Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#701 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2011 - 11:00 PM

Carmella am gresit! doamne fereste sa ma ingras ca sunt deja over. Chiar s-a apucat tati sa citeasca un tabel pe un cantar in Italia si la piticenia mea de 1,60, la 63 kg nu ma incadram nici macar la corpolenta (50 slab, 55 mediu, 60 gras ....eu cu 63,5 nu apaream). Deci am plecat de la 63,6 si acum am 61,1 kg si targetul e la 47-49 :thumleft: pana la sf anului, sau macar intr-un an.
Carmella dar ce mai strictete ai bagat! Dar treaba e ca la 20-30 ani oricum ai mai multa vointa decat la 39, di ce vad eu la mine. Cand mi se punea pata inainte eram in stare sa beau numai apa 3 saptamani, acu mi-e gandul numai la ce ingrasa. :fuckme:

Mie de wassa, de paine si mai ales de cereale mi se rupe, de painica de aia dulce maro din Real 8Vita Star)! Nu ma atrag nici un pic! tot ce poftesc sunt paste integrale, orez integral si pizza din faina integrala, dar ... nu-mi vine sa le probez doar cu legume, pana acum am incercat sa aflu daca e singura varianta fara grasimi deloc si am raspunsul vostru ferm exprimat in fel si chip! maine poate cine stie ... Dar de unde iei tu busuioc proaspat? ca la supermarket costa o caruta. Eu mi-am pus in gradina, dar am o tomberoneza de catea a lui tati si mi-a arunat par in el...si mi-e sila sa-l mananc ...

Armina, felicitari si concediu placut! Poate ai soacra cooperanta, a mea se uita crucis si cand i-am lasat scris exact din ce sa-mi faca o ciorbita a facut-o adaugand si radacinoase si cartof. :tongue3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#702 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 25 June 2011 - 07:43 AM

Vezi postareaArmina, la 24 June 2011 - 10:18 PM, a spus:

Eu de azi pana pe 7 iulie sunt in vacanta. Deja plecata din Praga...Nu imi fac probleme ca nu voi putea tine Monti ci doar ma gandesc ca daca merg pe undeva sau gatit de soacra-mea, fara sa stiu, fara intentie poate sa fie ceva pus aiurea. Eu ei i-am spus ca nu mananc radacinoase fierte, carbs, zahar....dar cum nu vorbim aceeasi limba e mai greu sa priceapa din 2-4 cuvinte cate bunghesc eu in nemteste si ea niciunul in engleza:)

Cu scrisul, nu stiu daca o sa apuc sa intru in fiecare seara, ca o sa ne mai plimbam prin jur dar ma gandesc la voi :thumleft:

Vacanta placuta.
Ai grija ce fel de orz cumperi:

Pearl barley 60

Blanched barley 25

Nucile au grasimi, nu merg cu alimente cu IG intre 35-50.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#703 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 June 2011 - 08:28 AM

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2011 - 11:00 PM, a spus:

Dar de unde iei tu busuioc proaspat? ca la supermarket costa o caruta.

Din productie proprie :thumleft:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-1308982760243.jpg

Crescute din stadiul de seminte

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13089829752008.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-233-13089831440487.jpg

Anul asta l-am pus tirziu, am pus o jardiniera numai cu busuioc si mi-au iesit maxim 10 fire care se pot pastra, restul sint subdezvoltate si le-am scos ca sa le raresc, chipurile, sa poata alea mai mari sa creasca. N-a fost nevoie, ca restul n-au mai rasarit deloc. Saminta proasta, ca la mine conditiile sint aceleasi.

#704 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:32 AM

Carmella ce frumoase :thumleft: . Si acum ce faci cu ele, ca tb sa le consumi nu, altfel se ingalbenesc si se usuca? Eu asa am patit in gradina. Si daca le-am taiat cateva ramuri, nu a mai dat nimic in loc. Cum faci?
Am luat si eu si seminte (din vreo 10 plicuri, doar din vreo 2 sau 3 a dat ceva) si am luat si gata dezvoltate in ghivece ...dar anul asta mi le-a compromis cateaua.

#705 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:35 AM

Armina, ce faci? cum merge cu gasirea hranei de dieta? te-ai cantarit? daca ai zis ca se simte pe haine, inseamna ca ai dat jos peste 3 kg....zic io...

#706 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 25 June 2011 - 10:39 AM

Fetele, va pup.

Vacanta a inceput cu vreme rece, dar e mai mult rost de dormit :tongue3:

Sissi, merci, o sa ii arat. I-am tot zis eu acolo 'keine this, keine that...oricum nu sunt in stare sa ii explic concepul si regulile asa ca cel mai simplu ea mi-a aratat frigiderul si mi-a zis, ai tot aici, iti faci ce vrei :thumleft:

Cu coliva mai astept, sa vedem cand m-o apuca vreo pofta mai mare si atunci o sa incerc doar grau sau orz fiert cu fructoza si mirodenii, fara nuci..

Ce verdeturi frumoase ai Carmella. Si eu am pus acum cateva luni in 2 jardiniere: una jumate cu busuioc - jumate cimbru. Alta: jumate patrunjel - jumate salvie. Dintre toate busuiocul a fost cel mai temerar. Cimbrul nici nu a vrut sa se inalte, a iesit un pic asa, sa nu zica ca nu face si el ceva...In final am cumparat un ghiveci cu busuioc si am mereu proaspat :fuckme:

#707 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 07:42 PM

Verdeturile alea sint din generatia 2008 iar acolo e doar o mica parte din toate verdeturile pe care le-am cultivat in anul ala, ca si in fiecare an. De uscat se usuca toamna tirziu, pina atunci folosesc zilnic din ele. Busuiocul e pe primul loc, il folosesc cel mai mult, pe ultimul e rozmarinul, dar am o tulpina atit de zdravana incit a trecut perfect peste iarna, tinut afara chiar si la -20 de grade.

#708 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 08:17 PM

in ghiveci le cresti? sau direct in pamant, in curte?

am voie paste cu fructe de mare daca nu pun ulei (doar legume: usturoi, rosii, verdeturi, pepperoncino)?

#709 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 June 2011 - 08:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 June 2011 - 10:35 AM, a spus:

Armina, ce faci? cum merge cu gasirea hranei de dieta? te-ai cantarit? daca ai zis ca se simte pe haine, inseamna ca ai dat jos peste 3 kg....zic io...

Daniella, aici gasesc mai usor decat in Praga doar ca nu prea am timp sa stau sa citesc etichete. Soacra-mea a fost azi dimineata la cumparaturi si mi-a luat fara sa ii fi spuns eu, doar ce am vorbit ieri: paste integrale, curcan, peste, legume, si un pumpernickel care, din pacate, m-am uitat pe continut si are si niste malt ...mi-e jena sa ii spun, sa vad cum fac sa nu il mananc :hug:

#710 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:29 PM

asa patesc si eu cand imi gateste soacra-mea: mi-e jena sa ii spun ... :hug:

deci merge bine

am facut zuppa de pesce a Adrianei sa-mi fac pofta: imi trebuia un substitut de paste cu fructe de mare. Eu am facut-o doar din peste si desigur nu am servit-o cu ciabatta ...de aceea ca sa fie mai mancabila am mai imbogatit-o cu legume (ardei gras rosu&verde, mazare, mix de ciuperci), in final am adaugat o atinfere de smantana si parmezan (stiu ca nu se pun la peste ...dar am facut un compromis ca sa sar carbohidratii din menu). A iesit mai degraba o paella fara orez :lol: In rest :lol: am respectat intocmai reteta Adrianei, inclusiv cu supa de caracatita. A fost f buna, ca am facut.o tare picanta, mi-a luat gura foc (am pus 4 pepperoncino la 2 portii).
In rest dimineata am mancat o para si jumatate de nectarina.
Dupa o ora si jumatate o omleta mare cu multe verdeturi si mozzarella in ea, servita cu o salata de rosii si castraveti.
2 bucatele de cioco 70%
Apoi la 22:30 zuppa.
Acum am tras si desertul de ciocolata tau in frigider. Am impartit cantitatea in 3 portii, conform indicatiilor tale. Un castronel l-am bagat la congelator, cred ca il voi devora in seara asta.

Nu am mancat deloc carbohidrati de 2 saptamani, maine dimi as manca ceva, dar nu stiu ce ... vroiam sa mananc cryspy finn sau painica aia Star cu dulceata de Topoloveni, dar ultimanente daca a spus Carmella ca nici astea nu sunt conform ... ma mai gandesc oleak ce carbohidrati sa mananc ... . Azi dimi cantarul mi.a aratat inapoi 61,9 ...deci in ultimele 2 zile am facut ceva ce nu mi-a priit...stau si trec in revista ... vezi ce bine de voi ca ati scris la meniul zilnic!?

#711 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 June 2011 - 08:17 PM, a spus:

in ghiveci le cresti? sau direct in pamant, in curte?

am voie paste cu fructe de mare daca nu pun ulei (doar legume: usturoi, rosii, verdeturi, pepperoncino)?

In ghivece, pe terasa. Din pacate n-am gradina (inca! :lol: )

N-ai voie paste cu fructe de mare, parerea mea. La mesele protido-glucidice se poate minca numai peste slab fiert la abur cu glucide cu IG pina la 50, si lactate cu 0% grasime. Daca cineva gaseste vreo placere in a minca astea combinate, n-are decit :hug:

#712 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 June 2011 - 10:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 June 2011 - 10:29 PM, a spus:

asa patesc si eu cand imi gateste soacra-mea: mi-e jena sa ii spun ... :hug:

deci merge bine

am facut zuppa de pesce a Adrianei sa-mi fac pofta: imi trebuia un substitut de paste cu fructe de mare. Eu am facut-o doar din peste si desigur nu am servit-o cu ciabatta ...de aceea ca sa fie mai mancabila am mai imbogatit-o cu legume (ardei gras rosu&verde, mazare, mix de ciuperci), in final am adaugat o atinfere de smantana si parmezan (stiu ca nu se pun la peste ...dar am facut un compromis ca sa sar carbohidratii din menu). A iesit mai degraba o paella fara orez :lol: In rest :lol: am respectat intocmai reteta Adrianei, inclusiv cu supa de caracatita. A fost f buna, ca am facut.o tare picanta, mi-a luat gura foc (am pus 4 pepperoncino la 2 portii).
In rest dimineata am mancat o para si jumatate de nectarina.
Dupa o ora si jumatate o omleta mare cu multe verdeturi si mozzarella in ea, servita cu o salata de rosii si castraveti.
2 bucatele de cioco 70%
Apoi la 22:30 zuppa.
Acum am tras si desertul de ciocolata tau in frigider. Am impartit cantitatea in 3 portii, conform indicatiilor tale. Un castronel l-am bagat la congelator, cred ca il voi devora in seara asta.

Nu am mancat deloc carbohidrati de 2 saptamani, maine dimi as manca ceva, dar nu stiu ce ... vroiam sa mananc cryspy finn sau painica aia Star cu dulceata de Topoloveni, dar ultimanente daca a spus Carmella ca nici astea nu sunt conform ... ma mai gandesc oleak ce carbohidrati sa mananc ... . Azi dimi cantarul mi.a aratat inapoi 61,9 ...deci in ultimele 2 zile am facut ceva ce nu mi-a priit...stau si trec in revista ... vezi ce bine de voi ca ati scris la meniul zilnic!?

Si eu am cumparat azi o cutie de 200 ml de smantana sa fac maine frisca si apoi mousse-ul. O sa il fac din portie dubla.

Eu nu cred ca e bine sa evitit in totalitate carborhidratii. Daca citesti in cartea de meniuri a lui Monti, el are 2 mese glucide pe saptamana. Incearca sa iti faci fie o salata de fasole boabe cu ceapa si alte legume cum iti place, fie ceva paste cu un sos de rosii cu mult busuioc. In loc de carne as pune ciuperci tocate marunt si faci un fel de ragu de ciuperci :(....Eu zic ca ar trebui sa mananci macar o data pe saptamana o masa cu carbs.

#713 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:55 PM

aaaa mazare am mancat saptamana asta de 2 ori ...dar nu am bagat-o la carbs (ma gandeam doar la cereale)

Carmella, deci in acceptiunea monti peste slab nu bate cu fructele de mare ... in ceea ce priveste exceptiile acelea de care vorbeam la un moment dat? anyway nu am mai facut pastele ... m-am descurcat fara ... :hug: de data asta ...

#714 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 11:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 June 2011 - 10:29 PM, a spus:

vroiam sa mananc cryspy finn sau painica aia Star cu dulceata de Topoloveni, dar ultimanente daca a spus Carmella ca nici astea nu sunt conform ... ma mai gandesc oleak ce carbohidrati sa mananc ...

Aoleu, incepe sa ma doara capul, vorba lui boni, una vorbim, basca ne-ntelegem :blackeye: Unde am zis eu ca-s neconforme in combinatie cu glucide? Am zis ca eu nu as amesteca Wasa cu grasimi pentru ca nu sint sigura ca 24% tarite inseamna ca-i scade IG-ul sub 35. De piinica Star habar nu am, deci nu am zis nimic. Pe magiun il recomand de cind il stiu, deci nu stiu ce ai citit tu si unde...
Maninca linistita de-alea cu magiun de Topoloveni, maninca paste integrale intr-o combinatie decenta, probabil de-aia ai luat-o inapoi cu kilogramele, ca nu ai bagat si ceva carbohidrati, si mie mi s-a intimplat.

Exceptiile despre care vorbeam sint abaterile mici reparate sau compensate cind e posibil, sincera sa fiu nu mi-am pus problema sa repar ceva si dimineata si la prinz si seara B) Iar pastele nu as zice ca le imbunatatesti daca le maninci cu salata verde alaturi. Sincera sa fiu, tie ti-as personaliza dieta asta la modul ca duminica, de exemplu, intre ora 13 si 14 ti-as da voie sa maninci tot ce vrei, cit si cum iti trece prin cap. Cu siguranta o sa faci o exceptie de pomina, una mare de tot si grava, dar pe care o vei putea repara apoi prin tinerea dietei 100% Monti o saptamina intreaga. Cu siguranta nu ne ingrasa o portie de paste cu fructe de mare, cu ulei si parmezan, ne ingrasa obiceiul de a minca in felul asta zi de zi si masa de masa. Deci important e ca obiceiurile tale alimentare sa fie sanatoase si conform dietei. Iar exceptia sa fie numai si numai o data pe saptamina, asumata si constientizata si in niciun caz generalizata.

#715 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 June 2011 - 11:30 PM

la piticenia mea de 1,60, la 63 kg nu ma incadram nici macar la corpolenta (50 slab, 55 mediu, 60 gras ....eu cu 63,5 nu apaream). Deci am plecat de la 63,6 si acum am 61,1 kg si targetul e la 47-49 :blackeye: pana la sf anului, sau macar intr-un an.

....

la 20-30 ani oricum ai mai multa vointa decat la 39, di ce vad eu la mine.

Daniella, un tel realist ti-ar face viata mai usoara. Vrem sa fim topmodele sau fit si sanatoase? Ti-ai calculat IMCu'?

sa nu te superi, e doar o parere...

#716 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 26 June 2011 - 09:25 AM

Daniella nu te cintari in fiecare zi, pt ca o sa fii dezamagita, eu mi-am facut sa ma cintaresc o data pe saptamina , dimineata.
Ieri am facut crema de brinza de vaci cu 2 linguri de marmelada de caise conforma, a iesit un desert bun.Eu nu ma omor cu pastele si orezul da in schimb imi place piine pe care o inlocuiesc cu wasa si citeodata cu alac sau orez expandat, rotocolale de alea nu stiu cum sa le zic, am vrut sa iau si eu pumpernickel, da avea in compozitie sirop de sfecla, asa ca am zis pas
Daniella in loc de orez poti folosi quinoa

#717 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 June 2011 - 09:26 AM

Vezi postareaCarmella, la 25 June 2011 - 11:27 PM, a spus:

Cu siguranta o sa faci o exceptie de pomina,

:blackeye: am fost incadrata la obraznicaturi

nu am apucat sa citesc. Am incercat magiunul de Topoloveni (gol). Bun. Dar mi-a picat ca un bolovan ...ma ustura stomacul. B)

m-am cantarit azi dimineata si sunt bine, inapoi la 61,1

#718 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 June 2011 - 09:32 AM

Vezi postareamoatza, la 25 June 2011 - 11:30 PM, a spus:

la piticenia mea de 1,60, la 63 kg nu ma incadram nici macar la corpolenta (50 slab, 55 mediu, 60 gras ....eu cu 63,5 nu apaream). Deci am plecat de la 63,6 si acum am 61,1 kg si targetul e la 47-49 :blackeye: pana la sf anului, sau macar intr-un an.

....

la 20-30 ani oricum ai mai multa vointa decat la 39, di ce vad eu la mine.

Daniella, un tel realist ti-ar face viata mai usoara. Vrem sa fim topmodele sau fit si sanatoase? Ti-ai calculat IMCu'?

sa nu te superi, e doar o parere...

Moatza eu functionez pe alt principiu: imi propun un target mare ca ma pun serios pe treaba si sa fac cat pot din el. Adica daca din astea 16 kg dau jos 12 kg tot e bine. Daca targetul e mai mic, imi mai permit exceptii... asa tb sa fiu mai riguroasa.
IMC nu mi l.am mai calculat acum ca ma ia groaza, ca la femei 63,5kg cu 1,60 m inaltime e la obezi si daca ma uit in oglinda sunt totusi departe de a fi obeza...
Eu ma simt bine la 47-49, fara sa fiu scheletica, tot timpul am fost in carne, de-aia mi.am propus cat stiu eu ca imi vine bine (dupa cum ma simt eu, alta femeie la 1,60m se poate simti minunat la 63 kg). Pup si nu ma supar catusi de putin B)

#719 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 June 2011 - 09:33 AM

Vezi postareasissi, la 26 June 2011 - 09:25 AM, a spus:

Daniella nu te cintari in fiecare zi, pt ca o sa fii dezamagita, eu mi-am facut sa ma cintaresc o data pe saptamina , dimineata.
Ieri am facut crema de brinza de vaci cu 2 linguri de marmelada de caise conforma, a iesit un desert bun.Eu nu ma omor cu pastele si orezul da in schimb imi place piine pe care o inlocuiesc cu wasa si citeodata cu alac sau orez expandat, rotocolale de alea nu stiu cum sa le zic, am vrut sa iau si eu pumpernickel, da avea in compozitie sirop de sfecla, asa ca am zis pas

ai voie rondele de orez expandat, daca nu e voie orez?

nu stiu unde se gaseste quinoa asta, nu am vazut-o. Si hrisca? cu hrisca cum e? e sub 35?

e voie marmelada conforma cu branza de vaci (lipide)?

#720 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 26 June 2011 - 10:29 AM

Vezi postareasissi, la 26 June 2011 - 09:25 AM, a spus:

Alac sau orez expandat nu sunt monti deloc!

Spelt, einkorn 65

Puffed rice 85

Tot ce este expandat are IG mare.

Vezi postareaDaniella, la 26 June 2011 - 09:33 AM, a spus:

ai voie rondele de orez expandat, daca nu e voie orez?

nu stiu unde se gaseste quinoa asta, nu am vazut-o. Si hrisca? cu hrisca cum e? e sub 35?

e voie marmelada conforma cu branza de vaci (lipide)?

Cauta in tabel si vei gasi IG urile. Regula de baza o stiii deja deci trebuie sa stii ce se poate combina si cum.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38