Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#6261
Postat 02 March 2011 - 12:21 AM
Terezia, felicitari pentru tort!
Divina, ce glazura faina ai facut!!! Si ce idee geniala cu decupatoarele!
#6262
Postat 02 March 2011 - 08:20 AM

Tunde, imi place cum te-ai jucat cu ciocolata plastica, cum e "jeleul de menta"?
Terezia, ce finut e tortul tau ...
Dana (divina) ce-mi plac ghioceii

Anasia eu de ce nu te tin minte de dincolo??? Hmmm ... marg sa te caut sa-mi improspatez memoria ...
Fetelor multumesc frumos de aprecieri





#6263
Postat 02 March 2011 - 12:03 PM
Simonique merci, cars e durere dar cel cu masca e minunat, bravo!
Mimi, merci, esti draguta! Ale tale sunt unice, le recunosc dintr-o mie.
Anasia merci frumos!
Punticu esti mult prea draguta, dar tu te intreci pe tine cu ultimele ...zece torturi sa zic asa...cel putin ultimele doua sunt de nota 10 iar cel cu pescarul..unic!
Dani_ela merci sora mea, tu esti o femeie de exceptie!
Divina ciocolata de pe marginea celui cu ghiocei este de mare angajament, ca tot tortul de altfel!
#6264
Postat 02 March 2011 - 12:03 PM
Cam toate au blat amandina , sirop de negresa (cacao cu lapte), crema ganache. Cuvertura si decorul din pasta de ciocolata.
#6265
Postat 02 March 2011 - 12:06 PM
#6266
Postat 02 March 2011 - 03:05 PM
#6268
Postat 02 March 2011 - 07:41 PM
Am folosit ciocolata festina rosu, de care zicea Ramo mai demult; am pus 350 g ciocolata si 130 g miere. Oare trebuia mai multa miere???

Voi cum procedati?

edit : am uitat sa scriu continutul

#6269
Postat 02 March 2011 - 08:32 PM


Am avut intentia sa va felicit pe fiecare in parte dar cand am vazut cate pagini in urma s-au strans de cateva zile de cand nu am mai intrat eu am renuntat si asta sa nu cumva sa uit pe cineva,asa ca ma refer la toate in grup,sunt minunate torturile voastre!
#6270
Postat 02 March 2011 - 08:36 PM

#6271
Postat 02 March 2011 - 10:21 PM
daniela82, la 02 March 2011 - 07:41 PM, a spus:
Am folosit ciocolata festina rosu, de care zicea Ramo mai demult; am pus 350 g ciocolata si 130 g miere. Oare trebuia mai multa miere???

Voi cum procedati?

edit : am uitat sa scriu continutul

S-a intarit ptr. ca suprafata pe care ai intins-o a fost rece. Daca vrei sa nu mai ai problema asta, incalzeste suprafata de lucru timp de 1-2 minute, cu un uscator de par. Eu asa procedez iarna cu zona de lucru. Stiu ca este greu sa urmaresti toate posturile dar daca va-ti uitat in ale mele, ati observat ca eu nu folosesc ptr. cuverturi aceasta ciocolata plastica, ci pasta de ciocolata. Se lucreaza mai usor cu ea, este mai economica si se taie foarte usor. De asemenea aspectul, gustul si textura acesteia sunt net superioare atit ciocolatei plastice (ciocolata de modelaj) cit si pastei de zahar.
Cuvertura si decorul acestor torturi, si nu numai, este din pasta de ciocolata (denumirea si reteta imi apartin

Daca sunteti interesate, v-o pot impartasii cu mare drag.
Spor.
#6272
Postat 02 March 2011 - 10:28 PM

Dane, pune reteta te rog, sunt curioasa daca seamana cu pielea lui Dora. Promit sa o incerc

#6273
Postat 02 March 2011 - 10:33 PM

Daniela82, este frumos tortul tau, chiar daca ai avut probleme cu plastelina de ciocolata!
#6274
Postat 02 March 2011 - 10:36 PM
Ramo, la 02 March 2011 - 10:28 PM, a spus:

Dane, pune reteta te rog, sunt curioasa daca seamana cu pielea lui Dora. Promit sa o incerc

Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;
Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.
#6275
Postat 02 March 2011 - 10:40 PM
#6276
Postat 02 March 2011 - 10:45 PM
Ramo, la 02 March 2011 - 10:40 PM, a spus:
Ma mult de 800-1000 gr. nu am facut niciodata dar iti doresc sa-ti reuseasca. Garantez ca nu te vei mai intoarce niciodata la pasta de zahar.
L.E. Folosesc zahar pudra Cristal sau Margaritar pe care il dau prin masina de cafea si il cern prin sita de faina.
#6277
Postat 02 March 2011 - 10:58 PM
#6278
Postat 02 March 2011 - 11:00 PM
sunt curioasa, oare la cake boss, tot spun ca fac decoratiunile din cioco , presupun ca este cam acelasi lucru cu pasta de ciocolata
ramo, eu te tin minte

#6279
Postat 02 March 2011 - 11:07 PM
Ramo, la 02 March 2011 - 10:58 PM, a spus:
Cu placere.
anasia, la 02 March 2011 - 11:00 PM, a spus:
Multumesc.
Cu alta ocazie voi pune si reteta cu pasta de ciocolata "neagra".
#6280
Postat 02 March 2011 - 11:24 PM
Dan_IrineL, la 02 March 2011 - 10:21 PM, a spus:
Dan multumesc pentru sfaturi, o sa le tin minte pe data viitoare; am sa incerc si reteta pusa de tine sa vad cum ma descurc cu ea.
