Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6261 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 02 March 2011 - 12:21 AM

Multumesc fetelor de aprecieri. Si acum sa raspund la intrebari: pentru tortul cu pistorul am avut model un pistol de jucariede-al lui David. La cel de-al doilea tort Daniela e facut din plastelina de ciocolata cu un sablon copiat de pe net si decupat apoi pe plastelina.

Terezia, felicitari pentru tort!
Divina, ce glazura faina ai facut!!! Si ce idee geniala cu decupatoarele!

#6262 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 March 2011 - 08:20 AM

Simoniqe, superbe torturile tale. Corabia m-a tinut oleaca lipita de monitor :lol:

Tunde, imi place cum te-ai jucat cu ciocolata plastica, cum e "jeleul de menta"?

Terezia, ce finut e tortul tau ...

Dana (divina) ce-mi plac ghioceii :D

Anasia eu de ce nu te tin minte de dincolo??? Hmmm ... marg sa te caut sa-mi improspatez memoria ...

Fetelor multumesc frumos de aprecieri :lol: :) :) Expozitia a durat 3 zile in care am dat spre degustare prajiturele ca lumea sa stie ce si cum cu gusturile. Tortul mirelui nu este nici la noi in Oradea, nu inca, sunt convinsa ca de anul acesta va fi :D dar nu-i nimik, imi place sa fiu deschizatoare de drumuri ;)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#6263 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 02 March 2011 - 12:03 PM

Ramo, multumesc frumos, toate turturile tale sunt de exceptie, dar astea din expozitie sunt de vis.Fantastice, nu pot zice care-i cel mai tare!
Simonique merci, cars e durere dar cel cu masca e minunat, bravo!
Mimi, merci, esti draguta! Ale tale sunt unice, le recunosc dintr-o mie.
Anasia merci frumos!
Punticu esti mult prea draguta, dar tu te intreci pe tine cu ultimele ...zece torturi sa zic asa...cel putin ultimele doua sunt de nota 10 iar cel cu pescarul..unic!
Dani_ela merci sora mea, tu esti o femeie de exceptie!
Divina ciocolata de pe marginea celui cu ghiocei este de mare angajament, ca tot tortul de altfel!

#6264 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 02 March 2011 - 12:03 PM

Citeva torturi.
Cam toate au blat amandina , sirop de negresa (cacao cu lapte), crema ganache. Cuvertura si decorul din pasta de ciocolata.

#6265 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 02 March 2011 - 12:06 PM

Terezia imi place tortul cu trandafiri, imi place si movul care ti-a iesit...imi place si tava...tot, bravo!!

#6266 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 02 March 2011 - 03:05 PM

dan_irinel wow cum arata ciocolatoasele tale...super!...iar sectiunea e...miamiii

#6267 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 02 March 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 02 March 2011 - 12:03 PM, a spus:

Citeva torturi.
Cam toate au blat amandina , sirop de negresa (cacao cu lapte), crema ganache. Cuvertura si decorul din pasta de ciocolata.

Foarte faine torturile voastre, felicitari! Frumos si ingrijit lucrate :rolleyes: !

#6268 Useril este offline   daniela82 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 12-November 10

Postat 02 March 2011 - 07:41 PM

Am facut un tort pentru noi, ca sa incerc plastelina de cioco, dar se pare ca ceva nu am facut bine. Dupa ce am intins pasta sa imbrac tortul, era mai tare, ca o "tabla", nu era asa elastica cum e pdz, motiv pentru care vedeti si cutele.
Am folosit ciocolata festina rosu, de care zicea Ramo mai demult; am pus 350 g ciocolata si 130 g miere. Oare trebuia mai multa miere??? :)
Voi cum procedati?

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-765-12990876027679.jpg

edit : am uitat sa scriu continutul :rolleyes: blat negresa, crema lamaie - lissa, crema de cocos cu ciocolata alba - dora.

#6269 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 02 March 2011 - 08:32 PM

Fetelor in primul rand vreau sa va urez o primavara frumoasa si cu cat mai multe torturi!Cate un :) si o :rolleyes: pentru fiecare!
Am avut intentia sa va felicit pe fiecare in parte dar cand am vazut cate pagini in urma s-au strans de cateva zile de cand nu am mai intrat eu am renuntat si asta sa nu cumva sa uit pe cineva,asa ca ma refer la toate in grup,sunt minunate torturile voastre!

#6270 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 March 2011 - 08:36 PM

Fetelor, Punticu, Victoria, Ramo, multumesc, ma bucur ca v-au placut ghioceii mei! :rolleyes:

#6271 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCraiova

Postat 02 March 2011 - 10:21 PM

Vezi postareadaniela82, la 02 March 2011 - 07:41 PM, a spus:

Am facut un tort pentru noi, ca sa incerc plastelina de cioco, dar se pare ca ceva nu am facut bine. Dupa ce am intins pasta sa imbrac tortul, era mai tare, ca o "tabla", nu era asa elastica cum e pdz, motiv pentru care vedeti si cutele.
Am folosit ciocolata festina rosu, de care zicea Ramo mai demult; am pus 350 g ciocolata si 130 g miere. Oare trebuia mai multa miere??? :)
Voi cum procedati?

Atasament DSCF3190.JPG

edit : am uitat sa scriu continutul :rolleyes: blat negresa, crema lamaie - lissa, crema de cocos cu ciocolata alba - dora.

S-a intarit ptr. ca suprafata pe care ai intins-o a fost rece. Daca vrei sa nu mai ai problema asta, incalzeste suprafata de lucru timp de 1-2 minute, cu un uscator de par. Eu asa procedez iarna cu zona de lucru. Stiu ca este greu sa urmaresti toate posturile dar daca va-ti uitat in ale mele, ati observat ca eu nu folosesc ptr. cuverturi aceasta ciocolata plastica, ci pasta de ciocolata. Se lucreaza mai usor cu ea, este mai economica si se taie foarte usor. De asemenea aspectul, gustul si textura acesteia sunt net superioare atit ciocolatei plastice (ciocolata de modelaj) cit si pastei de zahar.
Cuvertura si decorul acestor torturi, si nu numai, este din pasta de ciocolata (denumirea si reteta imi apartin :) ).
Daca sunteti interesate, v-o pot impartasii cu mare drag.
Spor.

#6272 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 March 2011 - 10:28 PM

Victoria :rolleyes:
Dane, pune reteta te rog, sunt curioasa daca seamana cu pielea lui Dora. Promit sa o incerc :) Multumesc anticipat!

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#6273 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 02 March 2011 - 10:33 PM

Dan_Irinel, ce bestial pot sa arate torturile tale cu ciocolata... :rolleyes: Felicitari pentru torturile minunate! Si bineneteles ca vrem reteta de la pasta de ciocolata!
Daniela82, este frumos tortul tau, chiar daca ai avut probleme cu plastelina de ciocolata!

#6274 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCraiova

Postat 02 March 2011 - 10:36 PM

Vezi postareaRamo, la 02 March 2011 - 10:28 PM, a spus:

Victoria :rolleyes:
Dane, pune reteta te rog, sunt curioasa daca seamana cu pielea lui Dora. Promit sa o incerc :) Multumesc anticipat!

Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;

Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.

#6275 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 March 2011 - 10:40 PM

Mersi de reteta, ai mai pus-o undeva ca am mai citit-o zilele astea. O sa o incerc, sunt foarte curioasa cum se intinde in foaie mare, daca are consistenta sau nu. Cand zic foaie mare ma refer la 3-4 kg pasta.

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#6276 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCraiova

Postat 02 March 2011 - 10:45 PM

Vezi postareaRamo, la 02 March 2011 - 10:40 PM, a spus:

Mersi de reteta, ai mai pus-o undeva ca am mai citit-o zilele astea. O sa o incerc, sunt foarte curioasa cum se intinde in foaie mare, daca are consistenta sau nu. Cand zic foaie mare ma refer la 3-4 kg pasta.

Ma mult de 800-1000 gr. nu am facut niciodata dar iti doresc sa-ti reuseasca. Garantez ca nu te vei mai intoarce niciodata la pasta de zahar.
L.E. Folosesc zahar pudra Cristal sau Margaritar pe care il dau prin masina de cafea si il cern prin sita de faina.

#6277 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 March 2011 - 10:58 PM

Daca iese si se lucreaza bine in cantitati mari o "adopt" Mersi ca ai impartasit-o.Mai am putin pana la vara cand o sa pot sa incerc pe torturi de nunta.

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#6278 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 02 March 2011 - 11:00 PM

dan, sunt superbe torturile!
sunt curioasa, oare la cake boss, tot spun ca fac decoratiunile din cioco , presupun ca este cam acelasi lucru cu pasta de ciocolata
ramo, eu te tin minte :-*

#6279 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCraiova

Postat 02 March 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaRamo, la 02 March 2011 - 10:58 PM, a spus:

Daca iese si se lucreaza bine in cantitati mari o "adopt" Mersi ca ai impartasit-o.Mai am putin pana la vara cand o sa pot sa incerc pe torturi de nunta.

Cu placere.

Vezi postareaanasia, la 02 March 2011 - 11:00 PM, a spus:

dan, sunt superbe torturile!

Multumesc.

Cu alta ocazie voi pune si reteta cu pasta de ciocolata "neagra".

#6280 Useril este offline   daniela82 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 12-November 10

Postat 02 March 2011 - 11:24 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 02 March 2011 - 10:21 PM, a spus:

S-a intarit ptr. ca suprafata pe care ai intins-o a fost rece. Daca vrei sa nu mai ai problema asta, incalzeste suprafata de lucru timp de 1-2 minute, cu un uscator de par. Eu asa procedez iarna cu zona de lucru. Stiu ca este greu sa urmaresti toate posturile dar daca va-ti uitat in ale mele, ati observat ca eu nu folosesc ptr. cuverturi aceasta ciocolata plastica, ci pasta de ciocolata. Se lucreaza mai usor cu ea, este mai economica si se taie foarte usor. De asemenea aspectul, gustul si textura acesteia sunt net superioare atit ciocolatei plastice (ciocolata de modelaj) cit si pastei de zahar.

Dan multumesc pentru sfaturi, o sa le tin minte pe data viitoare; am sa incerc si reteta pusa de tine sa vad cum ma descurc cu ea. :-*

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul