Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#541 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 June 2011 - 12:04 PM

Petunie si eu cind m-am apucat serios de monti, intii am citit, nu tot adevarat :) dar suficient sa inteleg cit de cit si sa pun in aplicare, din aprile, am zis, am dat cu lingura in balarii si incet incet am lasat monti,am mai mincat un cartof prjit, prajituri cu zahar si alte chestii nemonti, acum am inceput din nou si sper sa tin

#542 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 12:18 PM

Vezi postareapetunie, la 06 June 2011 - 09:04 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:31 PM, a spus:


Hallo Sissi,

Ma bucur ca nu sunt chiar singura acum ca Daniella e plecata :D. :)


Nu esti singura,dar eu urmaresc asa de departe numai :(


Petu, esti o fraguta :)

#543 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 12:20 PM

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 11:08 PM, a spus:

Petunie, m-am gindit la tine zilele astea , nu te-am mai vazut demult :)
Eu azi la prinz supa de linte si terina de peste si cina :muschiulet de porc copt in sare cu sos de ceapa, am mai baut un lapte batut si citeva caise uscate acu pe seara, nu stiu daca am facut bine
Armia eu am in format electronic numa cartile de dincolo , de la boni.Nu promit, dar cind am timp o sa incerc sa scanez cartile mele.
Adriana ar fi o idee sa facem un topic cu retete chiar daca nu sunt incercate inca de noi, voi ce ziceti?


Sissi, de dincolo multe link-uri au fost sterse si in afara de cartea lui de capatai nu am putut sa scot altceva...:)

#544 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaM_rules, la 07 June 2011 - 08:29 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:37 PM, a spus:

Eu azi am avut asa:

Mic dejun: Prajitura cu branza si afine. Asta o sa fie, de fapt, micul meu dejun pentru inca 2 zile.
Pranz: Salata de vinete cu branza si rosii
Cina: Omleta cu ciuperci, branza si un pic de jambon cu salata de andive.
Gustare intre pranz si cina: cateva zmeurici si vreo 40g de migdale.

Jambonul era conform? fara zahar, dextroza, amidon etc...


Mai am un pic, o sa ma uit pe contiunt, oricum aveam jdemii de tampenii iar asta l-am ales pe singurul care avea cele mai putine prostii....

#545 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 12:26 PM

Vezi postareaboni, la 07 June 2011 - 08:42 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:34 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 10:12 AM, a spus:

Cartile astea le am eu , plus, am descarcat si de dincolo cartile de la boni

Fetelor, aveti in format electronic cartile cu menuri? Ro, Eng, Germana, Italiana, nu conteaza ca ma descurc :)

Armina, acolo unde sunt cartile on format electronic este si o carte cu retete/meniuri: aici


Merci, Boni. Am uitat de asta, eu cautam doar dincolo si ei au cam sters toate link-urile :)

#546 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 12:36 PM

Boni, merci mult :)

Imi cautam ceva pentru cina. SI am dat de reteta de Friptura provensala inabusinta. Pe langa una alta baiatul spune si de vin rosu. Pentru faza 1, ar fi ok sa fie folosit la gatit? Sau mai bine fara? :)

#547 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2011 - 12:46 PM

Vezi postareaArmina, la 07 June 2011 - 12:36 PM, a spus:

Boni, merci mult :)

Imi cautam ceva pentru cina. SI am dat de reteta de Friptura provensala inabusinta. Pe langa una alta baiatul spune si de vin rosu. Pentru faza 1, ar fi ok sa fie folosit la gatit? Sau mai bine fara? :)


nu am gasit "documentatie clara si oficiala" despre vin :D
el zice asa in prima carte: problema din vin este alcolul. si da voie la 1 pahar de vin rosu parca. nu mai stiu exact, sper sa nu spun prostii.
la gatit alcolul se evapora, asa ca, teoretic, nu ar mai fi probleme.
DAR, problema la vin, dpmdv, este calitatea lui. nu stiu cat este de curat sau de adevarat. asa ca, dupa evaporarea alcolului pot ramane alte substante care sa ne strice dieta.

asta e parerea mea. de aici tu decizi cat de drastica vrei sau trebuie sa fii.

#548 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 June 2011 - 12:46 PM

Vezi postareaboni, la 07 June 2011 - 11:45 AM, a spus:

bravo Petunelo. tu taci si faci Imagine postata






Vezi postareaAdriana, la 07 June 2011 - 11:54 AM, a spus:


Petu :(



Vezi postareasissi, la 07 June 2011 - 12:04 PM, a spus:

Petunie si eu cind m-am apucat serios de monti, intii am citit, nu tot adevarat :D dar suficient sa inteleg cit de cit si sa pun in aplicare, din aprile, am zis, am dat cu lingura in balarii si incet incet am lasat monti,am mai mincat un cartof prjit, prajituri cu zahar si alte chestii nemonti, acum am inceput din nou si sper sa tin



Vezi postareaArmina, la 07 June 2011 - 12:18 PM, a spus:


..................
Petu, esti o fraguta :)



Multumesc,fetelor,e si meritul vostru!Ca daca nu ati fi redeschis subiectul ,poate nici nu-mi atragea atentia

:) pentru toate!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#549 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 June 2011 - 12:52 PM

Fete, va multumesc si eu la toate de raspunsuri si mai vin cu intrebari, si anume: fulgii de ovaz sunbt in ordine?

Ieri la biuro imi luasem rosii si cu Pumpernickel -Petu si mie imi cam tzîtzîie fundu' cand le mananc ca deh, sunt in inima actiunii aici. Doar ca o colega a avut aniversare si urla sangele in mine dupa dulce, asa ca am halit 2 bucati fara sa ma gandesc prea mult. In decursul zilei am mancat salata de rucola cu o jumatate de pulpa, cu piele cu tot, facuta la cuptor, apoi doi cremvursti cu Vollkornbrot si seara magiun taranesc, fara adaosuri si alte alea.


Azi am inceput, zic eu, intelept: 3 caise, si cam 40 g de fulgi de ovaz cu lapte. Pentru mine - respectiv pentru un om care alearga regulat - este foarte ok. Ce zice nenea M?
Pe mine m-a convins graficul ala cu nivelul glucozei, daca e mica si foamea e mica. Asadar sunt gata sa fac orice ca sa nu imi mai fie foame.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#550 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 June 2011 - 12:53 PM

Petulescu, spune si tu cam cei ai mancat te rog eu mult!

Armina, mersi de ideile pt mic dejun!

Si multumesc si eu in prealabil celor care posteaza retete!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#551 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 01:01 PM

Vezi postareaboni, la 07 June 2011 - 12:46 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 07 June 2011 - 12:36 PM, a spus:

Boni, merci mult :)

Imi cautam ceva pentru cina. SI am dat de reteta de Friptura provensala inabusinta. Pe langa una alta baiatul spune si de vin rosu. Pentru faza 1, ar fi ok sa fie folosit la gatit? Sau mai bine fara? :)


nu am gasit "documentatie clara si oficiala" despre vin :D
el zice asa in prima carte: problema din vin este alcolul. si da voie la 1 pahar de vin rosu parca. nu mai stiu exact, sper sa nu spun prostii.
la gatit alcolul se evapora, asa ca, teoretic, nu ar mai fi probleme.
DAR, problema la vin, dpmdv, este calitatea lui. nu stiu cat este de curat sau de adevarat. asa ca, dupa evaporarea alcolului pot ramane alte substante care sa ne strice dieta.

asta e parerea mea. de aici tu decizi cat de drastica vrei sau trebuie sa fii.


Ah, nu am o dorinta aparte sa pun vin :(. Nu o sa desfac musai o sticla doar pentru juma' de pahar care la final ar putea nici sa nu fie conform. Asa ca mai bine lasa, daca ma decid asupa retetei, o sa o fac fara vin, eu am intrebat doar avand nelamurirea cand am citit reteta din cartea de meniuri :(.

#552 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 07 June 2011 - 01:08 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 June 2011 - 12:52 PM, a spus:

Fete, va multumesc si eu la toate de raspunsuri si mai vin cu intrebari, si anume: fulgii de ovaz sunbt in ordine?

Ieri la biuro imi luasem rosii si cu Pumpernickel -Petu si mie imi cam tzîtzîie fundu' cand le mananc ca deh, sunt in inima actiunii aici. Doar ca o colega a avut aniversare si urla sangele in mine dupa dulce, asa ca am halit 2 bucati fara sa ma gandesc prea mult. In decursul zilei am mancat salata de rucola cu o jumatate de pulpa, cu piele cu tot, facuta la cuptor, apoi doi cremvursti cu Vollkornbrot si seara magiun taranesc, fara adaosuri si alte alea.


Azi am inceput, zic eu, intelept: 3 caise, si cam 40 g de fulgi de ovaz cu lapte. Pentru mine - respectiv pentru un om care alearga regulat - este foarte ok. Ce zice nenea M?
Pe mine m-a convins graficul ala cu nivelul glucozei, daca e mica si foamea e mica. Asadar sunt gata sa fac orice ca sa nu imi mai fie foame.


Crenvurstii nu sunt monti, sigur au porcarii.
Painea era curata? din ce ingrediente?
Laptele integral e interzis (pana citesti cartea, citeste macar primul meu post din acest topic, o sa te lamuresti de multe).
Legume nici eu nu mai cumpar :)( si imi lipsesc, dar imi e teama.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#553 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 June 2011 - 01:10 PM

Vezi postareaM_rules, la 07 June 2011 - 01:08 PM, a spus:

Legume nici eu nu mai cumpar :)( si imi lipsesc, dar imi e teama.

Dar de ce? Problema e doar daca le maninci crude, cel putin aici asa s-a zis.

#554 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 June 2011 - 01:22 PM

Eu cumpar legume si le spal bine bine.Azi dimineata mi-a dat educatoare lui dennis o listuta cu cumparaturi pt joi, pentru gustare sanatoasa, in lista e trecut: 2 rosii, ardei verde si piersici, aici lumea parca nu e asa panicata, oricum iau numa produse autohtone
Apropos de vin, in majoritatea retelor din cartile mele au si vin , chiar acum, am la cuptor oso buco si in reteta scrie 100ml de vina alb sec, eu nu beau alcool, da in mincare pun

#555 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 01:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 June 2011 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 07 June 2011 - 01:08 PM, a spus:

Legume nici eu nu mai cumpar :((( si imi lipsesc, dar imi e teama.

Dar de ce? Problema e doar daca le maninci crude, cel putin aici asa s-a zis.


Eu doar castraveti nu cumpar. Dar rosii cherry iau mereu, doar ma uit sa fie locale (cehesti) si ardei gras la fel. Rosiile le mananc si raw.

Ultima varianta, desi neconfirmata era ca totul a pornit de la ferma bio care produce muguri de diverse si cu accent pe mung. Chiar aveam o cutie in frigider si cand a citit al meu, a aruncat-o imediat. Noi am gustat cativa acum vreo saptamana. Ei zis ca perioada de incubatie e de 10 zile. Nu am patit nimic inca :)

#556 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 07 June 2011 - 01:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 June 2011 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 07 June 2011 - 01:08 PM, a spus:

Legume nici eu nu mai cumpar :((( si imi lipsesc, dar imi e teama.

Dar de ce? Problema e doar daca le maninci crude, cel putin aici asa s-a zis.

Pai inca nu se stie de la ce e, ba sunt castravetii, ba rosiile si salata, ba laptele, ba carnea, ca sprouts etc... Aici a fost un caz si parca cativa suspecti. Am zis ca fac pauza de legume, macar pana se hotarasc unde se gaseste bacteria.
Nu sunt sprouts (muguri), prima analiza am inteles c a iesit negativa.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#557 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 02:31 PM

Eu azi:

Mic dejun: Prajitura care nu se mai termina...cred ca trebuie sa arunc din ea :((.
Pranz: Linte neagra fiarta cu un fir de ulei de masline, busuioc proaspat, rosii proaspete, sare si piper
Cina: Probabil o sa fac Pulpa de vitel provensala, reteta de la Monti din carte cu ciuperci fripte si salata de varza alba.

Maine plec in business trip pana vineri seara si imi va fi greu pe drum cu mancare. Acolo ma descurc cumva, comanda gratar si legume. De mancare gatita ma abtin ca nu stiu ce pun prin ea si daca la prima vedere pare conforma, la a doua cercetare e posibil sa aiba chestii prin ea si eu sa nu stiu:). Timp de forum nu voi avea, asa ca voi reveni cu detalii abia sambata :)

#558 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2011 - 02:43 PM

Vezi postareaArmina, la 07 June 2011 - 02:31 PM, a spus:

Eu azi:

Mic dejun: Prajitura care nu se mai termina...cred ca trebuie sa arunc din ea :((.
Pranz: Linte neagra fiarta cu un fir de ulei de masline, busuioc proaspat, rosii proaspete, sare si piper
Cina: Probabil o sa fac Pulpa de vitel provensala, reteta de la Monti din carte cu ciuperci fripte si salata de varza alba.

Maine plec in business trip pana vineri seara si imi va fi greu pe drum cu mancare. Acolo ma descurc cumva, comanda gratar si legume. De mancare gatita ma abtin ca nu stiu ce pun prin ea si daca la prima vedere pare conforma, la a doua cercetare e posibil sa aiba chestii prin ea si eu sa nu stiu:). Timp de forum nu voi avea, asa ca voi reveni cu detalii abia sambata :)

nu poti sa congelezi prajitura? de ce sa o arunci?

iti doresc drum bun si mancare conforma :D

#559 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 07 June 2011 - 03:09 PM

Vezi postareapetunie, la 07 June 2011 - 11:33 AM, a spus:

...
Am reusit sa ma obisnuiesc chiar si cu apa plata,numai sambata am baut o juma de litru de apa gazoasa,ca am fost plecati si nu am avut apa cu mine;am cumparat ce am gasit acolo unde am fost.Berea(Radler,bere+limo) am lasat-o.Oricum nu beam eu prea multa,doar cand si cand,dar totusi am renuntat.
...


Petu ai inceput cu dreptul, mult succes in continuare. :(( Eu sunt una din persoanele care nu pot sa beau apa plata/chioara (decat daca are un gust oarecare). Puteam sa beau doar apa minerala gazeificata. Dupa 20 de ani de lupta cu mine insami am descoperit o metoda care a functionat. Am inceput prin a amesteca apa minerala cu apa plata, in diverse proportii, pana intr-o zi in care n-am mai cumparat apa gazoasa. Tot am probleme cu bautul apei, pot bea o singura marca de apa plata pe care din pacate n-o gasesc tot timpul, iar ca sa-mi fac "norma" zilnica de lichide beau ceaiuri neindulcite cu felii de lamaie ori citrice.

#560 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 June 2011 - 03:32 PM

Vezi postareaboni, la 07 June 2011 - 02:43 PM, a spus:

nu poti sa congelezi prajitura? de ce sa o arunci?

iti doresc drum bun si mancare conforma :((


Am zis ca o arunc pentru ca nu prea a fost conforma...si trag de ea. Am zis ceva pagini in urma cum am facut-o si Gabi mi-a dat peste degete. E treaba cu 50/50 faina/tarate pe volum si nu pe cantitate.

Deja ma gandesc ca maine dimineata o sa mananc o prajitura iar la pranz ce as putea sa iau sa mananc pe drum si nu sa ajung acolo moarta de foame :)
Multumesc de incurajari, Boni!

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi