Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#141 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2011 - 09:09 AM

Pentru a mia oara: peste sabie in stil palermitan:

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13152063067769.jpg

salata de baby caracatite:

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13152063343162.jpg

Cat sunt de mici au cioc.Am scos ciocul si le-am taiat capul.Le-am pus intr-o cratita cu doua linguri de ulei-Le-am lasat 3 minute fara sa le intorc.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13152064290125.jpg

Am scurs lichidul.Si le-am fript pe toate partile.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13152064825672.jpg

Le-am servit cu ulei, suc lamaie si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-131520652726.jpg

#142 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2011 - 09:19 AM

I-am vazut si eu la piata, acu ca am vazut cum i-ai facut tu o sa ii incerc si eu :)

#143 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 October 2011 - 07:33 PM

somon cu praz

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-341-13175768181482.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#144 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2011 - 08:57 PM

Vezi postareaEataly, la 05 September 2011 - 09:09 AM, a spus:

Pentru a mia oara: peste sabie in stil palermitan:



Am scurs lichidul.Si le-am fript pe toate partile.

Atasament IMG_8594.JPG

Le-am servit cu ulei, suc lamaie si patrunjel.

Atasament IMG_8598.JPG


Groaznic!!! :thumleft: :drool: :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#145 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2011 - 03:18 PM

Pasta con le vongole (scoici)

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13189438858604.jpg

Nu chiar de azi - peste sabie. Am facut rulouri mici, dupa modelul lui Lili

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1318943799322.jpg

#146 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 October 2011 - 09:08 PM

In seara asta Bacalhau à Padre Berto. Cod sarat, uscat si apoi rehidratat, pregatit cu orez si fasole. Presarat cu coriandru verde, condimentul preferat al majoritatii forumului Arta Culinara. =))

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-97-13190507247603.jpg

#147 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 19 October 2011 - 09:43 PM

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.

Eu am facut azi paella cu fructe de mare.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1290-13190533214871.jpg

#148 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2011 - 09:55 PM

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.

Eu am facut azi paella cu fructe de mare.



Arata minunat :scratch: !
Daca vrei si ai timp, pui te rog reteta?

#149 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 19 October 2011 - 10:01 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 October 2011 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.

Eu am facut azi paella cu fructe de mare.



Arata minunat :scratch: !
Daca vrei si ai timp, pui te rog reteta?


In seara asta trebuie sa plec, dar maine scriu cum o fac eu.

#150 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2011 - 10:09 PM

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 October 2011 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.

Eu am facut azi paella cu fructe de mare.



Arata minunat :scratch: !
Daca vrei si ai timp, pui te rog reteta?


In seara asta trebuie sa plec, dar maine scriu cum o fac eu.


Ok, multumesc!

#151 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 20 October 2011 - 03:56 AM

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.

Eu am facut azi paella cu fructe de mare.


Ela, arata excelent paella ... imi vine sa bag lingura in monitor :scratch:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#152 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 October 2011 - 09:19 AM

Am pofta de paella de muult timp , dar nu stiu cand apuc sa fac

#153 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 06:17 PM

Nimic deosebit, peste spada la gratar (la tigaie de fapt) cu fenicul

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191274117192.jpg

#154 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 20 October 2011 - 09:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 October 2011 - 10:09 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 October 2011 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.
Eu am facut azi paella cu fructe de mare.

Arata minunat :) !
Daca vrei si ai timp, pui te rog reteta?

In seara asta trebuie sa plec, dar maine scriu cum o fac eu.

Ok, multumesc!

Ma tin de promisiune si vin cu reteta, asa cum am invatat eu sa o fac.
Ingrediente: fructe de mare (scoici, midii, calamari, creveti…), ceapa, usturoi, ardei rosu, ardei verde, mazare, rosii, orez, supa de peste sau de legume. Se poate folosi si fasole verde, am auzit chiar si de vanata. Probabil depinde de regiuni.
Prima data se fierb midiile si scoicile. Intr-o oala cu putina apa punem midiile pana se deschid, apoi completam cu putina apa si lasam scoicile pana se deschid. Cele care raman inchise le aruncam.
Fiindca eu n-am inca paellera, tigaia speciala in care se face paella, folosesc o tigaie obisnuita.
Pun ulei de masline, calesc ceapa si usturoiul, adaug ardeii taiati cubulete, inelele de calamar, rosiile taiate cubulete sau date prin razatoare, adaug niste condimente pentru paella (cumpar niste pliculete cu condimente special pentru paella, dar se poate folosi si sofran, sare), orezul, il mai calesc cateva minute, apoi adaug mazarea si supa de peste. Deasupra pun crevetii, midiile si scoicile si las la foc potrivit pana e gata. Nu se mai mesteca in mancare. Cand e gata sting focul si las 5 minute acoperit cu un capac. Se serveste cu lamaie langa.
Se poate face si paella cu carne de pui, iepure sau chiar porc, sau paella mixta cu fructe de mare si carne.

Vezi postareaRia, la 20 October 2011 - 03:56 AM, a spus:

Vezi postareaela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.
Eu am facut azi paella cu fructe de mare.

Ela, arata excelent paella ... imi vine sa bag lingura in monitor :)

Multumesc! Pacat ca nu se poate baga lingura, eu m-as satura numai de la voi si n-as mai gati. Ba mi-as face si provizii.

Vezi postareaizuk, la 20 October 2011 - 09:19 AM, a spus:

Am pofta de paella de muult timp , dar nu stiu cand apuc sa fac

Mult nu dureaza, asa ca la treaba.

#155 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2011 - 09:38 PM

Nici eu n-am facut-o niciodata desi imi place mult, cu poza ta asa de frumoasa si explicatiile tale asa de clare mi-ai facut sa-mi vina un chef de a o face :)
Ce fel de orez ai folosit?

#156 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 20 October 2011 - 10:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 October 2011 - 09:38 PM, a spus:

Nici eu n-am facut-o niciodata desi imi place mult, cu poza ta asa de frumoasa si explicatiile tale asa de clare mi-ai facut sa-mi vina un chef de a o face :)
Ce fel de orez ai folosit?


E un orez cu bob alungit care nu se lipeste, pe cutie scrie el arroz que no se pasa. Aici se gaseste orez pentru paella. Dar se poate face cu orice fel de orez.

#157 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 10:06 PM

Ela, multumesc mult de reteta :) , n-am facut niciodata, dar am mancat si imi place foarte mult.
Poza ta m-a dat gata si cine stie, poate intr-o zi incerc s-o fac.

#158 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 10:09 PM

Peste spada in crusta de ierburi aromatice si migdale

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191413601952.jpg

#159 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 20 October 2011 - 10:11 PM

La inceput mie mi se parea dificil de facut, desi urmarisem exact pasii. Cumparam congelata, puneam acasa apa si pe foc. Pana am zis sa-ncerc si eu sa fac de la A la Z. Si-a iesit.
Orez acum cumpar de asta care nu se lipeste, ultima data am luat chiar marca Auchan, dar am facut si cu orez normal, pe care il folosesc la sarmale sau ardei umpluti.

#160 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 October 2011 - 06:02 PM

Vezi postareaany_annette, la 18 October 2011 - 03:18 PM, a spus:

Pasta con le vongole (scoici)


Any arata demential pasta ta cu vongole . Imi place foarte mult. Te rog :notworthy: da-mi si mie reteta cum le faci tu, ca nu le-am facut niciodata in casa. Si vongolele au iarba, se curata tot ca si midiile?

Ela fooaaarte faina paella ta! :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi