Daniella, la 21 October 2011 - 06:02 PM, a spus:
any_annette, la 18 October 2011 - 03:18 PM, a spus:
Any arata demential pasta ta cu vongole . Imi place foarte mult. Te rog

Ela fooaaarte faina paella ta!

Nu au iarba, trebuie sa le speli, apoi le pui intr-un castron cu apa si putina sare grunjoasa in frigider ca sa lase din nisip (macar o ora).
Apoi le scurgi de apa, le mai speli o data si le pui intr-o oala fara nimic ca sa se desfaca. Vor lasa apa(zeama lor) pe care o filtrezi (mai lasa nisip ele cand se deschid) si o pui deoparte.
Intr-o tigaie pui ulei de masline, un catel de usturoi, apoi zeama de la scoici si lasi la foc mic sa se imprieteneasca putin. Poti pun si putin vin alb sec daca vrei peste scoici.
Pui scoicile, patrunjel, piper si le lasi in continuare pe foc sa scada putin din zeama.
Apoi cand pastele sunt gata le pui in tigaie, adaogi si putina apa din care au fiert pastele ca sa se ingroase sosul putin, invarti in tigaie de vreo cateva ori si gata.
Eu nu pun niciodata sare (decat in paste) pentru ca scoicile sunt sarate deja.