Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4001 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 18 October 2010 - 08:23 PM

ahhh,deci nu stiti de Bloom ?pfuaa,inseamna ca n-aveti fete:-D.E donsoara de aici,bineinteles ca mult mai superba decat interpretarea mea:
http://media.photobu.../News1bloom.png
(sa nu-mi aduceti si voi aminte ca am uitat sa-i fac manusi,ca mi-am luat-o de-ajuns de la fii-mea :rolleyes: )

Daca va intereseaza aripi/flori din gelatina,gasiti aici explicatii ,tutorial:
http://www.flickr.co...in/photostream/

Daniela,ma bucur ca te simti mai bine,dar despre ce botez te pregatesti tu asa temeinic si esti happy?Ma bagi la idei :P :tongue3:


Cecilia-mama mia,230 de briose,pfua ce muncaaa,bravos!dau bine trandafirii tai pe tortul de nunta,nu ai poze mai de-aproape?(sa vedem incretiturile :( )

#4002 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 19 October 2010 - 07:53 AM

Fetele,multumesc mult pt urari!
Cecilia,acum am vazut briosele!Super!
Da,tortul,pana la urma de ce nu l-ai facut tu,cap-coada??!!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#4003 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2010 - 11:09 AM

Vezi postareadani_ela, la 18 October 2010 - 07:49 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 18 October 2010 - 12:12 PM, a spus:


Daniela, cum te simti, sper ca ti-ai mai revenit cu sanatatea! Din cate vad, merge treaba bine la noi acolo! :love7: Torturile-s destul de marisoare! Sunt super amandoua, bravo, chiar daca te-au chinuit :( !
Cum ai facut fundita aia asa lucioasa ca mi-a luat ochii :hug: !!! Si glazura Adrianei, fara oglinda ;) ...nu cred ca am dat de ea pana acum...e la fel insa fara gelatina? Saru'mana!

PS: La multi ani cu sanatate mamei tale! :hug:


sa zicem ca azi e mai bine :) . fundita este din pasta de zahar , dar am pensulat cu apa sa iau amidonul , si de asta lucea asa . glazura este prima postata de adriana , fara gelatina , doar ciocolata , smantana lichida si putin unt .



Am notat.Multumesc mult! Sa auzim de bine! :hug:

#4004 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 October 2010 - 11:15 AM

Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 08:23 PM, a spus:


Daniela,ma bucur ca te simti mai bine,dar despre ce botez te pregatesti tu asa temeinic si esti happy?Ma bagi la idei :hug: :hug:

hai , mai ortansaaaa :) ;) io-s fata serioasa :hug: . is happy pt ca am trimis clientei un set de 8 poze cu torturi de botez , si ma manca la deshte sa ii spun ca asta imi place mie cel mai mult. dar apoi m-am gandit ca nu e corect sa o influentez , asa ca am fost fericita sa vad ca a ales exact ce as fi vrut . de cand l-am vazut intaia-si data pt prima oara , am zis ca tre` sa-l fac :love7:

#4005 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 19 October 2010 - 11:29 AM

heheh,Daniela,pai parca prea suna a surprize,surprize ce zisesi :hug:.I'm happy cause your happy :love7: .abia astept sa-ti vad creatia :hug:

#4006 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 19 October 2010 - 10:57 PM

salutari la toate fetele.Va citesc cat pot de des dar nu reusesc sa scriu si nici nu prea am multe de spus, nu prea mai vor multi torturi. noroc cu aniversarile din familie ca ma mai antrenez ;)
Bine ai venit, Divina, imi plac mult torturile tale. Si cel mai mult tot cele cu glazura de serbet, ai dat lovitura cu ele. ;) Si eu mi-am facut greu curaj sa scriu, desi le "stiu" pe toate cele de pe aici de muult timp.

Nu mai spun nimic de torturile voastre ca sa nu uit pe cineva, ca toate imi plac si pe toate le salvez, poate o sa le fac vreodata :D

Monica, sa-ti traiasca fetita, e o scumpete.
Si acum , sa va arat rezultatul dupa ce v-am batut la cap acum cateva pagini cu plastelina de ciocolata. Mi-a iesit bine, s-a lucrat frumos, dar nu am inteles de ce si cand trebuie framantata cu cacao. Eu am lucrat-o asa, am incercat la un moment dar sa-i pun cacao, dar nu am reusit decat sa-i stric aspectul, sa capete mici punctulete de cacao.
Modelul tortului este unul de la Ramo, mi-a placut mult. Dar ca sa stric eu lucrurile, pentru ca la ce fac in casa nu am asa multa rabdare, nu am masurat tortul cand am intins pasta si nu mi-a ajuns pana jos. Asa ca l-am lasat cu fustita.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128752155631.jpg

Inauntru am vrut sa incerc mai multe lucruri si a iesit asa: blat pandispam, crema de cioco cu lapte, crema de lamaie Lissa, trebuia mai multa, jeleu de lamaie Dora, crema de cioco alba cu nuci caramelizate, si astea cam putine. A fost fff bun dupa parerea celor care l-au gustat, Exelenta si crema de lamaie si jeleul.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128752157508.jpg

Si o felie pentru voi ;)

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128752158958.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4007 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 20 October 2010 - 08:11 AM

Foarte frumoase toate torturile. Ieri a fost ziua sotului meu si i-am pregatit un tort pentru la servici (a sarbatorit prin munca ,a fost tura de noapte). Blatul este de la Kinder iar crema a fost crema de mascarpone si portocale (si mi se parea prea putina si am adaugat si putina frisca naturala).
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-418-128755482097.jpgImagine atasata: monthly_10_2010/post-418-128755484846.jpg

#4008 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 20 October 2010 - 09:11 AM

Doamne ajuta! Dau explicatiile aici, pentru ca tot omul normal intra sa vada macar o galerie de arta in viata lui(parerea mea).Doamnelor dragi am reusit sa scriu si eu dupa aproape un an de cand bantui pe-aici si admir tot ceea ce faceti. Multumesc echipei de admini care m-au batut pe umar si m-au intrebat ce se intampla cu mine, le multumesc din suflet fiindca era frustrant pentru mine sa nu pot accesa butonul add reply si eu.Mi-era imposibil sa scriu vreun rand, dar lucrurile s-au remediat si poci sa va imbratisez pe rand pe fiecare. Am cateva torturi de postat, poate ar fi mai bine sa deschid separat un loc unde sa le pun sa nu intrerup comentariile voastre legate de ceea ce este deja postat. In concluzie, Bine v-am gasit!Strasnice torturi!

#4009 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 October 2010 - 10:34 AM

MIMI super frumos tirul!La multi ani sotului tau si multa sanatate si noroc!CEC absolut mininate briosele!Poate scrii pe undeva pe la dulciuri reteta de briose ca m-a inebunit o verisoara ca vrea si ea sa mai faca dar nu mai stie reteta bine.Nici eu nu am inteles de ce tortul acela de nunta l-a facut o cofetarie si decorurile tu?Sunt cam in ceata :rolleyes:Ortansa frumusica de tot acea printesa!Nici eu nu am stiut despre cine e vorba dar m-am lamurit cand am vazut desenul.Ti-a iesit foarte bine,felicitari!Miny minunata crizantema dar am o nelamurire:de ce nu ai mai pus o glazura ,ceva ,pe tort?La multi ani sotului si sa fie sanatos si multe impliniri!Tango felicitari pentru ciocolata plastica;eu inca nu am curajul sa o incerc,nu stiu poate ca nu a venit momentul.Sectiunea arata de milioane!Mi-a facut o mare pofta si sa stii ca eu nu sunt o pofticiosa din fire;Nu stiu cum ai facut acel jeleu de lamaie al Dorei cred ca mi-a scapat sau am uitat de el.O sa-l caut si o sa ma lamuresc.Arata deosebit si cred ca si gustul.Dora ,o sa te "rasfoiesc "cat de curand!Victoria Alba bine ai venit printre noi si multumim pentru urari si aprecieri!Asteptam sa-ti vedem creatiile !Numele tau mi se pare cunoscut,te stiu cumva de dincolo de la culinar?Pa !Pa!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4010 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 October 2010 - 11:13 AM

Vezi postareatango, la 19 October 2010 - 10:57 PM, a spus:

salutari la toate fetele.
Bine ai venit, Divina, imi plac mult torturile tale. Si cel mai mult tot cele cu glazura de serbet, ai dat lovitura cu ele. :rolleyes: Si eu mi-am facut greu curaj sa scriu, desi le "stiu" pe toate cele de pe aici de muult timp.



Multumesc mult, Tango! :D Sincer nu ma asteptam sa prezinte atata interes "glazuratele"! Mai am un borcan de serbet sa vad cand ii vine randul! Eu devenisem de-acuma obsedata sa fac pasta de zahar cand am vazut ce frumusete de torturi fac fetele! Si de aceea...cele cu glazura sunt pe locul 2 in preferintele mele! Trebuie sa incerc si eu ciocolata plastica... tie ti-a iesit bine...si are aspect interesant asa cu fustita! ;) Asta e, nu ies lucrurile intotdeauna cum vrem...uf! :headbang:
Reteta e cea de care iti zicea Snej cu 114 cioco-56 miere? Tu ce ciocolata ai pus acum...ca e destul de neagra (de menaj sau nu)?
Trandafirasii sunt super...asa colorati, veseli! ;)
Era sa uit, editez, imi place combinatia la tortul asta...cum se comporta jeleul intre cele 2 creme...nu vrea sa "patineze"?

#4011 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 October 2010 - 11:49 AM

Vezi postareaMiny, la 20 October 2010 - 08:11 AM, a spus:

Foarte frumoase toate torturile. Ieri a fost ziua sotului meu si i-am pregatit un tort pentru la servici (a sarbatorit prin munca ,a fost tura de noapte). Blatul este de la Kinder iar crema a fost crema de mascarpone si portocale (si mi se parea prea putina si am adaugat si putina frisca naturala).
Atasament DSC02551.JPGAtasament DSC02552.JPG


Miny, la multi ani! :headbang:
Mi s-a facut pofta instantaneu de ceva dulce! Nu ai vrut sa-l mai acoperi...asa e modelul? :rolleyes:

#4012 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2010 - 12:13 PM

Vezi postareadivina, la 18 October 2010 - 11:57 AM, a spus:

Pentru ca mi-a placut glazura oglinda a Adrianei (300 g zahăr, 100 g cacao, 200 ml smântână lichidă,
235 ml apă, 10 g gelatină) am zis sa incerc o glazura alba pornind de la aceasta reteta.Si am pus pe foc 200 ml frisca lichida, 235 ml apa impreuna cu 3 ciocolate albe Primola amestecand continuu cam 10 min. Am strecurat glazura (cu toate ca in cazul asta nu prea trebuie, mai mult atunci cand se foloseste cacao pentru ca atunci mai raman bobite nedizolvate), apoi dupa ce s-a mai racit (cum zice Adriana sa ajunga la 50 grade) am adaugat gelatina hidratata. Culoarea obtinuta nu a fost un alb cum imi doream, ci un galbui mai ciudat, motiv pentru care am colorat cu roz. Pe langa culoare nici consistenta nu-mi placea, mi se parea destul de lichida, ciocolata alba nu mai aveam ca sa completez...si mi-am adus aminte de niste borcane cu serbet de fructe padure/coacaze cu tenta rozie care m-au scos din impas...si am adaugat 4-5 linguri de serbet! Dimensiunile tortului au fost 20*20 cm si parca a mai ramas putina glazura!Sper ca te-am lamurit cat de cat cu glazura!

Bravo, ai creat o alta glazura :rolleyes: Cu ciocolata alba nu e simplu de lucrat.

#4013 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 20 October 2010 - 12:19 PM

Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:

am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)
ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii :rolleyes: .


Multumesc mult Ortansa!
Cu aceasta ocazie ,vreau sa va spun ca am avut marea placere de a cunoaste una dintre cele mai talentate culinarese ale noastre,Ortansa.Ortansa este o frumoasa si o draguta ,cum nu mi-am imaginat!Este foarte talentata,asta stiti, dar si foarteeeeeeeeeeee modesta!Mi-a facut o deosebita placere sa o cunosc si imi pare rau ca timpul a fost scurt si nu am avut ocazia sa vorbim mai multe....Poze de la intalnire nu avem, ne-am adus aminte la plecare, dar nu-i nimic,recuperam noi ;) Locuim destul de aproape una de cealalta si sper sa ne mai intalnim.
Tortul a fost foarteeee delicios, nici nu se compara cu torturile de cofetarie de aici!!De fetita mea, nici nu trebuie sa va mai zic, a fost superrr incantata.Cand a vazut tortul a ramas speechless :headbang: ,iar pe masina ma innebunise, tot la 2-3 minute ii trebuia sa-i intorc cutia sa vada tortul . ;)
Multumesc mult inca o data pentru tot si pentru munca depusa !Te pup :D


Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 02:10 PM, a spus:

multumesc fetelor,ma bucur ca va place tortul.in interior a avut blat pandispan insiropat cu zeama de la un compot de fructe(cocktail) si umplut cu frisca cu fructe(din compot) si banane in sirop(un fel de jeleu-facut de mine).


Chiar vroiam sa-ti zic ca bananele acelea i-au dat un gust deosebit tortului!Cu ce le-ai insiropat?

Si o poza cu sarbatorita :Imagine atasata: monthly_10_2010/post-468-128757010592.jpg

#4014 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 20 October 2010 - 12:46 PM

[quote Miny[/color][/b][/left] minunata crizantema dar am o nelamurire:de ce nu ai mai pus o glazura ,ceva ,pe tort?La multi ani sotului si sa fie sanatos si multe impliniri![
[/quote]
Miny, la multi ani! :)
Mi s-a facut pofta instantaneu de ceva dulce! Nu ai vrut sa-l mai acoperi...asa e modelul? :)
[/quote]

Multumesc mult de urari :) . Ma gandeam ca asa ve-ti spune, este sub forma de cutie de cadou iar deasupra e capacul de cutie, dar am avut o problema cand am facut pasta, graba strica treaba , am vrut sa o fac din cioco plastica dar am gresit-o si am amestecat-o cu pasta de zahar. Aici se vede mai bine cum am indoit coltul. Albul e de la RI l-am pus ca nu-mi placea cum se vede margina si e mai tremurat ca pe cel mic i-l gasise alergatul prin bucatarie.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-418-128757131628.jpg

#4015 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 October 2010 - 12:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 October 2010 - 12:13 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 18 October 2010 - 11:57 AM, a spus:

Pentru ca mi-a placut glazura oglinda a Adrianei (300 g zahăr, 100 g cacao, 200 ml smântână lichidă,
235 ml apă, 10 g gelatină) am zis sa incerc o glazura alba pornind de la aceasta reteta.Si am pus pe foc 200 ml frisca lichida, 235 ml apa impreuna cu 3 ciocolate albe Primola amestecand continuu cam 10 min. Am strecurat glazura (cu toate ca in cazul asta nu prea trebuie, mai mult atunci cand se foloseste cacao pentru ca atunci mai raman bobite nedizolvate), apoi dupa ce s-a mai racit (cum zice Adriana sa ajunga la 50 grade) am adaugat gelatina hidratata. Culoarea obtinuta nu a fost un alb cum imi doream, ci un galbui mai ciudat, motiv pentru care am colorat cu roz. Pe langa culoare nici consistenta nu-mi placea, mi se parea destul de lichida, ciocolata alba nu mai aveam ca sa completez...si mi-am adus aminte de niste borcane cu serbet de fructe padure/coacaze cu tenta rozie care m-au scos din impas...si am adaugat 4-5 linguri de serbet! Dimensiunile tortului au fost 20*20 cm si parca a mai ramas putina glazura!Sper ca te-am lamurit cat de cat cu glazura!

Bravo, ai creat o alta glazura :) Cu ciocolata alba nu e simplu de lucrat.


Multumesc mult Adriana! Da, incerc sa fac fata situatiei! Mai improvizez... partea rea e ca nu-mi prea notez ce si cum pun...si data viitoare iar ma confrunt cu problema!
Cu mii de multumiri pentru... "oglinda" din torturile mele! :)
:) :) :)

#4016 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 20 October 2010 - 12:59 PM

Vezi postareagabrenia, la 20 October 2010 - 10:34 AM, a spus:

Tango[/color][/b][/left] felicitari pentru ciocolata plastica;eu inca nu am curajul sa o incerc,nu stiu poate ca nu a venit momentul.Sectiunea arata de milioane!Mi-a facut o mare pofta si sa stii ca eu nu sunt o pofticiosa din fire;Nu stiu cum ai facut acel jeleu de lamaie al Dorei cred ca mi-a scapat sau am uitat de el.O sa-l caut si o sa ma lamuresc.Arata deosebit si cred ca si gustul.Dora ,o sa te "rasfoiesc "cat de curand![left][b][color="#8B0000"]


Multumesc pentru felicitari. Mie mi se pare ca se lucreaza usor ciocolata, trebuie grija doar sa o lucrezi repede sa nu se topeasca de la caldura.
Jeleul de lamaie este de la reteta de tiramisu de lamaie, pe ala am vrut initial sa-l incerc dar degustatorul sef, sotul meu, a spus ca e cam multa lamaie pentru el, desi dupa ce a mancat tortul pe care l-am facut a constatat ca de fapt e buna crema de lamaie.

Vezi postareadivina, la 20 October 2010 - 11:13 AM, a spus:

Multumesc mult, Tango! :) Sincer nu ma asteptam sa prezinte atata interes "glazuratele"! Mai am un borcan de serbet sa vad cand ii vine randul! Eu devenisem de-acuma obsedata sa fac pasta de zahar cand am vazut ce frumusete de torturi fac fetele! Si de aceea...cele cu glazura sunt pe locul 2 in preferintele mele! Trebuie sa incerc si eu ciocolata plastica... tie ti-a iesit bine...si are aspect interesant asa cu fustita! :) Asta e, nu ies lucrurile intotdeauna cum vrem...uf! :)
Reteta e cea de care iti zicea Snej cu 114 cioco-56 miere? Tu ce ciocolata ai pus acum...ca e destul de neagra (de menaj sau nu)?
Trandafirasii sunt super...asa colorati, veseli! :)
Era sa uit, editez, imi place combinatia la tortul asta...cum se comporta jeleul intre cele 2 creme...nu vrea sa "patineze"?



Si eu eram obsedata de pasta de zahar dar imi era teama sa o incerc, nu stiu de ce. Acum ca imi iese, am inceput sa ma mai uit si la alte modele :).
Jeleul a stat foarte bine, a fost tare si a fost si usor de taiat. L-am pus pe crema rece si l-am lasat cred ca vreo ora la frigider dupa care am pus crema de deasupra si am lasat tortul la frigider peste noapte. Nu cred ca era necesar asa mult, dar asa s-a nimerit.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4017 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 20 October 2010 - 01:01 PM

Vicoria Alba, bine ai venit. Ma duc acum sa-ti vad si torturile :)

Elena, sa-ti traiasca fetita. Cred ca ti s-a mai spus, are niste ochi...e superba.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4018 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 October 2010 - 01:05 PM

Vezi postareaMiny, la 20 October 2010 - 12:46 PM, a spus:



Multumesc mult de urari :) . Ma gandeam ca asa ve-ti spune, este sub forma de cutie de cadou iar deasupra e capacul de cutie, dar am avut o problema cand am facut pasta, graba strica treaba , am vrut sa o fac din cioco plastica dar am gresit-o si am amestecat-o cu pasta de zahar. Aici se vede mai bine cum am indoit coltul. Albul e de la RI l-am pus ca nu-mi placea cum se vede margina si e mai tremurat ca pe cel mic i-l gasise alergatul prin bucatarie.
Atasament DSC02556.JPG


Asa, cu firul de RI pe care l-ai aplicat se intelege ca e capac de cutie...stai linistita...cu siguranta s-a mancat cu mare pofta chiar daca lipsea cioco plastica! :)

#4019 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 October 2010 - 01:11 PM

Vezi postareatango, la 20 October 2010 - 12:59 PM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 20 October 2010 - 10:34 AM, a spus:

Tango[/color][/b][/left] felicitari pentru ciocolata plastica;eu inca nu am curajul sa o incerc,nu stiu poate ca nu a venit momentul.Sectiunea arata de milioane!Mi-a facut o mare pofta si sa stii ca eu nu sunt o pofticiosa din fire;Nu stiu cum ai facut acel jeleu de lamaie al Dorei cred ca mi-a scapat sau am uitat de el.O sa-l caut si o sa ma lamuresc.Arata deosebit si cred ca si gustul.Dora ,o sa te "rasfoiesc "cat de curand![left][b][color="#8B0000"]


Multumesc pentru felicitari. Mie mi se pare ca se lucreaza usor ciocolata, trebuie grija doar sa o lucrezi repede sa nu se topeasca de la caldura.
Jeleul de lamaie este de la reteta de tiramisu de lamaie, pe ala am vrut initial sa-l incerc dar degustatorul sef, sotul meu, a spus ca e cam multa lamaie pentru el, desi dupa ce a mancat tortul pe care l-am facut a constatat ca de fapt e buna crema de lamaie.

Vezi postareadivina, la 20 October 2010 - 11:13 AM, a spus:

Multumesc mult, Tango! :) Sincer nu ma asteptam sa prezinte atata interes "glazuratele"! Mai am un borcan de serbet sa vad cand ii vine randul! Eu devenisem de-acuma obsedata sa fac pasta de zahar cand am vazut ce frumusete de torturi fac fetele! Si de aceea...cele cu glazura sunt pe locul 2 in preferintele mele! Trebuie sa incerc si eu ciocolata plastica... tie ti-a iesit bine...si are aspect interesant asa cu fustita! ;) Asta e, nu ies lucrurile intotdeauna cum vrem...uf! :)
Reteta e cea de care iti zicea Snej cu 114 cioco-56 miere? Tu ce ciocolata ai pus acum...ca e destul de neagra (de menaj sau nu)?
Trandafirasii sunt super...asa colorati, veseli! :)
Era sa uit, editez, imi place combinatia la tortul asta...cum se comporta jeleul intre cele 2 creme...nu vrea sa "patineze"?



Si eu eram obsedata de pasta de zahar dar imi era teama sa o incerc, nu stiu de ce. Acum ca imi iese, am inceput sa ma mai uit si la alte modele :).
Jeleul a stat foarte bine, a fost tare si a fost si usor de taiat. L-am pus pe crema rece si l-am lasat cred ca vreo ora la frigider dupa care am pus crema de deasupra si am lasat tortul la frigider peste noapte. Nu cred ca era necesar asa mult, dar asa s-a nimerit.


Immm, bun bun de tot!
Si... deci (scuze ca insist) la cioco plastica merge cioco de menaj sau din aceea mai scumpa!? Nu prea am gasit cioco de menaj care sa-mi placa! La tortul tau e ff neagra!
:)

#4020 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 20 October 2010 - 04:30 PM

Vezi postareaelena_antony, la 20 October 2010 - 12:19 PM, a spus:


Si o poza cu sarbatorita :Atasament DSC03825_resize_resize.JPG

La multi ani printesei tale ! Pfui, sa n-o deochi, da are niste ochi, superbi, e .... putin spus! :) pe fiecare obrajor!

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi