Ce retete de peste ati gatit azi?
#141
Postat 05 September 2011 - 09:09 AM
salata de baby caracatite:
Cat sunt de mici au cioc.Am scos ciocul si le-am taiat capul.Le-am pus intr-o cratita cu doua linguri de ulei-Le-am lasat 3 minute fara sa le intorc.
Am scurs lichidul.Si le-am fript pe toate partile.
Le-am servit cu ulei, suc lamaie si patrunjel.
#142
Postat 05 September 2011 - 09:19 AM
#143
Postat 02 October 2011 - 07:33 PM
#144
Postat 02 October 2011 - 08:57 PM
Eataly, la 05 September 2011 - 09:09 AM, a spus:
Am scurs lichidul.Si le-am fript pe toate partile.
IMG_8594.JPG
Le-am servit cu ulei, suc lamaie si patrunjel.
IMG_8598.JPG
Groaznic!!!
#145
Postat 18 October 2011 - 03:18 PM
Nu chiar de azi - peste sabie. Am facut rulouri mici, dupa modelul lui Lili
#146
Postat 19 October 2011 - 09:08 PM
#147
Postat 19 October 2011 - 09:43 PM
Eu am facut azi paella cu fructe de mare.
#149
Postat 19 October 2011 - 10:01 PM
#150
Postat 19 October 2011 - 10:09 PM
#151
Postat 20 October 2011 - 03:56 AM
ela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:
Eu am facut azi paella cu fructe de mare.
Ela, arata excelent paella ... imi vine sa bag lingura in monitor
#152
Postat 20 October 2011 - 09:19 AM
#153
Postat 20 October 2011 - 06:17 PM
#154
Postat 20 October 2011 - 09:17 PM
any_annette, la 19 October 2011 - 10:09 PM, a spus:
Ma tin de promisiune si vin cu reteta, asa cum am invatat eu sa o fac.
Ingrediente: fructe de mare (scoici, midii, calamari, creveti…), ceapa, usturoi, ardei rosu, ardei verde, mazare, rosii, orez, supa de peste sau de legume. Se poate folosi si fasole verde, am auzit chiar si de vanata. Probabil depinde de regiuni.
Prima data se fierb midiile si scoicile. Intr-o oala cu putina apa punem midiile pana se deschid, apoi completam cu putina apa si lasam scoicile pana se deschid. Cele care raman inchise le aruncam.
Fiindca eu n-am inca paellera, tigaia speciala in care se face paella, folosesc o tigaie obisnuita.
Pun ulei de masline, calesc ceapa si usturoiul, adaug ardeii taiati cubulete, inelele de calamar, rosiile taiate cubulete sau date prin razatoare, adaug niste condimente pentru paella (cumpar niste pliculete cu condimente special pentru paella, dar se poate folosi si sofran, sare), orezul, il mai calesc cateva minute, apoi adaug mazarea si supa de peste. Deasupra pun crevetii, midiile si scoicile si las la foc potrivit pana e gata. Nu se mai mesteca in mancare. Cand e gata sting focul si las 5 minute acoperit cu un capac. Se serveste cu lamaie langa.
Se poate face si paella cu carne de pui, iepure sau chiar porc, sau paella mixta cu fructe de mare si carne.
Ria, la 20 October 2011 - 03:56 AM, a spus:
Multumesc! Pacat ca nu se poate baga lingura, eu m-as satura numai de la voi si n-as mai gati. Ba mi-as face si provizii.
izuk, la 20 October 2011 - 09:19 AM, a spus:
Mult nu dureaza, asa ca la treaba.
#155
Postat 20 October 2011 - 09:38 PM
Ce fel de orez ai folosit?
#156
Postat 20 October 2011 - 10:00 PM
Adriana, la 20 October 2011 - 09:38 PM, a spus:
Ce fel de orez ai folosit?
E un orez cu bob alungit care nu se lipeste, pe cutie scrie el arroz que no se pasa. Aici se gaseste orez pentru paella. Dar se poate face cu orice fel de orez.
#157
Postat 20 October 2011 - 10:06 PM
Poza ta m-a dat gata si cine stie, poate intr-o zi incerc s-o fac.
#159
Postat 20 October 2011 - 10:11 PM
Orez acum cumpar de asta care nu se lipeste, ultima data am luat chiar marca Auchan, dar am facut si cu orez normal, pe care il folosesc la sarmale sau ardei umpluti.
#160
Postat 21 October 2011 - 06:02 PM
any_annette, la 18 October 2011 - 03:18 PM, a spus:
Any arata demential pasta ta cu vongole . Imi place foarte mult. Te rog da-mi si mie reteta cum le faci tu, ca nu le-am facut niciodata in casa. Si vongolele au iarba, se curata tot ca si midiile?
Ela fooaaarte faina paella ta!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!