Tarta de ciocolata cremoasă, rafinată
#21
Postat 08 February 2010 - 11:30 PM
Aproape nu-mi vine sa cred ca e o reteta a lui Jamie, si asta datorita tie
#22
Postat 09 February 2010 - 03:28 PM
am ramas masca si am salivat intens
#23
Postat 10 February 2010 - 07:10 PM
Bunny, la 08 February 2010 - 07:26 PM, a spus:
Ai caracterizat-o foarte bine
Foxyy, la 08 February 2010 - 10:32 PM, a spus:
Multumesc...ca sa nu mai inghiti in sec, ia da fuga si-o prepara, n-ai sa regreti
moatza, la 08 February 2010 - 10:39 PM, a spus:
Multumesc. Se face chiar usor si e o incantare pentru papilele gustative
#24
Postat 10 February 2010 - 07:12 PM
Adriana, la 08 February 2010 - 11:30 PM, a spus:
Aproape nu-mi vine sa cred ca e o reteta a lui Jamie, si asta datorita tie
Ma bucur ca iti place
Misha, la 09 February 2010 - 03:28 PM, a spus:
am ramas masca si am salivat intens
Ia strange-ti si tine-le pe cand o faci...macar atunci vor fi cu folos
#25
Postat 10 February 2010 - 07:48 PM
#26
Postat 10 February 2010 - 09:56 PM
#27
Postat 12 February 2010 - 10:07 AM
#28
Postat 13 February 2010 - 12:43 PM
P.S. Imi cer scuze pt modul cum este taiata dar nu am realizat-o acasa ci la o prietena si mi-am luat si eu jumatate din tava, dar pana acasa, pe masina s-a cam miscat in cutia in care am pus-o.
Imagini atasate
#29
Postat 13 February 2010 - 02:53 PM
Edit ca m-am razgindit, ca nu mai aveam rabdare:
Sa fiu sincera, nu ma indoiam ca gustul e minunat, insa in realitate mi-a intrecut asteptarile!
Multumesc de reteta, a ajuns deja la favorite!
#30
Postat 14 February 2010 - 03:19 PM
Binenteles ca la mine nu lucea chiar ca oglinda, insa n-a contat. La vara va merge super cu niste boabe de zmeura.
#31
Postat 14 February 2010 - 03:53 PM
any_annette, la 10 February 2010 - 07:48 PM, a spus:
julix_2007, la 10 February 2010 - 09:56 PM, a spus:
boni, la 12 February 2010 - 10:07 AM, a spus:
Dragele mele, ma bucur ca va place.
#32
Postat 14 February 2010 - 03:59 PM
ardeleanca, la 13 February 2010 - 12:43 PM, a spus:
P.S. Imi cer scuze pt modul cum este taiata dar nu am realizat-o acasa ci la o prietena si mi-am luat si eu jumatate din tava, dar pana acasa, pe masina s-a cam miscat in cutia in care am pus-o.
Nu ti-a isit cremoasa pentru ca n-a fost toata compozitia pt crema, iar cea care a fost s-a copt prea tare si s-a intarit. Nu ti-a intrat toata compozitia pentru ca dupa cate imi dau seama dupa forma blatului nu ai o tava potrivita pentur acest tip de tarta. Trebuie sa ai o tava cu fundul adancit si drept, nu din aceea cu fundul ridicat care e pentru alt tip de tarte.
Asa trebuie sa arate forma:
In loc de asta mai poti folosi forma de tort, important e sa aiba peretii inalti si fundul drept.
#33
Postat 14 February 2010 - 04:00 PM
raluca elena, la 13 February 2010 - 02:53 PM, a spus:
Edit ca m-am razgindit, ca nu mai aveam rabdare:
DSC05118 640x480.JPG
Sa fiu sincera, nu ma indoiam ca gustul e minunat, insa in realitate mi-a intrecut asteptarile!
Multumesc de reteta, a ajuns deja la favorite!
Raluca, ma bucur ca iti place! Sa va fie de bine
#34
Postat 14 February 2010 - 04:07 PM
AllyMcBeal, la 14 February 2010 - 03:19 PM, a spus:
Binenteles ca la mine nu lucea chiar ca oglinda, insa n-a contat. La vara va merge super cu niste boabe de zmeura.
Cantitatea de blat/umplutura poate varia in functie de marimea tavii. Eu am o tava de tarta mare, de 28 cm si pentru mine s-a potrivit la fix, dar daca e tava mai mica mai trebuie umblat la cantitati.
Blatul ai grija sa nu-l framanti prea mult, din cauza asta poate ti-a iesit cam sec. Orice aluat fraged trebuie doar adunat pana devine compact, daca e framantat prea mult dupa coacere nu mai e fraged ci devine tare si sec. De asemenea devine tare daca e copt prea mult.
Mie mi-a iesit minunat acest aluat, dar am lucrat mult cu aluat fraged. Un secret care va face aluatul de acest tip fraged in orice conditii e adaugarea unui varf de cutit de praf de copt. Nu mai mult pentru ca aluatul nu are voie sa creasca, dar in varf de cutit il va fragezi. Succes pe viitor!
#35
Postat 14 February 2010 - 06:18 PM
#36
Postat 14 February 2010 - 06:34 PM
ardeleanca, la 14 February 2010 - 06:18 PM, a spus:
Sa te asiguri ca ii intinzi pereti inalti, ca se mai trag eu un pic la copt. Succes!
#37
Postat 14 February 2010 - 09:17 PM
KikenHana, la 14 February 2010 - 04:07 PM, a spus:
Blatul ai grija sa nu-l framanti prea mult, din cauza asta poate ti-a iesit cam sec. Orice aluat fraged trebuie doar adunat pana devine compact, daca e framantat prea mult dupa coacere nu mai e fraged ci devine tare si sec. De asemenea devine tare daca e copt prea mult.
Aici am rasolit-o si eu, la crusta, nu mi-a iesit asa frageda cum as fi vrut insa recunosc ca am frecat cam mult la aluatul ala; data viitoare stiu. Insa crema e de vis, rafinata si cremoasa exact cum ai zis. Sigur o mai repet.
#38
Postat 14 February 2010 - 10:23 PM
black_cat, la 14 February 2010 - 09:17 PM, a spus:
KikenHana, la 14 February 2010 - 04:07 PM, a spus:
Aici am rasolit-o si eu, la crusta, nu mi-a iesit asa frageda cum as fi vrut insa recunosc ca am frecat cam mult la aluatul ala; data viitoare stiu. Insa crema e de vis, rafinata si cremoasa exact cum ai zis. Sigur o mai repet.
Adauga data viitoare si un varf de cutit praf de copt, vezi cum ti se pare asa
#39
Postat 15 February 2010 - 10:13 AM
e foarte, foarte, foarte faina!!! asa o umplutura nu am mai mancat inca pana acum. ne-a placut foarte mult.
o mica greseala am facut. am lasat-o putin prea mult la cuptor cu crema ca mi se parea ca nu se incheaga. in loc de 15 minute am lasat-o 30. sambata, cand am facut-o, a fost perfecta, dar dupa ce a stat o noapte la frigider s-a mai intarit. este foarte buna si asa, mai ferma. doar ca nu da asa de bine in poza
si inca ceva legat de crusta. eu am avut traume cu crustele de tarte, ori imi ramaneau crude ori se faceau beton. asa ca am vrut sa fiu sigura ca imi iese frageda si am inlocuit o parte din faina cu pudra de alune. adica am pus 100 gr pudra de alune de padure si 200 gr faina. nu am mai pus coaja de portocala. se potriveste foarte bine la gust cu crema de cioco
poza nu e asa de buna a trebuit sa o scot dintr-un decor nu prea fericit. se vede ca e mai ferma umplutura, dar este la fel de fina si catifelata.
Hana, ca de obicei, tot ce faci e nemaipomenit. miiiiii de multumiri pentru reteta
Edit: am uitat sa spun. am facut-o in forma de tort, cu pereti detasabili
Imagini atasate
#40
Postat 15 February 2010 - 03:03 PM
da bineinteles ca si mie mi s-a parut ca nu se incheaga si o sa-mi curga asa ca am lasat-o vrea 20 de minute crema si s-a facut prea tare. si a mea are un gust mai mult amarui in loc de dulce, cred ca de la ciocolata.
Edit - am micsorat pozele inca o data ca mi s-au parut prea huge