Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#161 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2011 - 06:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 October 2011 - 06:02 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 18 October 2011 - 03:18 PM, a spus:

Pasta con le vongole (scoici)


Any arata demential pasta ta cu vongole . Imi place foarte mult. Te rog :notworthy: da-mi si mie reteta cum le faci tu, ca nu le-am facut niciodata in casa. Si vongolele au iarba, se curata tot ca si midiile?

Ela fooaaarte faina paella ta! :occasion14:



Nu au iarba, trebuie sa le speli, apoi le pui intr-un castron cu apa si putina sare grunjoasa in frigider ca sa lase din nisip (macar o ora).
Apoi le scurgi de apa, le mai speli o data si le pui intr-o oala fara nimic ca sa se desfaca. Vor lasa apa(zeama lor) pe care o filtrezi (mai lasa nisip ele cand se deschid) si o pui deoparte.
Intr-o tigaie pui ulei de masline, un catel de usturoi, apoi zeama de la scoici si lasi la foc mic sa se imprieteneasca putin. Poti pun si putin vin alb sec daca vrei peste scoici.
Pui scoicile, patrunjel, piper si le lasi in continuare pe foc sa scada putin din zeama.
Apoi cand pastele sunt gata le pui in tigaie, adaogi si putina apa din care au fiert pastele ca sa se ingroase sosul putin, invarti in tigaie de vreo cateva ori si gata.
Eu nu pun niciodata sare (decat in paste) pentru ca scoicile sunt sarate deja.

#162 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 October 2011 - 10:13 PM

asa de simplu si asa de bun!!!??? Eu nu le-am luat niciodata ca am zis ca daca sunt si mai mici, sunt si mai migaloase decat midiile. Nu scoti jumatatea goala de carapace dupa deschidere? Cat gramaj de scoici trebuie sa faci pe portia de paste? Multumesc mult pentru reteta! :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#163 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 October 2011 - 12:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 October 2011 - 10:13 PM, a spus:

asa de simplu si asa de bun!!!??? Eu nu le-am luat niciodata ca am zis ca daca sunt si mai mici, sunt si mai migaloase decat midiile. Nu scoti jumatatea goala de carapace dupa deschidere? Cat gramaj de scoici trebuie sa faci pe portia de paste? Multumesc mult pentru reteta! :)


Nu le scot jumatatile, le las asa.
Referitor la gramaj, depinde de fiecare cat mananca. Ultima data am avut 0,700 de grame, suficient pentru 2 persoane.
Altii pun mai putin, dar mie nu-mi place sa le caut cu lupa prin farfurie :D .

#164 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 October 2011 - 08:48 PM

Ceva simplu, bun si rapid tare de tot, somon la cuptor

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13195684806502.jpg

#165 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2011 - 03:04 PM

Azi am luat creveti, care s-au transformat rapid de tot in paste

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13197205405839.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1319720553408.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13197205690543.jpg

orate la cuptor in folie de aluminiu. In farfurie file, peste care am pus apoi un fir de ulei de masline "nou" adica facut de o saptamana :toothy6: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13197206406611.jpg


#166 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 October 2011 - 03:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 October 2011 - 03:04 PM, a spus:

Azi am luat creveti, care s-au transformat rapid de tot in paste
orate la cuptor in folie de aluminiu. In farfurie file

Am deschis topicul sa vaz balena si am vazut goanga :toothy6:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#167 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2011 - 03:07 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 October 2011 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 October 2011 - 03:04 PM, a spus:

Azi am luat creveti, care s-au transformat rapid de tot in paste
orate la cuptor in folie de aluminiu. In farfurie file

Am deschis topicul sa vaz balena si am vazut goanga :lol:



Mai am o tura de peste de facut pe diseara :toothy6:

#168 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 October 2011 - 03:47 PM

Any =)) pe mine m-ai terminat =)) Ai curatat si crevetii, fata draga! Vreau la tine la masa :lol:
Cum ai facut? ia sa vedem stiu si eu: calit crevetii cu usturoi, stins cu putin vin, adaugat oleak pulpa de rosii si la final patrunjel. invartit pe spaghettele fierte al dente ovcorse si servit fierbinte?
si oratei cu ce mirosenii i-ai fcut de petrecanie?

arata super! :toothy6:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#169 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 October 2011 - 03:47 PM

Any =)) pe mine m-ai terminat =)) Ai curatat si crevetii, fata draga! Vreau la tine la masa :lol:
Cum ai facut? ia sa vedem stiu si eu: calit crevetii cu usturoi, stins cu putin vin, adaugat oleak pulpa de rosii si la final patrunjel. invartit pe spaghettele fierte al dente ovcorse si servit fierbinte?
si oratei cu ce mirosenii i-ai fcut de petrecanie?

arata super! :toothy6:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#170 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2011 - 05:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 October 2011 - 03:47 PM, a spus:

Any =)) pe mine m-ai terminat =)) Ai curatat si crevetii, fata draga! Vreau la tine la masa :lol:
Cum ai facut? ia sa vedem stiu si eu: calit crevetii cu usturoi, stins cu putin vin, adaugat oleak pulpa de rosii si la final patrunjel. invartit pe spaghettele fierte al dente ovcorse si servit fierbinte?
si oratei cu ce mirosenii i-ai facut de petrecanie, pare destul de simpla, in suc propriu cu lamaie?

arata super! :toothy6:


Merci Daniela!
Crevetii ii curat tot timpul eu, e o operatiune simpla, n-are rost sa astept la pescarie pana mi-i curata.
Am facut aproape cum ai spus tu, 2 catei de usturoi in tigaie cu ulei de masline, am pus apoi capurile de creveti (nu se arunca!!) pe care le-am apasat cu lingura de lemn ca sa iasa sucul din interior care da un gust minunat pastelor.
Apoi am pus crevetii curatati, suc de rosii, sare, piper si patrunjel.
Deci fara vin.

Orata am facut-o simplu de tot, pe o bucata de folie de aluminiu am pus o lingurita de ulei, am uns bine folia doar in mijloc unde am pus orata (curatata, fara cap), peste ea sare si piper.
Am impaturit, am pus intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade 20 de minute. Atat =)) .

#171 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2011 - 06:04 PM

Pe diseara am facut macrou cu ceapa si sos de rosii, dupa reteta de pe blogul Adrianei.
Foarte gustos :toothy6: .

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13197312599623.jpg

#172 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 October 2011 - 09:25 PM

Noroc ca am mancat peste in seara asta, ca altfel nu aveam curaj sa intru aici sa vad ce-ai gatit Any! :scratch:
Descarc maine "poznele" si va arat cum am gatit somonul.

#173 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2011 - 09:32 PM

Vezi postareaEataly, la 27 October 2011 - 09:25 PM, a spus:

Noroc ca am mancat peste in seara asta, ca altfel nu aveam curaj sa intru aici sa vad ce-ai gatit Any! :scratch:
Descarc maine "poznele" si va arat cum am gatit somonul.



Nu mai vreau peste pana saptamana viitoare :lol: !
Dar sunt curioasa cum ai facut somonul, asa ca te urmaresc =))

:lol: Am uitat, maine la pranz spaghetti cu sosul care-a ramas de la macroul din seara asta :D

#174 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2011 - 10:32 PM

Si eu peste, dar facut deja panè de Bofrost :D
Ma bucur ca ti-a placut macroul, tot imi zic sa-l refac si tot nu reusesc, al tau arata de milioane :D

#175 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2011 - 10:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 October 2011 - 10:32 PM, a spus:

Si eu peste, dar facut deja panè de Bofrost :D
Ma bucur ca ti-a placut macroul, tot imi zic sa-l refac si tot nu reusesc, al tau arata de milioane :D



A fost si bun!
Sosul e super, ce-a ramas am pus intr-un castronel pentru paste pe maine.

#176 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2011 - 10:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 October 2011 - 10:36 PM, a spus:

Sosul e super, ce-a ramas am pus intr-un castronel pentru paste pe maine.

ottima idea

#177 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2011 - 11:35 AM

Somonul e simplu, la cuptor.Servit cu pesto de portocale.Am gasit ideea pe brochura de la somonul norvegez cumparat.
Ps: am cumparat 3 bucati numai ca sa particip de 3 ori la concurs.Premiu o excursie in Norvegia! :D

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13197944005298.jpg

Pentru pesto de portocale:

2 portocale curatate si frullate impreuna cu:

o mana de migdale
o lingura de capere in otet bine scurse
ulei de masline
sare

In reteta mai era si busuioc, eu nu l-am pus.Cred ca ar fi acoperit aroma de portocala total.Am stropit cu o lingura de suc de lamaie.

Servit cu picioici la aburi.
Pesto-ul asta e bun rau, merge minunat si cu cartofii fierti.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13197944570278.jpg

#178 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 October 2011 - 12:29 PM

Vezi postareaEataly, la 28 October 2011 - 11:35 AM, a spus:

Somonul e simplu, la cuptor.Servit cu pesto de portocale.Am gasit ideea pe brochura de la somonul norvegez cumparat.
Ps: am cumparat 3 bucati numai ca sa particip de 3 ori la concurs.Premiu o excursie in Norvegia! :D


Pentru pesto de portocale:

2 portocale curatate si frullate impreuna cu:

o mana de migdale
o lingura de capere in otet bine scurse
ulei de masline
sare

In reteta mai era si busuioc, eu nu l-am pus.Cred ca ar fi acoperit aroma de portocala total.Am stropit cu o lingura de suc de lamaie.

Servit cu picioici la aburi.
Pesto-ul asta e bun rau, merge minunat si cu cartofii fierti.




Fain, curioasa combinatie. De incercat.
Somonul cum l-ai gatit?

#179 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 October 2011 - 01:01 PM

[quote name='any_annette' date='27 October 2011 - 05:06 PM' timestamp='1319727965' post='108613']
[quote name='Daniella' date='27 October 2011 - 04:47 PM' timestamp='1319723242' post='108596']
Crevetii ii curat tot timpul eu, e o operatiune simpla, n-are rost sa astept la pescarie pana mi-i curata.
Am facut aproape cum ai spus tu, 2 catei de usturoi in tigaie cu ulei de masline, am pus apoi capurile de creveti (nu se arunca!!) pe care le-am apasat cu lingura de lemn ca sa iasa sucul din interior care da un gust minunat pastelor.
Apoi am pus crevetii curatati, suc de rosii, sare, piper si patrunjel.
Deci fara vin.

Orata am facut-o simplu de tot, pe o bucata de folie de aluminiu am pus o lingurita de ulei, am uns bine folia doar in mijloc unde am pus orata (curatata, fara cap), peste ea sare si piper.
Am impaturit, am pus intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade 20 de minute. Atat :D . [/quote]

ce idee buna cu capetele si in final le mai scoti? eu ii puneam intregi la paste si cand mananc ii scot numaidecat din carapace... nu'sh de ce mi se pare mie mai simplu cand sunt copti, cruzi nu am curatat niciodata. Fain ai facut si orata, natur! merci :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#180 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2011 - 02:02 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 October 2011 - 12:29 PM, a spus:

[

Fain, curioasa combinatie. De incercat.
Somonul cum l-ai gatit?


La cuptor.L-am pus in tava si am bagat tava in cuptor la 190 de grade.

Cu ce mi-a ramas am facut burgeri.Somon copt+cartofi fierti+1 ouTavaliti prin pesmet si copti in tigaie cu aproximativ o lingura de ulei.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13198032825567.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13198032984955.jpg

Si sectiunea:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13198033424372.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi