Forum Culinar: Astazi, ziua mea este mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 125 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Astazi, ziua mea este mai frumoasa

#301 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 June 2010 - 08:25 PM

Si eu le-am prins pe toate.cartofi,sfecla pe urma discului(ramasite/bucati de prin pamînt),rosii,mere,pere...si alti copaci fructiferi,depanusat tone de porumb,cules porumb la 40°C...transpiram,ne taiau frunzele porumbului uscat si plin cu praf...vai de pilela noastra,adunat sticle si borcane,carat hîrtie cu tonele,de viermii de matase nu mai zic nimic(cules de frunze cu tonele,hranit,curatat de caca si viermi morti,curatat gogosile de matase,sortate pe marimi si dupa petele de caca...brrrr.Eram transportati în diferite locatii de prin împrejurimi cu o bodroanca (o remorca închisa,carata de un tractor)...ca sardelele stateam acolo :floare:
Asta am facut în toata generala si liceu.Munceam cot la cot cu puscariasii si soldatii :floare:

Aaaa,si mai aveam si ore de agricultura la scoala(am avut pe vremea aia ca si materie/carte),si în afara ca învatam,trebuia sa si iesim la sapat pe terenul scolii(pe lînga pomi,copaci,buruieni,flori,iarba... :floare: )

Cu toate astea,a fost frumos :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#302 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 June 2010 - 08:56 PM

Vezi postareaMaya, la 30 June 2010 - 08:25 PM, a spus:

Cu toate astea a fost folositor......

Pai cum nu.
Ca nu ne-a trecut microbul nici acuma.De aia ne manjim pe maini cu pamant si noroi,
sapam in gradinuta si crestem mate.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#303 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 30 June 2010 - 09:15 PM

Io n-am prins perioada de practica, eram intr-a 4-a in '89.... Si chiar asteptam sa fiu intr-a 5-a, sa vina toamna si sa ma duc la recoltat struguri.... sa halesc pe tarla pana ma satur! :floare: Ca doar nu ma gandeam ca tre' sa fac vreo norma, ceva..... :floare: Aaaaaa, plus ca io ma gandeam mereu ca o sa merg numa' la recolte mancabile pe camp: struguri, prune.... nu barabule ori papusoi! :pupic: Viseeeeee, visee...
In schimb, cand trebuia sa plece mama cu elevii, era nasol. Duminica, in loc sa stam si noi la gramada, sa merem la pescuit cu totii, ne-mparteam care-ncotro: io cu tata la balta, mama la camp si sor-mea cine stie pe unde..... :floare:

#304 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 June 2010 - 09:34 PM

Vezi postareaFoxyy, la 30 June 2010 - 09:15 PM, a spus:

Io n-am prins perioada de practica, eram intr-a 4-a in '89.... Si chiar asteptam sa fiu intr-a 5-a, sa vina toamna si sa ma duc la recoltat struguri.... sa halesc pe tarla pana ma satur! :pupic: Ca doar nu ma gandeam ca tre' sa fac vreo norma, ceva..... :P Aaaaaa, plus ca io ma gandeam mereu ca o sa merg numa' la recolte mancabile pe camp: struguri, prune.... nu barabule ori papusoi! :D Viseeeeee, visee...
In schimb, cand trebuia sa plece mama cu elevii, era nasol. Duminica, in loc sa stam si noi la gramada, sa merem la pescuit cu totii, ne-mparteam care-ncotro: io cu tata la balta, mama la camp si sor-mea cine stie pe unde..... :P

Foxxy, cum de n-ai prins practica? :floare: :floare:
Eu m-am nascut in '89 si printr-a III ori IV imi amintesc ca ne-au dus la cules de pastai.. ce vremuri domle, ce vremuri...Partea buna e ca ne-au lasat sa luam si acasa o mana buna de pastai.. :P
Uite-asa mi-am amintit ca faceam naveta in primara.. 7km dus, 7 intors, cateodata chiar pe jos (ce rime :floare: ).. da' ce frumos era...
Chiar zilele astea ma gandeam ca in copilariile noastre nu aveam atatea optiuni ca acum (ma refer la tv, net etc) si cu toate astea nu ne plictiseam niciodata si eram mult mai fericiti :P

No' hai ca ma apuca filosofatul :D
Imagine postata

#305 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 30 June 2010 - 09:41 PM

Vezi postareaOlgutza, la 30 June 2010 - 09:34 PM, a spus:

Foxxy, cum de n-ai prins practica? :floare: :floare:
Eu m-am nascut in '89 si printr-a III ori IV imi amintesc ca ne-au dus la cules de pastai.. ce vremuri domle, ce vremuri...Partea buna e ca ne-au lasat sa luam si acasa o mana buna de pastai.. :P
Uite-asa mi-am amintit ca faceam naveta in primara.. 7km dus, 7 intors, cateodata chiar pe jos (ce rime :floare: ).. da' ce frumos era...
Chiar zilele astea ma gandeam ca in copilariile noastre nu aveam atatea optiuni ca acum (ma refer la tv, net etc) si cu toate astea nu ne plictiseam niciodata si eram mult mai fericiti :D

No' hai ca ma apuca filosofatul :pupic:

Da' cum de-ai prins-o tu??? Ca dupa '90 cica s-a desfiintat tactica asta. In plus, nema CAP-uri, fiecare avea bucata lui de pamant si facea ce vroia cu ea.....

#306 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 30 June 2010 - 09:45 PM

Vezi postareaFoxyy, la 30 June 2010 - 09:41 PM, a spus:

Vezi postareaOlgutza, la 30 June 2010 - 09:34 PM, a spus:

Foxxy, cum de n-ai prins practica? :D :floare:
Uite-asa mi-am amintit ca faceam naveta in primara.. 7km dus, 7 intors, cateodata chiar pe jos (ce rime :P ).. da' ce frumos era...
Chiar zilele astea ma gandeam ca in copilariile noastre nu aveam atatea optiuni ca acum (ma refer la tv, net etc) si cu toate astea nu ne plictiseam niciodata si eram mult mai fericiti :D

No' hai ca ma apuca filosofatul :P

Da' cum de-ai prins-o tu??? Ca dupa '90 cica s-a desfiintat tactica asta. In plus, nema CAP-uri, fiecare avea bucata lui de pamant si facea ce vroia cu ea.....

Habar n-am, Foxxy!!
Creca' astia ne-or fi folosit in interes propriu si personal :floare: :pupic: ca sa nu mai plateasca muncitori :floare:
Nu-mi dau seama,, :P
Imagine postata

#307 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 30 June 2010 - 10:52 PM

Vezi postareaOlgutza, la 30 June 2010 - 09:45 PM, a spus:

Habar n-am, Foxxy!!
Creca' astia ne-or fi folosit in interes propriu si personal :floare: :D ca sa nu mai plateasca muncitori :floare:
Nu-mi dau seama,, :D

Foarte probabil! No, da' important e ca ti-a placut! :floare:

Eu am fost o singura data cu mama, cand avea grupa ei drept sarcina sa culeaga papusoiul. Sincer, nu mi-o placut deloc! :pupic: Nu puteai rontai nica, era cald rau, mult praf.... si-n plus, oscilasem intre papusoi si Stan si Bran, ce se dadea la tv pe la 11, parca. Si-am zis ca merg, ca o sa fie fain. Si-acu' imi pare rau ca m-am dus! :P

#308 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 July 2010 - 01:45 PM

Ioi, nici eu n-am fost la camp sa culge ori si ce in favoarea scolii.Nici una din surori n-a mers, poate unde si eram la Bucale si acolo nu prea se practica asta.Imi aduc aminte ca ne scoteu numai la curatat in parc.Stiu ca strangeam maculatura si uneori castane, da in rest nimic.
Dar in schimb mergeam cu bunicii la sapa si cules la porumb, cules de vie.La vie nu prea imi placea ca fiind mica ma puneau sa aleg boabele cazute, nu ma lasau sa tai cu foarfeca ciorchinii :occasion15: .
N-am avut parte de indeletnicirile astea pt scoala ,dar la bunici faceam cu mare drag, inclusiv ranitul la porci.Era placera mea sa merg saptamanal la bunici, sambata dupa ce terminam scoala plecam pana duminica, egal ca faceam 2 ore pana la ei si schimbam 4 mijloace de transport.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#309 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 01 July 2010 - 02:31 PM

Ajutor de bunic/bunica am fost si eu (si-as vrea sa mai fiu, da' suntem cam departe :blob8:).. totusi, mamaia nu prea ma lasa sa fac treaba pe langa casa.. zicea ca sunt copil si sa ma bucur de copilarie si de jocuri ca am eu timp sa fac si treaba cand oi creste.
Mi-amintesc ca am fost o data la cules porumb...aiaiai.. porumbul uscat zgarie ingrozitor..
La cules la vie imi placea. La noi era alta politica: nu se merita sa pierzi timpul sa culegi boabele de pe jos (atata timp cat nu erau cantitati prea mari, normal), asa ca aveam mereu galeata mea si ma invatase mamaia ca ciorchinele are un punct in care plesneste usor si il rupeam de acolo :floare: Cand terminam de cules eram asa murdari de must ca se tineau albinele dupa noi.. Insa cea mai frumoasa amintire de pe camp e mancarea, care parca era de mii de ori mai buna la umbra tufelor de vita de vie decat acasa, in batatura :occasion15:
Imagine postata

#310 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 July 2010 - 03:11 PM

Olguta, mie mi-a placut la tara, in vacante imi placea sa imi iau carti si sa citesc la umbra caisului.Eu i-am ajutat foarte mult pe bunicii mei, doar pe cei din partea mamei i-am avut si am fost singura dintre surori care mergea cu placere(e adevarat ca de multe ori ma intorceam de la bunici cu cate 25, 50, uneori si 100 de lei).Cum mama si tata erau la munca, eu am fost singurul lor ajutor.As vrea si acum sa-i mai ajut,dar din pacate acolo unde sunt nu mai au nevoie de ajutorul meu ci doar de al ingerilor.Si sincer am simtit copilaria pana in rarunchiuri, acum a nu se imagina ca ma puneau la munca silnica:mergeam sa ii ajut si o facem din placere.Eu as fi vrut sa fac mai mult,dar nu ma lasau.Si sincer imi aduc aminte ca ma duceam cu bunicul cu caruta la butelii, imi placea sa ma lase sa man caruta, adoram asta.Mergeam la piata la Obor cu ceapa sau curci si curcani.Of ce amintiri placute.Pt un copil din ziua de asta, crescut in anii de dupa ´89 e ceva ireal si suna aiurea.Cum sa mergi la piata cu noapte in cap si pe frig cand e asa frumos la caldura uitandu-te la desene.Ei bine pt mine nu era.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#311 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 01 July 2010 - 04:46 PM

Ioana, cred ca m-am exprimat eu gresit.. n-am vrut sa se inteleaga ca te puneau sa muncesti cand tu erai copil, Doamne fereste!!
Eu am crescut la tara pana la 7 ani. mamaia si tataia au avut grija de mine mai ceva ca de copii lor. Dupa ce-i 7 ani, fiecare vacanta de vara, pana acum 2 ani, acolo mi-am petrecut-o si stiu cum e si ca e mult de munca si e greu, mai ales cand spatele iti e garbovit de vreme :occasion15:
Cum am zis, mamaia nu ma punea la treaba pentru ca atunci inca se descurca.. era mult mai in putere decat acum. Plus ca ea e genul de om caruia nu-i place sa-i faca altcineva treburile.. din tinerete s-a descurcat mereu singura, tataia fiind plecat mereu la munca in alte sate/orase si banuiesc ca de aici i se trage treaba asta :floare:
Si mie imi placea enorm sa ma duc la moara cu ea, imi placea sa ma duc sa duc mancare pe camp (asta era sarcina mea cand era de lucru la camp, sa le duc mancare si apa proaspata), imi placea sa stau cu gastele la pascut pe marginea paraului, sa plivesc in gradina si multe altele. De cand am venit in Bucuresti, mi-e dor si zau de nu ma simt inchisa intr-o colivie :blob8:.. prea multe betoane pentru mine :blob8:
Imagine postata

#312 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Locationuk

Postat 04 July 2010 - 06:29 PM

In sfarsit ,soare la orizont! :headbang:
Astazi ziua mea e nemaipomenit de frumoasa pentru ca fiica-mea m-a anuntat ca de azi e absolventa de liceu cu diploma de bacalaureat.Am plans de fericire!
8.70 media generala.
Bravo fetita mamii! :drool: A fost un drum tare anevoios si tu singurica ai reusit!Esti un copil tare bun!

#313 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 04 July 2010 - 07:20 PM

Nico, ma bucur si eu pentru bucuria ta!
Sa-ti traiasca fetita!
raluca elena

#314 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 July 2010 - 07:22 PM

Bravo Nico. felicitari fetei. vacanta placuta de acum

#315 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Locationuk

Postat 04 July 2010 - 08:04 PM

Vezi postarearaluca elena, la 04 July 2010 - 07:20 PM, a spus:

Nico, ma bucur si eu pentru bucuria ta!
Sa-ti traiasca fetita!

Vezi postareastella, la 04 July 2010 - 07:22 PM, a spus:

Bravo Nico. felicitari fetei. vacanta placuta de acum

Saru`-mana mult! :toothy6:
De-acu` inca vreo 2 examene grele tare.Doamne-Ajuta!

#316 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242

Postat 04 July 2010 - 08:15 PM

felicitari nico ! chiar ca ai un copil bun ! am inteles eu gresit ,sau ea este aici fara tine? daca este asa , inca o data felicitari domnisoarei ! :toothy6:

#317 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 04 July 2010 - 08:16 PM

Vezi postareaNico, la 04 July 2010 - 06:29 PM, a spus:

In sfarsit ,soare la orizont! :toothy6:
Astazi ziua mea e nemaipomenit de frumoasa pentru ca fiica-mea m-a anuntat ca de azi e absolventa de liceu cu diploma de bacalaureat.Am plans de fericire!
8.70 media generala.
Bravo fetita mamii! :) A fost un drum tare anevoios si tu singurica ai reusit!Esti un copil tare bun!

Nico, felicitari si tie, dar si proaspetei absolvente! :D :scratch:

#318 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 04 July 2010 - 09:59 PM

Nico,felicitari domnisoarei,si bafta la celelalte examene! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#319 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 290
  • Locationundeva,cindva

Postat 05 July 2010 - 02:37 AM

Vezi postareaNico, la 04 July 2010 - 06:29 PM, a spus:

In sfarsit ,soare la orizont! :floare:
8.70 media generala.
Bravo fetita mamii! :P A fost un drum tare anevoios si tu singurica ai reusit!Esti un copil tare bun!

Felicitari Nico!
Si de acum incolo sa va fie zilele tot insorite. Iar domnisoarei, bafta la urmatoarele examene.

#320 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 July 2010 - 07:08 AM

Felicitari Nico! Succes si de-acum inainte :floare: !

Arata acest topic

• 125 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul