Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6561 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 March 2011 - 07:15 PM

Vezi postareapunticu, la 18 March 2011 - 06:20 PM, a spus:

Pun si eu ultimul tort. Cand am vazut modelul am fost un pic reticenta, ca mi-i s-a parut foarte aglomerat, dar la final mie mi-a placut rezultatul. Am avut probleme cu pasta si nu stiu de. S-a umezit rau de tot pasta. blat negresa crema de iaurt cu fructe.

Vai ce minunatie!! Cat ti-a luat sa-l faci? Eu daca as face/primi/avea un tort din asta, n-as lasa pe nimeni sa-l taie :) :D

#6562 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 18 March 2011 - 09:46 PM

Cec, camasa e perfecta!

Punticu ce fain e tortul!!! :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6563 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 19 March 2011 - 01:46 AM

Vezi postareanadia, la 18 March 2011 - 07:49 AM, a spus:

buna fetelor si felicitari pentru torturile frumoase pe care le faceti .va intreb si eu ceva in sectiunea postata de claudia se vad doua straturi de pasta ca sa fie foarte finisat? sau sa traga mai mult la cantar?si cat este pretul/kg

Nadia ai dreptate pe acest tort am pus doua straturi de pasta,insa acest lucru l-am facut doar pt aspect.Tortul a avut cam multa crema care mi-a iesit si pe parti,iar tortul a fost vopsit asa ca mi-a fost frica sa nu prinda pasta umiditate si de aceea am pus 2 straturi.Poate ca sunt cofetarii care fac asta pt a castiga mai mult,insa o fata care le face acasa nu cred ca ar risca sa-si piarda clientii(cele care le fac pt.vanzare),eu sunt inca la faza de pasiune,le fac doar pt prieteni si familie asa ca nu-ti pot spune un pret.

#6564 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Locationbrescia italia

Postat 19 March 2011 - 02:07 AM

Mini,foarte frumos copacul tau.
Amorasa,superb patutul.L-ai facut cu matrita?
Gloxinia,suntem pe aceeasi lungime de unda.
Cec,si torturile tre sa fie in pas cu moda?Eu zic ca nu,oricum tortul e perfect.
Punticu,ce vesel e tortul tau.Da ti-a luat un pic de timppp sa faci toate ornamentele alea.

#6565 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 19 March 2011 - 11:16 AM

buna ziua ! scrisesem si eu un mesaj...dar nu este?

#6566 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 11:16 AM

Pentru azi 2 torturi ambele cu ciocolata:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-13005261592359.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-13005261850835.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6567 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 19 March 2011 - 11:55 AM

bavo fetele cite o :D si mult respect din partea mea ,faceti niste torturi superbe cum sa-lpun pe-al meu aici.. :D dar imi fac curaj ca asta este.am facut un tort pt bebele meu de 8 luni,un tort cu peripetii...sa va povestesc...reteta este de aici postata de voi dar nu mai retitin numele :D scuze,data viitoare imi notez.blat pufos si crema de 2 cioco primul blat iar la al doilea crema caramel.asez blaturile pun crema dau la frigider.a doua zi fac pasta de zahar ,imbrac primul blat,totul ok,scot al doilea blat si surpriza...toata crema mi sa imprastiat(crema era cu amidon,fara gelatina)nu stiu ce am gresit....si cum tortul era pt noi ma-am ambitonat sa-l repar...fac alta crema ,o curat cu un cutit usor cit sa putut(nu va zic ce m-am chinuit ca blaturile erau insiropate) ,il asej iar in tava in care am copt ,il dau la rece pt o ora,il scot il dau cu frisca(cu unt nu se putea ca era fragil saracul)pun pasta iar cind sa suprapun blaturile sa-mi pierd tortul... :( uffff,am reusit de i-am rupt pasta pe margini dar am reparat-o cu o bordura de alta pasta,vedeti voi...si gata tortul statea saracul in picioare chiat daca era putin cam strimb...si acum calicatura
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1121-13005280644311.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1121-13005281081035.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1121-13005281892723.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1121-13005283367863.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1121-13005284223079.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1121-13005285011972.jpg

#6568 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 01:15 PM

Mona draga, felicitari pentru tenacitate. Am patit-o si eu la inceputuri, stai calma ca te inveti cu timpul :D
La multi ani puiului mic! Trenuletul ti-a iesit PERFECT!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6569 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 19 March 2011 - 02:26 PM

Multumesc fetelor pentru aprecieri! Din pacate aparatului meu nu-i place deloc culoarea mov, pentru ca in realitate acel move unul foarte frumos (asa cum iti place tie Daniela :D ).

Oti, draga mea sunt exceptionale ambele!!! Primul insa imi place mai mult, pesonajele sunt foarte reusite, iar cu soarele de pe cele 2 m-ai dat gata! Felicitari!
Mona, in ciuda peripetiilor ti-a iesit frumos tortul. Sectiunea arata foarte bine, iar trenuletul este reusit! La multi ani pentru Tibi!

#6570 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 19 March 2011 - 09:29 PM

punticu- foarte frumos si interesant tort ! ( moooovvvvv :rolleyes: )
oti- mi-i ciuda pe torturile tale , ca sunt asa faaaineeee :)
cec- si eu am facut azi o camasa , tot pt prima oara ;) nu are cravata , ca nu am avut timp , in schimb are batista in buzunar ;)
mona- sa stii ca e chiar fain tortul ! ca e chinuit , nu se prea vede ! pupam baiat cu ochi superbi !

maine vin si eu cu gasca mea de torturi (azi am facut numa 7 , din care unul e cu 3 etaje ;) )

#6571 Useril este offline   Meda 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 03-March 11

Postat 19 March 2011 - 10:24 PM

Citeaza

Mimi :
Meda,felicitari!foarte frumoase torturile si trandafirii

Mulțumesc mult pentru încurajări!
Foarte reușit și elegant tortul tău cu dansatori!

Citeaza

Sorenn :
meda e tare draguta buburuza

Mulțumesc, și mie îmi place. Poate într-o viață viitoare o să fac și eu o ”prințesă” așa de frumoasă ca a ta…….

Citeaza

Vrabiuta :
Sunt frumoase torturile tale, buburuza e suuuuuuuper! Felicitari!

Mulțumesc! Ce bine ”miroase” floarea!

Citeaza

Punticu:
Meda, ti-au iesit bine ambele torturi,! Felicitari!

Mulțumesc!

Intr-advăr, rar am vazut un tort așa încărcat să arate bine, dar al tău e perfect. Am furat modelul floricelelor de pe lateral. Simple și de efect!

Citeaza

Cristinel :
Meda, ti-ai facut botezul! De acum incolo sa vezi ce usor va fi!

Săru’mâna, Nașa! Mă primești de fină? Ucenică? Orice? De la tine aș avea multe de învățat.....
Abia aștept tortul cu Ursitoare......

Citeaza

Cec :
gloxinia, CLAUDIA, dana3262, marinaemy, Meda, Miny, Amorasa foarte reusite si frumoase torturile voastre si felicitari sincere (meritati mult mai mult decat atat)

Mulțumesc. Să fac parte din această listă, nu poate decât să mă onoreze!

Foarte reușite gulerul și nodul la camașă.

Gloxinia- ce idee bună, cea cu Webkinz! Eu am rămas fan Mickey mouse, dar copiii mei preferă animăluțele Webkinz

#6572 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Locationbrescia italia

Postat 20 March 2011 - 01:00 AM

Gloxinia,foarte reusite torturile.Soarele il modelezi doar din pasta?
Mona,nu se prea vad problemele pe tortul tau,arata destul de bine.
Daniela,ca de obicei ma uimesti.Pai eu cred ca as plange numai la gandul ca am de facut 7 torturi intr-o zi.Nu-mi pot imagina cum reusesti.Poate imi dai si mie reteta intr-o zi...
Si ultimul meu tort,facut pt nasul nostru de cununie.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-771-1300575614085.jpg
Tortul Palermo al Dorei la care am facut mari modificari.

#6573 Useril este offline   mihaela-hotea 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 20 March 2011 - 04:21 AM

Gloxinia, foarte reusit tortul tau, soarele ala m-a fermecat cat pe ce sa-mi iau patura sa ma pun la bronzat ;) .
Monatibi, trenuletul e foarte frumos.
Claudia, ce bine ar fi sa facem banii asa ca la matrita asa o sa revin si eu in tara sa nu mai ratacesc prin lume. Frumoasa palarie, deci jos palaria...
Stiu ca sunteti multe fete pe care trebuie sa le felicit dar n-am sa reusesc sa va iau pe toate la rand, asa ca felicitari la toate si multe floricele :biggrin: :D ;)
Va prezint si eu noile mele creatii, in primul rand tort inimioara, blaturi cu cacao, si surpriza in premiera pt mine, crema cu mascarpone si ciocolata (pentru ca am dat gres cu frisca de aici din germania, a trebuit sa renunt total la crema ganache si sa o inlocuiesc), a iesit delicios , ma bucur ca am descoperit-o.Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-13005871679784.jpgImagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-13005874669391.jpg.Tortul e acoperit cu plastelina de cioco, si figurinele la fel.
Iar al doilea, pentru asta multumesc fetelor care m-au ajutat sa ma inspir din imaginile cu simbolul echipei de basket arad, a fost un tort facut pentru un coleg de lucru, la fel blat de cacao si crema cu mascarpone si ciocolata , iar tortul l-am ornat cu aceiasi crema de mascarpone dar cu ciocolata alba colorat cu colorant praf albastru.Fularul din plastelina de ciocolata.Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-13005875633989.jpgImagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-13005875784555.jpgImagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-13005875936883.jpg

#6574 Useril este offline   Alinus 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 20 March 2011 - 10:21 AM

Bravo fetelor, excelente torturi, va felicit in grup sa nu scap pe cineva.
Si acum va prezint si eu ultima creatie, un tort cu mousse de capsuni si mousse de cioco cu lapte, insiropat cu lapte indulcit (era pentru copii)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1066-13006090677709.jpgImagine atasata: monthly_03_2011/post-1066-13006090854422.jpg

Si vazut de sus...

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1066-13006091071193.jpg

Va doresc o duminica insorita :biggrin:

#6575 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2011 - 11:17 AM

Claudia, foarte tare tortul nasului. Dar banutii inteleg ca i-ai luat din magazin, insa bancnotele ce-s?

Mihaela cum luceste plastelina ta asa? Colorantul praf de unde il iei? Este in Germania in market? Daca da, ne pui un ambalaj?

Alinus, tortul tau e woooow! Am si eu o intrebare legata de iarba de mare. Cum de sta asa tzeapana in sus? E uscata dinainte banuiesc. Cum ai fixat-o de tort?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6576 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2011 - 12:47 PM

Fetelor sunteti grozave! Felicitari in grup si multe :biggrin: le meritati!

Gloxi tare simpatice si vesele amandoua torturile!
Punticu superb tort, atat de complex, foarte reusit!
Alinus e atat de frumos tortul, Sammy ti-a iesit foarte bine si detaliile imi plac mult!

#6577 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 20 March 2011 - 03:41 PM

Punticu,faci incalzirea pentru cel cu trei etaje? Deci, de vreme ce acesta a iesit foarte bine, ti-au mai disparut emotiile?
Cec, o fi modelul vechi, dar camasa ta arata ca noua, felicitari!
Monatibi, are fetita aceea sprancenata niste ochisori atat de frumosi, ca nu mai vad niciun tort.
Claudia , sa va traiasca nasul si sa-i mearga bine, cu buzunarele pline.
Alinus, nota 10, evident.
Mihaela, "Forza, ICIM Arad"!

#6578 Useril este offline   mihaela-hotea 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 20 March 2011 - 05:39 PM

Gloxinia, plastelina de ciocolata luceste asa pentru ca prima data o intind intre doua folii de pungi mai mari ca sa nu se lipeasca de dog sau de mestecau :) , apoi dupa ce acopar tortul imi ung mainile cu putin ulei ca sa nivelez si sa lipesc bine plastelina pe tort; iar colorantii praf o parte ii am de la kaufland de aici din jemanika, sunt coloranti cu putin zahar tos colorat in ei, ii pot folosi mai mult la frisca sau cum a fost crema asta cu mascarpone de pe tortul cu ICIM Arad, sau m-am gandit sa dizolv putin in miere inainte de amestecul cu ciocolata.Iar o parte de coloranti sunt comandati de la un magazin care aduc si produse de la Willton, dar i-am vazut si la LB. Am sa revin cu o poza la topicul tehnici sau cum se face, ok? Daca mai ai intrebari cu placere o sa raspund.
Cristinel, ceva legatura cu Aradul?, apropo dedic acel tort cu Basket ICIM Arad tuturor fanilor echipei de basket Arad.

#6579 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 March 2011 - 05:53 PM

Vaaai, ce ati mai muncit, care de care-s mai faine!
Punticu ,de cand vreau sa fac si eu un tort cu flori de alea, dar n-am avut ocazia, foarte fain!
Cec , foarte bine ti-a reusit cravata, eu de cate ori ajung la nod deja mi se intareste pasta si se crapa si nu mai pot sa incretesc cravata!
Alinus, tare fain si perfect e tortul tau!!!
Am facut si eu doua caricaturi dupa ce m-am intors de la GastroPan (ati vazut pozele?)
Sunt pentru un baietel de trei ani innebunit dupa stivuitoare (asta ca sa nu va intrebati ce am vrut sa fac :) ).
Blat de pandispan cu crema gloxiniei:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-13006359606369.jpg

Totul magic al Gabrielei Cara:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-13006362442189.jpg
dana

#6580 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 20 March 2011 - 06:48 PM

Alinus, super tare tortul tau. Frumos foc!
Dana, ce caricaturi, fata? Astea sunt torturi super adevarate!
Otilia, sunt superbe, fata, ti-am mai zis. Imi plac de mor torturile astea de copii, colorate.
Punticu, aplauze si pentru tortul tau.
Monatibi, cred ca si din cauza de frisca ai avut probleme cu pasta. Per ansamblu tortul este reusit.
Mihaela, dar ai muncit, n-ai stau o clipa...

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 20 March 2011 - 06:50 PM

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic