Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 25 May 2011 - 08:41 AM
Postat 25 May 2011 - 08:44 AM
Postat 25 May 2011 - 12:54 PM
Primul meul tort a fost o carte, pentru baiatul unei prietene. Al doilea si al treilea au fost pentru fetele mele si le-am facut o mare, mare surpriza:
Pentru prima impartasanie a Antoniei

Postat 25 May 2011 - 12:58 PM

Evenimentele s-au petrecut in aceeasi zi, 14 mai
Ambele torturi au fost cu blat de cacao, crema de ciocolata si acoperite cu plastelina de ciocolata. Unul a avut nuci in crema, celalalt nu. Biserica e facuta din royal icing (multumesc Dora oentru inspiratie) celelalte decoratiuni sunt din gum paste

Postat 25 May 2011 - 01:15 PM
Pentru astazi a trebuit sa fac un tort laptop desi am zis ca nu niciodata insa nu am putut refuza ,a iesit putin mai bine ca celalalt dar tot nu sunt multumita si cei de la cofetarie mi-au facut poza mai mare si foarte intunecata si nu prea se mai intelege bine dar asta e.
Tort laptop

Blat dobos,ganache cioco amara cu menta,ganache cioco lapte si ganache cioco alba cu alune de padure caramelizate,combinatia a fost super,ornamente din pasta de zahar .
Postat 25 May 2011 - 01:39 PM
AdinA la cat mai multe comenzi,felicitari!
Postat 25 May 2011 - 01:44 PM
Am gasit modelul pe internet. Asa de entuziasmata am fost ca abia cand am terminat am observat ca am lasat steaua in varful turnului, in loc sa o inlocuiesc cu cruce. La petrecere n-a observat nimeni...cred

Postat 25 May 2011 - 02:08 PM

Postat 25 May 2011 - 08:12 PM
Miny, la 25 May 2011 - 02:08 PM, a spus:
La multi ani fiului tau!Frumos tortul.
Postat 26 May 2011 - 06:49 AM
alpha- superba este biserica !!!!! cum ai facut royalul ? mie mi se farama tot
marina- laptopul este atat de real !!! cum ai fixat monitorul ? si din ce este facut ?
miny- wow ! ce barca faina !!!!!
Postat 26 May 2011 - 07:58 AM
marina...tare reusit laptopul...si eu astept rasp la intrebarile daielei
miny, superb...imi place la nebunie...cum ai facut albul valurilor?
Postat 26 May 2011 - 08:15 AM

Postat 26 May 2011 - 08:25 AM
Miny, La multi ani! sa creasca mare si sa te bucuri de el! Minunat tortul tau.
Marina ce frumos...si eu astept sa-i raspunzi Danielei sa aflu si eu spilul. Bravo!
Simonique, wow, cum ai facut rosul asta uimitor ? E de nota 10 tortul!
Dani_ela, merci de pont, esti o dulce. Eu sunt obsedata ca nu-mi ies culorile de fond, poate mi-e teama sa nu pun prea multa culoare, nu stiu ce fac.
Editai ca am scris adina in loc de marina, scuz
Postat 26 May 2011 - 09:08 AM
Postat 26 May 2011 - 09:14 AM
marinaemy, la 25 May 2011 - 08:12 PM, a spus:
Multumesc mult.
dani_ela, la 26 May 2011 - 06:49 AM, a spus:
alpha- superba este biserica !!!!! cum ai facut royalul ? mie mi se farama tot
marina- laptopul este atat de real !!! cum ai fixat monitorul ? si din ce este facut ?
miny- wow ! ce barca faina !!!!!
Multumesc.
simonique, la 26 May 2011 - 07:58 AM, a spus:
marina...tare reusit laptopul...si eu astept rasp la intrebarile daielei
miny, superb...imi place la nebunie...cum ai facut albul valurilor?
Multumesc, este din RI si am dat cu pensula .
victoria_alba, la 26 May 2011 - 08:25 AM, a spus:
Miny, La multi ani! sa creasca mare si sa te bucuri de el! Minunat tortul tau.
Marina ce frumos...si eu astept sa-i raspunzi Danielei sa aflu si eu spilul. Bravo!
Simonique, wow, cum ai facut rosul asta uimitor ? E de nota 10 tortul!
Dani_ela, merci de pont, esti o dulce. Eu sunt obsedata ca nu-mi ies culorile de fond, poate mi-e teama sa nu pun prea multa culoare, nu stiu ce fac.
Editai ca am scris adina in loc de marina, scuz
Postat 26 May 2011 - 09:16 AM
Fetelor multumesc!
Capacul l-am facut din pasta de zahar gros cam de jumatate cm (29/20) am infipt 4 bete de frigarui in el (am lasat in afara cam 5 cm ca il pot fixa bine in tort)pentru ca am primit comanda cu 3 zile inainte nu s-a intarit atat cat trebuia si de aceea am mai facut din polistiren(la fel ca si suportul pe care am pus tortul)un capac mai mic sa il sustina pe acesta (l-am transportat la capatul bucurestiului si imi era frica sa nu se crape).Poza am facut-o la cofetarie pe foaie de napolitana dar nu am fost deloc multumita,au facut-o mai mare si a trebuit sa tai din margini,nu stiu ce cartus au dar a fost foarte inchisa la culoare si nu s-a mai inteles deloc imaginea din pagina de ebay exact ce era mai important dar asta e! Tastatura e mai usor de facut dar si aici am avut probleme pentru ca a vrut sa fie neagra,dupa ce am vopsit-o am lasat-o la uscat 2 zile si apoi am scris cu colorant alb dar tot s-a imbibat cu negru si nu mai arata prea bine.
Daniela parca tu m-ai intrebat mai de mult cum am facut turnurile la castel? Abia am vazut si iti raspund acum (daca nu pentru cine a intrebat)am folosit suportul de carton de la prosopelele de bucatarie din hartie pe care le-am taiat la dimensiunea dorita si apoi le-am imbracat cu foaie de aluminiu si apoi in pasta de zahar pe care am uns cu putin energizant sa se lipeasca de folie,daca nu trebuie turnul asa inalt ar merge si pe cele de la hartia igenica dar sa nu sune aiurea ca pui la un tort sulul de h.i
Simonique foarte reusita papusica si celelalte ornamente!
Postat 26 May 2011 - 10:32 AM
Amorasa, superb tortuletul.
AdinA, imi place mult buchetelul.
Alpha, cred ca ai muncit tare mult la biserica. E foarte frumoasa.
Simonique, imi place tare mult printesa ta.
Miny, la multi ani copilului tau! Cred ca au fost extaziati copiii la gradinita.
Ultimul meu tort a fost pt un baietel ce tocmai a implinit 1 an:
Postat 26 May 2011 - 11:04 AM
Luminis, la 26 May 2011 - 10:32 AM, a spus:
Ultimul meu tort a fost pt un baietel ce tocmai a implinit 1 an:
Multumesc mult, da au fost foarte incantati, iar pustiul meu era foarte mandru.
Ce superbe sunt torturile tale, i-mi plac tare mult gargaritele.
Postat 26 May 2011 - 11:30 AM
marina- multumesc pt raspuns
lumi- un tort de colectie !!! superb !
Postat 26 May 2011 - 12:11 PM
Luminis e foarte dulce tortul tau si e chiar foarte potrivit pentru un copilas de un 1,felicitari!

Ajutor