Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5641 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 02 February 2011 - 04:23 PM

Amorasa Frumoase torturile tale felicitari ! Si figurinele iti sunt tare reusite , te invidiez de-a dreptul! :)

#5642 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 02 February 2011 - 09:29 PM

Feriti-va! Vin cu tortul acela de tot rasul pe care l-am facut pentru cele 4 varsatoare din colectivul sectiei unde lucrez ( una dintre ele fiind eu).L-am intitulat : o problema, patru varsatoare si tot atatea moduri de abordare.
1.disponibilitatea o caracterizeaza pe prima( nascuta pe 29 ianuarie) si ea e cu manecile suflecate pana la coate, gata oricand sa ajute;
2.implicarea totala -specifica fetei nascute pe 1 februarie , ea cauta solutia problemei, adanc de tot, astfel ca i se mai vad doar picioarele;
3.naivitatea, ma caracterizeaza pe mine( nascuta pe 5 februarie) care incerc sa cred ca un tort ar putea rezolva o problema
4.optimismul, trasatura dominanta a celei nascute pe 6 februarie care spune :eei! o problema...si?! va trece si noi iarasi vom petrece!!!

Va mai spun ca atmosfera a fost extraordinara, au fost prezenti toti colegii si au ras in hohote pana i-au durut falcile.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-758-12966750308418.jpg

combinatia a fost : blat pandispan insiropat cu compot de piersici, mousse cioco alba, mousse de piersici si mousse de ciocolata cu lapte.

#5643 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 February 2011 - 09:38 PM

Vezi postareabbenyci, la 01 February 2011 - 04:48 PM, a spus:

Dragelor sunteti super talentate, ce ma bucur ca pot face parte si eu din echipa voastra. V-am parcurs dar din lipsa de timp ca stau cu pitica care plange din cauza dinstisorilor va felicit pe toate iar in mod special vreau sa ii urez La multi ani din suflet Danielei sa fie sanatoasa si sa aibe benzi rulante si in continuare!!!! bineintels si voua va doresc acelas lucru sanatate si multe comenzi:)
Am sa va arat si eu un tort in prima executie, cam are multe greseli dar sarbatoritul a fost tare incantat, daca va zic ca nu am avut sablon, nu am stiut cum se face un tort sub forma de minge si na m-am incumetat totusi ca a fost cadou si nu comanda asa ca data aviatore stiu unde am gresit.
As vrea acuma sa va intreb niste lucruri ca sunteti profesioniste pe langa mine si aveti si experienta.
In 13 martie am bortezul la Arienne si o sa am in jur de 40 de persoane, intrebarea mea este cate kg de tort trebuie sa fac? apoi as vrea sa il fac etajat si sa il invelesc in cioco plasticam va rog din suflet sa imi dati o reteta pentru cioco plastica care aveti dar nu in gramaje ci cu masuratori cu lingura ca spre rusinea mea nu am cantar numai care cantareste de la 100 gr in sus, si nu ma pricep.
Acum alte rugaminti, am de facut pe wk un tort sub forma de pian si pe marti unul sub forma de chitara, va rog imi puteti da cumva ceva sabloane? multumesc din suflet fetelor.
Va pup si scuzati ca intru mai rar. Si acuma urla pitica mea si nu pot sta, ma iertati va rog?

Foarte fain tortul minge, bravo la cat mai multe!

Vezi postareaLiliana, la 01 February 2011 - 06:04 PM, a spus:

Buna fetelor...Ma alatur si eu voua...Faceti niste torturi super!!!!Felicitari!!!!am de unde invata.Am inceput si eu sa fac torturi...va arat si eu ce am facut...sunt inca o incepatoare.

Liliana bine ai venit. Imi place si mie culoarea din primul tort, bravo, tine-o tot asa!

Vezi postareaAmorasa, la 02 February 2011 - 01:36 PM, a spus:

Hai sa pun si eu torturile de saptamana trecuta. Majoritatea sunt cu ciocolata si crema vanilie.

Waaaw, brava, esti super! Masina e grozava nu stiu ce defecte sa ii caut.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5644 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 February 2011 - 09:40 PM

Vezi postareacristinel, la 02 February 2011 - 09:29 PM, a spus:

Feriti-va! Vin cu tortul acela de tot rasul pe care l-am facut pentru cele 4 varsatoare din colectivul sectiei unde lucrez ( una dintre ele fiind eu).L-am intitulat : o problema, patru varsatoare si tot atatea moduri de abordare.
1.disponibilitatea o caracterizeaza pe prima( nascuta pe 29 ianuarie) si ea e cu manecile suflecate pana la coate, gata oricand sa ajute;
2.implicarea totala -specifica fetei nascute pe 1 februarie , ea cauta solutia problemei, adanc de tot, astfel ca i se mai vad doar picioarele;
3.naivitatea, ma caracterizeaza pe mine( nascuta pe 5 februarie) care incerc sa cred ca un tort ar putea rezolva o problema
4.optimismul, trasatura dominanta a celei nascute pe 6 februarie care spune :eei! o problema...si?! va trece si noi iarasi vom petrece!!!

Va mai spun ca atmosfera a fost extraordinara, au fost prezenti toti colegii si au ras in hohote pana i-au durut falcile.

combinatia a fost : blat pandispan insiropat cu compot de piersici, mousse cioco alba, mousse de piersici si mousse de ciocolata cu lapte.

Pe langa ca esti talentata la bucatarie, esti talentata si la slove. Brava, meriti din plin sa fii apreciata de cei din jur. Iar daca nu o fac doar ei au de pierdut. Felicitari, pentru mine esti o muza. :) :( :(
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5645 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 February 2011 - 07:45 AM

blanka- foarte faina mingea( mie nu imi iese asa bine :love3: )
cristinel - ce de-a varsatoare sunteti voi la serviciu ! tortul este atat de frumos :violent1: stau si ma gandesc mie ce mi s-ar fi potrivit pe tortul varsaretilor? cred ca altruismul ...sigur ! :toothy6:

#5646 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 03 February 2011 - 02:59 PM

Amoroasa, foarte frumoase torturi! Cel al Marianei il aveam si eu salvat in calculator pentru ca mi-a placut foarte mult. Tie ti-a iesit foarte frumos, iar fetita e adorabila!
Cristinel, te felicit pentru frumosul tort. Figurinele sunt foarte reusite, mesajele sunt super tari. atat de mult imi place faptul ca ai un stil aparte de a-ti personaliza torturile! :thumleft:

#5647 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 03 February 2011 - 05:27 PM

Saluuuutareee harnicutzelor!Va rog sa nu va suparati ca nu va mentionez pe fiecare in parte....suntem asa de multe pe aici ...superrrr...dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc la fiecare dintre voi;v-as lua in ordine alfabetica,sau in ordine cronologica,sau in ordinea postrilor mesajelor,dar oricum v-as lua nu as vrea sa supar pe nimeni,va ofer :cheers: :mad: :love7: .
Eu acuma imi revin,dupa tortul cu Fulger.Mi-o mancat toti nervii ,dar va spun io mai incolo,numa' sa-mi mai revin putin,si...colac peste pupaza:nu am apucat sa-l fotografiez,pt ca nu mai aveam baterii in aparat. :thumleft:
Ma aduc sa ma odihnesc putin,am uitat sa mentionez ca nu dorm de 2 nopti si ieri umblam cu aia mica pe la Urgentza cu febra 40.
V-am pupacit si muuulta sanatate!

#5648 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2011 - 08:11 PM

anca- zi fata repede ce-ai patit cu fulgeru ? ca ma apuc si io de el dimineata? deja mi-e groaza :occasion14:

#5649 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 03 February 2011 - 09:17 PM

Vezi postareadani_ela, la 03 February 2011 - 08:11 PM, a spus:

anca- zi fata repede ce-ai patit cu fulgeru ? ca ma apuc si io de el dimineata? deja mi-e groaza :occasion14:

Danutza draga...multe peripetii cu Fulger 'ista.
Iti incearca rabdarea si imaginatia.Am folosit colorant rosu praf de la LB,si a devenit cam casanta la sfarsit;dra eu l-am facut pe Fulger de 14 cm/20 din salam de biscuiti si imbracta in PDZ si apoi l-am asezat pe un tort.Pun imagini la Tehnici,dar eu nu am decat 2 si alea de pe tel. mobil;dar pun imagini de pe net pe care le-am folosit si eu.

#5650 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2011 - 10:19 PM

Si eu va felicit pe toate, in grup, de frica sa nu uit pe careva, pe motiv de oboseala! :occasion14:
Cristinel inca un tort personalizat cu semnatura ta! Esti tare ingenioasa si talentata!
Liliana bine ai venit!

#5651 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 04 February 2011 - 01:18 AM

Amorasa, foarte faine torturile! Bebelusa e criminala!
Cristinel, super haios tortul tau, foarte inspirat. Fetele ti-au iesit minunat! Felicitari!

#5652 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 04 February 2011 - 01:06 PM

Saaalutare. Vin cu o pauza intre 2 torturi :D sa va arat ce am mai facut in ultimul timp.
Scuza ca sunt asa pe fuga, dar sper sa se mai aseze lucrurile in cateva saptamani si sa mai stau de vorba cu voi.
Tin sa va arat pozele cu ce am facut in ultimul timp pentru ca vreau sa va spun ca fiecare de aici a avut o mica sau maare contributie la ele. Desi imi place sa fac torturi, sa gatesc, daca nu erati voi, nu as fi ajuns niciodata pana aici. Inca nu-mi vine sa cred ca acum un an pe vremea asta mi-a trecut prin gand ca as putea incerca sa fac si eu torturi care sa semene macar puuutin cu ale voastre, acum 6 luni m-am apucat de facut torturi mai serios si acum nu reusesc sa-mi vad capul printre decoratii de tort :D)
V-as darui la toate cate o felie maaare de tort, dar cum nu se poate va trebui sa va multumiti cu :D si cu :D
Va multumesc ca v-ati rupt din timp si ati avut rabdare sa dati sfaturi si sa ne mai aratati din "secretele meseriei". Desi as vrea nu dau nume, ca sa nu uit pe cineva, dar va stiti voi :D
Mai am multe de perfectionat, dar nu renunt sa sper ca voi face intr-o zi capodopere ca ale voastre.

Cremele la torturile de mai jos sunt cele obisnuite la mine: tortul winter -Gabi Cara, cel cu 3 feluri de ciocolata si crema cu iaurt a Gloxiniei. Si am incercat si crema Mars a Dorei-delicioasaaaa.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968171951879.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968172045922.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968172150994.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968172261923.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-129681724816.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968172592834.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968172694287.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12968175952626.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5653 Useril este offline   sce76 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 04 February 2011 - 01:34 PM

Iata mandria natiunii...De-oi mai reusi sa redimensionez!
Si nu va grabiti sa criticati, ca NU ultimul etaj al tortului e ..stramb, :D :D ci fotograful bause ..un pic mai mult! :D

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1031-12968200114385.jpg
Imagine postataImagine postata

#5654 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 04 February 2011 - 02:05 PM

tango, sce76 faine torturi, oare eu o sa ajung sa fac asa ceva?

#5655 Useril este offline   sce76 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGherla

Postat 04 February 2011 - 02:08 PM

Hei, lili-gospodini....Tu din Dej?Eu din Gherla... :occasion14:

#5656 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 04 February 2011 - 02:17 PM

Sce, e absolut superb tortul tau. Parca spuneai ca esti la primele torturi, sau nu am retinut eu bine? Eu cred ca esti deja experta. Dar ceva amanunte ne oferi? Ce crema a fost in interior, cum ai facut floricelele, cum ai obtinut culoarea?

Liliana, daca vrei, sigur poti sa faci torturi cu muult mai frumoase, ale mele sunt doar asa de incepator. :occasion14:. Iti spune una care nu credea acum cateva luni ca va face nici un sfert din ce am facut. Se vede ca sunt modesta, nu? ;))
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5657 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 04 February 2011 - 02:27 PM

Tango, torturile tale sunt foarte frumoase si reusite! nici nu stiu care imi place mai mult! Felicitari!
Sce, chiar nu stiu ce sa zic! Imi aduc aminte bine ca intrebai ce si cum sa etajezi tortul, nu? Asta inseamna ca ar cam fi primul etajat. Pai, draga mea esti super tare! Ti-a iesit frumos foc! Daca e asa cum imi aduc eu aminte si esti la inceput inseamna 2 lucruri: unul - esti foarte talentata si doi - fetele tortarese sunt super profesoare! felicitari inca o data.

#5658 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 February 2011 - 02:37 PM

tango- fata dar ce harnica ai fost !!!! torturile sunt superbe !
sce- e tare fain ! culoarea e cumva de la marshmallow de mere?

#5659 Useril este offline   sce76 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGherla

Postat 04 February 2011 - 02:44 PM

Doamnelor, DA, sunteti super profesoare(eu sunt profesor, dar de data asta am fost elev cuminte).
Da, e primul tort etajat, blat pandispan cu cacao, crema ganache, insiropat, iar culorile sunt de cele ieftine, COLIN, am combinat galben cu putin albastru.Floricelele le-am facut cu decupatoarele Wilton , singurele scule profi pe care le am , restul...improvizatii.
Sunt mai emotionata acum, in fata voastra, e ca la un examen, duminica , la botez, afost mai simplu, ca erau necunoscatori.
Multumesc pentru aprecieri.

#5660 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 04 February 2011 - 02:59 PM

Buna fetelor!
In primul rand vreau sa va felicit pentru torturile pe care le faceti,sunt minunate,si apoi vreau sa va intreb de unde aveti atata timp,imaginatie si cum reusiti sa luati atatea comenzi? Felicitari oricum!
Am mai facut si eu un tort cu Tom & Gerry

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-594-12968243059705.jpg

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Ultima »