Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 02 February 2011 - 04:23 PM

Postat 02 February 2011 - 09:29 PM
1.disponibilitatea o caracterizeaza pe prima( nascuta pe 29 ianuarie) si ea e cu manecile suflecate pana la coate, gata oricand sa ajute;
2.implicarea totala -specifica fetei nascute pe 1 februarie , ea cauta solutia problemei, adanc de tot, astfel ca i se mai vad doar picioarele;
3.naivitatea, ma caracterizeaza pe mine( nascuta pe 5 februarie) care incerc sa cred ca un tort ar putea rezolva o problema
4.optimismul, trasatura dominanta a celei nascute pe 6 februarie care spune :eei! o problema...si?! va trece si noi iarasi vom petrece!!!
Va mai spun ca atmosfera a fost extraordinara, au fost prezenti toti colegii si au ras in hohote pana i-au durut falcile.

combinatia a fost : blat pandispan insiropat cu compot de piersici, mousse cioco alba, mousse de piersici si mousse de ciocolata cu lapte.
Postat 02 February 2011 - 09:38 PM
bbenyci, la 01 February 2011 - 04:48 PM, a spus:
Am sa va arat si eu un tort in prima executie, cam are multe greseli dar sarbatoritul a fost tare incantat, daca va zic ca nu am avut sablon, nu am stiut cum se face un tort sub forma de minge si na m-am incumetat totusi ca a fost cadou si nu comanda asa ca data aviatore stiu unde am gresit.
As vrea acuma sa va intreb niste lucruri ca sunteti profesioniste pe langa mine si aveti si experienta.
In 13 martie am bortezul la Arienne si o sa am in jur de 40 de persoane, intrebarea mea este cate kg de tort trebuie sa fac? apoi as vrea sa il fac etajat si sa il invelesc in cioco plasticam va rog din suflet sa imi dati o reteta pentru cioco plastica care aveti dar nu in gramaje ci cu masuratori cu lingura ca spre rusinea mea nu am cantar numai care cantareste de la 100 gr in sus, si nu ma pricep.
Acum alte rugaminti, am de facut pe wk un tort sub forma de pian si pe marti unul sub forma de chitara, va rog imi puteti da cumva ceva sabloane? multumesc din suflet fetelor.
Va pup si scuzati ca intru mai rar. Si acuma urla pitica mea si nu pot sta, ma iertati va rog?
Foarte fain tortul minge, bravo la cat mai multe!
Liliana, la 01 February 2011 - 06:04 PM, a spus:
Liliana bine ai venit. Imi place si mie culoarea din primul tort, bravo, tine-o tot asa!
Amorasa, la 02 February 2011 - 01:36 PM, a spus:
Waaaw, brava, esti super! Masina e grozava nu stiu ce defecte sa ii caut.

si

Postat 02 February 2011 - 09:40 PM
cristinel, la 02 February 2011 - 09:29 PM, a spus:
1.disponibilitatea o caracterizeaza pe prima( nascuta pe 29 ianuarie) si ea e cu manecile suflecate pana la coate, gata oricand sa ajute;
2.implicarea totala -specifica fetei nascute pe 1 februarie , ea cauta solutia problemei, adanc de tot, astfel ca i se mai vad doar picioarele;
3.naivitatea, ma caracterizeaza pe mine( nascuta pe 5 februarie) care incerc sa cred ca un tort ar putea rezolva o problema
4.optimismul, trasatura dominanta a celei nascute pe 6 februarie care spune :eei! o problema...si?! va trece si noi iarasi vom petrece!!!
Va mai spun ca atmosfera a fost extraordinara, au fost prezenti toti colegii si au ras in hohote pana i-au durut falcile.
combinatia a fost : blat pandispan insiropat cu compot de piersici, mousse cioco alba, mousse de piersici si mousse de ciocolata cu lapte.
Pe langa ca esti talentata la bucatarie, esti talentata si la slove. Brava, meriti din plin sa fii apreciata de cei din jur. Iar daca nu o fac doar ei au de pierdut. Felicitari, pentru mine esti o muza.

si

Postat 03 February 2011 - 07:45 AM

cristinel - ce de-a varsatoare sunteti voi la serviciu ! tortul este atat de frumos

Postat 03 February 2011 - 02:59 PM
Cristinel, te felicit pentru frumosul tort. Figurinele sunt foarte reusite, mesajele sunt super tari. atat de mult imi place faptul ca ai un stil aparte de a-ti personaliza torturile!

Postat 03 February 2011 - 05:27 PM

Eu acuma imi revin,dupa tortul cu Fulger.Mi-o mancat toti nervii ,dar va spun io mai incolo,numa' sa-mi mai revin putin,si...colac peste pupaza:nu am apucat sa-l fotografiez,pt ca nu mai aveam baterii in aparat.

Ma aduc sa ma odihnesc putin,am uitat sa mentionez ca nu dorm de 2 nopti si ieri umblam cu aia mica pe la Urgentza cu febra 40.
V-am pupacit si muuulta sanatate!
Postat 03 February 2011 - 08:11 PM

Postat 03 February 2011 - 09:17 PM
dani_ela, la 03 February 2011 - 08:11 PM, a spus:

Danutza draga...multe peripetii cu Fulger 'ista.
Iti incearca rabdarea si imaginatia.Am folosit colorant rosu praf de la LB,si a devenit cam casanta la sfarsit;dra eu l-am facut pe Fulger de 14 cm/20 din salam de biscuiti si imbracta in PDZ si apoi l-am asezat pe un tort.Pun imagini la Tehnici,dar eu nu am decat 2 si alea de pe tel. mobil;dar pun imagini de pe net pe care le-am folosit si eu.
Postat 03 February 2011 - 10:19 PM

Cristinel inca un tort personalizat cu semnatura ta! Esti tare ingenioasa si talentata!
Liliana bine ai venit!
Postat 04 February 2011 - 01:18 AM
Cristinel, super haios tortul tau, foarte inspirat. Fetele ti-au iesit minunat! Felicitari!
Postat 04 February 2011 - 01:06 PM

Scuza ca sunt asa pe fuga, dar sper sa se mai aseze lucrurile in cateva saptamani si sa mai stau de vorba cu voi.
Tin sa va arat pozele cu ce am facut in ultimul timp pentru ca vreau sa va spun ca fiecare de aici a avut o mica sau maare contributie la ele. Desi imi place sa fac torturi, sa gatesc, daca nu erati voi, nu as fi ajuns niciodata pana aici. Inca nu-mi vine sa cred ca acum un an pe vremea asta mi-a trecut prin gand ca as putea incerca sa fac si eu torturi care sa semene macar puuutin cu ale voastre, acum 6 luni m-am apucat de facut torturi mai serios si acum nu reusesc sa-mi vad capul printre decoratii de tort

V-as darui la toate cate o felie maaare de tort, dar cum nu se poate va trebui sa va multumiti cu

Va multumesc ca v-ati rupt din timp si ati avut rabdare sa dati sfaturi si sa ne mai aratati din "secretele meseriei". Desi as vrea nu dau nume, ca sa nu uit pe cineva, dar va stiti voi

Mai am multe de perfectionat, dar nu renunt sa sper ca voi face intr-o zi capodopere ca ale voastre.
Cremele la torturile de mai jos sunt cele obisnuite la mine: tortul winter -Gabi Cara, cel cu 3 feluri de ciocolata si crema cu iaurt a Gloxiniei. Si am incercat si crema Mars a Dorei-delicioasaaaa.

Postat 04 February 2011 - 01:34 PM
Si nu va grabiti sa criticati, ca NU ultimul etaj al tortului e ..stramb,

Postat 04 February 2011 - 02:05 PM
Postat 04 February 2011 - 02:17 PM
Liliana, daca vrei, sigur poti sa faci torturi cu muult mai frumoase, ale mele sunt doar asa de incepator.

Postat 04 February 2011 - 02:27 PM
Sce, chiar nu stiu ce sa zic! Imi aduc aminte bine ca intrebai ce si cum sa etajezi tortul, nu? Asta inseamna ca ar cam fi primul etajat. Pai, draga mea esti super tare! Ti-a iesit frumos foc! Daca e asa cum imi aduc eu aminte si esti la inceput inseamna 2 lucruri: unul - esti foarte talentata si doi - fetele tortarese sunt super profesoare! felicitari inca o data.
Postat 04 February 2011 - 02:37 PM
sce- e tare fain ! culoarea e cumva de la marshmallow de mere?
Postat 04 February 2011 - 02:44 PM
Da, e primul tort etajat, blat pandispan cu cacao, crema ganache, insiropat, iar culorile sunt de cele ieftine, COLIN, am combinat galben cu putin albastru.Floricelele le-am facut cu decupatoarele Wilton , singurele scule profi pe care le am , restul...improvizatii.
Sunt mai emotionata acum, in fata voastra, e ca la un examen, duminica , la botez, afost mai simplu, ca erau necunoscatori.
Multumesc pentru aprecieri.
Postat 04 February 2011 - 02:59 PM
In primul rand vreau sa va felicit pentru torturile pe care le faceti,sunt minunate,si apoi vreau sa va intreb de unde aveti atata timp,imaginatie si cum reusiti sa luati atatea comenzi? Felicitari oricum!
Am mai facut si eu un tort cu Tom & Gerry