Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6481 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 12 March 2011 - 07:03 PM

Vezi postareapunticu, la 12 March 2011 - 03:19 PM, a spus:

Pun si eu ultimul tort, cu crema de ciocolata, glazura KikenHana, blat 2 de negresa si unul de milch-schnitte (cel de sus).



Ce superbi sunt trandafirii! Super! Felicitari!

#6482 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 12 March 2011 - 07:07 PM

Vezi postareadani_ela, la 11 March 2011 - 09:08 PM, a spus:


eu sunt datoare catorva fete dragi , cu laptopul meu de azi :rolleyes:



Ti-a iesit bine laptopul! Cred ca ai lucrat mult la el...
Imi spui te rog cu ce ai fixat partea de sus, ca sa stea ridicata?

#6483 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 March 2011 - 08:40 PM

Vezi postareadia, la 12 March 2011 - 07:07 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 11 March 2011 - 09:08 PM, a spus:


eu sunt datoare catorva fete dragi , cu laptopul meu de azi :rolleyes:



Ti-a iesit bine laptopul! Cred ca ai lucrat mult la el...
Imi spui te rog cu ce ai fixat partea de sus, ca sa stea ridicata?


am infipt bete de frigarui in pasta , si am lasat o saptamana sa se usuce bine ; apoi am imbracat placa de pdz in cioco plastica si am infipt-o in tort :lol:
punticu- trandafirii sunt mortali !

#6484 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 13 March 2011 - 09:39 AM

fetelor felicitari!foarte frumoase torturile,le-am vazut pe toate!tuturor :rolleyes: si cate o :lol:

Punticu,trandafirii tai sunt superbi!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6485 Useril este offline   maria22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 13 March 2011 - 11:11 AM

Vă arat și ”opera” mea, de ziua mamei mele: tort cu cremă de cioco-portocale și blat pandișpan acoperit cu PDZ (al 2 lea tort din viața mea muncit după toate indicațiile furate de aici!!) . Știu că nu am experiența și talentul vostru dar vă mulțumesc căci fără a vă observa pe voi nu aș fi îndrăznit nicicând să încerc ceva.
Am o întrebare: cum acoperiți cu PDZ un tort rotund fără a face acele cute ce trebuiesc apoi mascate?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-206-13000074709215.jpg


#6486 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 13 March 2011 - 11:37 AM

Maria fara sa incerci nu ai cum sa inveti, asa ca te felicit pentru primul pas facut. Rau nu arata doar ca ii lipseste finisajul. Data viitoare lasa pasta mai grosuta de vreo 3-4 mm altfel o sa-ti iasa tot cu pliuri. Ea trebuie sa fie mai grosuta ca sa aiba "unde intra" si foarte important e cand intinzi pasta sa fie mai mare decat tortul ca sa o poti mula bine pe tort.
Succesuri si La Multi Ani mamei tale!

Punticu, felicitari pentru trandafirii ce ai inceput sa-i faci!!!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#6487 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 13 March 2011 - 12:00 PM

multumesc, eu am incercat asa si mi s-a lipit de pahar, o sa incerc cu mult amidon. Dan_Irinel multumesc, cunosc acele produse le-am gasit site-ul si nu stian ce calitate au, multumesc pentru informatii.
[/quote]


da tre sa ai mare grija sa nu se lipeasca modelezi un pic scoti repede pasta dai un pic cu amidon o pui iar pe pahar si tot asa

#6488 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 March 2011 - 03:45 PM

La multi ani si sanatate mamei tale, Maria22! Nu-ti face griji, asa e la inceput, cum spunea si Ramo, vei invata lucrand, daca iti place sa tortalesti si ai rabdare.

#6489 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 March 2011 - 03:54 PM

Daniela, ce google haios!!!
Punticu,imi plac si trandafirii si semnul zodiacal!

#6490 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 13 March 2011 - 06:43 PM

Inca unul in genul tortului "Happy Birthday to Me" dar de aceasta data l-am facut rotund.
Blat amandina, creme ganache ciocolata amaruie, alba si ciocolata cu visine (din dulceata de visine).

#6491 Useril este offline   terezia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 13 March 2011 - 06:57 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 13 March 2011 - 06:43 PM, a spus:

Inca unul in genul tortului "Happy Birthday to Me" dar de aceasta data l-am facut rotund.
Blat amandina, creme ganache ciocolata amaruie, alba si ciocolata cu visine (din dulceata de visine).

cum faci crema de deasupra ca arata de...iti vine sa lingi monitorul?
am vazut pe blog ca e ganache dar care e reteta ta de ganache ca al meu nu arata asa.

#6492 Useril este offline   mihaela-hotea 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 13 March 2011 - 07:15 PM

Punticu, Dan_irinel, Soren, Cristinel, si fetelor care ati muncit in ultimile 2 sapt, felicitari pt torturi, sunt superbe. V-as arata si eu ce am facut zilele astea dar nu-mi permite religia si nici forumul :hug: , asa a fost comanda , a trebuit sa ma resemnez. Oare nu poate sa existe un topic cu torturi pt adulti?
Am o mare problema aici in germania, nu mai am frisca hulala de acasa si va trebui sa recurg la cea de aici, insa nu stiu de care sa cumpar sa pot lucra cu ea, va rog care sunteti prin germania sfatuiti-ma ce fel de frisca sa folosesc, va multumesc.
Aveti careva un tort facut pt fani ICIM ARAD?, echipa de baschet, voiam sa ma inspir pt sapt viitoare, va multumesc inca odata

#6493 Useril este offline   MINI07 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 13 March 2011 - 07:32 PM

Vezi postareaterezia, la 13 March 2011 - 06:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 13 March 2011 - 06:43 PM, a spus:

Inca unul in genul tortului "Happy Birthday to Me" dar de aceasta data l-am facut rotund.
Blat amandina, creme ganache ciocolata amaruie, alba si ciocolata cu visine (din dulceata de visine).

cum faci crema de deasupra ca arata de...iti vine sa lingi monitorul?
am vazut pe blog ca e ganache dar care e reteta ta de ganache ca al meu nu arata asa.


Subscriu :hug: Chiar ca iti vine sa lingi monitorul !!!Si cum intinzi ganache-ul pe marginile tortului , ca sunt perfecte ? Te ajuti de un platou rotativ ?

#6494 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 13 March 2011 - 08:36 PM

Ganache-ul meu arata asa, =)) , doar mana e ...altfel :hug: =)) =))
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#6495 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 March 2011 - 08:49 PM

punticu ce bine ti-a iesit tortul, cu toate ca ti-am mai spus ma repet: imi plac mult trandafirii, felicitari

Maria nu descuraja cu putin antrenament vei fi surprinsa de ceea ce poti face

Dan_Irinel f perfect e intins ganache-ul, cum reusesti?
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6496 Useril este offline   maria22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 13 March 2011 - 09:20 PM

Vezi postareaRamo, la 13 March 2011 - 11:37 AM, a spus:

Maria fara sa incerci nu ai cum sa inveti, asa ca te felicit pentru primul pas facut. Rau nu arata doar ca ii lipseste finisajul. Data viitoare lasa pasta mai grosuta de vreo 3-4 mm altfel o sa-ti iasa tot cu pliuri. Ea trebuie sa fie mai grosuta ca sa aiba "unde intra" si foarte important e cand intinzi pasta sa fie mai mare decat tortul ca sa o poti mula bine pe tort.
Succesuri si La Multi Ani mamei tale!

Punticu, felicitari pentru trandafirii ce ai inceput sa-i faci!!!


Mulțumesc!!!! =)) Poate (sigur, cert!!!) îs mai înceată =)) de priceput....cum e chestia cu pliurile pe părțile laterale ale tortului???Adică nu sus, pe tort ci lateral-rotund?

Vezi postareacristinel, la 13 March 2011 - 03:45 PM, a spus:

La multi ani si sanatate mamei tale, Maria22! Nu-ti face griji, asa e la inceput, cum spunea si Ramo, vei invata lucrand, daca iti place sa tortalesti si ai rabdare.

Mulțumesc....ești o drăguța...îmi plac torturile voastre de numai-numai....și textele-mesaje... =))

Vezi postareacec, la 13 March 2011 - 08:49 PM, a spus:

punticu ce bine ti-a iesit tortul, cu toate ca ti-am mai spus ma repet: imi plac mult trandafirii, felicitari

Maria nu descuraja cu putin antrenament vei fi surprinsa de ceea ce poti face

Dan_Irinel f perfect e intins ganache-ul, cum reusesti?



Vă mulțumesc din suflet de încurajări!!!! Sincer, cred că mi-am descoperit un hobby din a face tort, mă destinde și îmi place ce se întâmplă....în plus sunt și felicitată de cei ce gustă (e divin gustul chiar dacă aspectul e mai ...ciudat!!!).
Acum mă uit pe lista de aniversări cui mai pot presta un hobby... :hug:

#6497 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 13 March 2011 - 09:40 PM

Vezi postareaMINI07, la 13 March 2011 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareaterezia, la 13 March 2011 - 06:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 13 March 2011 - 06:43 PM, a spus:

Inca unul in genul tortului "Happy Birthday to Me" dar de aceasta data l-am facut rotund.
Blat amandina, creme ganache ciocolata amaruie, alba si ciocolata cu visine (din dulceata de visine).

cum faci crema de deasupra ca arata de...iti vine sa lingi monitorul?
am vazut pe blog ca e ganache dar care e reteta ta de ganache ca al meu nu arata asa.


Subscriu :hug: Chiar ca iti vine sa lingi monitorul !!!Si cum intinzi ganache-ul pe marginile tortului , ca sunt perfecte ? Te ajuti de un platou rotativ ?



Vezi postareacec, la 13 March 2011 - 08:49 PM, a spus:

punticu ce bine ti-a iesit tortul, cu toate ca ti-am mai spus ma repet: imi plac mult trandafirii, felicitari

Maria nu descuraja cu putin antrenament vei fi surprinsa de ceea ce poti face

Dan_Irinel f perfect e intins ganache-ul, cum reusesti?

Intr-adevar ma folosesc de un platou rotativ si un spaclu din inox (din cel de zidarie).

#6498 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 13 March 2011 - 09:47 PM

Maria, in primul rand aspectul nu e mai "ciudat", ia uita-te tu la primele noastre torturi si o sa vezi ca ai pornit bine :hug:
Cred ca cel mai usor ca sa intelegi cum e cu nivelatu e sa privesti clipu asta, e primul care mi-a iesit in cale : http://www.youtube.c...h?v=vecmy4nKT-A
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#6499 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 March 2011 - 10:14 PM

Tortul acesta e doar ornat de mine (a fost pt aniversarea a 50 de ani de casatorie)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-91-13000472779812.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6500 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 March 2011 - 10:20 PM

Felicitari tuturor pentru prestatii. Iar s-au starns o garmada de torturi si nu as vrea sa nedreptatesc pe careva. Primiti fiecare cate un buchet mare de :hug: de la mine.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi