Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#121 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 05:46 PM

Vezi postareaDexter, la 20 July 2011 - 05:33 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 20 July 2011 - 05:04 PM, a spus:

acum 2 intrebari fulger:
ai incercat si alte ierburi?
oregano il folosesti la toate soiurile de peste?

2 răspunsuri trăznet
am încercat şi alte ierburi, dar pe locul întâi e oregano; pătrunjelul şi mărarul dau bine, rucola e bună, rozmarinul e câââh
oregano îl folosesc numai la maitre sau la lighioane marine precum caracatiţa, dacă fac un peşte mai gras care nu are nevoie de maitre, nu pun decât sare şi piper sau un amestec de condimente de tip cajun. blackened fish anyone?

ok, mersi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#122 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 July 2011 - 06:07 PM

Vezi postareaDexter, la 20 July 2011 - 04:56 PM, a spus:

ton albacore cu [b]maître à la dexter
i-am pus metru în cap, i-am găsit şi un semiton care să-l acompanieze şi asta a fost tot


arata senzationescu, am inghitit in sec de vreo 5 ori!! nu reusesc deloc sa ma prind ce e metru în cap ? :lol:

Mie imi plac si caperele, salvia si tarhonul la peste.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#123 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 July 2011 - 07:13 PM

te-am confuzat din cauza ortografiei, nu-i aşa? :lol:

metrî sau în ortografia originală "unt maître d'hotel" e untul aromatic pe care bucătarii marilor restaurante îl prepară pentru bucătăriile lor şi pe care îl servesc la ce mâncăruri li se pare lor potrivit, dar mai ales la peşte şi friptura slabă de vită sau chiar şi pe pâine
maitre, e de obicei semnătura chefului, fiecare având cîte o variantă personală

PS aşa şi eu cu metru meu, aromatizai untu cu ierburi şi-l trântii în capu peştelui

alt PS - să vedeţi ce maitre trăznet fac pentru carnea de vită ... da pe ăsta vi'l spun în alt episod :lol:

#124 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 July 2011 - 08:43 PM

Dexter, dar chiar nu ma gandeam :rolleyes:
Abia astept sa ne dezvalui si metrul pentru carnea de vita!

Am facut un mixt grill la cina mai alalteieri, din chefal mediteranean, creveti si calamar mare toate de captura
Farfuria finala a domnului Daniella :floare: e fara creveti ca nu serveste.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114463778554.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114463860312.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114464240057.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114464519185.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114464609349.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#125 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 July 2011 - 08:45 PM

o oala de 1,5 kg peppata de midii proaspete (captura) pentru cina de aseara (la 2 guri, fel unic)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114466796488.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114466952524.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#126 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 July 2011 - 08:47 PM

salata cea mai buna ever de caracatita (1,5 kg, proaspata, captura), dupa reteta de preparare termica furnizata de Adriana, desi nu am avut masline, am inlocuit cu capere

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-1311446807635.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114468200906.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-685-13114468363816.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#127 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 August 2011 - 06:31 PM

Astazi nu am avut prea mult timp de gatit,dar totusi am pregatit d'ale gurii,pentru ca trebuia sa-l servesc cu ceva pe domnul dragut care mesteruia la noua mea bicicleta.Si pentru ca domnul dragut este sotul meu,si iubeste pestele si tot ce înoata sub apa,si este comestibil bineînteles,a primit file de salau cu orez si legume.În 25 de minute ne-am asezat la masa :-*

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13123888233607.jpg

  • 4 fileuri de salau
  • 2 dovlecei,feliati grob
  • 1 ardei gras rosu,tocat grob
  • 2 morcoviori,taiat bastonase groabe
  • 3 fire de ceapa verde,taiata rondele
  • frunze de busuioc,rupte cu degetele
  • sare de mare
  • herbes de provence
  • piper
  • ulei de masline
  • zeama de lamîie


Am pus orezul la fiert.Legumele le-am "tras" 3-4 minute în putin ulei de masline,atît cît sa sa ramîna înca crocante,si le-am condimentat.Le-am amestecat cu orezul fiert.Am acoperit vasul si m-am ocupat de salau.Pentru ca fileurile au fost prea lungi si nu încapeau în tigaia în care doream sa le prajesc,le-am taiat în jumatate.Le-am condimentat cu sare,herbes de provence,piper si le-am stropit cu putin suc de lamîie si le-am prajit cîte 2-3 minute pe fiecare parte în ulei de masline.Partile de la jumatate înspre coada se fac mai repede,fiind mai subtirele.Salaul este un peste fin,nu-l prajiti prea mult.Ar fi pacat sa-i "uscati" delicatetea :)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#128 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 August 2011 - 09:57 AM

Ca suntem multi si avem santier :D : saramura de crap!

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-9-1312962966571.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-9-13129630182981.jpg

#129 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 August 2011 - 04:45 PM

Nu chiar azi, mai deunazi..un risotto cu fructe de mare...astea erau 'mnealor fructele...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2011/post-16-13129874866355.jpg


#130 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 August 2011 - 10:48 PM

O umila '' Ciorba de peste '' facuta in dupa-masa asta. :tongue3:
Am folosit: 1 pastrav, 2 morcovi taiati rondele, 2 radacini de patrunjel taiate rondele, 2 catei de usturoi trecuti prin presa, 1 ardei gras rosu taiat cubulete, 1 ceapa medie taiata cuburi, 1 cub de legume, aprox.150-200 ml bors , 2 lg de orez,3 lg ulei, 2 rosii decojite si taiate in bucati + 4 lg de rosii cuburi din conserva cu tot cu suc, telina verdeata, leustean, patrunjel verde tocat,sare, piper.

Rezultat:

Imagine postata

Imagine postata

#131 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 August 2011 - 10:47 PM

Acum citeva zile o chestie care imi place enorm, un macrou afumat cu seminte de mustar deasupra, excelent, deasupra caruia pun inele de ceapa rosie marinate in otet balsamic
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-4-13137868273315.jpg

#132 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 20 August 2011 - 03:40 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 August 2011 - 10:47 PM, a spus:

Acum citeva zile o chestie care imi place enorm, un macrou afumat cu seminte de mustar deasupra, excelent, deasupra caruia pun inele de ceapa rosie marinate in otet balsamic
Atasament macrou.jpg

Bun, bun, bun!!
Si aici avem noroc cu "vecinii" polonezi care fac un macrou afumat (la cald insa, ca cel afumat la rece e prea gras) de nu te saturi mancand!
A cat is a friend fur-ever !

#133 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 21 August 2011 - 09:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 August 2011 - 10:47 PM, a spus:

Acum citeva zile o chestie care imi place enorm, un macrou afumat cu seminte de mustar deasupra, excelent, deasupra caruia pun inele de ceapa rosie marinate in otet balsamic
Atasament macrou.jpg


Adriana, macroul l-ai afumat tu sau asa l-ai cumparat? Intreb ca citisem undeva ca ati luat afumatoare si ma gandeam ca experimentezi iar ce se vede in poza arata foarte bine :(

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2011 - 10:23 PM

E cumparat, tot vreau de citeva zile sa deschid un subiect ca sa intreb cum se afuma lucrurile, acu ma duc sa-l deschid :(

#135 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 August 2011 - 01:03 PM

Nataly ciorbita arata super!

Eataly sar si eu la saramura e preferata mea de peste in Romania! ce au zis italienii de ea?

Stella arata mixul ala de fructe de le-as manca, cu ochii... sunt convinsa ca ti.a iesit un rizoto ...de-mi imaginez mirosul si balesc ...

Eu am facut ieri pe post de early dinner (si late lunch :) ) 2 pastravi si 1 kg de calamari mici la gratarul din cuptor stropiti cu vin, lamaie, ulei EV si pudrati cu sare marina, piper, petale de peperoncino, capere si oregano. Poze nu am ca ne era o foame de nu mai puteam si din clipa in clipa urma sa se trezeasca mica terorista... Am acompaniat cu o mana de stevie cvasi-calita la abur cu ulei EV ceapa, usturoi, rosii de gradina. Si am trantit si o salata turceasca (rosii, castravete, gogosar, ceapa+usturoi romanesti de gradina taiate cubulete mici, ulei+otet + patrunjel+busuioc si menta ...) jaleee.

Am aruncat si o caracatita la vasul de lut pentru salata Adrianei cu masline (de data asta nu am mai uitat sa le cumpar. Diseara o fac ... Am gasit o reteta la magazin care zicea sa pun si morcov taiat felii si 2-3 tije de telina, ...sa vad ce chef am...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#136 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2011 - 11:29 PM

Caracatita cu sos de rosii si frunze de mangold
Am fiert caracatita in acelasi sistem in oala de lut cu putin sos de rosii, am taiat-o bucatele si amestecat-o cu putin de sos de rosii si frunze de mangold fierte.
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-4-13144805732336.jpg

#137 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 28 August 2011 - 01:00 PM

Multumesc mult Daniella.
Ce ai facut tu suna tare bine.
Calamari caut si eu sa cumpar, dar deocamdata nu am gasit. Am mancat in concediu facuti pane si tot asa vreau sa-i fac si eu.Sunt deliciosi.

#138 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 August 2011 - 08:35 PM

Vezi postareaNataly, la 28 August 2011 - 01:00 PM, a spus:

Calamari caut si eu sa cumpar, dar deocamdata nu am gasit. Am mancat in concediu facuti pane si tot asa vreau sa-i fac si eu.Sunt deliciosi.


Daca ai in drum Metro ii gasesti mereu proaspeti (scrie si data valabilitatii): mici, mari, de acvacultura sau captura, diverse origini. Uneori si la Real. La hipermarketurile astea mari.
Congelati am luat 1 data si cand i.am decongelat miroseau a stricat, asa ca nu mai risc a doua oara.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#139 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 28 August 2011 - 09:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 August 2011 - 08:35 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 28 August 2011 - 01:00 PM, a spus:

Calamari caut si eu sa cumpar, dar deocamdata nu am gasit. Am mancat in concediu facuti pane si tot asa vreau sa-i fac si eu.Sunt deliciosi.


Daca ai in drum Metro ii gasesti mereu proaspeti (scrie si data valabilitatii): mici, mari, de acvacultura sau captura, diverse origini. Uneori si la Real. La hipermarketurile astea mari.
Congelati am luat 1 data si cand i.am decongelat miroseau a stricat, asa ca nu mai risc a doua oara.



Uuu,deci neaparat proaspeti sa iau.
O data asa am patit eu cu pieptul de pui de la Carrefour,era proaspat ambalat in caserola,nu era congelat, l-am luat si cand am deschis caserola acasa mi-a venit sa lesin de miros , era atat de tare incat se simtea in toata bucataria,nu era nevoie sa bagi nasul in caserola.
In Metro nu stiu daca voi ajunge, e mult prea departe si nici card nu am din pacate.Deci ma bazez pe Real. =))
Multumesc de indicatiile date.

#140 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2011 - 11:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 August 2011 - 01:03 PM, a spus:


Eataly sar si eu la saramura e preferata mea de peste in Romania! ce au zis italienii de ea?



Italienii ar fi zis:Mamma mia che bontà!

Dar era facuta in vacanta din Ro si n-am impartit-o cu nimeni. :-*

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi