Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4261 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 November 2010 - 12:32 PM

Vezi postareaYours4ever, la 10 November 2010 - 10:09 AM, a spus:

Va arat si eu torturile din weekend,

Raluca ...harnicuta foc! :wasted: Frumoase toate! Sanatate multa mamei si printesei! :wasted:

#4262 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 10 November 2010 - 06:54 PM

[quote name='Luminis' date='10 November 2010 - 09:55 AM' timestamp='1289372113' post='63811']
Vai, ce-mi plac torturile, Gabrenia! Ceva asemanator, cu Tom si Jerry, am facut si eu pentru Dani. Cel cu flori e super-super, imi place mult.
Intrebare, urgenta: unde ai gasit platourile aurii si argintii? Au aparut pe la noi?
[/quote]
Luminis multumesc frumos!Stiu de tortul cu Tom si Jerry pe care l-ai facut,e super frumos,ti l-am admirat pe blog.de fapt pe undeva tu ai fost sursa mea de inspiratie initial apoi am vazut originalul pe net.Stiu ca si tu ai o veche suferinta cu platourile dar sa stii ca nu sunt din acelea de carton pe care le stii deja;sunt luate de la Billa anul trecut si sunt dintr-un plastic mai dur;de fapt pe spate scrie ca e doar pentru decor dar eu l-am adaptat cerintelor mele.si la tortul cu Tom am acelasi fel de platou doar ca i-am pus deasupra hartia aceea ornamentala.Am auzit ca se deschide si la noi Metro luna viitoare,acolo unde era Laminorul candva si ca asemenea platouri s-ar gasi la Metro.daca te duci la galati poate gasesti.Poate stie MIMI mai bine.Te pup!

[quote name='dani_ela' date='10 November 2010 - 10:04 AM' timestamp='1289372670' post='63813']
[quote name='gabrenia' date='10 November 2010 - 01:35 AM' timestamp='1289345719' post='63797']
[/quote]

mama mia ce de torturi superbe ! cu ce l-ai umplut pe tom? cu blat de cereale? paunul este mortal !!! ce culori ai folosit la coada ? in urma cu ceva ani , vreo doi , vazusem un paun facut de mudjahista -il mai tineti minte? tot asa am ramas si acum , ca si atunci : muta de admiratie ! :-*
[/quote]

Buna Daniela Ma bucur mult pentru felicitari!Pe Tom l-am facut ca pe Shrek gen cupola,nu este din pasta de cereale.Pentru paun am folosit cam toate culorile din dotare dar la penele din lapte praf am folosit marker cu sclipici ca si asa nu le mananca nimeni :pupic: Sincer nu stiu despre ce tort al mudjahistei spui dar promit ca il caut ;m-ai facut curioasa!Banuiesc ca fiind de acum doi ani e pe celalalt site, nu?Pupici!

Dana multumesc pentru felicitari!ma bucur ca cel cu flori ti-a placut in mod deosebit...daca ai sti ca eram intr-o mare pana de inspiratie!L-am facut cam la repezeala dar a iesi ok.paunul e din pasta din bomboane mms pictat dupa ce s-a mai intarit un pic,penele sunt din pasta de lapte praf;am folosit o decupatoare cam in forma de frunza si am facut apoi acele franjuri cu cutitul .Platourile sunt din plastic,vezi ca i-am raspuns mai sus Luminitei.Pupici!

[quote name='Yours4ever' date='10 November 2010 - 11:09 AM' timestamp='1289376542' post='63825']
Va arat si eu torturile din weekend,

Raluca sunt deosebite torturile tale,imi place in mod special tot ultimul,felicitari!Meriti!
[quote name='cristinel' date='10 November 2010 - 11:49 AM' timestamp='1289378976' post='63829']
Buna dimineata,tuturor!
Gabrenia, multumesc pt primirea calduroasa! Felicitari pt frumusetile postate! Cum stau lipite floricelele din pdz de pielea de ciocolata :-* ?
[/quote]
Multumesc Cristinel esti o draguta!Eu nu am facut piele de ciocolata la cel de-al doilea tort,este glazura "oglinda " a Adrianei.A!!!sau te referi la tortul cu Tom?Nu e piele de ciocolata,e glazura din ciocolata cu smantana lichida.da impresia poate de piele de cioco dar nu e!Te pup ![quote name='divina' date='10 November 2010 - 01:10 PM' timestamp='1289383819' post='63843']
[quote name='Luminis' date='10 November 2010 - 11:48 AM' timestamp='1289382527' post='63840']
[quote name='divina' date='10 November 2010 - 09:23 AM' timestamp='1289373785' post='63815']

Luminis...Miny ma informase acum ceva vreme ca au la Lumea basmelor platouri aurii. M-am uitat sunt mai multe marimi, dar doar rotunde si aurii. Poate vor aparea argintii si alte forme!
:-*
[/quote]

Stiu ca sunt la LB, dar ma gadeam ca Gabrenia le-a cumparat de la noi din oras... Parca are si unul argintiu si la LB nu sunt argintii.
[/quote]

Ok, scuze ca m-am bagat...nu stiam ca si Gabrenia e din Braila! :-*
[/quote]
No problem!Acum ca am dezlegat misterul platourilor va pup si va doresc numai bine!Da, si eu sunt din Braila dar imi place sa fiu un pic mai enigmatica sa fiu uite asa de la "malul Dunarii"! :-* pupici tuturor :-*
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4263 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 November 2010 - 07:20 PM

Vezi postareagabrenia, la 10 November 2010 - 06:54 PM, a spus:

No problem!Acum ca am dezlegat misterul platourilor va pup si va doresc numai bine!Da, si eu sunt din Braila dar imi place sa fiu un pic mai enigmatica sa fiu uite asa de la "malul Dunarii"! :-* pupici tuturor :pupic:

Da, am dezlegat misterul platourilor si misterul orasului de la malul Dunarii! :-*

Acum ca ai zis ca ai luat platourile din Billa, am vazut si eu marti ca aveau niste platouri/farfurii decorative argintii si aurii, ca au inceput aprovizionarea cu articole pt craciun. M-am uitat la ele, dar sincer nu mi-au placut, erau deja parca zgariate, nu erau ca ale tale care parca vad ca au si un model/striatii pe ele. Asa ca cine vrea, cine are Billa in oras poate sa traga o fuga sa le vada. In Metro eu n-am vazut decat niste cartoane albe pt prajituri (ca cele de la cofetarie).
:-*

#4264 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 10 November 2010 - 07:47 PM

Mamaaaaaaaaaaa...ce-i aici!Fetelor,ce frumuseti de torturi ati facut!Va felicit pe toate si va trimit cate o :pupic: si cate un :-*
Doar doua remarci:
Raluca lucrezi din ce in ce mai frumos.
Gabrenia,vii rar dar si cand vii,ne lasi masca!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#4265 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 10 November 2010 - 08:23 PM

Vezi postareagabrenia, la 10 November 2010 - 06:54 PM, a spus:

Luminis multumesc frumos!Stiu de tortul cu Tom si Jerry pe care l-ai facut,e super frumos,ti l-am admirat pe blog.de fapt pe undeva tu ai fost sursa mea de inspiratie initial apoi am vazut originalul pe net.Stiu ca si tu ai o veche suferinta cu platourile dar sa stii ca nu sunt din acelea de carton pe care le stii deja;sunt luate de la Billa anul trecut si sunt dintr-un plastic mai dur;de fapt pe spate scrie ca e doar pentru decor dar eu l-am adaptat cerintelor mele.si la tortul cu Tom am acelasi fel de platou doar ca i-am pus deasupra hartia aceea ornamentala.Am auzit ca se deschide si la noi Metro luna viitoare,acolo unde era Laminorul candva si ca asemenea platouri s-ar gasi la Metro.daca te duci la galati poate gasesti.Poate stie MIMI mai bine.Te pup!

M-ai uns la sufletel cu "sursa de inspiratie" :hungry: . Stiu ca se deschide Metro si la noi, nu stiam cand, dar sa stii ca nu se gasesc la Metro cartoane din astea, eu am cautat si la Galati si la Buc. Tot la LB trebuie sa facem comanda, dar cred ca mai mult ne costa transportul decat cartoanele...

#4266 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 11 November 2010 - 10:15 AM

Gabriela ti-am mai spus pana acum ca esti fantastica?!?? :love7:
De data aceasta te-ai depasit pe tine insati!!! bravissima!!! :appl:

Btw...la prima visionare am avut impresia ca, coada paunului este artificiala!!! asta ca sa vezi cat de mult ai evoluat!!! :violent1:

#4267 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 11 November 2010 - 11:19 AM

Vezi postareaLuminis, la 10 November 2010 - 11:48 AM, a spus:

Vezi postareadivina, la 10 November 2010 - 09:23 AM, a spus:

Luminis...Miny ma informase acum ceva vreme ca au la Lumea basmelor platouri aurii. M-am uitat sunt mai multe marimi, dar doar rotunde si aurii. Poate vor aparea argintii si alte forme!
:violent1:

Stiu ca sunt la LB, dar ma gadeam ca Gabrenia le-a cumparat de la noi din oras... Parca are si unul argintiu si la LB nu sunt argintii.

servus..am inteles eu bine..esti asistenta la sp jud braila? mama mea este infirmiera la urgente acolo..scuze daca sunt prea bagacioasa.poop

#4268 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 November 2010 - 04:13 PM

Vezi postareadora, la 11 November 2010 - 10:15 AM, a spus:

Gabriela ti-am mai spus pana acum ca esti fantastica?!?? :love7:
De data aceasta te-ai depasit pe tine insati!!! bravissima!!! :appl:

Btw...la prima visionare am avut impresia ca, coada paunului este artificiala!!! asta ca sa vezi cat de mult ai evoluat!!! :violent1:

Dora multumesc din suflet pentru aprecieri!,ti-am spus,felicitarile si aprecierile chiar si criticile din partea ta ma onoreaza!Ma bucur mult ca am reusit sa evoluez si sa ajung la stadiul acesta.Nu sunt totusi inca nici pe departe la acele standarde inalte dar am tot timpul.Eu ma bucur ca v-am descoperit si ca datorita voua fac ceea ce fac astazi si din nou va multumesc din suflet ca mi-ati deschis o fereastra spre un nou hobby de care m-am indragostit!Pupiiiici!

Vezi postareamonicagurea, la 11 November 2010 - 11:19 AM, a spus:

servus..am inteles eu bine..esti asistenta la sp jud braila? mama mea este infirmiera la urgente acolo..scuze daca sunt prea bagacioasa.poop

Monicanu te scuza ,nu esti bagacioasa!Chiar ma bucur ca mi-ai spus!Eu cu urgentele,probabil la UPU te referi, nu prea am tangente dar din vedere sigur cred ca o stiu pe mama ta,pentru ca asa ne stim mai toate dar dupa nume mai putin.Acum sunt eu bagacioasa,esti si tu din Braila?pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4269 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 11 November 2010 - 04:28 PM

Vezi postareagabrenia, la 11 November 2010 - 04:13 PM, a spus:

Monicanu te scuza ,nu esti bagacioasa!Chiar ma bucur ca mi-ai spus!Eu cu urgentele,probabil la UPU te referi, nu prea am tangente dar din vedere sigur cred ca o stiu pe mama ta,pentru ca asa ne stim mai toate dar dupa nume mai putin.Acum sunt eu bagacioasa,esti si tu din Braila?pupici!

Inseamna ca o stii si pe soacra-mea. A fost asistenta la oftalmologie, a iesit la pensie anul trecut.

#4270 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 11 November 2010 - 05:01 PM

:love7: si eu sunt asistenta!!! :violent1:

#4271 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 11 November 2010 - 05:42 PM

Ce spuneti de un tort destinat unei doamne medic? =)) In buzunaras am strecurat felicitarea.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-758-128949010296.jpg

Inainte de a-i fi inmanat tortul,una dintre colege a scos-o pe dna doctor din cabinet si a avertizat-o ca vine in control de la CAS un medic care are scrise deja si amenzile.Numai ca ...inspectorul era pe tava,iar amenda era... felicitarea din buzunar. =))

#4272 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 12 November 2010 - 10:07 AM

Cristinel, imi place tare mult cum lucrezi. super. te felicit.
Am si o sugestie pentru tine, pune'ti numele mai pe mijlocul pozei, sa nu poata fi taiat si refolosita poza cu alte scopuri.
Raluca

#4273 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 12 November 2010 - 10:24 AM

Super tortul cristinel. Eu am facut un tort pentru un tanar care implineste astazi 20 ani. Blat Kinder si crema de frisca cu iaurt de visine iar blatul l-am stropit cu putina visinata. Imbracat in piele de ciocolata.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-418-128954997955.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-418-128955022519.jpg
Dora multumesc mult pentru indicatii acum a iesit foarte bine (am folosit de data aceasta ciocolata menaj si tortul l-am lasat cam 30minute la temperatura camerei) Oricum e loc si de mai bine :hug:

#4274 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 November 2010 - 01:20 PM

Bravo fetelor! ;)
Cristinel...ff frumos lucrezi...ti-am mai zis asta ...eu nu m-as mai duce la spital! :hug:

Miny ...a iesit mult muuult mai bine pielea de data asta! E reteta Dorei? Daca incadrai tortul in alt fundal, adica nu in rosu, poate era mai bine pus in evidenta! Dar e bine si asa! ;)
Compozitia tortului, cu siguranta e...delicioasa! ;)

#4275 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 12 November 2010 - 01:40 PM

Vezi postareadivina, la 12 November 2010 - 01:20 PM, a spus:

Bravo fetelor! ;)
Cristinel...ff frumos lucrezi...ti-am mai zis asta ...eu nu m-as mai duce la spital! :hug:

Miny ...a iesit mult muuult mai bine pielea de data asta! E reteta Dorei? Daca incadrai tortul in alt fundal, adica nu in rosu, poate era mai bine pus in evdidenta! Dar e bine si asa! ;)
Compozitia tortului, cu siguranta e...delicioasa! ;)

Multumesc Divina, am incadrat in rosu ca sa iasa in evidenta stelele. Da este reteta Dorei de piele de ciocolata.

#4276 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 November 2010 - 01:52 PM

Vezi postareaMiny, la 12 November 2010 - 01:40 PM, a spus:

Multumesc Divina, am incadrat in rosu ca sa iasa in evidenta stelele. Da este reteta Dorei de piele de ciocolata.

Am inteles acum! Bine, multumesc si eu! :hug: Nu stiu cand o s-o incerc...am emotii si cu ciocolata de menaj! ;)

#4277 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 November 2010 - 03:32 PM

Vezi postareacristinel, la 11 November 2010 - 05:01 PM, a spus:

:hello: si eu sunt asistenta!!! :bounce:

ha ha..ce subiect am deschis..daca tot veni vorba..si eu sunt asistenta, in brasov..se pare ca prinde la asistente pasiunea asta. haideti cu asistentele..cine se mai inscrie? :hello: poop

#4278 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 November 2010 - 03:40 PM

Vezi postareaLuminis, la 11 November 2010 - 04:28 PM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 11 November 2010 - 04:13 PM, a spus:

Inseamna ca o stii si pe soacra-mea. A fost asistenta la oftalmologie, a iesit la pensie anul trecut.

sigur se stiu..si sigur va stiti....pe mama o chema irina si are un par lung saten inchis si il poarta intr-un coc.cu ochi albastri. la upu este, intr-adevar..eu in schimb sunt in brasov, am crescut in braila, dar m-am casatorit in brasov..si biata mama face naveta sa ma ajute cu bebelinele. poop pun o poza..scuze ca sunt out of topic..dar sa ne cunoastem mai bine..

#4279 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 November 2010 - 03:46 PM

Vezi postareaYours4ever, la 12 November 2010 - 10:07 AM, a spus:

Am si o sugestie pentru tine, pune'ti numele mai pe mijlocul pozei, sa nu poata fi taiat si refolosita poza cu alte scopuri.

apropo de asta..cum se face sa-mi semnez si eu pozele? ma ajuta cineva..si..pozele din urma mai pot fi semnate? multumeeeesc.

#4280 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 12 November 2010 - 05:07 PM

Vezi postareamonicagurea, la 12 November 2010 - 03:46 PM, a spus:

Vezi postareaYours4ever, la 12 November 2010 - 10:07 AM, a spus:

apropo de asta..cum se face sa-mi semnez si eu pozele? ma ajuta cineva..si..pozele din urma mai pot fi semnate? multumeeeesc.

pozele le semnezi cu ajutorul unui program de editare (ex. photoshop), Eu folosesc picasa. Cele din urma, numai daca editezi mesajele si le incarci iar, dupa ce le-ai semnat. Cel putin asa cred eu.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul