ca-l prind io si vede el na na

Ramona e super-mega-frumos si fin tort de nunta. E perfect. De culoare nu zic nimic ca ma apuca plansul uitandu-ma la ea.
Cec bravo pentru rabdare si felicitari pentru frumosul crin.
Simona S ai evoluat foarte mult. Felicitari pentru ceea ce ai executat. Nota 10+!
Daniela ai facut torturi unul si unul.Imi plac tare mult torturile in care imiti o poza deoarece iti ies identice cu inspiratia ex: Hanna dar si celelalte sunt foarte frumoase si foarte ingrijit lucrate.
Monica Gurea foarte frumoasa colectie ai si mai ales tare bine facute. Felicitari pt unicitate si pentru culorile tare vioi.Apropo cum ai facut culoarea portocalie? Ai combiant culori sau ai o astfel de culoare?la cel cu cesar cum ai tras romburile si mai ales asa zimtate?
Ortansa minunate torturi.Macul rosu este my favorite. Si cel cu crucea rosie e tare frumos si vioi si imita tare bine acctivitatile intreprinse in tabara.
Am o rugaminte la voi. Spuneti-mi ce crema sa fac pentru un tort care va fi dus la vizitarea unui bebelus. Ar fi bine sa fie una care si e mai stabila ca va fi transportat 100 km.
servus, multumesc pentru aprecieri, portocaliul l-am obtinut din rosu si galben, iar romburile le-am trasat cu rotitza zimtata din trusa de scule wilton, cu ajutorul riglei, dupa ce am acoperit tortul.
Postat 27 August 2010 - 10:49 AM