Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3721 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 24 September 2010 - 03:33 PM

Salutare tuturor.In primul rand vreau sa va multumesc pentru incurajari si felicitari.Pentru mine conteaza foarte mult.In al doilea rand vreau sa va felicit si pe voi pentru frumoasele torturi postate.Otilia frumos tortul vanatoresc dar cel cu maci e superb.Imi place de mor si sunt atat de rosii ,eu nu reusesc sa obtin asa o culoare oricat m-as stradui.Dora eu nu acopar tortul cu 3 feluri de cioco cu pasta de zahar pentru ca e prea dulce.Mie imi place asa simplu cum e, doar pun ceva pe el si gata.E cel mai rapid tort pe care-l pot face iar straturile se vad asa frumos ca e pacat sa le acoperi in plus nu dureaza mult sa-l ornezi asa ca merge de minune facut cand esti in criza de timp.Tango totul e sa nivelezi atent ciocolata si sa respecti aceleasi cantitati ca sa iasa egale.Nu e mare lucru de facut la ele.Lissa tortul de nunta e perfect .Mirii din varf sunt facuti de tine? si daca da din ce ?Ramo la multi ani baietelului tau sa fie sanatos si voios iar tortul este foarte vesel si frumos.Daniela,Livia,Luminis,Ortansa multumesc pentru felicitari.Sper ca nu am uitat pe nimeni.Luni fiica mea face 5 ani si i-am facut pentru gradinita un tort pe care l-am dus azi.E diplomat cu fructe.A vrut neaparat cai si atat am putut sa fac azi noapte.Initial vroiam altceva dar mi-a fost frica ca nu-mi iese si nu mai aveam timp sa fac altul in caz de nereusita.Important ca i-a placut ei si a stat mititica aseara tarziu pana l-am terminat ca vroia sa-l vada neaparat gata.Imagine atasata: monthly_09_2010/post-370-1285334410.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128533444132.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128533451019.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128533448565.jpg

#3722 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 24 September 2010 - 04:11 PM

Vezi postareaRamo, la 24 September 2010 - 07:03 AM, a spus:

Tortul ingerasului meu mic

Foarte frumos tortul si adorabil puiutul tau ! Sa-ti traiasca si sa fie sanatos, sa va aduca numai bucurii! :rolleyes:

Vezi postareaOana-Cristina, la 24 September 2010 - 03:33 PM, a spus:

Luni fiica mea face 5 ani si i-am facut pentru gradinita

Foarte frumos tortul, imi plac foarte mult calutii dar si mai mult imi place mica printesa ! Ce draguta e! :) Ce va invidiez pe voi, care mai aveti copii mici!

#3723 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 04:14 PM

Is dusa rau de tot ! M-a apucat nostalgia, privindu-va copilasii si am uitat sa pun si tortul facut de mine! :rolleyes:
Deci, tortul facut de mine, blat negresa,mousse de cioco cu lapte, decoratii pasta de zahar si royal icing.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-366-128535142825.jpg

#3724 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 24 September 2010 - 09:45 PM

vrabiuto,ingenios tortul tau.im place!

Livia,finute si elegante torturile tale,imi place ca lucrezi curat,mai vino!

Oti,distins,elegant si frumos tortuletul cu floricele,imi place foarte mult acest model,oate ca il voi face si eu intr-o buna zi,te pup!

[/quote]
Monica,frumos tort,cred ca a fost si foarte bun!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#3725 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 24 September 2010 - 10:15 PM

[quote name='dora' date='18 September 2010 - 10:42 AM' timestamp='1284795771' post='56945']
[center]Un tort cu muuulte peripetii...sa speram ca si cu multe satisfactii :) :)
Interiorul are blat de cocos si nutella, blat lichior, mousse nutella, bavareza cu alune pralinate si salsa de visine

[/quote]

Dora,draga mea,inca o data,sanatate muuulta si numai bucurii !Tortul e suuuper frumos ,de gust nu mai am nici o indoiala;Felicitari si pentru prajiturele iti multumim!!!!

daniela,ai reusit un tort foarte frumos,cel cu electricianul!ai vazut ca nu era asa greu?Felicitari!
[quote name='Oana-Cristina' date='19 September 2010 - 10:06 PM' timestamp='1284923203' post='57075']

Oana-Cristina sincere felicitari!Frumoase si perfecte torturile tale!Am vazut ca esti de la onco;eu sunt de la hemato,daci suntem surori cum s-ar spune..spor la munca in continuare!
Oti ,imi place mult tortul vanatoresc;mea culpa ca le vad asa de tarziu!

[quote name='tango' date='20 September 2010 - 09:06 AM' timestamp='1284962806' post='57103']
[/quote]

Tango,super faine!Frumoasa aia mica face totul!sa va traiasca si sa va bucurati de ea!
[quote name='Lissa' date='20 September 2010 - 03:03 PM' timestamp='1284984196' post='57166']
[/quote]

Lissa,superbe torturi!Ca si in cazul Dorei,laudele sunt de prisos,felicitari pentru tot ceea ce faci,meriti din plin!
[quote name='Anca_B' date='20 September 2010 - 05:59 PM' timestamp='1284994796' post='57185']
[/quote]
Anca,bine ai revenit printre noi,foarte frumoase torturile,vad ca totusi nu ai stat degeaba,imi plac mult tare!

#3726 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 24 September 2010 - 10:32 PM

Vezi postareagloxinia, la 22 September 2010 - 12:20 AM, a spus:

Tortul de azi:

negresa cu fructe de padure

Oti...cam cumintele torturile astea,stii tu la ce ma refer. =))Imi plac macii la nebunie!ai facut preferatii tai,macii,nu?Felicitari!

Vezi postareaLuminis, la 22 September 2010 - 07:02 PM, a spus:

[center]Salutare, fetelor! De mult nu v-am mai vazut... Ati fost foarte harnicute.]

Luminis,bine ai revenit!Pupici si hai la tortarit!

[

Superb tortul micutului tau,Ramo!La multi ani si numai bucurii!

Vezi postareahanny, la 24 September 2010 - 08:26 AM, a spus:

Buna ,

Fetelor faceti niste torturi minunate , aplauze la scena deschisa pentru voi ,
hanny,bine ai venit printre noi!te intampinam cu drag,vei avea ce invata,eu spun din proprie experienta,nu stiam mai nimic atunci cand le-am descoperit pe aceste fete minunate!acum stiu multe si imi sunt de folos toate sfaturile lor.Pupici!

#3727 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 24 September 2010 - 10:33 PM

Vezi postareahanny, la 24 September 2010 - 08:26 AM, a spus:

Buna ,

Hanny, stai pe aproape ca nimeni nu s-a nascut invatat.Bine ai venit si te mai asteptam cu torturi. Cu cat exersezi mai mult, cu atat iti ies si torturile mai frumoase.

Vezi postareadani_ela, la 24 September 2010 - 09:10 AM, a spus:

oti- inainte sa citesc , am zis ca e carte. dar daca asa e modelu` asta de tel scump! e cu cioco plastica?

Daniela, e pasta pictata neagra :(

Vezi postareaortansa, la 24 September 2010 - 12:29 PM, a spus:

Gloxi-fain celularul:-) si ce maci supeeeerbbiii,waw!

Tks! :)

Vezi postareaortansa, la 24 September 2010 - 12:43 PM, a spus:

Gloxi-fain tortul vanatoresc,iar cartusele ale(sau ce-or fi) par REALEEE:-)

:)

La multi ani fetei tale, e o domnisorica tare, tare draguta. Sa va aduca numai bucurii si fericire!
Cat despre rosu, e o culoare cumparata de pe e-buy :D super intensa. Sunt happy ca am achizitionat-o :D

Vezi postareavrabiuta, la 24 September 2010 - 04:14 PM, a spus:

Is dusa rau de tot !

Superb! Si cosuletul!!! Waaw! Ia zi, cum ai facut trandafirii asa rosii ?:D

Vezi postareagabrenia, la 24 September 2010 - 09:45 PM, a spus:

Oti,distins,elegant si frumos tortuletul cu floricele,imi place foarte mult acest model,oate ca il voi face si eu intr-o buna zi,te pup!

Abia astept! :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3728 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 24 September 2010 - 10:40 PM

Oana-Cristina ,La multi ani printesei tale!Este foarte frumoasa,un pupic dulce ca merita!Tortul ,minunat,mai ales ca ai avut si colaborare1Vrabiuto!super frumos tortul cu trandafiri si cosulet din royal!finut si delicat,felicitari!

#3729 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 10:42 PM

Maine merg la nunta, departe de casa si am zis ca nu imi iau nici un tort sa fiu odihnita, coafata, manichiurata, samd... ata :)
Dar socoteala de acasa nu se portiveste cu cea din targ. Asa ca iata ce am mesterit eu ieri si azi:

Tort cu 3 cioco. L-au vrut mov, fiindca e culoarea preferata a fetei. Mi se pare ca l-am cam incarcat :D

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-20-128536061857.jpg

Tort cu fructe de padure pentru o mamica care face 50 de ani:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-20-128536066856.jpg

Tort catel cu fructe de padure pentru un baietel ce face un an:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-20-128536074906.jpg

Si ultimul dar nu cel din urma e tortul fetitei prietenei mele, colega de clasa cu Andrei. Tortul l-a facut mama ei, eu doar l-am imbracat. E un carusel cu printese, da? Sa nu avem vorbe la proces :)

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-20-128536090758.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3730 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 24 September 2010 - 10:57 PM

Vezi postareagloxinia, la 24 September 2010 - 10:42 PM, a spus:

Maine merg la nunta, departe de casa si am zis ca nu imi iau nici un tort sa fiu odihnita, coafata, manichiurata, samd... ata :)
Dar socoteala de acasa nu se portiveste cu cea din targ. Asa ca iata ce am mesterit eu ieri si azi:

Oti,mai odihneste-te si tu dragalaso!Offf,cand ai avut oare timp sa faci toate tortrile?Sunt frumoase,mie cel mai mult imi place cel cu maci,ce sa-i faci...obsesia,bat-o vina!Cel mov nu mi se pare prea incarcat,asa le place copiilor dupa parerea mea;catelul e mortal,ai avut cumva forma speciala da copt?Eu acum sunt in lucru la un tort pentru un baietel de 5 ani,mare amator de Ben Ten;habar nu aveam ce e aia dar am cautat pe net si am vazut ca e un ceas miraculos din desene animate.Acum nu am ce sa va arat dar maine va fi gata si o sa-l vedeti.Pupici Oti si sa te distrezi minunat la nunta si Casa de piatra mirilor!

#3731 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 11:03 PM

Vezi postareagabrenia, la 24 September 2010 - 10:57 PM, a spus:

Oti,mai odihneste-te si tu dragalaso!Offf,cand ai avut oare timp sa faci toate tortrile?Sunt frumoase,mie cel mai mult imi place cel cu maci,ce sa-i faci...obsesia,bat-o vina!Cel mov nu mi se pare prea incarcat,asa le place copiilor dupa parerea mea;catelul e mortal,ai avut cumva forma speciala da copt?Eu acum sunt in lucru la un tort pentru un baietel de 5 ani,mare amator de Ben Ten;habar nu aveam ce e aia dar am cautat pe net si am vazut ca e un ceas miraculos din desene animate.Acum nu am ce sa va arat dar maine va fi gata si o sa-l vedeti.Pupici Oti si sa te distrezi minunat la nunta si Casa de piatra mirilor!

Merci, merci. Nu am forma de copt catel, dar am cutite ascutite :) Si obsesia mea sunt macii :D, nu esti singura :)
Merci de urari, din pacate de la nunta tre sa venim rapid acasa si sa mergem duminica la o mormantare... :D Asa ca nici un chef nu mai am de distractie :D Asta e ciclul vietii, unii se casatoresc, altii pleaca spre alte zari...
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3732 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 25 September 2010 - 07:15 AM

Si o poza mutrita care ma termina si care parca zice multumesc in preivirea-i :)

A avut blat negresa, crema de vanilie cu banane, care au dat o aroma deosebita cremei si decoretii din pasta de zahar si cereale imbracate in cioco plastica.

Ramo, La multi ani! cu multa sanatate si bucurii ingerasului tau, sa va faca viata plina si frumoasa. Superb tort!

#3733 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 25 September 2010 - 07:19 AM

Luni fiica mea face 5 ani si i-am facut pentru gradinita un tort pe care l-am dus azi.E diplomat cu fructe.A vrut neaparat cai si atat am putut sa fac azi noapte.Initial vroiam altceva dar mi-a fost frica ca nu-mi iese si nu mai aveam timp sa fac altul in caz de nereusita.Important ca i-a placut ei si a stat mititica aseara tarziu pana l-am terminat ca vroia sa-l vada neaparat gata.[/left]Atasament Picture 039.jpgAtasament Picture 042.jpgAtasament Picture 067.jpg

Oana, multa sanatate si mult-mult noroc fiicei tale si din toata inima, "La multi ani!". I-ai facut un tort tare frumos iar ea este mult mai frumoasa.
Intrebarea mea la tortul cu 3 feluri de cioco este nu cum iti ies straturi egale, ci cum scoti tortul din inel, marginea este impecabila, nici urma de cutit... Imbraci cumva inelul in hartie?

#3734 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 25 September 2010 - 07:26 AM

Tort cu 3 cioco. L-au vrut mov, fiindca e culoarea preferata a fetei. Mi se pare ca l-am cam incarcat :D

Atasament P1090388 1600x1200.JPG

Tort cu fructe de padure pentru o mamica care face 50 de ani:

Atasament P1090410 1600x1200.JPG

Tort catel cu fructe de padure pentru un baietel ce face un an:

Atasament P1090418 1600x1200.JPG

Si ultimul dar nu cel din urma e tortul fetitei prietenei mele, colega de clasa cu Andrei. Tortul l-a facut mama ei, eu doar l-am imbracat. E un carusel cu printese, da? Sa nu avem vorbe la proces :)

Atasament P1090423 1600x1200.JPG

Otilia, draga, tu mai ai timp sa traiesti?
Foarte misto torturile, imi plac si mie mult de tot macii. Ia pune manuta si mai fa unul si pune poze pas cu pas la decoratii, sa invete si lmc-ul meu. Iar rosul ala cum l-ai obtinut? Extra red?

#3735 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 07:37 AM

Vezi postareaLuminis, la 25 September 2010 - 07:26 AM, a spus:

Otilia, draga, tu mai ai timp sa traiesti?
Foarte misto torturile, imi plac si mie mult de tot macii. Ia pune manuta si mai fa unul si pune poze pas cu pas la decoratii, sa invete si lmc-ul meu. Iar rosul ala cum l-ai obtinut? Extra red?

Macii? Pai am setul roz de trandafiri. Am decupat, ondulat, uscat si gata :)
Si rosul, e ala ce nu ti l-ai luat tu :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3736 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 08:36 AM

Fata draga da prolifica esti !Superbe torturi ! Si mie imi plac macii de numai ! trebuie sa incerc si eu,macar sa vad ce-mi iese!
Rosu de la trandafiri e facut cu colorant praf de la ucrainieni, rosu de capsuna (asta e pe plic, ce-o scrie, treaba lor! :P ) .

Multumesc de aprecieri pentru tortuletul meu ! Se putea si mai bine, nu ma intrebati de ce nu l-am facut mai bine! :(

#3737 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 25 September 2010 - 08:47 AM

Vezi postareavrabiuta, la 24 September 2010 - 04:14 PM, a spus:

Is dusa rau de tot ! M-a apucat nostalgia, privindu-va copilasii si am uitat sa pun si tortul facut de mine! :P
Deci, tortul facut de mine, blat negresa,mousse de cioco cu lapte, decoratii pasta de zahar si royal icing.

Vrabiuta, ce-mi place tortul tau... Detaliezi putin cum ai facut cosul?

#3738 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 25 September 2010 - 09:26 AM

Vezi postareagloxinia, la 25 September 2010 - 07:37 AM, a spus:

Macii? Pai am setul roz de trandafiri. Am decupat, ondulat, uscat si gata :P
Si rosul, e ala ce nu ti l-ai luat tu :(

:(
Ia zi, cum e rosul asta, ca as vrea sa mai fac o comanda si vreau sa stiu daca il trec... Trebuie sa pui mult ca sa iasa rosu? Cum face pasta, e sfaramicioasa? Si iese rosu-rosu (stiu ca in realitate e altfel decat in poze), cum e in comparatie cu Wilton? Haide, zi tot!

#3739 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 September 2010 - 12:10 PM

oti - ce torturi reusite ! ce manichiura , ce coafura ?! torturi , bre ! eu ca de obicei ma oftic cand vad movul asta. cu ce l-ai obtinut? eu am 2 violet de la LB , si nu imi iese nik fain :( si cel pt duamna de 50 :P , cum ai procedat de e asa misto argintiu? stiu ca te-am mai intrebat da` nici eu nu stau bine cu lmc-ul :(
vrabiuta- ce finut e tortul tau ! si cosuletul....munca de chinez batran!
oana- sa-ti traiasca frumoasa ! fetita cu calul , parca este fata ta ! superb

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 25 September 2010 - 12:13 PM

#3740 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 06:02 PM

Vezi postareaLuminis, la 25 September 2010 - 08:47 AM, a spus:

Vrabiuta, ce-mi place tortul tau... Detaliezi putin cum ai facut cosul?

Cosul l-am facut foarte simplu ! Am facut royal icing-ul, am imbracat un pahar in hirtie de copt, am facut stilpisori, ,apoi intre ei opturi ........si .....gata! Nu stiu cum a ajuns la restaurantul unde s-a tinut cheful! :( A venit patroana dupa tort, l-a pus jos la picioare,in dreapta, (era singura in masina!) , cu o mina vorbea la telefon, cu cealalta conducea ca la raliu! :P Macar am poza facuta inainte de predare,sa vada colega cum a fost !

Vezi postareaLuminis, la 25 September 2010 - 09:26 AM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 25 September 2010 - 07:37 AM, a spus:

Macii? Pai am setul roz de trandafiri. Am decupat, ondulat, uscat si gata :(
Si rosul, e ala ce nu ti l-ai luat tu :(

:(
Ia zi, cum e rosul asta, ca as vrea sa mai fac o comanda si vreau sa stiu daca il trec... Trebuie sa pui mult ca sa iasa rosu? Cum face pasta, e sfaramicioasa? Si iese rosu-rosu (stiu ca in realitate e altfel decat in poze), cum e in comparatie cu Wilton? Haide, zi tot!

aici am gresit, nu la asta voiam sa raspund! :(

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic